Ποιους μπορεί να αφορά το IPtv στην Ελλάδα;

Reaction score
14
Να κάνω μια ...χαζή ερώτηση;

ΠΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟ IPTV ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;;; :shock:

Εμένα;
Μου φτάνει η Nova μου. Και πολύ μου είναι.
Έχω και άλλα ενδιαφέροντα άλλωστε.

Την μάνα μου;
Είδε και έπαθε να μάθει το κινητό.
SMS-ing δεν ξέρει ακόμη.

Τους θειους μου;
Αυτοί δεν ξέρουν να ανάψουν μάτι κουζίνας.

Τους παππούδες μου;
Θεός σχωρέσ' τους.

Τους φίλους μου;
Αυτοί δεν έχουν καιρό ούτε για κατούρημα...τηλεόραση θα βλέπουν...:happy_8:
Άσε που εκ πεποιθήσεως δεν βλέπουν.

Τους "μικρότερους";
Αυτοί δεν είναι "τηλεοπτικό κοινό". Με την ..."επικοινωνιακή" έννοια. :happy_6:

Τους...πιο μικρούς;
Αυτούς δεν τους φτάνουν τα φράγκα να πληρώσουν το κινητό τους.
Iptv θα πληρώνουν; :happy_5:

Είναι προιόν που μπορεί να απορροφηθεί από την αγορά μας;
Μπορεί αυτό να σέρνει τον χωρό των τηλεπικοινωνιών της χώρας;
Που είναι το απαραίτητο....temporary monopoly;
Δεν είναι τραγικά λίγοι αυτοί που θα προτιμήσουν ένα πακέτο για αυτό το λόγο;
Υπάρχει έστω και ένας νοήμων άνθρωπος εντός των παρόχων που πιστεύει ότι η επένδυση πάνω σε
ένα τέτοιο project μπορεί να έχει το ελάχιστο ROI;
Στην Ελλάδα;
ΣΤην χώρα με τα περισσότερα ΜΜΕ ανα κάτοικο....στην Ευρώπη;

Ή μήπως όλοι οι isp's που "τρέχουν" να προλάβουν ...προσβλέπουν αλλού; :happy_6:
(H Forthnet ήδη "παραιτήθηκε" του εγχειρήματος και πλασσάρει...double play! )

Reaction score
4
Η ποιος θα χρησιμοποιησει IPtv στο κινητο του? "happy_1""happy_1""happy_1"

Εδω η απλη παρακολουθηση tv στο κινητο μεσω gprs η συνδεση web κοστιζει 1 ευρω το λεπτο και βαλε..

Ας βαλουν dsl παντου πρωτα και σε 100 χρονια απο τωρα θα εχουμε και IPtv.

Reaction score
4
Γραφουν στο site τους. ''Μάθετε περισσότερα για την εξέλιξη και τη σημασία της λεγόμενης IPTV, και την εφαρμογή της τόσο σε προσωπικούς υπολογιστές όσο και σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας.''

ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ !!!

Reaction score
3
Εγώ πάντως δεν θα συμφωνούσα μαζί σας
Αντίθετα δεν βλέπω το λόγο να ακολουθήσουμε τον καινούργιο πόλεμο ανάμεσα σε BluRay και HDDVD.
Αν μπορείς μέσα από ένα μέσο που θα το έχεις και για τηλέφωνο και για Internet να βλέπεις και τηλεόραση από ένα πάροχο με ένα λογαριασμό, μάλλον δελεαστικό μου ακούγεται.
Είναι κάτι που θα είναι τέλειο σήμερα? Μάλλον όχι, λόγω των προβλημάτων στο "last mile".
Αλλά κύριοι το βλέπω να έρχεται σε 2-3 χρόνια καταιγιστικό!!

Reaction score
2
Ναι... όλη μας η πρεμούρα είναι να βλέπουμε μπαγιάτικη "Καλημέρα Ζωή". Καταδικασμένο να αποτύχει.
+100 στον Preve.

VG

Reaction score
0
Με παρόμοια επιχειρήματα ο ΟΤΕ προσπαθουσε να ανακοψει την επελαση του DSL στην Ελλάδα,το σκεπτικό σας ειναι απαραδεκτο.

Τωρα για το ROI κτλ,αυτοι που βαλανε τα λεφτα ξερουν υποθετω,δεν νομιζω οτι ειναι τιποτα ασχετοι αυτοι που πηραν την αποφαση.

Reaction score
14
Με παρόμοια επιχειρήματα ο ΟΤΕ προσπαθουσε να ανακοψει την επελαση του DSL στην Ελλάδα,το σκεπτικό σας ειναι απαραδεκτο.

Τωρα για το ROI κτλ,αυτοι που βαλανε τα λεφτα ξερουν υποθετω,δεν νομιζω οτι ειναι τιποτα ασχετοι αυτοι που πηραν την αποφαση.

Γνωρίζω από πρώτο χέρι την ιστορία με την κυρία "Κούλα" αγαπητέ. :happy_6:

Η διάδοση του broadband με ότι αυτό σημαίνει για την χώρα, την οικονομία και τους ανθρώπους της,
δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την φάρσα στην κυριολεξία της IPTV.
Άλλο πράγμα τα 10-20-30 megabits για λόγους που φαντάζονται όλοι οι χρήστες του αντικειμένου
και άλλο μια προστιθέμενη αξία που σκοπό έχει να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Για να μην μιλήσω για το ότι η "προστιθέμενη αξία" η οποία από κάποιους διατίθεται δωρεάν μέχρι τώρα :happy_5: ....
απλά δεν υπάρχει ακόμη παρά μόνο στα χαρτιά. :crazy_1:

Όσο για αυτούς που βάλανε τα "λεφτά"....απλοί επιχειρηματίες είναι.
Πιστεψε με αγαπητέ ότι πολλοί από αυτούς απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Κάποιοι από αυτούς πηγαίνουν από την μία γκέλα στην άλλη.
Αυτή θα είναι ακόμη μία.
Η Ελλάδα είναι ειδικό επιχειρηματικό περιβάλλον και πααααααααρα πολύ μικρή αγορά.
Το συγκεκριμένο επιχειρηματικό πεδίο πέρα από ...completely cluttered...είναι πολύ... μα
πολύ ομιχλώδες και επικίνδυνο. (Για την επένδυση).

Σου θυμίζει κάτι το..."Alpha Digital"; :happy_6:
Τα κανόνια που άφησε...τα γνωρίζεις;
Του ....Ναυαρόνε ήταν μικρά σε σχέση με αυτά. :happy_5:

VG

Reaction score
0
Δεν γνωριζω λεπτομερειες,αυτο που θυμαμαι με τον Alpha digital ειναι οτι αφου εκανε συμβολαια με τις τιμες στα υψη,μετα εκλεισε και πηρε τις ομαδες στον Alpha κοψοχρονια (live your paranoia in Greece).
Αλλωστε ολα τα τηλεοπτικά καναλια λιγο-πολυ με ζημιες δουλευουν,ο ρολος τους ειναι να χειραγωγουν τις μαζες (ψηφίστε τον σοβαρό Σημίτη,ψηφίστε τον αδιάφθορο Καραμανλή κτλ) και να ξεπλενουν χρήμα και οχι να φερνουν κερδη.

Για να γυρισουμε στο θεμα μας, εαν η ΟΝ θελει να προσφερει μια υπηρεσια που ισως δεν θα εχει μεγαλη ανταποκριση , εμεις τι ζόρι τραβάμε ακριβώς;
Τωρα αν θεωρουμε οτι αυτη η υπηρεσια θα ειναι ανυπαρκτη και στο μελλον ή αν θα παρέχεται με ασυμφορες χρεώσεις (γιατί μάλλον εκει το πας αν καταλαβα καλα),είναι αλλη συζήτηση.

Reaction score
164
Δεν γνωριζω λεπτομερειες,αυτο που θυμαμαι με τον Alpha digital ειναι οτι αφου εκανε συμβολαια με τις τιμες στα υψη,μετα εκλεισε και πηρε τις ομαδες στον Alpha κοψοχρονια (live your paranoia in Greece).
Δεν ήταν μόνο αυτά... Αλλά μην ξεφύγουμε...

Reaction score
1
Αυτό που προσφέρει η ΟΝ δεν είναι μόνο IPTV, είναι και PVR το οποίο είναι κάτι πολύ χρήσιμο και είμαι σίγουρος ότι όποιος το δοκιμάσει θα κολλήσει.

Αν δεν είχα ήδη αυτή την ικανότητα μέσα από το δικό μου δίκτυο όπου όλα τα κανάλια, είτε επίγεια αναλογικά/ψηφιακά και δορυφορικά είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή μέσα από ένα εύχρηστο συστημα που ακόμα και η γυναίκα μου λατρέυει, σίγουρα θα ενδιαφερόμουν.

Η μόνη ζωντανή τηλεόραση που βλέπω πλέον είναι κανένας αγώνας μπάλας άντε και τις Ειδήσεις. Όλα τα υπόλοιπα που με ενδιαφέρουν, αποθηκεύονται σε δίσκο για να τα δω όποτε μπορώ και θέλω.

Στην Αμερική και Ευρώπη έτσι κι αλλιώς το μοντέλο των Δεκτών/PVRs που πάνε πακέτο μαζί με συνδρομές καλωδιακής η δορυφορικής τηλεόρασης είναι αρκετά διαδεδομένο και δημοφιλές. Φυσικά όσοι έχουν τις γνώσεις και την θέληση να φτιάξουν τα δικά τους μπορούν να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Reaction score
2
Γνωρίζω από πρώτο χέρι την ιστορία με την κυρία "Κούλα" αγαπητέ. :happy_6:

Η διάδοση του broadband με ότι αυτό σημαίνει για την χώρα, την οικονομία και τους ανθρώπους της,
δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την φάρσα στην κυριολεξία της IPTV.
Άλλο πράγμα τα 10-20-30 megabits για λόγους που φαντάζονται όλοι οι χρήστες του αντικειμένου
και άλλο μια προστιθέμενη αξία που σκοπό έχει να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Για να μην μιλήσω για το ότι η "προστιθέμενη αξία" η οποία από κάποιους διατίθεται δωρεάν μέχρι τώρα :happy_5: ....
απλά δεν υπάρχει ακόμη παρά μόνο στα χαρτιά. :crazy_1:

Όσο για αυτούς που βάλανε τα "λεφτά"....απλοί επιχειρηματίες είναι.
Πιστεψε με αγαπητέ ότι πολλοί από αυτούς απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Κάποιοι από αυτούς πηγαίνουν από την μία γκέλα στην άλλη.
Αυτή θα είναι ακόμη μία.
Η Ελλάδα είναι ειδικό επιχειρηματικό περιβάλλον και πααααααααρα πολύ μικρή αγορά.
Το συγκεκριμένο επιχειρηματικό πεδίο πέρα από ...completely cluttered...είναι πολύ... μα
πολύ ομιχλώδες και επικίνδυνο. (Για την επένδυση).

Σου θυμίζει κάτι το..."Alpha Digital"; :happy_6:
Τα κανόνια που άφησε...τα γνωρίζεις;
Του ....Ναυαρόνε ήταν μικρά σε σχέση με αυτά. :happy_5:
Tο παραπάνω post αγγίζει το θέμα στη ρίζα του. Ας μη συζητήσουμε για την χρησιμότητα η όχι του PVR (εγώ επιμένω πως είναι μια χαζομάρα και μισή) αλλά για το target group στο οποίο απευθύνεται. Ο απλός πολίτης (παντελώς άσχετος με θέματα τεχνολογίας που αγοράζει ότι του προτείνει ο πωλητής του Κωτσόβολου) είμαι σίγουρος πως, ακόμη και σήμερα μετά από τόση διαφήμιση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ για το τι είναι η ΟΝ και τι προσφέρει. (Κάντε μια έρευνα στις εργασίες σας ή στις οικογένειές σας). Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που ασχολούνται με την On? Power users tου διαδικτίου που καίγονται για υψηλές ταχύτητας λόγω downloading κάθε μορφής. (p2p, fileservers τυπου rapidshare, newsgroup για HD online gaming κλπ.) Ε, λοιπόν απο αυτούς πόσοι ενδιαφέρονται να βλέπουν μπαγιάτικη "Βέρα στο δεξί" Πιστέυω ελάχιστοι. Άρα μιλάμε για ένα αγοραστικό κοινό απίστευτα μικρό. Δεν μπορεί λοιπόν η On να στηρίζει την βιωσιμότητα της σε αυτό. Πολύ απλά γιατί αυτοί στους οποίους στοχεύει δεν την κατανοούν και δεν τολμούν γιατί δεν ξέρουν. (Σκεφτείτε την γιαγιά σας, τη Θεία σας τη Καλιόπη κοκ).
Εδώ είναι το λάθος της on λοιπόν. Έπρεπε να δελεάσει πρώτα αυτούς που ξέρουν και όχι να τους κλείσει τη πόρτα με κλειδωμένα routers και αυταρχική αντιμετώπιση. Για αυτό είμαι σίγουρος πως η on ή θα συμμορφοθεί ή .....κανονάκι.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Σε όλο τον κόσμο η iptv είναι η εξέλιξη του cable tv το οποίο είχε απίστευτη επιτυχία όπου εφαρμόστηκε...

Το iptv μάλιστα αποτελεί σήμερα τον Νο1 κίνδυνο της δορυφορικής τηλεόρασης. Εύχρηστο και εύκολο στην εγκατάσταση μπορεί να σου προσφέρει σε λίγα χρόνια ότι ένα κινητό πιάτο 1,8 m. Ποιός άλλωστε ασχολείται με κινητά πιάτα;;; Με το iptv μπορείς να ασχοληθείς πολύ εύκολα... απλά αλλάζεις κανάλια!

Επιπλέον οι διαδραστικές του υπηρεσίες αποτελούν το "κρυφό" του χαρτί... κάτι που δεν μπορεί να δώσει κανένα άλλο μέσο από τον καναπέ σου...

Πιστεύω ότι αυτό είναι το μέλλον του internet αλλά και της ψηφιακής τηλεόρασης. Στην Γαλλία οι χρήστες iptv είναι πάρα πολλοί και με την άνθιση της hdtv μέσω iptv τα νούμερα εκτοξεύτηκαν!!!

Είναι πολύ πιο εύκολο να έρθει η HDTV στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μέσω iptv παρά μέσω της δορυφορικής...

Η ιδέα της ΟΝ να δημιουργήσει ένα προιόν plug & play ήταν σωστή όμως την ίδια ώρα "ξέχασε" ότι αυτοί που θα αποτελέσουν τους κύριους διαφημιστές της θα είναι πάντα οι power users ή αλλιώς οι early users.

Υ.Γ. Με την λογική ποιός θέλει την iptv στην Ελλάδα, νομίζω ότι μία 384 γραμμή adsl καλύπτει τις ανάγκες του 95% των Ελλήνων. Το πολύ μία 1 Μb για τις επιχειρήσεις την οποία θα μοιράζονται 30 άτομα το λιγότερο... Αυτό όμως είναι εξέλιξη; Με αυτές τις λογικές ο ΟΤΕ ακόμα και σήμερα θα έδινε τηλέφωνα με μέσο... επίσης κανείς δεν έχει τόσο ανάγκη ένα κινητό τηλέφωνο... και τέλος τόσοι κινηματογράφοι υπάρχουν στην Ελλάδα... τι το θέλουμε το home cinema...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εδώ είναι το λάθος της on λοιπόν. Έπρεπε να δελεάσει πρώτα αυτούς που ξέρουν και όχι να τους κλείσει τη πόρτα με κλειδωμένα routers και αυταρχική αντιμετώπιση. Για αυτό είμαι σίγουρος πως η on ή θα συμμορφοθεί ή .....κανονάκι.
Το 1ο λάθος της ΟΝ ήταν εξαρχής ότι δεν πίστεψε στην iptv ούτε η ίδια...

Απλά βρήκε το "γιατί" να προσφέρει 10 Mb γραμμή...

Πάντα, όλα τα νέα προιόντα τεχνολογίας κρίνονται από τους power users ή αλλιώς τους early adopters. Αν αυτοί πουν το ναι τότε το προιόν γίνεται μόδα... αν πουν όχι τότε...

Οι power users λοιπόν θα έλεγαν πολύ άνετα ναι στα 10 Mb και την iptv ΑΝ οι υπηρεσίες internet ήταν αυτές που είχαν συνηθίσει και από τους υπόλοιπους παρόχους τόσα χρόνια...

Τώρα που δεν είναι ίδιες οι υπηρεσίες την ΟΝ την σώζουν 2 πράγματα:

1. Να είναι η μόνη που θα έχει κάλυψη σε πολλές περιοχές.
2. Οι ίδιοι οι power users να βρουν μόνοι τους τον τρόπο να "παρακάμψουν" τις δυσκολίες...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Ποιους μπορεί να αφορά το IPtv στην Ελλάδα;

"preve :Τους θειους μου;
Αυτοί δεν ξέρουν να ανάψουν μάτι κουζίνας."

Για κατσε φρονιμα νεαρουλη και μη τα βαζεις με τους μπαρμπαδες !!! (και πολυ περισσοτερο με...παππουδες!)[/B γουχ γκουχ]

Επι του θεματος: Ναι η iptv ενδιαφερει ολους αρκει να ξερουν τι προσφερει πως δουλευει (καλα αυτο θαναι απλο) και κυριως ποσο στοιχιζει. Και ποιος δεν θελει με μια γρηγορη γραμμη να εχει ολα τα καλουδια σε αριστη ποιοτητα και ευχρησια; Αλλα ειπαμε : ενημερωση και προοδο στη τεχνολογια, αλλιως...τζιφος!

Reaction score
14
Σε όλο τον κόσμο η iptv είναι η εξέλιξη του cable tv το οποίο είχε απίστευτη επιτυχία όπου εφαρμόστηκε...
Εκτός από την Ελλάδα. :happy_6:

Το iptv μάλιστα αποτελεί σήμερα τον Νο1 κίνδυνο της δορυφορικής τηλεόρασης. Εύχρηστο και εύκολο στην εγκατάσταση μπορεί να σου προσφέρει σε λίγα χρόνια ότι ένα κινητό πιάτο 1,8 m. Ποιός άλλωστε ασχολείται με κινητά πιάτα;;; Με το iptv μπορείς να ασχοληθείς πολύ εύκολα... απλά αλλάζεις κανάλια!

Που; Στην Αμερική;
Συγκρίνεται σε οποιοδήποτε επίπεδο η Αμερική με την Ελλάδα;
Γνωρίζεις πόσες επιτυχημένες Αμερικάνικες bussinesss έχουν κλείσει στην Ελλάδα;

Μάλλον δεν λαμβάνεις σοβαρά υπόψιν σου Χρήστο...την κρίσιμη μάζα.
Ποτέ δεν εννόησα το πολύ μικρό segment των technofreaks ή των μανιακών
με τα παγκόσμια δορυφορικά MME.
Πόσοι στην Ελλάδα έχουν πιάτο 1,8μ;
O Dreamgr; Εσύ; Εγώ; Κανά δυο άλλοι;
Πιστεύεις οτι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που θα ασχολούντο με κάτι τόσο μπερδεμένο από πλευράς εξοπλισμού και εφαρμογής σήμερα;
Με κάτι που απαιτεί πληροφορική παιδεία;
Πιστεύεις οτι υπάρχει πολύς κόσμος στην Ελλάδα που μπορεί να το "χειριστεί";
Είναι αυτός ο κόσμος ικανό target group για να χάνει μια εταιρεία το φεγγάρι και να διαφημίζει το δάκτυλο;

Επιπλέον οι διαδραστικές του υπηρεσίες αποτελούν το "κρυφό" του χαρτί... κάτι που δεν μπορεί να δώσει κανένα άλλο μέσο από τον καναπέ σου...

Συμφωνώ απόλυτα.
Έχεις υπόψιν σου τις έρευνες για το προφίλ του Έλληνα internet-ικού καταναλωτή;
Απλά θλιβερές στο σύνολο του πληθυσμού.
Οι διαδραστικές υπηρεσίες υπάρχουν και σήμερα.
Δεν έχουν ανάγκη την τηλεόραση.
Αυτή τις έχει ανάγκη.

Πιστεύω ότι αυτό είναι το μέλλον του internet αλλά και της ψηφιακής τηλεόρασης. Στην Γαλλία οι χρήστες iptv είναι πάρα πολλοί και με την άνθιση της hdtv μέσω iptv τα νούμερα εκτοξεύτηκαν!!!
Και εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή είναι η εικόνα των πραγμάτων που θα έλθουν.
Όχι όμως για να καταλήξει να γίνει μια εναλλακτική τηλεόραση.
Ή και κύρια αν θέλεις.
Όχι Χρήστο.
Το μέλλον του Internet δεν είναι να μετατραπεί σε τηλεόραση.
Είναι κάτι άλλο. Το οποίο όλοι μας ανακαλύπτουμε ημέρα με την ημέρα και σίγουρα δεν έχουμε φανταστεί
ακόμη στο σύνολό του.
Τα όνειρα πάντως του Δερτούζου και του Νεγκροπόντε δεν ήταν να μπορεί κάποιος απλά να γράφει τα
realities που έχασε ότι ώρα θέλει.
Άλλο πράγμα η "πληροφορία" και άλλο το τηλεοπτικό προγραμμα.

Είναι πολύ πιο εύκολο να έρθει η HDTV στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μέσω iptv παρά μέσω της δορυφορικής...
Συμφωνώ.
Αυτή, αφορά σήμερα το 2007, στην Ελλάδα, τέσσερις- πέντε χιλιάδες άτομα το πολύ.
Πολύ μικρό το κοινό.
Πάααρα πολύ μικρό.
Για μπίζνα έτσι;

Η ιδέα της ΟΝ να δημιουργήσει ένα προιόν plug & play ήταν σωστή όμως την ίδια ώρα "ξέχασε" ότι αυτοί που θα αποτελέσουν τους κύριους διαφημιστές της θα είναι πάντα οι power users ή αλλιώς οι early users.

Το προιόν της ON και της κάθε ΟΝ (VIVODI και όποιος άλλος) δεν είναι η τηλεόραση.
Εϊναι η γραμμή. Είναι (σήμερα) το broadband. Με απώτερο σκοπό τις τηλεπικοινωνίες. Και ότι άλλο προκύψει.
Το IPTV είναι το κερασάκι. Είναι το "άλλο".
Και είναι το κερασάκι γιατί δεν αποτελεί ανάγκη.
Και κοστίζει ή θα κοστίζει έξτρα.
Ανάγκη αποτελεί η γραμμή.

Υ.Γ. Με την λογική ποιός θέλει την iptv στην Ελλάδα, νομίζω ότι μία 384 γραμμή adsl καλύπτει τις ανάγκες του 95% των Ελλήνων.
Το πολύ μία 1 Μb για τις επιχειρήσεις την οποία θα μοιράζονται 30 άτομα το λιγότερο... Αυτό όμως είναι εξέλιξη; Με αυτές τις λογικές ο ΟΤΕ ακόμα και σήμερα θα έδινε τηλέφωνα με μέσο... επίσης κανείς δεν έχει τόσο ανάγκη ένα κινητό τηλέφωνο... και τέλος τόσοι κινηματογράφοι υπάρχουν στην Ελλάδα... τι το θέλουμε το home cinema...

Μάλλον δεν συνειδητοποίησες τους προβληματισμούς μου.

Πάμε πάλι.

Είναι προιόν που μπορεί να απορροφηθεί από την αγορά μας;
(H TV όχι το υπόλοιπο)
Μπορεί αυτό να σέρνει τον χωρό των τηλεπικοινωνιών της χώρας;(Να είναι μοχλός ανάπτυξης...η TV)

Που είναι το απαραίτητο....temporary monopoly; ΟΕΟ; :happy_6:
(Broadcast κάνει και η κουτσή Μαρία, σε λίγο θα δείχνει σειρές και το...ρολόι μου. Το πρόγραμμα....το πρόγραμμα λέω....είναι άλλο πράγμα.
Το πρόβλημα δεν είναι από που θα μας παρέχεται το περιεχόμενο - content.
Air-Cable-Satellite, με laser beams ή με σήματα καπνού.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ικανό content.)

Δεν είναι τραγικά λίγοι αυτοί που θα προτιμήσουν ένα πακέτο για αυτό το λόγο; (και μόνο; )

Υπάρχει έστω και ένας νοήμων άνθρωπος εντός των παρόχων που πιστεύει ότι η επένδυση πάνω σε
ένα τέτοιο project μπορεί να έχει το ελάχιστο ROI;

(E;)
Στην Ελλάδα;
Στην χώρα με τα περισσότερα ΜΜΕ ανα κάτοικο....στην Ευρώπη;

Και μιας και δεν το "έπιασε" κανείς ακόμη...

Αλήθεια...τι πιστεύετε ότι θα κάνουν οι κραταιοι ΜΜΕ όμιλοι της χώρας μπροστά στη νέα πραγματικότητα;
Θα αφήσουν να διαφύγει διαφημιστικό έσοδο;
Τι συμβαίνει με την διαφημιστική πίτα;
Τα δικαιώματα;
Πόσο καλά πηγαίνουν οι media όμιλοι στην Ελλάδα;
Μήπως επιβιώνουν από ...."αλλού"; :happy_6:

Τέλος... τι άλλο είναι ικανός να πληρώσει ο μέσος Έλληνας καταναλωτής;
Αυτός που έχει κόψει τις εφημερίδες και αγοράζει πλέον μόνο κυριακάτικες γιατί πολύ απλά δεν τον φτάνει ο μισθός του;

Θα βρει τελικά ο άμοιρος την λύση ...στην IPTV; :happy_5: :happy_5: :happy_5:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ραγδαία αύξηση στις κατ' αίτηση τηλεοπτικές υπηρεσίες, η οποία εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 30,8%, αναμένονται στα αμέσως επόμενα χρόνια, στην ευρωπαϊκή τηλεοπτική αγορά.

Ηδη η αγορά του Video On Demand και του Satellite Video On Demand, τρέχει με ξέφρενους ρυθμούς, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η διείσδυση των υπηρεσιών αυτών στα ευρωπαϊκά σπίτια, κυριολεκτικά πολλαπλασιάστηκε ταχύτατα από το από το 2001 έως και το 2006 παρουσιάζοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 109%. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 0,3 εκατομμύρια νοικοκυριά του 2001 φτάσαμε στα 10 εκατομμύρια νοικοκυριά, διείσδυση που αντιστοιχεί σε αύξηση 3.233%.

Ανάλογη είναι και η πορεία των εξόδων που πραγματοποιούν τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά. Ειδικότερα τα έξοδα αυξήθηκαν από τα 5 εκατ. ευρώ το 2001 σε 541,67 εκατ. ευρώ το 2006, παρουσιάζοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 170,5%.

Η ραγδαία αύξηση του Διαδικτύου, η ένταση του ανταγωνισμού των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, η είσοδός τους στην τηλεοπτική αγορά, καθώς και οι ολοένα και περισσότερες προσφερόμενες υπηρεσίες, τόσο από εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης -καλωδιακής αλλά και δορυφορικής- και η ανάπτυξη της επίγειας ψηφιακής -τα τελευταία χρόνια-, αποτελούν τους βασικότερους λόγους για την εκτόξευση των δαπανών από την πλευρά των νοικοκυριών για τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Αξίζει να αναφερθεί δε ότι το πραγματικό ποσό των εξόδων των νοικοκυριών θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που προαναφέρθηκε, αφού σε αυτά δεν υπολογίζονται τα κεφάλαια που χάνονται από την παράνομη διακίνηση οπτικοακουστικού υλικού μέσω κυρίως του Διαδικτύου, η οποία πραγματικά οργιάζει.

Τα επόμενα χρόνια

Το εντυπωσιακό στοιχείο ωστόσο, σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία της Ε.Ε., προκύπτει από την ανάπτυξη που αναμένεται να παρουσιάσει ο τομέας στα επόμενα τρία χρόνια.

Ηδη για το τέλος του 2007 εκτιμάται ότι η δαπάνη των ευρωπαϊκών νοικοκυριών για το video on demand και το satellite video on demand, θα ξεπεράσει τα 810,83 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 2006 της τάξεως του 49,69%, ενώ ο αριθμός των νοικοκυριών αναμένεται να ξεπεράσει τα 13,9 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 39% σε σχέση με το 2006. Πρόκειται για πορεία η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τόσο κατά το 2008 όσο και κατά το 2009. Ειδικότερα το 2008 η αύξηση της δαπάνης των ευρωπαϊκών νοικοκυριών για τις κατ' αίτηση τηλεοπτικές υπηρεσίες, αναμένεται να παρουσιάσει ετήσια αύξηση 38,75% και 23,93% αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα το ποσό της εν λόγω δαπάνης στην Ευρώπη για το 2008 εκτιμάται ότι θα σπάσει το φράγμα του 1 δισ. ευρώ, αφού εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 1,12 δισ. ευρώ ενώ για το 2009 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 1,39 δισ. ευρώ. Από πλευράς νοικοκυριών, το 2008 εκτιμάται ότι τα νοικοκυριά με πρόσβαση σε υπηρεσίες VOD και SVOD θα ξεπεράσουν τα 18 εκατομμύρια, ενώ το 2009 τα 22,3 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 29,5% το 2008 και κατά 23,89% το 2009.

Καταληκτικά πάντως αξίζει να επισημανθεί ότι τα ποσά αυτά αποτελούν μια «συντηρητική πρόβλεψη» αφού γενικότερα, οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις για τις υπηρεσίες που παρέχονται από τα λεγόμενα «νέα μέσα», αποδεικνύονται ιδιαιτέρως συντηρητικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι προβλέψεις για τα διαφημιστικά έσοδα του Ιντερνετ παγκοσμίως, οι οποίες τα τελευταία χρόνια αναθεωρούνται διαρκώς προς τα επάνω, αφού πάντοτε το πραγματικό τελικό ποσό που «μπαίνει στα ταμεία» των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα υπερβαίνει αρκετά τις εκτιμήσεις.

Τρίτη 10/04

Πήγή: Ναυτεμπορική

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Το dvd είναι το καλύτερο παράδειγμα για το ότι και ο Έλληνας ακολουθώντας την μόδα θα επενδύσει στις νέες τεχνολογίες... Επίσης η ανάπτυξη των video-club είναι απίστευτη...

Στην Ελλάδα υπάρχουν 350.000 Νοικοκυριά με NOVA πληρώνοντας 55 Ευρώ το μήνα, ποσό τεράστιο για τον μέσο Ελληνικό μισθό...

Τώρα που το internet έχει πέσει κάτω από τα 30 Ευρώ το adsl είναι η νέα μόδα...

Να μην ξεχάσω τα κινητά...

Reaction score
14
Ραγδαία αύξηση στις κατ' αίτηση τηλεοπτικές υπηρεσίες, η οποία εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 30,8%, αναμένονται στα αμέσως επόμενα χρόνια, στην ευρωπαϊκή τηλεοπτική αγορά.

Ηδη η αγορά του Video On Demand και του Satellite Video On Demand, τρέχει με ξέφρενους ρυθμούς, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η διείσδυση των υπηρεσιών αυτών στα ευρωπαϊκά σπίτια, κυριολεκτικά πολλαπλασιάστηκε ταχύτατα από το από το 2001 έως και το 2006 παρουσιάζοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 109%. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 0,3 εκατομμύρια νοικοκυριά του 2001 φτάσαμε στα 10 εκατομμύρια νοικοκυριά, διείσδυση που αντιστοιχεί σε αύξηση 3.233%.

Ανάλογη είναι και η πορεία των εξόδων που πραγματοποιούν τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά. Ειδικότερα τα έξοδα αυξήθηκαν από τα 5 εκατ. ευρώ το 2001 σε 541,67 εκατ. ευρώ το 2006, παρουσιάζοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 170,5%.

Η ραγδαία αύξηση του Διαδικτύου, η ένταση του ανταγωνισμού των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, η είσοδός τους στην τηλεοπτική αγορά, καθώς και οι ολοένα και περισσότερες προσφερόμενες υπηρεσίες, τόσο από εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης -καλωδιακής αλλά και δορυφορικής- και η ανάπτυξη της επίγειας ψηφιακής -τα τελευταία χρόνια-, αποτελούν τους βασικότερους λόγους για την εκτόξευση των δαπανών από την πλευρά των νοικοκυριών για τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Αξίζει να αναφερθεί δε ότι το πραγματικό ποσό των εξόδων των νοικοκυριών θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που προαναφέρθηκε, αφού σε αυτά δεν υπολογίζονται τα κεφάλαια που χάνονται από την παράνομη διακίνηση οπτικοακουστικού υλικού μέσω κυρίως του Διαδικτύου, η οποία πραγματικά οργιάζει.

Ορθά όλα αυτά.
Για τις ανεπτυγένες και μη Ευρωπαικές χώρες.
Με μία εξαίρεση.
Την Ελλάδα.

Τα επόμενα χρόνια

Το εντυπωσιακό στοιχείο ωστόσο, σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία της Ε.Ε., προκύπτει από την ανάπτυξη που αναμένεται να παρουσιάσει ο τομέας στα επόμενα τρία χρόνια.

Ηδη για το τέλος του 2007 εκτιμάται ότι η δαπάνη των ευρωπαϊκών νοικοκυριών για το video on demand και το satellite video on demand, θα ξεπεράσει τα 810,83 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 2006 της τάξεως του 49,69%, ενώ ο αριθμός των νοικοκυριών αναμένεται να ξεπεράσει τα 13,9 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 39% σε σχέση με το 2006. Πρόκειται για πορεία η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τόσο κατά το 2008 όσο και κατά το 2009. Ειδικότερα το 2008 η αύξηση της δαπάνης των ευρωπαϊκών νοικοκυριών για τις κατ' αίτηση τηλεοπτικές υπηρεσίες, αναμένεται να παρουσιάσει ετήσια αύξηση 38,75% και 23,93% αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα το ποσό της εν λόγω δαπάνης στην Ευρώπη για το 2008 εκτιμάται ότι θα σπάσει το φράγμα του 1 δισ. ευρώ, αφού εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 1,12 δισ. ευρώ ενώ για το 2009 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 1,39 δισ. ευρώ. Από πλευράς νοικοκυριών, το 2008 εκτιμάται ότι τα νοικοκυριά με πρόσβαση σε υπηρεσίες VOD και SVOD θα ξεπεράσουν τα 18 εκατομμύρια, ενώ το 2009 τα 22,3 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 29,5% το 2008 και κατά 23,89% το 2009.

Καταληκτικά πάντως αξίζει να επισημανθεί ότι τα ποσά αυτά αποτελούν μια «συντηρητική πρόβλεψη» αφού γενικότερα, οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις για τις υπηρεσίες που παρέχονται από τα λεγόμενα «νέα μέσα», αποδεικνύονται ιδιαιτέρως συντηρητικές.

Οι εκτιμήσεις μου για τον Ελληνικό χώρο είναι πολύ πιο συγκρατημένες.
Όσον αφορά στα απόλυτα νούμερα.
Γιατί οι δείκτες είναι σίγουρο οτι θα ευημερούν.
Να υπενθυμίσω επίσης οτι ο Έλληνας δεν είναι Βορειοευρωπάιος.
Δεν είναι Κεντροευρωπαίος.
Δεν είναι καν Ιταλός. Ή Ισπανός.
Είναι μια κατηγορία μόνος του.

Είναι σίγουρο ότι η αύξηση της ζήτησης αλλά και της προσφοράς θα είναι ραγδαία.
Από το απόλυτο 0 (μηδέν) σήμερα ότι και να συμβεί ....η μεταβολή ποσοστιαία θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
Δηλ. θα πάρει ο Dream, εσύ και εγώ και η αύξηση θα είναι....300%!!!!
Δεν θα γεμίζουμε ταξί όμως.
Θα πάρει και ο Καφάτος το 2008 και θα συντηρήσει την τάση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι προβλέψεις για τα διαφημιστικά έσοδα του Ιντερνετ παγκοσμίως, οι οποίες τα τελευταία χρόνια αναθεωρούνται διαρκώς προς τα επάνω, αφού πάντοτε το πραγματικό τελικό ποσό που «μπαίνει στα ταμεία» των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα υπερβαίνει αρκετά τις εκτιμήσεις.

ΧΑ. :crazy_1:
Κλαψ.
Λυγμ.
Εδώ παίζω εντός έδρας.
Σε μια από τις τελευταίες συναντήσεις μας με ξένους εκπροσώπους του IAB Europe σε ένα από τα IMC...όταν τους μιλήσαμε για την Ελληνική διαφημιστική δαπάνη στο Internet...απλά κούνησαν συγκαταβατικά τα κεφάλια, μας έκαναν πατ-πατ στον ώμο και μας είπαν μην πιστεύοντας οτι άκουσαν αυτό που άκουσαν εν έτη 2006 οτι απορούν πως δραστηριοποιούμαστε σε μια αγορά....που δεν είναι καν αγορά!!! :oops: :-(
(Έτσι μας είπαν. Στα μούτρα)

Θλιβερή λεπτομέρια.
Οι συνάδελφοι δεν ήταν...Σουηδοί.
Ιταλοί ήταν. :-(

Reaction score
14
Τριπλασιάστηκαν οι ευρυζωνικές συνδέσεις το 2006

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του OTE, το 2006 υπερτριπλασιάστηκαν οι ευρυζωνικές συνδέσεις (ADSL) φτάνοντας τις 512.000 ενώ το 2005 ανέρχονταν στις 150.000.
Σημαντική είναι και η διείσδυση στα νοικοκυριά καθώς και η αύξηση των συνδέσεων στην περιφέρεια. Περίπου 1 στα 7 νοικοκυριά διαθέτει ευρυζωνική σύνδεση, δηλαδή το 13%, ενώ στο τέλος του 2005 ήταν μόλις 1%.
Γεωγραφικά αν και η Αττική παρουσίασε το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης στις ευρυζωνικές συνδέσεις με ποσοστό 18%, φαίνεται πως και η περιφέρεια ακολουθεί με αντίστοιχους ρυθμούς, αφού στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα το ποσοστό έφτασε το 17 τοις εκατό.

Πηγή: buzz.gr

Μπορεί να μεταφράσει κανείς την παραπάνω δημοσίευση; :happy_6:

Διότι καλές οι ανακοινώσεις αλλά ....καλύτερα να μπορούμε να διαβάζουμε...πίσω από τις γραμμές.

Reaction score
5
Να βάλω κάτι στην κουβέντα;
Μια αμιγώς ελληνική τέτοια μπίζνα μπορεί να μην μπορέσει να επιβιώσει ή να αναπτυχθεί γενικώς με τέτοια αγορά. Αλλά...
Δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα αν μια εταιρεία που με κάποιο τρόπο έφτανε να έχει ένα 30%-40% της εν-λόγω ελληνικής αγοράς broadband/IPTV/triple-play κλπ, πολύ βολικά ΑΓΟΡΑΖΟΤΑΝ από κάποια ευρωπαϊκή! Με το economies-of-scale στην προμήθεια διεθνών κυκλωμάτων, την τεχνογνωσία, τα consolidated data-centres (κάπου αλλού) κλπ κλπ, θα μπορούσε να έχει μικρότερο κόστος λειτουργίας από μια ελληνική εταιρεία, και ταυτόχρονα ένα ακόμη 'region' στην πανευρωπαϊκή της πίτα! (καλό για τους μετόχους...)

Μην νομίζετε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι στόχος κάποιου έξυπνου έλληνα επιχειρηματία...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster