επιλογη τηλεορασεις.

Reaction score
0
ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ Lcd. ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΧΩ ΤΗΝ Sony Kdl 52x2000.
ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Plasma ΤΗΣ Pioneer 5000(Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ 50 ΓΙΑ ΤΟ 2006-07)
ΤΙ ΛΕΤΕ ?ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ?
ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Lg 47' True Hd Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Sony.ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ?ΕΙΝΑΙ 1080p?
Kanena Review ΓΙΑ ΤΗΝ 52Χ2000?
ΜΕ ΤΗΝ Philips ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ Sony ΜΕ 1080p?

Reaction score
0
ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ Lcd. ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΧΩ ΤΗΝ Sony Kdl 52x2000.
ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Plasma ΤΗΣ Pioneer 5000(Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ 50 ΓΙΑ ΤΟ 2006-07)
ΤΙ ΛΕΤΕ ?ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ?
ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Lg 47' True Hd Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Sony.ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ?ΕΙΝΑΙ 1080p?
Kanena Review ΓΙΑ ΤΗΝ 52Χ2000?
ΜΕ ΤΗΝ Philips ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ Sony ΜΕ 1080p?
Για τηλεοπτικό σήμα καλύτερη η plasma, για video games καλύτερη η lcd. Για dvd και οι δύο είναι απαράδεκτες (ελαφρώς καλύτερη η plasma).
Και οι 2 που αναφέρεις είναι πανάκριβες....... Οι εν λόγω τεχνολογίες έχουν πολύ μελλον ώστε να δίνουν εικόναεφάμιλη μιας καλής crt. Παρόλο που θα δώσεις ένα κάρο λεφτά η εικόνα που θα έχεις θα είναι πόλυ (μα πάρα πολύ) χειρότερη από μια crt των 500 ευρώ ! Αν θέλεις πολές ίντσες μήπως πρέπει να κοιτάξεις τις προβολικές ?

Reaction score
0
Σ'ευχαριστω. Θα θελα να με βοηθησεις λιγο ακομα.Προκειται να φτιαξω ενα χωρο στο σαλονι.Σκοπευω να παρω με την τηλεοραση μαζι εναν ενισχυτη ,εχω σε πρωτη περιπτωση τον ES 1200 sony που εχει και upscaling στο αναλογικο σημα ή καποιον τησ ΥΑΜΑΗΑ αντιστοιχο.Θα συνδεσω και στο μελλον το PS3 για blue ray και θα παρω το dvd ns92 της sony,νεο μοντελο που παιζει και super audio cd για να το χρησιμοποιησω σαν cdιερα.
Λες οτι δεν θα εχω την αποδοση που περιμενω?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: επιλογη τηλεορασεις.

Το μέλλον είναι σίγουρα το 1080p. Αν αγοράσεις τηλεόραση με προοπτική να την κρατήσεις τουλάχιστον 5 χρόνια τότε είναι μονόδρομος το πραγματικό 1080p. Στα επόμενα 5 χρόνια ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ότι θα βγουν πολύ καλύτερες τηλεοράσεις από τις σημερινές και ίσως και νέες τεχνολογίες όπως led τηλεοράσεις... αλλά με την λογική αυτή δεν θα αγοράσουμε ποτέ...

Το πρώτο ζητούμενο για μένα είναι ένας συνδυασμός υψηλής ανάλυσης panel (δηλαδή 1920Χ1080) το οποίο με σήμα υψηλής ευκρίνειας θα δώσει μια τρισδιάστατη αίσθηση στην εικόνα, με αποδεκτή ποιότητα μαύρου (εκεί πάσχουν λίγο οι LCD σε σχέση με τις plasma).

Ειδικά σε μεγάλες ίντζες (50+) η ανάλυση του πάνελ παίζει ιδιαίτερο ρόλο.

Για τις LG δεν μπορώ να πω κάτι γιατί δεν τις έχω δει ακόμα...

