Χρυσή AVSite Ευκαιρία

Reaction score
5
Πριν 3 εβδομάδες περίπου, είχα προτίνει στον Μιχάλη (Μελίδη ντε), ως Συντονιστή του τμήματος, καθώς και στον Μίστερ Τσαρουχας να γίνει το Μπαζάρ λίγο πιο...κλειστό (ας το πούμε έτσι).

Παρατηρώ κόσμο που μπαίνει, αφήνει μια αγγελία κι ένα κινητό και ciao. Η πρόταση μου έχει να κάνει με κάποιους περιορισμούς για τις αγγελίες. Πραγματικά το βλέπω πολύ άσχημο να μπαίνει καποιος να γράφει και να μην ξαναμπαίνει.

Reaction score
51
Σωστός!!!

Μήπως να έχουν δικαίωμα bazaar κάποια μέλη από κάποια post και άνω???:crazy_11:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Αν και δεν έχω συμμετάσχει ποτέ στην κατηγορία, ούτε από τη θέση του πωλητή ούτε του αγοραστή, ας μου επιτραπεί να κάνω κι εγώ ένα σχόλιο, που ωστόσο μπορεί να είναι και λάθος...

Πιστεύω ότι εφόσον τα είδη που διακινούνται μέσω αυτής της κατηγορίας είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία χρησιμοποιημένα και όχι καινούργια, κάπου υπεισέρχεται και το θέμα της αξιοπιστίας. Γι' αυτόν το λόγο θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, γιατί άλλο είναι π.χ. να πουλάει κάτι ένα τακτικό μέλος που έχει εδώ μέσα ένα πρόσωπο, μια παρουσία και συχνά και προσωπικές γνωριμίες, κι άλλο κάποιος που εμφανίζεται πρώτη φορά και δεν ξανα-εμφανίζεται ποτέ.
Στην πρώτη περίπτωση, το γνωστό μέλος πρώτα-πρώτα θα προσέξει διπλά γιατί απευθύνεται σε γνωστούς, και δεύτερον, σε περίπτωση προβλήματος, η λύση είναι αναμενόμενο ότι θα δοθεί καλή τη πίστει.
Στη δεύτερη περίπτωση ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος, αν το προϊόν δεν είναι στην αναμενόμενη κατάσταση, αφ' ενός να μη βρεθεί άκρη ποτέ, κι αφ' ετέρου να έχει ο αγοραστής να λέει "άσε μωρέ, το πήρα μέσω του avsite και την πάτησα..."

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Χρυσή AVSite Ευκαιρία

Σωστός!!!

Μήπως να έχουν δικαίωμα bazaar κάποια μέλη από κάποια post και άνω???:crazy_11:
Γιατί όχι?......:cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4:

Reaction score
164
Το "κακό" είναι ότι εδώ τα μηνύματα μαζεύονται σε χρόνο dt. Ένα τέτοιο μέτρο είχε πιάσει πχ στο dpgr.gr, αλλά εκεί δεν είχε κατηγορία γενικής συζήτησης και τα ανούσια ή άσχετα μηνύματα ("μπράβο", :happy_5: κτλ) σβήνονταν σε χρόνο dt, οπότε μόνο αν είχες κάτι να πεις μάζευες 50 (αν θυμάμαι καλά) μηνύματα.

Reaction score
62
Γιατί ρε παιδιά? Όταν ανοίγετε τη Χρυσή Ευκαιρία και αγοράζετε κάτι, τον ξέρετε τον άλλο προσωπικά ή πρόκειται να τον ξαναδείτε??

Reaction score
0

Το "κακό" είναι ότι εδώ τα μηνύματα μαζεύονται σε χρόνο dt. Ένα τέτοιο μέτρο είχε πιάσει πχ στο dpgr.gr, αλλά εκεί δεν είχε κατηγορία γενικής συζήτησης και τα ανούσια ή άσχετα μηνύματα ("μπράβο", :happy_5: κτλ) σβήνονταν σε χρόνο dt, οπότε μόνο αν είχες κάτι να πεις μάζευες 50 (αν θυμάμαι καλά) μηνύματα.
Υπονοείς ότι και τα εξακόσια εβδομηντα κάτι μηνύματά μου είναι σε στυλ "μπράβο".......:bravo: :bravo: ......"happy_1" "happy_1" "happy_1" .....κ.λ.π.................?????????? :mad_1: :happy_8:

Reaction score
4
Γιατί ρε παιδιά? Όταν ανοίγετε τη Χρυσή Ευκαιρία και αγοράζετε κάτι, τον ξέρετε τον άλλο προσωπικά ή πρόκειται να τον ξαναδείτε??

:cool_4::cool_4::cool_4: Σωστος ο Δημητρης.

(εμενα παντως τα μηνυματα μου ειναι στυλ :crazy_1::happy_9::bravo::prof::happy_5: κτλ)
Πως εφτασα τα 1.700 τοσα, νομιζεις? :happy_8:

Reaction score
0

:cool_4::cool_4::cool_4: Σωστος ο Δημητρης.

(εμενα παντως τα μηνυματα μου ειναι στυλ :crazy_1::happy_9::bravo::prof::happy_5: κτλ)
Πως εφτασα τα 1.700 τοσα, νομιζεις? :happy_8:
Ώστε έτσι ε............πού θα πάει ρε..........όταν πάρω τη θέση του μαστρο-Καφάτου θα σε banάρω............:happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9:

Defkalion

Administrator
Reaction score
915
Ο αριθμός των ποστ δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέτρο αξιοπιστίας του κάθε μέλους. Δε μιλάμε φυσικά για όσους συχνάζουν αράουντ δε κλοκ :) -πόσο μάλλον όταν κάποιοι έχουμε γνωριστεί κιόλας.

Όμως με ποια λογική κάποιος που έχει πχ 100 ποστ θα τον αντιμετωπίζετε εσείς ως πιο αξιόπιστο seller από κάποιον που έχει πχ 75?

Προτείνω τη χρήση ενός συστήματος αξιολόγησης, όπως αυτό που υφίσταται αυτή τη στιγμή στο Insomnia, και που είναι εύκολο να εγκατασταθεί ως module του vBulletin. Φυσικά θα υπάρξει κάποιος χρόνος μέχρι να "παγιωθεί" μια κατάσταση αξιολόγησης που θα είναι αξιόπιστη, αλλά θα είναι μακράν καλύτερο από την απλή απαγόρευση όσων έχουν έναν οποιονδήποτε αριθμό ποστ και κάτω.

Reaction score
164
Νομίζω ότι το θέμα με τα post δεν είναι ότι κρίνουν την αξιοπιστία του πωλητή/αγοραστή. Αλλά έτσι εμποδίζονται οι ευκαιριακοί που έχουν βρει ευκαιρία εδώ να πουλάνε την πραμάτεια τους, χωρίς να συμμετέχουν με κανένα άλλο τρόπο, παρά μόνο βγάζοντας χρήματα.
Κατά πόσο είναι επιθυμητό ή ενοχλητικό ή όχι αυτό, μόνο ο Αντρέας (μετά της... κουστωδίας) μπορεί να απαντήσει. Προσωπικά, το βρίσκω ενοχλητικό. Προσωπικά όμως.

Defkalion

Administrator
Reaction score
915
Α, τότε ντάξ. Εάν πρόκειται απλώς για "αποκοπή" των ενοχλητικών -όντως- users που μπαίνουν μόνο για να πουλήσουν κάτι, τότε το μέτρο θάναι αποτελεσματικό ασφαλώς. Κανένας ευκαιριακός δε θα κάτσει να κάνει 100 ποστ πχ για να πουλήσει ένα πράγμα. Θα πάει σε άλλο φόρουμ μάλλον.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Παιδιά για να μην αναλωνόμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις του τύπου, εγώ είχα πει αυτό και ο άλλος πρότεινε το άλλο... να σας πω κι εγώ πως το σκεφτόμαστε...

Όπως προφανώς έχετε παρατηρήσει, σε καμία κατηγορία του AVSite δεν υπάρχουν απαγορεύσεις ή περιορισμοί πρόσβασης. Αυτή η τακτική, όπως και τα "μέτρα" κατά της... τρομοκρατίας, δεν συνάδουν με την λογική αυτού του φόρουμ. Πάντα ήμασταν και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε αρκετά ελαστικοί, διατηρώντας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα δικαιώματα και την ελευθερία έκφρασης των μελών. Στα ίδια πλαίσια λειτουργεί και η κατηγορία των αγγελιών, με μοναδική διαφορά το γεγονός ότι επειδή ευτυχώς, δεν έχουμε ανάγκη από περιττά μηνύματα ως site για να δείχνουμε κίνηση, επειδή η αγγελία από μόνη της δεν μπορεί να αποτελεί θέμα συζήτησης ενός φόρουμ και για να αποφευχθούν και ορισμένες παρεξηγήσεις, η κατηγορία αυτή λειτουργεί όχι ως φόρουμ αλλά όπως ένα έντυπο μέσο με αγγελίες.

Αυτός είναι και ο μόνος "περιορισμός" που έχουμε βάλει στην κατηγορία και μάλλον δεν θα βάλουμε και άλλον. Το ότι δεν υπάρχουν όμως περιορισμοί δεν σημαίνει ότι η κατηγορία των αγγελιών, είναι το κομμάτι του AVSite που λειτουργεί όπως ένα site δημοπρασιών. Επιπλέον, πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι οι αγγελίες για εμάς, όχι μόνον δεν είναι ζωτικό μέρος του φόρουμ μας, (κάτι που δείχνουμε με τον περιορισμό στις συζητήσεις), αλλά έχουν λόγο ύπαρξης ΜΟΝΟΝ για να εξυπηρετούν πιθανές αγοραπωλησίες μεταξύ ΕΝΕΡΓΩΝ μελών. Είναι δηλαδή ένα μέσο - εργαλείο που προσφέρεται στα μέλη μας, οι οποίοι έχουν πολλούς άλλους λόγους για να μπούνε στο site εκτός από τις αγγελίες. Σε καμία περίπτωση η κατηγορία δεν υπάρχει για να προσελκύει από μόνη της μέλη. Εδώ είναι audio video forum και όχι ο χώρος που θα ψάξει κανείς την χρυσή ευκαιρία.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο συντονιστής της κατηγορίας και η διαχείριση, επεμβαίνουν μόνον όταν δούνε κάποιον να παρεκκλίνει αυτής της λογικής. Έτσι δεν θα απαγορεύσουμε ποτέ σε κανένα μέλος, νέο ή παλιό να δημοσιεύει αγγελίες, ούτε νομίζω ότι είναι σωστό να βάλουμε περιορισμούς με αριθμό μηνυμάτων. Όμως, αν πέσει στην αντίληψή μας, θα επισημάνουμε αμέσως το γεγονός ότι κάποιοι χρησιμοποιούν την κατηγορία πέραν του δέοντος, όπως θα επισημάνουμε και το γεγονός ότι είναι η μοναδική κατηγορία που τους ενδιαφέρει.

Ίσως στηριζόμαστε περισσότερο στην καλή θέληση των μελών από όσο θα έπρεπε, αλλά this is AVSite και τουλάχιστον μέχρι στιγμής το πράγμα λειτουργεί χωρίς σοβαρά προβλήματα. Αυτή η κατάσταση βεβαίως είναι δυναμική και εξαρτάται τόσο από το γενικότερο κλίμα, όσο και από τον αριθμό των μελών.

Τέλος, να υπενθυμίσω ότι οι προτάσεις σας όχι μόνον είναι χρήσιμες αλλά σε αυτήν την κατηγορία είναι και το ζητούμενο. Όμως, για να έχει τύχη οποιαδήποτε πρόταση, αυτή πρέπει να είναι διατυπωμένη ορθά, να έχει αρχή μέση και τέλος, να δείχνει άμεσα την μεθοδολογία, το ζητούμενο αλλά και το αποτέλεσμα της όλης κίνησης. Δυστυχώς, αν μια πρόταση δεν έχει τα παραπάνω στοιχεία, τότε όσο καλή και να είναι, μπορεί να χαθεί ανάμεσα στα θέματα της καθημερινότητας, αφού όχι μόνον δεν θα δίνει συνολική λύση, αλλά θα απαιτεί και την περαιτέρω επεξεργασία της από άλλους, οι οποίοι όμως μπορεί να μην έχουν τον απαραίτητο χρόνο.

Ούτε ο Ανδρέας, ούτε ο Χρήστος αλλά ούτε κι εγώ, θα αρνηθούμε ποτέ κάποια καλή πρόταση ή ενέργεια, αν αυτή είναι δικαιολογημένη σωστά και οργανωμένη όπως πρέπει. Το AVSite είναι απολύτως δημοκρατικό και αυτό το έχουμε δείξει πολλές φορές. Στην πραγματικότητα πάντα γίνεται αυτό που θέλουν τα μέλη και αυτό δεν το λέω με ιδιαίτερο καμάρι αφού ούτως ή άλλως, έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, πολλές φορές διαφωνώ με αυτήν την τακτική, αλλά έχε χάρη που ο μπάρμπα Καφάτος είναι πιο ελαστικός... :happy_9:

Εκ της κουστωδίας... "happy_1"

Reaction score
0

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, πολλές φορές διαφωνώ με αυτήν την τακτική, αλλά έχε χάρη που ο μπάρμπα Καφάτος είναι πιο ελαστικός... :happy_9:
xaxaxaxaxaxaxa :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.695
Απάντηση: Χρυσή AVSite Ευκαιρία

Έχω την εντύπωση ότι κάποια μέλη, είναι μέλη μόνο για να κάνουν εμπόριο μέσω του AVsite.
Εφόσον σαν συντονιστής της κατηγορίας παρακολουθώ τις αγγελίες καθημερινά, έχω διαπιστώσει μέλη που βάζουν τις αγγελίες κατά πεντάδες ή και δεκάδες ή που μπαίνουν με ψευδώνυμο εδώ και το κανονικό τους όνομα στο AVclub και κάνουν πωλήσεις μηχανημάτων σε καθόλου ευκαταφρόνητο αριθμό, κάτι που δεν δίνει την εντύπωση ενός ιδιώτη, απλού μέλους, αλλά εμπόρου.
Κατόπιν αυτού θα προτιμούσα να έμπαινε κάποιο φρένο σε αυτού του είδους τις αγοραπωλησίες που αποκλίνουν από τον αρχικό στόχο τους, δηλαδή να εξυπηρετήσουν τα μέλη.
Πόσο μάλλον όταν αυτά τα μέλη που αναφέρω πιο πάνω, δεν έχουν καμμιά συμμετοχή σε άλλα θέματα, παρά μόνον στις αγγελίες.
Προσωπικά θα προτιμούσα να μην συνεχιστεί αυτό και δεν νομίζω ότι καταπατείται καμμιά ελευθερία ή θίγεται κάποιος εφόσον είναι καλόπιστος.
Επίσης θεωρώ πολύ σωστό κάποιον ελάχιστο αριθμό πόστ που πρέπει να έχει κάποιος για να βάλει μια αγγελία.

Reaction score
0
Είμαι και εγώ της άποψης ότι ο αριθμός των ποστ δεν μπορεί να κρίνει την "αξιοπιστία" ενός χρήστη.
Πολλοί παρακολουθούν στο forum μια συγκεκριμένη κατηγορία και έτσι δεν έχουν αρκετά πoστ.
Αυτό τους απαγορεύει να αγοράσουν ή να πουλήσουν κάτι?

Aυτό που δε μου αρέσει, είναι να συμμετέχουν "αθόρυβα" στις αγγελίες επαγγελματίες έμποροι.
Θα ήθελα να δηλώνουν επίσημα την ιδιότητα τους και να ανακοινώνουν κατά περιόδους κάποιες προσφορές για τα μέλη του forum.

Reaction score
0

Aυτό που δε μου αρέσει, είναι να συμμετέχουν "αθόρυβα" στις αγγελίες επαγγελματίες έμποροι.
Θα ήθελα να δηλώνουν επίσημα την ιδιότητα τους και να ανακοινώνουν κατά περιόδους κάποιες προσφορές για τα μέλη του forum.
:cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4:

minas

Πισιά
Reaction score
4.208
Όσο κι αν συμφωνώ με το τελευταίο, η δική μου γνώμη για τις αγγελίες συμβαδίζει πολύ με αυτή που τόσο αναλυτικά περιέγραψε ο Νίκος...

Το αναφέρω απλά για να έχω εκφράσει τη γνώμη μου... Το μαχαίρι και το καρπούζι είναι σε καλά χέρια και όπως και να γίνει η κατηγορία δε θα με επηρεάσει ιδιαίτερα :cool_4:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv