ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ???????????????????

Reaction score
25.578
ωραιος!
ερωτησεις το step ladder ειναι πλεονασμος η λαθος?
εγω συμφωνα με το λινκ εχω ladder

Reaction score
13
ωραιος!
ερωτησεις το step ladder ειναι πλεονασμος η λαθος?
εγω συμφωνα με το λινκ εχω ladder

Κατα την γνωμη μου ειναι πολυ ακριβο χωρις να ανταποκρινεται το μεγαλο κοστος σε αντιστοιχη αποδοση. Επισης εχει μειονεκτηματα (εχω αναφερει ποια). Το μειονεκτημα του μεγαλου ογκου (και επιφανειας με την εννοια της συλλογης θορυβου) ειναι μικροτερο στην περιπτωση χρησης αντιστασεων επιφανειακης στηριξης (SMD - surface mounting devices) τις λεγομενες ψειρες, που χωρανε ισα-ισα μεταξυ διαδοχικων θεσεων του περιστροφικου διακοπτη. Τωρα εαν θελεις το ρυθμιστικο Εντασης του προενισχυτη σου να θυμιζει επιλογεα Time base παλμογραφου (και μαλιστα Ρωσικο ως προς την αισθηση) ειναι αλλη ιστορια.

Εσυ Βολιωτης ?

Reaction score
25.578
οχι δεν καταλαβες
εννοω σαν ορισμος αν ειναι λαθος
στο λινκ ειδα οτι αλλο ladder αλλο step att
δεν προσεξα να γραφει step ladder και ειχα την εντυπωση οτι υπηρχε ως ορισμος.

Reaction score
13
Shunt Regulated Push Pull

ΚΑΙ αυτο σωστο.
Η αντισταση παιζει ρολο στο Regulation.
Επισης :
- mu follower
- mu amplifier
- totem pole amplifier
- cascoded cathode follower
- SEPP (Single Ended Push Pull)

ΟΛΑ ονομασιες της συγκεκριμενης βαθμιδας και των παραλλαγων της.

Reaction score
13
οχι δεν καταλαβες
εννοω σαν ορισμος αν ειναι λαθος
στο λινκ ειδα οτι αλλο ladder αλλο step att
δεν προσεξα να γραφει step ladder και ειχα την εντυπωση οτι υπηρχε ως ορισμος.

Nαι το "step ladder" ειναι απροσδιοριστο.
'Η το ενα θα ειναι 'η το αλλο.
Το συγκεκριμενο λινκ ονομαζει το step attenuator σαν "series step attenuator" κανοντας ακομη πιο σε βαθος προσδιορισμο. Αλλοι αρκουνται απλα στο Step Attenuator.

Ενα τελευταιο. Οταν θα εχεις χρονο βαλε ενα πολυμετρο στα ΚΩ και τους δυο ακροδεκτες του σε δυο διαδοχικες θεσεις του επιλογεα. Μετρας καποια αντισταση. Τωρα περιστρεφοντας τον επιλογεα απο την μια θεση στην αλλη, δες και πες μου εαν υπαρχει στιγμιαια βραχυκυκλωμα. Το ζητουμενο ειναι εαν ο επιλογεας ειναι make before brake ή brake before make. Ολα αυτα προ μπυρας. :happy_4:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.555
Ladder step attenuator είναι συνήθως αυτά τα κατασκευάσματα, και από την προσωπική μου εμπειρία παίζουν καλύτερα από οποιοδήποτε ποτενσιόμετρο.....

Σε κάθε θέση volume του επιλογέα, υπάρχουν 2 συνολικά αντιστάσεις, 1 μεταξύ σήματος εισόδου και σήματος εξόδου, και 1 μεταξύ σήματος και γείωσης. Είναι δηλαδή ένας διαιρέτης τάσης. Η απλότητα της λειτουργίας αυτής δεν έχει εντίπαλο, εκτός ίσως από κάτι line level μετασχηματιστές volume control, με πολλαπλά εξόδου, τους οποίους όμως ποτέ δε δοκίμασα.

Πριν απο 6-8 χρονια πηρα αυτα..................
...http://www.tweakaudio.com/Ultimate Attenuators.html
Παρα πολυ καλα χωρις να εχουν τις καλυτερες αντιστασεις.
Το καλο τους ειναι οτι γλυτωνεις ενα ιντερκονεκτ.
Το κακο τους οτι στην πισω πλευρα του τελικου δεν ειναι και το πιο ευχρηστο πραγμα.

Πριν απο 1-2 χρονια πηρα Τα TRIBUTE TVC , τα οποια ειναι ο,τι καλυτερο εχω ακουσει.
Το πολυ καλο, ηταν οτι δεν ειχε κανενα προβλημα, με ο,τι καλωδιο κι αν του εβαλα.
Α!... και ερχεται ετοιμο, εσυ βαζεις μονο τα rca.

Εδω η προχειρη/μονιμη κατασκευη που εκανα.

Attachments

Reaction score
25.578
δηλαδη μιλαμε για μια απλη εκδοχη παθητικου προ.

οι διαφωνιες μου:
ποσες πηγες εχουν την ψυχη (τροφοδοσια) να οδηγησουν εναν τελικο?
με το ροτελακι μου (που ειχε και 70VA τοροειδη, δεν ηταν κανα πιρπιτσολι) δεν.
ηταν κατι που σε χαλαγε , σε μια περιπτωση τελικου ηταν σαν παραμορφωση αλλα ακομα και σε χαμηλες σταθμες (δηλαδη καμια σχεση με παραμορφωση απο υπεροδηγηση). τελικα ακομα και αυτος ο μετριοτατος προ που εχει μεσα του ο ολοκληρωμενος της nad οταν μπηκε ενδιαμεσα τα πραμμα εστρωσε.

συγκεκριμενα εχω δει μονο δυο περιπτωσεις συσκευων να οδηγουν τελικους (sony 50es & symphonic line vibrato)και σε μια απο αυτες το αποτελεσμα ηταν καλυτερο χωρις προ (τον συγκεκριμενο που ειχε ο ανθρωπος στο συστημα που επισης δεν ηταν κανα σουπερ ντουπερ εργαλειο σε σχεση με το vibrato)
φανταζομαι θα υπαρχουν και αλλα σιντια που οδηγουν αλλα δεν πιστευω οτι ειναι ουτε καν απλη μειοψηφια.
εκτος βεβαια αν μπορουμε να βρουμε τελικο που δεν εχει απαιτησεις οδηγησης απο τον προ (οι περισσοτεροι ομως εχουν)

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.555
E βεβαια, ολα αυτα με προυποθεσεις.

Λοιπον ολα τα παραπανω που εγραψα, (αυτονοητο) αφορουν το συστημα μου.
Το σι ντι ειναι το 50αρι. ΟΧΙ ομως απο τις ρυθμιζομενες εξοδους. Απλα ΔΕΝ.....
Οι τελικοι, mono ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ 300Β με 1βολτ ευαισθ.
Και το, "Απαραιτητο" ηχειο 101db, Avantgarde Uno.
Καλωδιωση ηχειων, αν ενδιαφερει, 47Lab.

Στο παραπανω συστημα, ο προ επαιζε ''παπαδες''.

Reaction score
13
Στο παραπανω συστημα, ο προ επαιζε ''παπαδες''.
Πλατων, το (μοναδικο) κουμπι που βλεπω στον προενισχυτη ειναι Volume ?
Επισης, τι υπαρχει μεσα apo τα καπακια με τα ταμπελακια των Rotary selectors ?

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.555
Ναι Μιχαλη, μονο volume, kai μια μονο εισοδο.
Ειναι transformer volume control.O Tribute τα ονομαζει, Audio transformers.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.539
Ναι αλλα ο...Μισελ ειναι Χαιδαρι.
Και εσυ σε ακριτικο νησι.
Και θα τα πειτε απο κοντα συντομα?
Αρα....
(ναι, λες και δεν ηξερα:happy_5: )

Εσύ παλιόγρια ετοιμάσου να μου κάνεις καφέ στο χώρο επίδειξης των προβολέων.
Να έχεις μόνο ένα ντίλα κάπου εκεί γύρω.
Θα πας να κάνεις καφέ για μένα, κι όταν γυρίσεις θα λέιπω κι εγώ κι ο ντίλας, κι άντε μετά να με πιάσειςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς......... "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1"

Μιχάλη ακόμα και το σχέδιο του Ladder στο link σου δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Για κάθε κανάλι χρειαζόμαστε έναν επιλογέα πχ 10 θέσεων και 4 επαφών. (ξέρεις, με 4 στρόγγυλα δισκάκια, αυτό το μακρυνάρι). Σε κάθε κίνηση 4 επαφές αλλάζουν και όπως καταλαβαίνεις πια (έγινα κι εγώ σαφής μέχρι αηδίας) όλες οι υπόλοιπες αντιστάσεις έχουν και τα 2 άκρα τους στον αέρα, ασύνδετα, και μόνο οι 2 που εμπλέκονται στον διαιρέτη τάσης βρίσκονται συνδεμένες στο κύκλωμα. Αυτό είναι το Ladder το σωστό (που λένε). Για οικονομία μπορείς να γλυτώσεις την επαφή της γης, και εκεί να έχεις όλες τια αντιστάσεις ένα μασούρι ενωμένες με τη γη, αυτό δε χαλάει τίποτα ουσιαστικό, ίσως να προσφέρει και κάποια θωράκιση στο κατασκεύασμα. Οπότε 3*(πχ)10 επιλογέα ανά κανάλι. (είδες, όλα στα είπα!)

Φυσικά οι κολλήσεις πρέπει να είναι τέλειες, αυτό ισχύει έτσι κι αλλιώς. Προσωπικά σε τέτοια κόλπα κάνω σφιχτή την επαφή του άκρου της κάθε αντίστασης με την υποδοχή του ποτενσιομέτρου με μια λαβίδα (ELNA κατά βάση προτιμώ που έχει όρθιες επαφές με τρύπα που σφίγγουν εύκολα) και στη συνέχεια χρησιμοποιώ ασημοχαλκοκόλληση που δε χαλάει ούτε σε 69 ζωές...

Αυτό το μαρκούτσι, με 11 θέσεις volume (MBB) μου κόστισε (με τανταλίου 1 βαττ) ~350 ευρώ το ζεύγος μονοφωνικών. Για XLR καταστάσεις θες τα διπλά.

Αν δεν είναι MBB (αν δε κάνει επαφή πρώτα στην επόμενη θέση δηλαδή πριν κόψει την επαφή με την προηγούμενη) κάνει "τσακ-μπαμ-σμπατ-φσςςςςςςςςς(κάηκε κάτι)" σε κάθε αλλαγή θέσης.......σε αντίθεση με το series step που δε χρειάζεται τέτοιο επιλογέα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.539
Πρόσεξε το post No 4 (σε αυτό το thread, μη ψάχνεις αλλού), τελευταία πρόταση της μεσαίας παραγράφου....

Reaction score
13
Μιχάλη ακόμα και το σχέδιο του Ladder στο link σου δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Για κάθε κανάλι χρειαζόμαστε έναν επιλογέα πχ 10 θέσεων και 4 επαφών. (ξέρεις, με 4 στρόγγυλα δισκάκια, αυτό το μακρυνάρι). Σε κάθε κίνηση 4 επαφές αλλάζουν και όπως καταλαβαίνεις πια (έγινα κι εγώ σαφής μέχρι αηδίας) όλες οι υπόλοιπες αντιστάσεις έχουν και τα 2 άκρα τους στον αέρα, ασύνδετα, και μόνο οι 2 που εμπλέκονται στον διαιρέτη τάσης βρίσκονται συνδεμένες στο κύκλωμα. Αυτό είναι το Ladder το σωστό (που λένε). Για οικονομία μπορείς να γλυτώσεις την επαφή της γης, και εκεί να έχεις όλες τια αντιστάσεις ένα μασούρι ενωμένες με τη γη, αυτό δε χαλάει τίποτα ουσιαστικό, ίσως να προσφέρει και κάποια θωράκιση στο κατασκεύασμα. Οπότε 3*(πχ)10 επιλογέα ανά κανάλι. (είδες, όλα στα είπα!)

Φυσικά οι κολλήσεις πρέπει να είναι τέλειες, αυτό ισχύει έτσι κι αλλιώς. Προσωπικά σε τέτοια κόλπα κάνω σφιχτή την επαφή του άκρου της κάθε αντίστασης με την υποδοχή του ποτενσιομέτρου με μια λαβίδα (ELNA κατά βάση προτιμώ που έχει όρθιες επαφές με τρύπα που σφίγγουν εύκολα) και στη συνέχεια χρησιμοποιώ ασημοχαλκοκόλληση που δε χαλάει ούτε σε 69 ζωές...

Αυτό το μαρκούτσι, με 11 θέσεις volume (MBB) μου κόστισε (με τανταλίου 1 βαττ) ~350 ευρώ το ζεύγος μονοφωνικών. Για XLR καταστάσεις θες τα διπλά.

Αν δεν είναι MBB (αν δε κάνει επαφή πρώτα στην επόμενη θέση δηλαδή πριν κόψει την επαφή με την προηγούμενη) κάνει "τσακ-μπαμ-σμπατ-φσςςςςςςςςς(κάηκε κάτι)" σε κάθε αλλαγή θέσης.......σε αντίθεση με το series step που δε χρειάζεται τέτοιο επιλογέα.
Πολυ δυνατη κατασκευη. Ιδιαιτερα στο θεμα της ασημοκολλησης με εντυπωσιασες. Παραμενει το ερωτημα εαν και κατα ποσον αξιζει τον κοπο και το κοστος. Εαν καταλαβα καλα, μιλας για 700 κομματια των οκτω (Pieces of Eight - νομισμα της εποχης των Πειρατων και των θησαυρων τους). Ελεος ! :respect:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.555
Η απλότητα της λειτουργίας αυτής δεν έχει εντίπαλο, εκτός ίσως από κάτι line level μετασχηματιστές volume control, με πολλαπλά εξόδου, τους οποίους όμως ποτέ δε δοκίμασα.

E, αυτο ειναι, .......λουσου με Tribute, και θα "δεις"

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.002
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos