Επίγεια Ψηφιακή ΕΡΤ. Τηλεφωνική Ενημέρωση κοινού. Εδώ γελάμε!

Reaction score
3.085
Χθες, γύρω στις 5-5μισυ το απόγευμα χτυπάει το τηλέφωνο. Το σηκώνω κι ακούω μια γυναικεία φωνή. Επακολουθεί ο εξής διάλογος:

- Σας καλούμε από την ΕΡΤ να σας ενημερώσουμε για τα νέα ψηφιακά κανάλια (μου είπε και όνομα αλλά δεν το συγκράτησα).
- Μάλιστα....
- Θα θέλατε να σας ενημερώσουμε;
- Πείτε μου...
- Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με κοινοτική οδηγία, μέχρι το 200x (είπε το έτος, αλλά δεν το συγκράτησα, νομίζω 2009), όλες οι τηλεοπτικές μεταδόσεις θα πρέπει να είναι ψηφιακές, για να αντιμετωπιστεί η ραδιορύπαννση της ατμόσφαιρας.
- Μάλιστα...
- Γι αυτό, λοιπόν και η ΕΡΤ έχει προχωρήσει και εκπέμπει σε επτά (7) ψηφιακά κανάλια. Αυτά είναι:
Το ΠΡΙΣΜΑ+, κανάλι με ταινίες, ντοκυμαντέρ, παιδικά, ενημερωτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα
Το ΣΙΝΕ+, κινηματογραφικό κανάλι, με τις καλύτερες ταινίες του Ευρωπαϊκού, καθώς και του Αμερικανικού
κινηματογράφου, με ειδικά αφιερώματα κ.α.
Το Studio+, μουσικό κανάλι με επιλεγμένο μουσικό πρόγραμμα
Το News+ (νομίζω πως έτσι το είπε), καθαρά ειδησεογραφικό κανάλι
Το ΡΙΚ, κανάλι της Κυπριακής Ραδιοτηλεόρασης
Το Σπορ+, Αθλητικό κανάλι, με τις πιο σημαντικές αθλητικές μεταδόσεις
Το Travel+ (νομίζω πάλι πως έτσι το είπε), κανάλι για ταξείδια και τουρισμό
- Πολύ ωραία....
- Για να μπορέσετε να δείτε αυτά τα κανάλια χρειάζεστε......
- Μισό λεπτό, πριν προχωρήσετε, να σας ρωτήσω κάτι;
- Παρακαλώ
- Τα επτά αυτά κανάλια, που μου λέτε, είναι ελεύθερα ή κωδικοποιημένα;
- Για αυτό σας λέω, πως για να τα δείτε χρειάζεστε τον ειδικό αποκωδικοποιητή της ΕΡΤ, που στοιχίζει μόνο 139 ευρώ και σας δίνει την δυνατότητα όχι μόνο να δείτε αυτά τα κανάλια αλλά και όποια μελλοντικά θα υπάρξουν στο προσεχές μέλλον. Επί πλέον, σας ενημερώνω ότι ο αποκωδικοποιητής έχει μοναδικές ιδιότητες: Ελληνικά μενού, αποθήκευση στη μνήμη του μέχρι 2000 (το νούμερο δεν το συγκράτησα ακριβώς, νομίζω τόσα μου είπε) κανάλια, ελληνικούς υπότιτλους (!!!), τηλεχειρισμό........
- Μισό λεπτό, δεν καταλάβατε την ερώτησή μου. Να την επαναλάβω, παρακαλώ;
- Πείτε μου
- Τα κανάλια που μου αναφέρατε, είναι ελεύθερα ή κωδικοποιημένα, δηλαδή χρειάζεται να είναι κάποιος συνδρομητής ή όχι, για να τα βλέπει;
- Όχι δεν χρειάζονται συνδρομή, αλλά τον ειδικό δέκτη της ΕΡΤ....
- Μάλιστα. Και είπατε πως είναι επτά;
- Μάλιστα
- Και εγώ γιατί πιάνω μόνο τέσσερα; (!!!)
- ......;;; (Σιωπή)
- Καταλάβατε τί σας ρώτησα;
- Τί εννοείτε πως "πιάνετε μόνο τέσσερα";
- Εννοώ ότι διαθέτω ήδη ψηφιακό δέκτη, ο οποίος πιάνει μόνο τέσσερα κανάλια
- Α, διαθέτετε δέκτη;
- Μάλιστα
- Μήπως ο δέκτης σας δεν είναι κατάλληλος;
- Δηλαδή;
- Γι αυτό σας προτείνουμε αυτόν της ΕΡΤ, διότι είναι ο κατάλληλος.......
- Κυρία μου, ο δέκτης μου είναι κατάλληλος, διότι τα τέσσερα από τα επτά που μου είπατε τα πιάνει πεντακάθαρα και χωρίς προβλήματα. Μήπως τα άλλα τρία που είπατε είναι κωδικοποιημένα;
- Ξέρετε, είναι όπως η NOVA, που...να, δηλαδή, για να πιάσεις τη NOVA, χρειάζεσαι ειδικό δέκτη ψηφιακό.... και, να, χωρίς αυτόν δεν γίνεται......
- Μισό λεπτό, γιατί μάλλον εγώ πρέπει να σας ενημερώσω για κάποια πράγματα. Μπορώ να σας εξηγήσω;
- Πείτε μου...
- Η πλατφόρμα της NOVA εκπέμπεται ψηφιακά μεν, αλλά μέσω δορυφόρου, και εκτός από τον δέκτη χρειάζεται και ειδική δορυφορική κεραία, το λεγόμενο πιάτο. Αυτό δεν εχει καμιά σχέση με την επίγεια μετάδοση της ΕΡΤ, που είναι μεν ψηφιακή, αλλά δεν χρειάζεται πιάτο, παρά μια απλή τηλεοπτική κεραία. Το γνωρίζετε αυτό;
- Όχι
- Πάμε παρακάτω. Η εταιρεία που έχει τη NOVA, η Multichoice, εκπέμπει και επίγεια κωδικοποιημένα κανάλια, το Filmnet και το Supersport, και αυτά για να τα δει κάποιος χρειάζεται ειδικό δέκτη-αποκωδικοποιητή και συνδρομή. Όχι όμως ψηφιακό, αλλά αναλογικό δέκτη, ο οποίος μπορεί να πιάσει οποιαδήποτε κανάλια ελεύθερα, σαν μια κανονική τηλεόραση. Καμιά σχέση όμως με επίγεια ψηφιακή μετάδοση. Αυτό το ξέρετε;
- Όχι
- Ωραία, λοιπόν, γι αυτό σας το εξήγησα. Παρακαλώ μην μπερδεύετε τα δυο αυτά πράγματα, δεν είναι τα ίδια και φυσικά δεν είναι συγκρίσιμα. Εξακολουθώ να σας ρωτώ, λοιπόν: μήπως κάποια από τα κανάλια που μου είπατε, δεν είναι ελεύθερα;
- Α, αυτά εγώ δεν τα γνωρίζω, περιμένετε να σας δώσω έναν τεχνικό να σας εξηγήσει!!......
............(Ακολουθεί αναμονή 20 δευτερολέπτων περίπου)
(Αντρική φωνή)
- Παρακαλώ
- Εγώ δεν έχω κάτι να σας πω, πείτε μου εσείς
- Δεν ξέρω τί θέλετε
- Δεν σας εξήγησε η συνάδελφός σας που με συνέδεσε;
- Όχι
- ΟΚ, να σας πω, λοιπόν. Η συνάδελφός σας μου έκανε μια ενημέρωση για την νέα επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ και μου είπε πως υπάρχουν επτά κανάλια στον αέρα αυτή τη στιγμή.
- Μάλιστα
- Την ρώτησα, λοιπόν, γιατί εγώ πιάνω μόνο τέσσερα, και αν τα άλλα τρία είναι κωδικοποιημένα ή όχι και δεν ήξερε να μου απαντήσει
- Α, κατάλαβα. Όχι. Τα κανάλια, οι συχνότητες εκπομπής δηλαδή, είναι μόνο τέσσερεις, αυτές που ήδη πιάνετε. Τα άλλα τρία κανάλια εκπέμπονται πάνω στις ήδη υπάρχουσες συχνότητες του ΠΡΙΣΜΑ+ και του ΣΙΝΕ+.
- Καλώς, σας ευχαριστώ, αλλά εξηγείστε στην συνάδελφό σας τί να λέει στο κοινό
- Συγγνώμη, πρόκειται για παρεξήγηση. Σας ευχαριστούμε

Τα συμπεράσματα δικά σας. :crazy_2: :crazy_1:

Reaction score
0
Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή ΕΡΤ. Τηλεφωνική Ενημέρωση κοινού. Εδώ γελάμε!

Απ'ότι κατάλαβα προσπαθούν να πασάρουν στους <ανίδεους>καταναλωτές τον δικό τους δέκτη λέγοντας ότι είναι απαραίτητος για να δούν όλα τα κανάλια....................έλεος......:crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1:

Reaction score
786
Και με 139 ευρω παιρνεις δυο επωνυμους DVB-T δεκτες και σου μενουν και ψιλα για τσιγαρα...

Απατεωνισκοι!

Reaction score
0
να σου το δωσουν δωρεαν μετα την "εκπαιδευση" που εκανες στη κυρια!!!

Reaction score
4
:happy_5: :happy_5: :happy_5:
Η τυπισα σιγουρα εκανε διαλειμμα μετα για τσιγαρο....:happy_5:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή ΕΡΤ. Τηλεφωνική Ενημέρωση κοινού. Εδώ γελάμε!

:happy_5: :happy_5: :happy_5:
Η τυπισα σιγουρα εκανε διαλειμμα μετα για τσιγαρο....:happy_5:
:happy_7: :happy_7: και μετα βγηκε για καφε με τις φιλες τις και ελεγε "ασε ασε βρε Σουλα πολυ δυσκολη δουλεια, ουφφφφ":happy_5: :happy_5:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή ΕΡΤ. Τηλεφωνική Ενημέρωση κοινού. Εδώ γελάμε!

:happy_7: :happy_7: και μετα βγηκε για καφε με τις φιλες τις και ελεγε "ασε ασε βρε Σουλα πολυ δυσκολη δουλεια, ουφφφφ":happy_5: :happy_5:
.....και επεσα και σε ενα ξερολα που νομιζε οτι ηξερε.
Αλλα εμενα Σουλα μου δεν ιδρωνει το αυτι μου.Σε τε μας .
Τον εδωσα στον Προισταμενο και του βουλωσε το στομα.
Οχι θα κατσω να σκασω.
Ναι σου λεω Σουλα μου ...την Μαρια την Ασχημη την ειδες???
:crazy_3:

Y.Γ.Παναγιωτη τελικα τα βρηκες τα αλλα 3 καναλια ??:cool_4:

Reaction score
383
μεροκαματο παει να βγαλει η κοπελα πως κανετε ετσι..

αλλα να βλεπετε ...

Reaction score
3
Παιδιά ήρεμα, δεν έχετε ακουστά για τα call centers?
Εταιρείες, καλή ώρα η ΕΡΤ, αναθέτει σ' αυτά την προώθηση των προϊόντων/υπηρεσιών τους, αυτοί δεν ξέρουν τίποτα παραπάνω από ένα script που τους δϊνουν... κλπ

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Παιδιά ήρεμα, δεν έχετε ακουστά για τα call centers?
Εταιρείες, καλή ώρα η ΕΡΤ, αναθέτει σ' αυτά την προώθηση των προϊόντων/υπηρεσιών τους, αυτοί δεν ξέρουν τίποτα παραπάνω από ένα script που τους δϊνουν... κλπ
Βρήκαν τρόπο να πουλήσουν (και μάλιστα υπερτιμημένο) τον ψηφιακό τους δέκτη... αλλά δεν είναι η ΕΡΤ... είναι κάποιος που πουλάει δέκτες.

Άκου 139 Ευρώ!!!!!!!!!

Reaction score
4
Χαχαχα..
Επρεπε να επαιρνε εμενα τηλεφωνο..

Εδω που τα λεμε η ψηφιακη της ΕΡΤ στην τωρινη της μορφη δεν μπορει να πεισει.

Υπαρχουν τεσσερα καναλια σωστα?
Το ενα ειναι το ΡΙΚ sat. (εκτος οτι παιζει βλακειες το πιανουμε και στα uhf. Δεν χρειαζομαστε δεκτη για να το παρακολουθησουμε.) -1 για το Ρικ sat λοιπον.

Το δευτερο καναλι ειναι το ΠΡΙΣΜΑ. Ενα καναλι που δεν ξερω γιατι δημιουργηθηκε και που με πολυ κοπο γεμιζουν το προγραμμα του καθε μερα ετσι απλα για να υπαρχει. -1 και εδω.

Το τριτο καναλι ειναι το ΣΙΝΕ. Ουδεν σχολιο. ΣΙΝΕ λεγεται και ταινιες πολλες δεν βλεπω να βαζει.. Ασε που παιζει κατι προπολεμικες. -1 ξανα.
Εγω προσωπικα δεν εχω δει ταινιες καλες στο ΣΙΝΕ.

Και φτασαμε στο τεταρτο καναλι το ΣΠΟΡ.
Εδω μαλιστα κατι καναμε.. Ισπανικο ποδοσφαιρο & μπασκετ. Εγγλεζικο Ιταλικο ποδοσφαιρο. Εκπομπες M.unt tv πολο NBA ραλι και πολλα αλλα..

Οσοι αγοραζουν δεκτη για τα επιγεια το αγοραζουν για να βλεπουν ΣΠΟΡ +
Τα αλλα καναλια που εχει ειναι για...
+1 στο ΣΠΟΡ +

Reaction score
1
Και εγώ με την σειρά μου να απαντήσω σε μερικά γιατί θίγεις και κάποιες ομάδες με ειδικές ανάγκες , καθώς ότι έχει γίνει πλήρης ενημέρωση και εδώ και στο site της ERT και σε πολλά άλλα site , καθώς και από την τηλεόραση όταν πρωτοξεκίνησε.

α)Τo ΡΙΚ sat δεν λαμβάνεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας πχ Θεσσαλονίκη δεν το λαμβάνω ... +1 για τους κύπριους φοιτητές που το παρακολουθούν εδώ στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές και φυσικά για όσους άλλους αρέσκονται να το παρακολουθούν.

β)Το κανάλι αυτό ( ΠΡΙΣΜA+ ) δημιουργήθηκε εως ειδικό κανάλι για άτομα με ειδικές ανάγκες και κυρίως κωφούς ... +2 επειδή η ΕRT δείχνει την ευαισθησία της σε αυτά τα θέματα και επίσης την ευαισθησία της προς το κωφό κοινό.

γ) ΣΙΝΕ+ έχει ωραίες ταινίες και ντοκυμανταίρ , αλλά κάνει και επαναλήψεις ... Εχει πολύ καλύτερες ταινίες πχ απο το Spiderman και το Superman ... Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι +0

δ) Σπορτ βλέπω όλη την ώρα , εδώ συμφωνούμε ...

GTX

Reaction score
39
Εγώ πάλι να ρωτήσω κάτι???
Τα άτομα των ειδικών ομάδων έπρεπε να τα σκεφτεί η ΕΡΤ μόνο με αυτό το κάκιστο κανάλι??? Ενημερωτικά στην Αγγλιά όλα τα κανάλια έχουν στις περισσότερες εκπομπές (δε συζητάω για τα κρατικά εκεί μέχρι και οι διαφημίσεις έχουν και οι live εκπομπές) υπότιτλους στα Αγγλικά μέσω teletext. Πατάς δηλαδή στο Teletext 888 και εμφανίζονται υπότιτλοι, στα live μάλιστα τους βλέπεις να σχηματίζονται εκείνη την ώρα αφού κάποιος τους πληκτρολογεί live προφανώς. Αντί λοιπόν να κάνουν ένα γελοίο κανάλι (που δε νομίζω να θέλει να παρακολουθεί κανείς) μπορούσαν να πάρουν ένα φθηνότερο φόρεμα στη Βίσση και να ρίξουν λίγα λεφτά για να υποτιτλίσουν όλες τις επομπές τους στα Ελληνικά. Τότε θα τους έλεγα μπράβο, τώρα απλά κοροιδεύουν τον κόσμο και δημιουργούν εντυπώσεις. Προφανώς αυτό που θέλαν το πέτυχαν ;-)

Reaction score
1
Αυτό πέστο για όλα τα κανάλια , αυτό που κάνει η ΕΡΤ είναι ένα πρώτο βήμα , μπορεί όχι τέλειο , αλλά είναι στη σωστή κατεύθυνση ...

Reaction score
3.085
Αυτό πέστο για όλα τα κανάλια , αυτό που κάνει η ΕΡΤ είναι ένα πρώτο βήμα , μπορεί όχι τέλειο , αλλά είναι στη σωστή κατεύθυνση ...
ΟΚ, να συμφωνήσω πως έστω και για πρώτο βήμα είναι προς την σωστή κατεύθυνση.
Να συμφωνήσω ακόμα πως και τα ιδιωτικά κανάλια δεν είναι η καλύτερη επιλογή για παρακολούθηση ελεύθερης τηλεόρασης. Θα μου πεις τί έμεινε; Τίποτα, βέβαια, αλλά......

Υπάρχει και ένα "αλλά". Εξηγούμαι:

Η ΕΡΤ (Κρατικά Ραδιόφωνο και Τηλεόραση) εισπράττει με το "έτσι θέλω" συνδρομή από όλους τους Έλληνες (μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ), χρήματα που θα έπρεπε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να αποδίδει στον ακροατή-τηλεθεατή.
Επί πλέον έχει έσοδα από τον κρατικό κορβανά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (επιχορήγηση, κρατική διαφήμιση, κλπ.).
Τέλος έχει έσοδα από την ιδιωτική διαφήμιση, τα οποία θα έπρεπε να τα επενδύει σε τεχνολογία και προγράμματα.

Και επειδή ακριβώς έθεσα το παραπάνω "αλλά" για προβληματισμό, ερωτώ:
Τα αποδίδει; Η απάντηση είναι μάλλον "πολύ λίγο, λιγώτερο πάντως από αυτό που πρέπει".
Τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ.

Κάθε αντίλογος ευπρόσδεκτος, για να κάνουμε και συζήτηση.

Δυο κουβέντες για τα ιδιωτικά κανάλια. Κι εγώ δεν νομίζω αυτά τιμούν πως το πεδίο της επίγειας ελεύθερης τηλεόρασης στην Ελλάδα. Και θεωρώ πως η ΕΡΤ προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες, γενικά. Εξαιρέσεις υπάρχουν, βέβαια, αλλά επιβεβαιώνουν απλά τον κανόνα.

Το κακό είναι πως η ΕΡΤ όλο και πιο συχνά, όλο και πιο έντονα τείνει να μιμηθεί την πολιτική των ιδιωτικών, στο βωμό της τηλεθέασης και του marketing. Και γι αυτό χειροτερεύει καθημερινά. Πάλι καλά που υπάρχουν (ακόμα) κάποιοι καλοί συντελεστές, ειδικά στον τομέα ενημέρωσης και δημοσιογραφίας που διατηρούν κάποιο επίπεδο, αλλά για πόσο ακόμα;

Επί του θέματος, τώρα.

Η παροχή υπηρεσιών της ΕΡΤ δεν έχει να κάνει με το παραπάνω ζήτημα, που αφορά τόσο στον τομέα της σωστής ενημέρωσης του κοινού μέσω αυτού του τρόπου προσέγγισης, όσο και στον τομέα πωλήσεων προϊόντων. Ειδικά γι αυτά τα δύο, το παραπάνω παράδειγμα, που διηγήθηκα στην αρχή, είναι εντελώς αρνητικό.

Η γνώμη σας;

Reaction score
786
Πληρωνω στην ΕΡΤ ενα σκασμο λεφτα καθε χρονο, χωρις να το επιλεξω. Ακομα και αν δεν εχω τηλεοραση.

Εγω που εχω τηλεοραση και θεωρω οτι πρεπει να στηριξω τον κρατικο οργανισμο ενημερωσης και ψυχαγωγιας, απαιτω απο αυτον σεβασμο και ποιοτητα. Τα τρια κρατικα καναλια θα επρεπε να ειναι υποδειγματα προγραμματος και οχι απολειφαδια τηλεμετρησεων. Τα τρια καινουρια ψηφιακα θα επρεπε (πλεον) να ειναι τεχνολογικα προηγμενα και οχι πειραματικα.

Εδω δεν εχουμε ακομα στερεο μεταδοση, παρα τα γκαζια της Team λογω Champions League. Δειχνουμε αναμορφικο (ή ακομα "χειροτερα" PAL Plus, Θεε μου φραγκα) περιεχομενο και δεν ξερουμε να γυρισουμε τον διακοπτη του WSS για να γινει σωστο 16:9. Εχουμε την Δρουζα και την ομαδα της να ψαχνει εξωγηινους πισω απο λιοδεντρα...

Οσο για το καναλι των ΑΜΕΑ, ειναι τοσο λιγο... O live υποτιτλισμος των παραγωγων της ΕΡΤ τουλαχιστον (on/off μεσω teletext) και στα τρια κρατικα θα κοστιζε οσο οι μισθοι τριων αργομισθων.

Reaction score
1
Αμα μιλήσουμε για συμφέροντα , τότε δεν έχω να πω τίποτα , διότι είναι κατεστημένο σε πολλούς τομείς και δυστυχώς είναι πολλοί που δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση ... Εγώ απλά λέω , πάλι καλά που γίνεται κάτι ... Τέτοια φαινόμενα υπάρχουν παντού όχι μόνο στην Ελλάδα , απλά ο κάθε ντόπιος ντρέπεται για τον τόπο του ...

Reaction score
5
Εγώ πάλι να ρωτήσω κάτι???
Αντί λοιπόν να κάνουν ένα γελοίο κανάλι (που δε νομίζω να θέλει να παρακολουθεί κανείς) μπορούσαν να πάρουν ένα φθηνότερο φόρεμα στη Βίσση και να ρίξουν λίγα λεφτά για να υποτιτλίσουν όλες τις επομπές τους στα Ελληνικά. Τότε θα τους έλεγα μπράβο, τώρα απλά κοροιδεύουν τον κόσμο και δημιουργούν εντυπώσεις. Προφανώς αυτό που θέλαν το πέτυχαν ;-)
Προσυπογράφω φυσικά! Ασχετοσύνη, δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία και ανικανότητα! :mad_3:

Reaction score
164
Σιγά μην φτιάξουν κανάλι της προκοπής για κωφούς! Εδώ πριν χρόνια (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα) κάθε κανάλι ήταν υποχρεωμένο να μεταδίδει εκπομπές για κωφούς. Και, αφ' ενός οι σταθμοί, και αφ' ετέρου το ίδιο το κράτος, έδιναν τόση σημασία που μετέδιδαν υποτιτλισμένα τηλεπαιχνίδια σε επανάληψη στις 4 το πρωί. :mad_2:

Reaction score
3
Προσυπογράφω φυσικά! Ασχετοσύνη, δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία και ανικανότητα! :mad_3:
Εεεπ, διαφωνώ.
Οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι σωστοί μεν, αλλά αφορούν δε την μειοψηφία των δημ. υπαλλήλων.
Τα μεγάλα κεφάλια του δημοσίου δεν αφήνουν, αυτούς που μπορούν να λειτουργήσουν σωστά, να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει.
Κι επιπλέον τους χαντακώνουν.
Αν δηλαδή κάποιος από σας προσλαμβανόταν σε καίρια θέση στην ΕΡΤ, πιστεύετε ότι θα τον άφηναν να κάνει κάτι και να διορθώσει τα πράγματα;
Την απάντηση την ξέρετε.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.900
Members
38.518
Νεότερο μέλος