H Pioneer 5000 είναι πραγματικά κορυφαία τηλεόραση συνδυάζοντας το μαύρο της τεχνολογίας πλάσμα με την ανάλυση 1920Χ1080 και δέχεται και σήμα 1080p. Δεν ξέρω πως συμπεριφέρεται σε σύνδεση με Pc (αν έχει 1:1 pixel mapping)...

Την ίδια ώρα υπάρχει και μία ακόμα κορυφαία πλάσμα 1920Χ1080 η οποία κάνει και 1:1 pixel mapping:

Panasonic TH-50PF9EK

http://www.panasonic.co.uk/plasma-displays/th-50pf9ek/index.htm

Με το setup που θες να κάνεις στο σαλόνι σου και αν δεν θέλεις να δώσεις τόσα χρήματα για 50άρα πλάσμα κοίτα την 55άρα lcd οπίσθιας προβολής της SONY:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=31239

Νομίζω ότι είναι θέμα καθαρά χρημάτων μιας και οι 3 τηλεοράσεις είναι πολύ καλές...

Βέβαια οι πλάσμα έχουν το πρόβλημα του burn-in ενώ τελευταία έλυσαν το πρόβλημα των ωρών ζωής και πλέον και αυτές διαρκούν πάρα πολύ...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: επιλογη τηλεορασεις.

σε ευχαριστω για τις πληροφοριες σου.Εντελει παραγγειλα την sony 52x2000 με το dvd ns92v/b ενισχυτη τον sony es5200 .Θα παρω και το ps3 για αναπαραγωγη blue ray,οποτε νομιζω οτι πρεπει να μαι οκ.Ηχεια κοιταω τωρα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Re: Απάντηση: επιλογη τηλεορασεις.

σε ευχαριστω για τις πληροφοριες σου.Εντελει παραγγειλα την sony 52x2000 με το dvd ns92v/b ενισχυτη τον sony es5200 .Θα παρω και το ps3 για αναπαραγωγη blue ray,οποτε νομιζω οτι πρεπει να μαι οκ.Ηχεια κοιταω τωρα.
Θα έλεγα εντυπωσιακό set-up...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: επιλογη τηλεορασεις.

θα περιμενω για την τηλεοραση γιατι βρηκα την Amoi 42 σε πολυ καλη τιμή
Σε ευχαριστω.Θα σε ενημερωσω σχετικά γιατι μπορεί να χρειαστώ τα φώτα σου

Reaction score
0
Re: επιλογη τηλεορασης.

Εχω εδω και 1 εβδομαδα τη sony kdl 52x2000.Παρα πολυ καλη εικονα.Το dvd player εχει εξοδο HDMI.Tι ταινια dvd προτεινετε να παρω για να δω τις δυνατοτητες της TV μου;

ευχαριστω.

Reaction score
0
Καλησπερα.Σκεπτομαι εδω και καιρο να αγορασω μια lcd.Εχω καταληξει στις 32 ιντσες αν και θα θελα 37 αλλα με φρεναρει το κοστος.Αυτες που εχω ξεχωρισει ειναι οι Sony LCD 32' KDL-32V2500 και Sony LCD 32' KDL-32P2530.Θα θελα να μου λυσετε μερικες αποριες αφου ειμαι πολυ ασχετος!!!
1)Παρατηρω οτι μεγαλη σημασια εχει η αντιθεση!Τι ακριβως εννοουμε με την αντιθεση.Η αναλογια 7000:1 εχει μεγαλη διαφορα απ το 3000:1 πρακτικα?Πως φαινεται η διαφορα αυτη στο θεατη?
2)Οσον αφορα τη φωτεινοτητα εκει τι παιζει?Ποια ειναι η βαση?450 καλα ειναι?Ποια ηδιαφορα για το θεατη?
3)Οταν μια τηλεοραση εκει πανω αποκωδικοποιητη που μπορεις να βλεπεις καναλια της ΕΡΤ αυτο σημαινει οτι τα βλεπεις δωρεαν?Θα ισχυει και στο μελλον?
4)Εχετε να μου προτεινετε κατι καλυτερο στις 32 ιντσες η κατι πολυ καλο στις 37 αλλα οχι πανω απο 1100 ευρω?
Σας ευχαριστω προκαταβολικα.Περιμενω πως και πως τις απαντησεις

Reaction score
0
Καλησπερα.Σκεπτομαι εδω και καιρο να αγορασω μια lcd.Εχω καταληξει στις 32 ιντσες αν και θα θελα 37 αλλα με φρεναρει το κοστος.Αυτες που εχω ξεχωρισει ειναι οι Sony LCD 32' KDL-32V2500 και Sony LCD 32' KDL-32P2530.Θα θελα να μου λυσετε μερικες αποριες αφου ειμαι πολυ ασχετος!!!
1)Παρατηρω οτι μεγαλη σημασια εχει η αντιθεση!Τι ακριβως εννοουμε με την αντιθεση.Η αναλογια 7000:1 εχει μεγαλη διαφορα απ το 3000:1 πρακτικα?Πως φαινεται η διαφορα αυτη στο θεατη?
2)Οσον αφορα τη φωτεινοτητα εκει τι παιζει?Ποια ειναι η βαση?450 καλα ειναι?Ποια ηδιαφορα για το θεατη?
3)Οταν μια τηλεοραση εκει πανω αποκωδικοποιητη που μπορεις να βλεπεις καναλια της ΕΡΤ αυτο σημαινει οτι τα βλεπεις δωρεαν?Θα ισχυει και στο μελλον?
4)Εχετε να μου προτεινετε κατι καλυτερο στις 32 ιντσες η κατι πολυ καλο στις 37 αλλα οχι πανω απο 1100 ευρω?
Σας ευχαριστω προκαταβολικα.Περιμενω πως και πως τις απαντησεις

1.Η αντίθεση μετριέται από το σκοτινότερο και το φωτεινότερο pixel. Οι μέθοδοι υπολογισμού ...... άπειροι, αναλόγως του συμφέροντος του κάθε κατασκευαστή. Γενικά οι lcd παρόλο που είναι φωτεινότερες από τις plasma έχουν πολύ μικρότερο contrast. Αυτό γιατί δεν μπορούν να αποδόσουν το μαύρο. Όχι ότι οι plasma μπορούν αλλά έχουν μικρότερο πρόβλημα από τις lcd. Οι καλύτερες στον τομέα αυτό .... οι ctr !
2. Η φωτεινότητα έχει διαφορά όταν θέλεις να παρακολουθήσεις κάτι σε φωτεινό περιβάλλον. Μην "ψαρώνεις" από τις τιμές που δίνουν οι κατασκευαστές. Είναι μεγάλη απάτη. Τα 400 πχ της panasonic μπορεί να είναι πιο φωτεινά από τα 7000 !!! της XY μάρκας (δεν αναφέρω ονοματα για να μήν παρεξηγηθεί κανείς). Αλλά εκεί που είναι το όργιο της απάτης είναι το contrast. Πόσα 10000:1 είναι στην πραγματικότητα 200:1 (βάση μετρήσεων των περιοδικών πχ hitech). Γιαυτό μην τα πιστεύεις.
3.Της ΕΡΤ τα βλέπεις δωρεάν και μάλλον έτσι θα συνεχίσει και στο μέλλον
4. Στα λεφτά που δινεις μονο μια επιλογή έχεις ..... την 42 την panasonic. Οι άλλες που αναφέρεις την κοντράρουν μόνο στην εμφάνιση.

Reaction score
0
Πρωτα απο ολα σε ευχαριστω φιλε μου.Μπορεις να μου πεις η panasonic που λες που μπορω να τη βρω?Ποιο ειναι το μοντελο ακριβως?Ειναι lcd η plasma??

Reaction score
0
Είναι plasma. μπορείς να την βρείς 1100ευρώ στο shop21. Μπορείς να ψάξεις και στο google. Εγώ αυτήν θα έπερνα ή την sxrd 55' της sony (που έχει περίπου 2500).

Reaction score
0
Είναι plasma. μπορείς να την βρείς 1100ευρώ στο shop21. Μπορείς να ψάξεις και στο google. Εγώ αυτήν θα έπερνα ή την sxrd 55' της sony (που έχει περίπου 2500).
Επειδη ειμαι ασχετος θα θελα αν μπορεις να μου πεις ποια ειναι τα αρνητικα της λογω του οτι ειναι πλασμα??Εκπεμπει πολυ ακτινοβολια?Λιγοτερο χρονο ζωης?Θελει στρωσιμο οταν την παρεις?Απο βλαβες?

Reaction score
0
τo αρνητικό είναι το λεγόμενο burn in : δεν κάνει για στατικές εικόνες, γιατί μετά από κάποια ώρα θα δημιουργήσει είδωλα (πρέπει να το δεις για να το καταλάβεις). Οπότε για PC απλά ξεχασέ την.
Γενικότερα όμως έχει καλύτερη εικόνα από τις lcd (πολύ καλύτερο contrast αλλά και κίνηση καθώς και ωραιότερα χρώματα), αλλά είναι πολύ χειρότερη από crt, οπότε αν προηγουμένως είχες καλή crt και περιμένεις καλυτερη εικόνα.... μάλλον θα απογοητευτείς.
Τώρα κάτι για ακτινοβολίες, θερμοκρασίες κλπ που ακούω, αυτοί που τα γράφουν ως σημαντικά προβλήματα μάλλον δεν έχουν plasma, εγώ έχω και δεν έχω καν αντιληφτεί τέτοια προβλήματα.

Reaction score
0
τo αρνητικό είναι το λεγόμενο burn in : δεν κάνει για στατικές εικόνες, γιατί μετά από κάποια ώρα θα δημιουργήσει είδωλα (πρέπει να το δεις για να το καταλάβεις). Οπότε για PC απλά ξεχασέ την.
Γενικότερα όμως έχει καλύτερη εικόνα από τις lcd (πολύ καλύτερο contrast αλλά και κίνηση καθώς και ωραιότερα χρώματα), αλλά είναι πολύ χειρότερη από crt, οπότε αν προηγουμένως είχες καλή crt και περιμένεις καλυτερη εικόνα.... μάλλον θα απογοητευτείς.
Τώρα κάτι για ακτινοβολίες, θερμοκρασίες κλπ που ακούω, αυτοί που τα γράφουν ως σημαντικά προβλήματα μάλλον δεν έχουν plasma, εγώ έχω και δεν έχω καν αντιληφτεί τέτοια προβλήματα.
Να σε ρωτησω κατι τελευταιο.Ειδα τη Bravia 50'' KDF-50E2000 η οποια ειναι οπισθιας προβολης ειναι στα 1200 ευρω περιπου.Τι αρνητικο θα απολαυσω ως θεατης παιρνοντας την τηλεοραση αυτη?Δεν με ενδιαφερει τοσο να βλεπω υπο γωνια.
1)Εκπεμπει μεγαλη ακτινοβολια?
2)Οσον αφορα τα αναλογικα καναλια δεν ειναι οκ?
Γενικοτερα ποια ειναι τα εμφανη αρνητικα της σε3 σχεση με μια lcd?Στην τελικη να προτιμησω αυτη ή μια lcd 32 ιντσων που πανω κατω ειναι στα ιδια λεφτά?Ποιο πολυ με ενδιαφερει να μου πειτε πρακτικες διαφορες που θα τις αντιλαμβανομαι ως θεατης.Ευχαριστώ

Reaction score
0
Βλέπεις dvd με κλειστά φώτα και θέλεις να το απολαμβάνεις ? πάρε προβολαία, ή μείνε με την crt, αν δεν σε ενοχλεί η μικρή διάσταση. Ξέχνα LCD και PLASMA είναι απαράδεκτες. Θέλεις κυρίως να βλέπεις TV? πάρε plasma. Θες να συνδέσεις PS2 ή υπολογιστή? πάρε lcd.
Οι προβολικές TV είναι ένας πολύ ωραίως συμβιβασμός, δοσμένω πως έχεις χώρο και δεν σε πειράζει η χαμηλή φωτεινότητα και η περιορισμένη διάρκεια της λάμπας.
Μπερδεμένος ακούγεσαι...... τέλεια λύση ΔΕΝ υπάρχει. Θα κάνεις συμβιβασμούς. Ολες οι τεχνολογίες έχουν ελατώματα. Μην δώσεις πολλά λεφτά αν δεν είσαι σίγουρος. Μια σίγουρη λύση για εμένα είναι η panasonic η 37', που είναι προκλητικά φτηνή για την εικόνα της και αν στο μέλλον αποφασίσεις αναβάθμιση, την μεταφέρεις στο υπνοδωμάτιο !!!
Όλα τα παραπάνω είναι απλά η αποψή μου. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Reaction score
0
Βλέπεις dvd με κλειστά φώτα και θέλεις να το απολαμβάνεις ? πάρε προβολαία, ή μείνε με την crt, αν δεν σε ενοχλεί η μικρή διάσταση. Ξέχνα LCD και PLASMA είναι απαράδεκτες. Θέλεις κυρίως να βλέπεις TV? πάρε plasma. Θες να συνδέσεις PS2 ή υπολογιστή? πάρε lcd.
Οι προβολικές TV είναι ένας πολύ ωραίως συμβιβασμός, δοσμένω πως έχεις χώρο και δεν σε πειράζει η χαμηλή φωτεινότητα και η περιορισμένη διάρκεια της λάμπας.
Μπερδεμένος ακούγεσαι...... τέλεια λύση ΔΕΝ υπάρχει. Θα κάνεις συμβιβασμούς. Ολες οι τεχνολογίες έχουν ελατώματα. Μην δώσεις πολλά λεφτά αν δεν είσαι σίγουρος. Μια σίγουρη λύση για εμένα είναι η panasonic η 37', που είναι προκλητικά φτηνή για την εικόνα της και αν στο μέλλον αποφασίσεις αναβάθμιση, την μεταφέρεις στο υπνοδωμάτιο !!!
Όλα τα παραπάνω είναι απλά η αποψή μου. Ελπίζω να σε βοήθησα.
Τελευταια φορα που σε πρηζω!Με ενδιαφερει πρωτα απο ολα να συνδεω για παιχνιδια το xbox360 πανω και μετα να βλεπω ταινιες και αυτα σε οσο μεγαλυτερες ιντσες γινεται!Τι μου προτεινεις????
Σορρυ που σε πρηζω...

Reaction score
0
Την προβολική sxrd 55' της sony. Αν πάρεις lcd, ξέχνα τις ταινίες (εκτός αν η ποιότητα δεν σε πολυενδιαφέρει), αν πάρεις plasma, το 360 θα σου την 'κάψει' (burn in), έστω και ελαφρώς. Εκ της ατόπου ..... SXRD.

Reaction score
0
Την προβολική sxrd 55' της sony. Αν πάρεις lcd, ξέχνα τις ταινίες (εκτός αν η ποιότητα δεν σε πολυενδιαφέρει), αν πάρεις plasma, το 360 θα σου την 'κάψει' (burn in), έστω και ελαφρώς. Εκ της ατόπου ..... SXRD.
H sxrd εχει μεγαλες διαφορες απ την Bravia 50'' KDF-50E2000 που αναφερω πιο πανω?Ξερεις ειναι μεγαλη η διαφορα στα χρηματα που την καθιστουν απροσιτη.
Εκπεμπουν πολυ ακτινοβολια οι οπισθιας προβολης γενικά?Τι στο καλο να κανω τελικα?Καπου στα 1100 ευρω τελικα τι μου προτινεις?

Reaction score
0
Αν πάρεις lcd, ξέχνα τις ταινίες (εκτός αν η ποιότητα δεν σε πολυενδιαφέρει),
Το έχεις γράψει 3 φορές!
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν μπορείς να δεις ταινία σε lcd?
Μακράν καλυτερη ποιότητα απο τις crt που λες..

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis