- Reaction score
- 14

Ταινια
Ο μοναχικός, τραχύς Ιθαν Εντουαρντς, βετεράνος του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου και τυχοδιώκτης με δράση στο Μεξικό, επιστρέφει στα μέρη του και ανταμώνει ξανά με την οικογένεια του αδελφού του. Σύντομα όμως, Ινδιάνοι ξεκληρίζουν τους δικούς του και απαγάγουν την ανιψιά του Ντέμπι, οδηγώντας τον Ιθαν σε μια πολυετή, επίμονη καταδίωξη, όπου νύχτα και μέρα σκέφτεται μόνο την εκδίκηση. Το μίσος του για τους Ινδιάνους θα τυφλώσει το σκληροτράχηλο πιστολά, ο οποίος μόλις ανακαλύψει ότι η χαμένη ανιψιά ενσωματώθηκε πλέον στη φυλή που την άρπαξε, κινείται απειλητικά εναντίον της...
Σε HD
Ήξερα ότι είναι μια από τις σημαντικότερες ταινίες του είδους και ίσως η καλύτερη του John Ford..
Δεν την είχα δει όμως ποτέ μου...και εξακολουθώ να μην την έχω δει γιατί ήρθε σήμερα..Δεν άντεξα όμως τον πειρασμό να βάλω λίγο να δώ...
Είχα διαβάσει διθυραμβικές κριτικές, σαφέστατα για την καλλιτεχνική αξία της, αλλά και σαν ένα επίτευγμα των μηχανικών εικόνας της Warner..
Είναι ότι πιό απίστευτο έχω δει...με διαφορά !!!! Γιατί? Γιατί η ταινία αυτή γυρίστηκε το 1956!!!!!!
Και με αυτή την εικόνα που είδα και που θα δείτε και εσείς σε screenshots είναι να παθαίνεις πλάκα...
Είναι γυρισμένη με Vistavision...Η λεπτομέρεια είναι απλά για χάζεμα...
Για δείτε λοιπόν....
Σημαντικό!! Κάποιες οριζόντιες κυματιστές γραμμές που ενδεχομένως να παρατηρήσετε, ουδεμία σχέση έχουν με το player την ταινία ή τον προβολέα !!! Μου παραμορφώνεται η εικόνα στο croping και resize !!
Δεν μπορώ να το λύσω προς το παρόν.. Ελπίζω να μην σας αποσπάσει την προσοχή..Οι φωτογραφίες δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία !
Technical Specs
* HD DVD
* HD-30 Dual-Layer Disc
Video Resolution/Codec
* 1080p/VC-1
* 480p/i/MPEG-2 (Supplements Only)
Aspect Ratio(s)
* 1.78:1
Audio Formats
* English Dolby Digital 1.0 Mono
* French Dolby Digital 1.0 Mono
* Spanish Dolby Digital 1.0 Mono