Σχολιασμός/Φωτογραφίες του ps3 μου

Reaction score
0
Βρήκα χρόνο λοιπόν να ασχοληθώ λίγο παραπάνω αυτές τις μέρες με το ps3, να παίξω κάνα παιχνίδι, να δω bluray(μόνο το Hellboy έχω), να ακούσω sacd και να εξερευνήσω το linux που εγκατέστησα... :crazy_3:

Δεν είναι τελικά ένα απλό μηχάνημα, μια κονσόλα, μια παιχνιδομηχανή..."happy_1"
Είναι μια μηχανή που μπορεί να αποτελέσει έναν media server, να κάνει πάρα πολλά κ έχω την ιδέα ότι μπορεί μέσα στο σαλόνι να αποτελέσει τον ρόλο του υπολογιστή, να μπαίνουμε ίντερνετ, να βλέπουμε ταινίες, να ακούμε μουσική από cds, sacds, mp3s, να γράψουμε ένα κείμενο ή ένα λογιστικό φύλλο, να κάνουμε μια παρουσίαση κ κάπου εκεί ανάμεσα να παίξουμε κ ένα παιχνίδι...τώρα βέβαια θα με ρωτήσετε, τελικά τι είναι πιο πολύ, παιχνιδομηχανή ή media server ? Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση...είναι κάτι κ από τα δύο...για αυτό άλλωστε η ίδια η Sony υποστηρίζει την ιδέα εγκατάστασης linux στο ps3... για αυτό άλλωστε δίνει οδηγίες για αλλαγή του εσωτερικού δίσκου με όποιον άλλο θέλουμε...για αυτό οι 3 θύρες usb, το bluetooth, το wifi, η θύρα ethernet κ τα άλλα καλούδια, όπου μπορούμε να συνδέσουμε πολλές συσκευές πάνω του...σύνδεσα την φωτογραφική μου Olympus 770 μέσω usb κ στο μενού του(όχι το linux) την είδε κατευθείαν κ με πολύ απλό τρόπο έβλεπα τις φωτογραφίες μου στην τηλ...για να μπούμε στο ίντερνετ δεν χρειάζεται το linux αφού έχει ενσωματωμένο browser στο μενού του κ με το πληκτρολόγιο που του σύνδεσα γράφεις μια χαρά ενώ με το ποντίκι κινείσαι μια χαρά, σαν κανονικός υπολογιστής...

Αγόρασα το πιο φθηνό ενσύρματο πληκτρολόγιο της M$ σε μαύρο χρώμα για να ταιριάζει(9 ευρώ), ένα ποντίκι οπτικό επίσης μαύρο κ φθηνό(7 ευρώ) κ ένα καλώδιο για μετατροπή των ps/2 βυσμάτων τους σε usb κ μάλιστα κ τα 2 σε μια usb θύρα(12 ευρώ) κ όλα δούλεψαν μια χαρά. :cool_1:

Ξεκινάω λοιπόν με διάφορες φωτογραφίες από τον χώρο μου όπου τελικά κατέληξα κ το τοποθέτησα, φωτογραφίες από το linux κτλ.

:cool_4:

Attachments

Reaction score
0
Στις παρακάτω φωτογραφίες είναι το πληκτρολόγιο που αγόρασα, το ποντίκι, τι εμφανίζει στην οθόνη του όταν του βάλω δισκάκι sacd, όπου σε αφήνει να επιλέξεις ποιο από όλα τα layer θα παίξει, πολυκάναλο, δικάναλο dsd ή δικάναλο cd, το χειριστήριο του, που είναι πανάλαφρο ενώ η ενσωματωμένη μπαταρία που έχει διαρκεί πάρα πολύ με μια φόρτιση, κ τέλος το playstation 2 που με συντροφεύει τα τελευταία 5 χρόνια...

Attachments

Reaction score
0
Σε αυτό το σημείο δείχνω την εγκατάσταση του linux, πως ξεκινά στο linux, πως κάνει logout, πως αλλάζουμε ανά πάσα στιγμή λειτουργικό μέσα από το μενού του ps3.

Attachments

Reaction score
0
Στο linux Yellow Dog για ps3 που δίδεται δωρεάν, περιλαμβάνονται δύο διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας, το Enlightment και το Gnome. Το δεύτερο είναι κ το πιο διαδεδομένο αφού το συναντάμε κ σε άλλες εκδόσεις linux. Μάλιστα αυτό φαίνεται να είναι κ το πιο σταθερό αφού το Enlightment είναι υπό κατασκευή κ εξέλιξη. Αυτό πάντως θα είναι στο μέλλον το περιβάλλον που θα υποστηρίζει η YDL.

Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες του Enlightment.

Attachments

Reaction score
0
Τώρα κάποιες φωτογραφίες από το Gnome.

Σε αυτές φαίνεται ο firefox, το Openoffice, το Gimp(ίδιο με την έκδοση για Apple - είναι αντίγραφο στις δυνατότητες και στα μενού του Photoshop) αλλά και ο file manager του.

Attachments

Reaction score
0
Τέλος τι να πει κανείς για το φοβερό παιχνίδι Grand Turismo HD...είναι σε ανάλυση 1080p κ αν κ είναι ακόμα demo, με μόνο 1 πίστα κ 10 αυτοκίνητα, τα γραφικά είναι φοβερά...

Οι φωτογραφίες μέσα από το παιχνίδι είναι κουνημένες...θα βγάλω καινούργιες σύντομα κ θα τις βάλω εδώ...

Μία μόνο φωτογραφία από το κεντρικό μενού του ps3...

Attachments

Reaction score
0
Σύντομα θα βάλω κ άλλες φωτογραφίες.

Κ φυσικά όσο παραπάνω ψάχνω τις δυνατότητες του, τόσο χαίρομαι που το αγόρασα...μπορεί να είναι πράγματι ακριβό, μπορεί ένας πιτσιρικάς να μην μπορεί να του το πάρει ο μπαμπάς του, αλλά αξίζει τα χρηματά του...μπορεί να μην έχει ακόμα τα 'τέλεια' παιχνίδια, να μην μπορεί να αποδείξει ακόμα ότι είναι nextgen κονσόλα αλλά προσφέρει τόσα πολλά...

Απλά
στην Sony...

Reaction score
7
Συγχαρητήρια για την παρουσίαση...Απλή,περιεκτική και τόσο ουσιαστική...Για να ομολογήσω την αμαρτία μου αφότου έμαθα ότι το PS3 σηκώνει linux άρχισε να γίνεται πιο ελκυστικό...Ειδικά όταν άκουσα ότι κάνει και streaming video από το PC...

Reaction score
7
Ωραια παρουσιαση Μιχαλη και χαιρομαι που το ευχαριστιεσαι τοσο πολυ!!!

Ειναι και μια απαντηση για ΟΣΑ και ΟΣΟΥΣ ελεγαν διαφορα για τη συγκεκριμενη κονσολα...
Ειναι φανερο και σιγουρο οτι ΔΕ συγκρινεται με καμια αλλη παιχνιδομηχανη...

Reaction score
4.396
Εμένα,πάλι,το μάτι μου έπεσε πάνω στο πικάπ.

Καμιά κοντινή φωτογραφία;

Reaction score
0
Το απόγευμα θα βάλω φωτογραφίες κ άλλες.
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια όλους. :respect:
Ο Gandalf είναι σούπερ, μιλάει κιόλας....χαχαχαχαχα... :bravo:
Το πικάπ είναι το project xperience 2... :cool_4:

Reaction score
0
Ειναι φανερο και σιγουρο οτι ΔΕ συγκρινεται με καμια αλλη παιχνιδομηχανη...
Συνέχεια μου λένε, 'δεν έχεις παίξει το τάδε παιχνίδι στο 360', 'δεν κάνει αυτό κ εκείνο όπως το 360'.....μα βρε παιδιά, αν ήθελα 360 τότε θα το αγόραζα...:cool_4:

Sony :respect:

Reaction score
0
Συνέχεια μου λένε, 'δεν έχεις παίξει το τάδε παιχνίδι στο 360', 'δεν κάνει αυτό κ εκείνο όπως το 360'.....μα βρε παιδιά, αν ήθελα 360 τότε θα το αγόραζα...:cool_4:

Sony :respect:
Ακριβώς. :cool_4: Και (χωρίς καμία διάθεση να γίνει το θέμα vs. ) η πίεση από την άλλη πλευρά είναι εκνευριστική: "τι χαζός που είσαι που παίρνεις PS3, το δικό μας είναι φθηνότερο και καλύτερο", "δες το gears of war οπωσδήποτε" (-Μα χριστιανέ μου δεν μου πολυαρέσουν τα shooters...), "μην είσαι μυγιάγγιχτος, ο θόρυβος ούτε που ακούγεται" κλπ. Εντάξει, και εμείς αγαπήσαμε αλλά δεν κάναμε έτσι "happy_1"

Reaction score
0
Ερχεται με Linux εγκατεστημένο;;;
Όχι φίλε μου.
Στο κεντρικό μενού του ps3 έχει επιλογή για boot to other OS :cool_4:
Με απλές οδηγίες όμως μπορείς να εγκαταστήσεις linux δωρεάν κ ολόκληρο με τις ευλογίες της Sony..."happy_1"

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.931
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll