Calibration Software free

Reaction score
1
Φίλοι μου λίγο υπομονή κανα δυό μέρες και θα επανέλθω με λεπτομέρειες και κάποιο υπολογισμό κόστους. Εν τω μεταξύ περιμένω τα ΡΜ σας.
Για μια ακόμα φορά λέω ότι συμετέχει όποιος θέλει.
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Φίλε Babylon κατάλαβες τι εννοώ... αν και λίγο out η απαντησή σου. Αλήθεια πόσο κάνει ένα Spyder για να έχουμε μέτρο σύγκρισης;
Tο Spyder 2 εχει καπου στα 100 ευρω

Reaction score
0
Κανένα νέο για το θέμα; Μήπως πρέπει να μπει και στην κατηγορία τηλεοράσεις και να γίνει και sticky;

Reaction score
13
Αν το spyder 2 έχει 100 ευρώ τότε σίγουρα αξίζει για αγορά ειδικά για κάποιον που δνε έχει εμπειρία σε κολήσεις καθώς επίσης θα δουλέψει με την μία out of the box. Επίσης την πλακέτα την βρίσκω λιγάκι ακριβή (ή είναι ιδέα μου;).....Μήπως κανείς άλλος είχε κάποια άλλη φθηνότερη προσφορά ;
Με ενδιαφέρει και εμένα σαν κατασκευή και σαν όλο project αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα !! Πώς θα την πάρω αν θελήσω την πλακέτα (και τα υλικά); Ειμαι αυτό τον καιρό λιγάκι μακρυά από Ελλάδα οπότε είναι δύσκολο να έρθουν εδω κάτω :(..... Πάντως δεν θα μου έπεφτε λίγο να το παίζω Βαγγέλης Λάμπρου στην Κεντρώα Αφρική :).....Έχει παρθένα αγορά και ειδικά αν δουν κανα προβολάκι στα 1080π τους βλέπω να κάνουν ουρά!

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.753
Γεια σας αγαπητοί συνφορουμίτες. Περιμένετε λίγο μιας και είμαι φρέσκος μπαμπάς και δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο αυτόν τον καιρό. Έχω βρεί και άλλον κατασκευαστή τυπωμένων με χαμηλώτερη τιμή αλλά δεν τον έχω δοκιμάσει στο παρελθόν. Βέβαια έχει καλό όνομα. Σχετικά με τα υπόλοιπα υλικά μάλλον έχουν έλθει τα δύσκολα στο μαγαζί που τα είχα παραγγείλει και θα έχω τις επόμενες μέρες συνολικό κόστος. Όσο για τον φίλο Johhny από την κεντρική Αφρική θα βρεθεί τρόπος να του τα στείλουμε.
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
1
Παιδιά εγώ μάλλον με βλέπω να παραγγέλνω το GretagMagbeth eye one LT απο αμερικά με 130$ και καμιά 30αριά δολάρια τα μεταφορικά και να τελειώνουμε...
Φοβάμαι μήπως με την ιδιοκατασκευή δυσκολευτώ και έχω πετάξει εις διπλούν τα λεφτά μου.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.753
Αγαπητοί φίλοι γειά σας και Χρόνια Πολλά. Σχετικά με το κόστος υλικών έχω νέα. Περίπου ανέρχεται στα 90 € συμπεριλαμβανομένου και του κουτιού, όχι απαραίτητα αυτού στην φωτογραφία του Γαλλικού site αλλά κάποιου αντίστοιχου. Το πιο ακριβό εξάρτημα είναι οι αισθητήρες, με κόστος 19 € έκαστος και με παραγγελία στην Farnel. Δεν τους βρήκα στην Ελληνική αγορά για να συγκρίνω τιμές. Όσοι από εσάς ενδιαφέρονται τελικά για την κατασκευή να μου το υπενθυμήσουν μέχρι τέλος της εβδομάδας για να παραγγείλω τις πλακέτες. Σχετικά με τον προγραμματισμό του PIC θα βρ ώ άκρη. Όσοι θέλουν τα υλικά σαν κιτ μπορώ να τους τα μαζέψω εγώ και να τους δώσω τον PIC προγραμματισμένο.
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
0
Παιδιά εγώ μάλλον με βλέπω να παραγγέλνω το GretagMagbeth eye one LT απο αμερικά με 130$ και καμιά 30αριά δολάρια τα μεταφορικά και να τελειώνουμε...
Φοβάμαι μήπως με την ιδιοκατασκευή δυσκολευτώ και έχω πετάξει εις διπλούν τα λεφτά μου.

Τί διαφορά έχει από το Pantone eye-one;

Reaction score
0
Καλύτερο hardware είναι το Spyder2 ή το eye-one; Tί διαφορά έχει το eye one της Pantone από της Gretag Macbeth;

Επίσης αν είναι να δώσουμε 90€ γιατί να μην δώσουμε 105€ για το Spyder2express και να έχουμε και το software της colorvision (έστω το express);

Reaction score
1
Πανω κατω ειναι τα ιδια.Νομιζω οτι το Gretag Macbeth μετραει λιγο ποιο γρηγορα (με επιφυλαξη αυτο).
Εγω εχω το Spyder2 kai ειμαι ικανοποιημενος.Μετραει με αρκετη ακριβεια και απο διαγραμματα CIE που εχω βρει για τις συσκευες μου,μου βγαζει τα ιδια ακριβως αποτελεσματα.
Και τα δυο Spyder2 και Gretag Macbeth τα υποστηριζουν και το Colorimeter HCFR και το Colorfacts και το CalMAN.Συν τα δικα τους softwear.

Reaction score
1
To Εye One display LT και το Eye One display 2 είτε ειναι της pantone είτε της gretagmacbeth είτε της Χ-Rite είναι το hardware (δηλαδή το colorimeter) ακριβώς το ίδιο.
Αλλάζει κάθε φορά το software που συνοδεύει την συσκευή.
Το καλύτερο (σαν πακέτο συσκευή-λογισμικό) είναι το eye one display 2 της gretagmacbeth το οποίο έχει και ρύθμιση για το ambient light το φως στον περιβάλλοντα χώρο.
Για την δουλειά που το θέλουμε εμείς με το συγκεκριμένο πρόγραμμα όποιο και να αγοράσουμε μας κάνει.
Το φθηνότερο είναι το eye-one display LT με κόστος 136$.
Με ένα internet search μπορείτε να το βρείτε σε πολλά καταστήματα.
Στην Ελλάδα το ίδιο έχει περίπου 280 ευρώ!!!!

Reaction score
1
Σε κάποιο site sto internet διάβασα ένα τεστ που ουσιαστικά έλεγε οτι όλα κάνουν καλή δουλειά (εκτος απο το pantone/X-rite/GretagMacbeth huey)
απλώς τα eye one είναι λίγο πιο γρήγορα απο το spyder2express.

Reaction score
1
Το καλύτερο (σαν πακέτο συσκευή-λογισμικό) είναι το eye one display 2 της gretagmacbeth το οποίο έχει και ρύθμιση για το ambient light το φως στον περιβάλλοντα χώρο.
Ρυθμιση για ambient light εχουν και ολα τα softwear της datacolor για το spyder2.

Reaction score
0
Είναι σημαντική η ρύθμιση για ambient light; Υπάρχει ρύθμιση και στο δικό μας πρόγραμμα για αυτό (color HCFR);

Δεδομένου ότι με ενδιαφέρει περισσότερο να ρυθμίσω την τηλεόραση, δεν θα πολυχρησιμοποιήσω τα software που έχουν bundled.

Reaction score
0
Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς το συγκεκριμένο πρόγραμμα; Είναι λίγο δύσχρηστο. Αν κάποιος το έχει δουλέψει και μπορεί ας με βοηθήσει λίγο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.530
Members
38.710
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas