Δεκτή η πρόκληση

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Οποτε θελετε η δοκιμη , χωρις χρηματα , αλλα αν χασει τοτε θα παραιτηθει στ αληθεια και δεν θα ξαναγραψει ΤΙΠΟΤΑ , ΠΟΤΕ σε κανενα φορουμ , blog κλπ ;;; Παει ;;;;

ΚΟΓΙΑ εχεις τα ΚΟΤΣΙΑ ;

Μηπως σου φαινεται αδικη η συμφωνια ;;;; για να σε δουμε τωρα , πιστευεις αυτα που γραφεις ;;
Κι εσύ σταμάτα ρε. Με τα bold και τα γράμματα τα τεράστια δεν θα σε φοβηθεί ο Κόγιας. Όλο από εδώ το πας από εκεί το πας, κοκοκοκο στην πρόκληση.

Άντε κόφτε το με ζαλίσατε... :mad_2:

Reaction score
5
Κι εσύ σταμάτα ρε. Με τα bold και τα γράμματα τα τεράστια δεν θα σε φοβηθεί ο Κόγιας. Όλο από εδώ το πας από εκεί το πας, κοκοκοκο στην πρόκληση.

Άντε κόφτε το με ζαλίσατε... :mad_2:
εσένα σε προκαλώ σε κόντρα

Ασημί-Κουτσουλιζέ Σέατ Τολέδο (Μαμά-Ηχος Βερσιον)

VS

Ανθρακί-Κουτσουλιζέ(επίσης) Φορντ Φοκους (Χαιεντ Βερσιον)

:crazy_1:

Reaction score
0
Μπα... δεν κατάλαβα.
Όσα περισσότερα μπορούμε να ισοπεδώσουμε θα τα ισοπεδώσουμε, αυτή είναι η δουλειά μας. Και για ποιόν ακριβώς λόγο να καταργήσουμε την hi end? Επειδή ισοπεδώνουμε τα καλώδια?...

Έλεος ρε παιδιά με τα καλώδια!
Μερικοί κάνετε σαν να σας παίρνουν την μπουκιά από το στόμα. Λες και λύσατε όλα τα υπόλοιπα θέματα και σας φταίνε τα καλώδια που δεν παίζει καλά το σύστημα ή οποιοδήποτε σύστημα. Λες και δεν έχει το δικαίωμα κάποιος να λέει ότι το καλώδιο των 10000€ είναι μια μ@λ@κία και μισή. Λες και το παράγει η θειά μας και φοβόμαστε μην την θίξουμε. Λες και όλοι είμαστε έμποροι καλωδίων.

Στα... καλώδια στηρίζεται όλο το hi end?
Να τρελαθώ τώρα ή σε λίγο? :crazy_1:
Μα το θέμα είναι ότι έχετε φτιάξει τόσα θέματα μόνο κ μόνο για τα καλώδια, όχι εγώ !
Δεν καταλαβαίνω προς τι αυτή η επίθεση !!!
Ούτε είπα ότι το καλώδιο των 1000 ευρώ παίζει 1000 φορές καλύτερα από κάποιο άλλο.
Ο Κόγιας έχει λυσάξει ότι όλα είναι το ίδιο.
Ο LUXMAN το ανάποδο.
Ο g.kar το ίδιο με τον LUXMAN.

Λίγη ψυχραιμία δεν είναι κακό...

υγ: Γιατί γράφεις με bold ?
υγ2: Τι ήθελα κ μίλησα ? Εγώ φταίω...

Reaction score
0
Εύκολα.
Λίγη γνώση marketing χρειάζεται μόνο.
Για το πως ένα προιόν που (μπορεί) να κοστίζει 5 € ...μπορεί να μεταμφιεστεί σε κάτι που να πωλείται στο χιλιάρικο.

Συμφωνώ :cool_4:

Το γνωρίζεις στα σίγουρα αυτό Μιχάλη;
Το υποθέτεις....υποθέτω.
Αφού κοστίζει και "ένα χιλιάρικο" ...τι διάολο...κάπου θα τα έχει τα λεφτά του.
Κι αν απλά είναι ....αέρας; Δύσκολο είναι νομίζεις;

Σε κάποια site κατασκευαστών παραθέτουν κ κάποιες δοκιμές που έχουν κάνει. Θα βρω κ θα τα ανεβάσω εδώ.

Διαφορετικά.
Το "καλύτερα" είναι πολύ σχετικό .
Και το κυριότερο....σχετικό με τι;

Σχετικά με τα αυτιά μας αλλά κ με τον σωστό τρόπο που παίζει κάθε μηχάνημα σύμφωνα κ με τον κατασκευαστή. Μια λάθος φάση μπορεί να χαλάσει το μπάσο για παράδειγμα.

Ααααα...όλα και όλα.
Αυτό θα μπορούσε να το πει ο καθένας.
Για κάτσε δηλαδή....τι είναι το Hi end ....που θα πρέπει να είναι στο απυρόβλητο;
Μια παμπόνηρη marketing φράση είναι που "πουλάει".
Τίποτε άλλο δεν είναι.
Απολύτως τίποτε.
Εννοείται ότι κανείς κ τίποτα δεν είναι στο απυρόβλητο.
Από εκεί κ πέρα, κ εγώ μπορώ να υποστηρίζω ότι ένα skoda octavia έχει τα ίδια μηχανικά μέρη με ένα vw golf, δεν είναι όμως τελικά το ίδιο...
:happy_4:

Reaction score
2.484
Δεν ξέρω αν τα καλώδια παίζουν ή δεν παίζουν ρόλο.

Αυτό που θέλω να πώ όμως είναι το εξής .

1. Η παρουσία του Κ. Κόγια στο φόρουμ είναι πολύ θετική και μου αρέσει . Όπως επίσης και του Βασίλη Τσαντουλή . Και ας υπάρχουν αντίθετες απόψεις . Δεν βλέπω κάτι κακό ακόμα και όταν υπάρχουν και κάποια νεύρα . Ετσι είναι η ζωή.

2. Προσωπικά παρότι έχω ξοδέψει αρκετά σε ηχοσυστήματα δεν με τραβάει να αρχίσω να τεστάρω καλώδια .

3. Επειδή το ψάχνω αρκετά με την ακουστική συμπεριφορά του συστήματος χώρος / ηχεία / θέση ακρόασης βλέπω τόσα πολλά προβλήματα στις μετρήσεις που η ενασχόληση με τα καλώδια μου φαίνεται εκτός τόπου και χρόνου -γιά το δικό μου τουλάχιστον επίπεδο . Κατά την ταπεινή μου μάλιστα γνώμη και βλέποντας και διάφορα συστήματα σε φωτογραφίες είναι τόσο άτσαλα χωροθετημένα που αποκλείεται να ακούγονται φλατ . Και ακόμα περισσότερο όταν κανείς ιδιοκτήτης δεν έχει καταφύγει σε ακουστικές μετρήσεις . Από τα καλώδια αποφασίσανε να αρχίσουνε το ψάξιμο. ?

4. Το όλο θέμα το παραλληλίζω σαν να αγοράσω ένα σπορ αυτοκίνητο – να οδηγώ καθημερινά μποτιλιαρισμένος στην κίνηση και να αποφασίσω να κάνω ρυθμίσεις στα εκατοστά κλίσης της αεροτομής , για να παρατηρήσω αν θα επιτύχω μεγαλύτερη ταχύτητα.

Reaction score
7
(τι κανω εδω;; αλλά....)

Το μονο "τεστ" που ηθελα να παραβρεθω και να δω (γιατι δε θα ακουσω...) ηταν ενα BLIND τεστ, ειδικα για καλωδια πασης φυσεως.... που το μονο που ΔΕ θα ειναι BLIND θα ειναι τα 2 ηχεια μπροστα απο την κουρτινα και απο πισω τα υπολοιπα...

Χωρις στοιχηματα και λαλακιες.... ετσι για την πλακα μας και για την τρελα και για τις ιδεες που κουβαλει ο καθενας μας... αντε και οποιος "χασει" κερναει τα παϊδακια και τα ΚΟΤΣΙΑ (που αναφερθηκαν πριν...).....

Ενα "τεστ" που να εχει ιδιες πηγες και ενισχυτικα (προτιμω να ειναι και αγνωστα στους τεστερ) και να εχει δοκιμες καλωδιων ρευματος, ηχειων, interconnect διαφορων τιμων και ειδων, απο το πανερι της λαϊκης και το χλιδατο μπλιστερακι μεχρι τα πολυ ακριβα.... πουνα συνδεονται και με την κανονικη φορα και με την αναποδη και στρωμενα και αστρωτα....

Και backstage της κουρτινας εγω (ή οποιος αλλος κουφος και "ασχετος" -οπως εγω- με τον ηχο...) σε ρολο απλου εναλλακτη καλωδιων σε τυχαια σειρα με μονες γνωσεις το κοκκινο-μαυρο χρωμα ενδειξης πολικοτητας....

Και στο stage οι τεστερ με τα καρτια και τα στυλα ανα χειρας, με τα αφτια τους 14 και ετοιμοπολεμα να καταγραφουν τις ακροαστικες εντυπωσεις τους....

Ο λογος του τεστ δε θα ειναι για να συγκρινουμε το ποιος εχει κοτσια ή γαρδουμπες, ουτε το ποιος εχει δικιο ή αδικο, ουτε ποιος ειναι κουφος ή οχι, ουτε αν ο πωλητης των καλωδιων κοροϊδευει τον κοσμο ή οχι, ουτε αν οι HiEndαδες ειναι μουρλοι ή οχι, ουτε αν ειναι ανωτερα -ακουστικα- οντα ή οχι,..... αλλα για την ατομικη σκαγια που εχει ο καθενας.... Και στο τελος απλα μια συγκριση των αποτελεσματων που εχει καταγραψει ο καθενας.

Φυσικα τεστερ θα πρεπει να ειναι οσοι πιστευουν οτι υπαρχουν -ακουστες- διαφορες και οσοι θεωρουν οτι μπορουν και να τις ακουσουν, γιατι π.χ. εγω πιστευω οτι δεν υπαρχουν και δε μπορω να τις ακουσω κιολας, οποτε προτιμω το backstage. Επισης -αφου ειμαι και προκατειλλημενος, οτι δεν υπαρχουν- πιστευω οτι ακομα και ΑΝ υπαρχουν ειναι τοοοσο μικρες που το ανθρωπινο αφτι δεν ειναι ικανο να τις διακρινει, γιατι ειναι ηλιθιο και "ελαττωματικο" οργανο και οργανο που γερναει....

π.χ. ο Αndrew (καλο παιδι, αλλα το φαγατε...) που βρεθηκε σε μια ακροαση ειπε οτι ακουσε διαφορα.... Φυσικα παιζει και η ψυχολογια οτι βλεπεις κατι να αλλαζει, οποτε "ισως" να πρεπει να ακουσεις κατι.... κατι σταν τη βενζινη 100+ 8κτανιων, που αν την πληρωσεις νομιζεις οτι το αυτοκινητο πεταει....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Δεκτή η πρόκληση, αλλ’ υπό τους κάτωθι όρους:
  • Το σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί, θα αποτελείται μόνον από μια πηγή, συνδεδεμένη σε δύο τελικούς μονομπλοκ, καθένας από τους οποίους θα οδηγεί το αντίστοιχο ηχείο. Το σύστημα θα πρέπει να έχει συνολική τιμή καταλόγου όχι μικρότερη των 40 χιλιάδων ευρώ.
  • Οι επιμέρους συσκευές του συστήματος είναι της απολύτου επιλογής σας, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενισχυτής μπορεί να δεχθεί γυμνό, ικανής διατομής καλώδιο ηχείου, και όχι να έχει υποδοχές της πλάκας.
  • Το καλώδιό σας θα συνδέει τον ενισχυτή με το ηχείο με τον τρόπο που θέλετε, και το δικό μου καλώδιο θα κάνει την αντίστοιχη σύνδεση με τρόπο της απολύτου επιλογής μου.
  • Το καλώδιό μου θα είναι της απολύτου επιλογής μου, θα αγορασθεί από κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού, και η τιμή του δεν θα είναι υψηλότερη από 20-30€. (Λιγότερο θα κοστίζει, αλλά, λέμε τώρα)...
  • Για να δεχθούμε ότι ακούτε διαφορές, θα πρέπει όλοι οι ακροατές της δοκιμής να έχουν ποσοστό επιτυχίας όχι μικρότερο του 8/10.
  • Το κομμάτι που θα χρησιμοποιηθεί είναι της απολύτου επιλογής σας.
  • Αν αποδειχθεί ότι ακούτε διαφορές, δεν χάνω τίποτα.
  • Αν αποδειχθεί ότι δεν ακούτε διαφορές, δεν χάνετε τίποτα.
Παιδιά, προφανώς έχετε δίκιο, μάλλον έτρεφα υπερβολική αισιοδοξία για το θάρρος των κατασκευαστών καλωδίων. Λοιπόν, τροποποιώ τους όρους, για να μη λέτε ότι λεονταρίζω εκ του ασφαλούς.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Δεκτή η πρόκληση

Παιδιά, προφανώς έχετε δίκιο, μάλλον έτρεφα υπερβολική αισιοδοξία για το θάρρος των κατασκευαστών καλωδίων. Λοιπόν, τροποποιώ τους όρους, για να μη λέτε ότι λεονταρίζω εκ του ασφαλούς.
:bravo:

Tι λέτε, μπορούμε να φτιάξουμε ένα switch σαν αυτό που είχαν οι τύποι της McIntosh όταν ακόμα έμπαιναν στον κόπο να προσπαθήσουν να ανοίξουν τα μάτια του κόσμου? Αυτό. Δεν πρέπει να είναι κάτι δύσκολο.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

1. Η παρουσία του Κ. Κόγια στο φόρουμ είναι πολύ θετική και μου αρέσει . Όπως επίσης και του Βασίλη Τσαντουλή . Και ας υπάρχουν αντίθετες απόψεις . Δεν βλέπω κάτι κακό ακόμα και όταν υπάρχουν και κάποια νεύρα . Ετσι είναι η ζωή.

2. Προσωπικά παρότι έχω ξοδέψει αρκετά σε ηχοσυστήματα δεν με τραβάει να αρχίσω να τεστάρω καλώδια .

3. Επειδή το ψάχνω αρκετά με την ακουστική συμπεριφορά του συστήματος χώρος / ηχεία / θέση ακρόασης βλέπω τόσα πολλά προβλήματα στις μετρήσεις που η ενασχόληση με τα καλώδια μου φαίνεται εκτός τόπου και χρόνου -γιά το δικό μου τουλάχιστον επίπεδο . Κατά την ταπεινή μου μάλιστα γνώμη και βλέποντας και διάφορα συστήματα σε φωτογραφίες είναι τόσο άτσαλα χωροθετημένα που αποκλείεται να ακούγονται φλατ . Και ακόμα περισσότερο όταν κανείς ιδιοκτήτης δεν έχει καταφύγει σε ακουστικές μετρήσεις . Από τα καλώδια αποφασίσανε να αρχίσουνε το ψάξιμο. ?

4. Το όλο θέμα το παραλληλίζω σαν να αγοράσω ένα σπορ αυτοκίνητο – να οδηγώ καθημερινά μποτιλιαρισμένος στην κίνηση και να αποφασίσω να κάνω ρυθμίσεις στα εκατοστά κλίσης της αεροτομής , για να παρατηρήσω αν θα επιτύχω μεγαλύτερη ταχύτητα.
:respect:

Ειδικά για το No.1 δεν το συζητάω!
Εγώ σκέφτομαι να τους καλέσω στην Κρήτη το καλοκαίρι...Να τους δίνω όση ρακί τραβάει η ψυχή τους και να τους ακούω να μιλάνε με τις ώρες για καλώδια, HiEnd κλπ. :mrgreen:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Re: Απάντηση: Re: Δεκτή η πρόκληση

:bravo:

Tι λέτε, μπορούμε να φτιάξουμε ένα switch σαν αυτό που είχαν οι τύποι της McIntosh όταν ακόμα έμπαιναν στον κόπο να προσπαθήσουν να ανοίξουν τα μάτια του κόσμου? Αυτό. Δεν πρέπει να είναι κάτι δύσκολο.
Αυτό το switch είναι απαράδεκτο, διότι:
  1. Δεν έχει επίχρυσες επαφές.
  2. Είναι άστρωτο. Αλλά, ακόμα κι αν έχει στρώσει, ποιός μας εγγυάται ότι έχει στρώσει με τη σωστή μουσική και όχι με τίποτα βλαχοτεξάνικα χαζοτράγουδα με μπάντζο και τραγουδιστές με νιαουριστή προφορά;
  3. Οι βίδες σύσφιξης στρίβουν όλες προς μια κατεύθυνση, οπότε δημιουργείται ανισορροπία στα άνω χαμηλο - μεσαία, δηλαδή εκεί όπου κάνει τις κορώνες της ο Sarah Brightman.
  4. Αυτό το άθλιο switch δεν έχει ούτε καν ξύλινα πλαϊνά.
  5. Αυτό το απαράδεκτο switch δεν το έχει δοκιμάσει κανέας καθωσπρέπει ριβιούερ. Άντε, έτσι; Όλα ίσωμα;
  6. Ο άξονας του μεταγωγέα του switch δεν σχηματίζει ορθή γωνία με τον άξονα του Πλούτωνα, και επομένως θα πρέπει να περιμένουμε καμιά 600ριά χρόνια για να γίνει αυτό. Στο μεταξύ, μπορούμε να κρυογεννήσουμε τις βίδες και να θάψουμε το υπόλοιπο switch, ώστε να "εξοπμαλυνθούν" τα οξείδιά του, και να "έρθει" κάπως ο ήχος του.
  7. Εκτός των παραπάνω, πρέπει να δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας, η οποία θα ορίσει υποεπιτροπές με σαφώς καθορισμένους στόχους, ώστε να αποφασίσουμε με τί ηχητικό υλικό θα κάνουμε δομικές. Με βινύλιο, με CD, με XRCD, με Super Audio CD, με DVD Audio, με Honda XR, με Yamaha ΧΤ. Και αν τελικά καταλήξουμε στο βινύλιο, με τί βινύλιο; Με βινύλιο 100 γραμμαρίων, με βινύλιο 150 γραμμαρίων, με βινύλιο 180, ή με βινύλιο 200 γραμμαρίων;
Όπως βλέπετε, το πράγμα θέλει πολλή προσοχή, ώστε να κάνουμε σωστές δοκιμές και να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα: Να μη ξεφύγουμε από το high end, γιατί μετά δεν θα ξεχωρίζουμε από το σωρό.

sk

Reaction score
501

Επί του συνόλου + 1000

Ειδικότερα :
1. Εύχομαι να επικρατήσει η λογική και να μην το πάρουν «επί προσωπικού» !
2. Παρομοίως !
3. Ίδια συμπεράσματα ! (βλέπε : ασύμμετρος χώρος ....)
4. Ηλία, ο παραλληλισμός ... απλώς άψογος !

:cool_4:

Reaction score
7
O Ηλίας Κατσαφάδος έγραψε.
...... Το όλο θέμα το παραλληλίζω σαν να αγοράσω ένα σπορ αυτοκίνητο – να οδηγώ καθημερινά μποτιλιαρισμένος στην κίνηση και να αποφασίσω να κάνω ρυθμίσεις στα εκατοστά κλίσης της αεροτομής , για να παρατηρήσω αν θα επιτύχω μεγαλύτερη ταχύτητα.......

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω στο παράδειγμά σου, και να πώ ότι τα καλώδια παίζουν το ρόλο του ελαστικού, που μπορεί να στο αλλάξει συμπεριφορά το σύστημα. Αλλά εσύ όμως ξεκίνησες με λάθος σκεπτικό, διότι ένα σπορ αυτοκίνητο για τα μποτιλιαρίσματα, ε δεν νομίζω να είναι και ο κανόνας.
Και τέλος γιατί δηλαδή όλονών τα συστήματα είναι κακοστημένα;
Οταν με το καλό τελειώσεις με το room treatment, τότε θα δείς ότι θα σου χρειαθεί και η σωστή επιλογή καλωδίου για το σύστημά σου. Επειδή όλα τα συστήματα δεν είναι ίδια και ούτε οι σχεδιάσεις ίδιες.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω στο παράδειγμά σου, και να πώ ότι τα καλώδια παίζουν το ρόλο του ελαστικού, που μπορεί να στο αλλάξει συμπεριφορά το σύστημα.
Φίλε Βαγγέλη,
βοήθησε με λίγο να καταλάβω γιατί κι εγώ το ψάχνω το θέμα όσο μπορώ για να βγει μία άκρη...

Η μία πλευρά λέει ότι τα καλώδια είναι LRC. Άντε LRC και skin effect λέω εγώ. Μου ακούγεται λογικό και εξηγείται και απο τη σύγχρονη επιστήμη.

H άλλη πλευρα τι ισχυρίζεται (πέρα απο το να μένει στο ύφος του Κόγια)? Ότι τα καλώδια είναι LRC+skin effect+ τι άλλο?
Πως δικαιολογείται η τεράστια διαφορά που ισχυρίζονται κάποιοι ότι μπορεί να υπάρξει μεταξύ καλωδίων και η οποία δεν εξηγείται απο το απλοϊκό LRC? Δηλαδή, δύο καλώδια με τα ίδια L,R και C, για ποιούς λόγους μπορεί να "παίζουν" τόσο διαφορετικά (aka το ένα ελαστικό σε πετάει απο το δρόμο και, πιθανόν, σε σκοτώνει και το άλλο απογειώνει το κράτημα του αυτοκινήτου σου).

Να τα βάλουμε κάτω να δούμε τι γίνεται δηλαδη...
Μακάρι να γίνει αυτό το blind test που ετοιμάζεται να δούμε τελικά πόση είναι η σημασία αυτού του "+κάτι άλλο" και μετά αποφασίζει ο καθένας για τον εαυτό του πόσο αξίζει να το πληρώσει.

Στην τελική, αν καταλήξουμε ότι είναι LRC και κάποια πράγματα που ίσως δεν γνωρίζουμε ακόμα (ίσως περί ψυχοακουστικής), γιατί τουλάχιστον το μετρήσιμο κομμάτι της απόδοσης ενός καλωδίου (βλ. LRC) δεν ανακοινώνεται και δε χρησιμοποιείται στην αξιολόγηση των καλωδίων απο τους κατασκευαστές και απο τον ειδικό τύπο?

Πάντως, με το λίγο ψάξιμο που έχω κάνει, υπάρχουν κατασκευαστές καλωδίων και κατασκευαστές HiEnd συσκευών (και κάτι τύποι του Audio Engineering Society - αλλά ας μην πάμε μέχρι εκεί) που πιστεύουν ότι τα πράγματα στα καλώδια είναι απλά, και εξαντλούνται σε αυτά που ανέφερε και ο Σπύρος ο Μπλάτσιος στο thread του.

Reaction score
298
Υπάρχουν αλληλεπιδράσεις της ΑΗΕΔ των μεγαφώνων, της τοπολογίας του Χ-οβερ, του σταδίου εξόδου, της ΕΜΙ και των παρασιτικών ιδιοτήτων τους, οι οποίες είναι και μελετήσιμες και μετρήσιμες και επιλύσιμες. Περισσότερα θα βρεις εκεί όπου σου υπέδειξα κατ' ιδίαν - και αλλού.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Υπάρχουν αλληλεπιδράσεις της ΑΗΕΔ των μεγαφώνων, της τοπολογίας του Χ-οβερ, του σταδίου εξόδου, της ΕΜΙ και των παρασιτικών ιδιοτήτων τους, οι οποίες είναι και μελετήσιμες και μετρήσιμες και επιλύσιμες. Περισσότερα θα βρεις εκεί όπου σου υπέδειξα κατ' ιδίαν - και αλλού.
Ναι, αλλά για να ματσάρεις (sic) ενα καλωδίο ηχείου με ένα συγκεκριμένο συνδυασμό ηχείου και ενισχυτή χρειάζεται να ξέρεις κάτι παραπάνω πέραν των L,R,C του?!

To άλλο είπαμε, στην παραλία. :cool_4:

Reaction score
298
Re: Απάντηση: Re: Δεκτή η πρόκληση

κάτι παραπάνω πέραν των L,R,C του?!
Και το "ματσάρισμα" και τα L-R-C είναι εντελώς επιφανειακοί (=skin effect :happy_5: ) τρόποι προσέγγισης: κοινώς "πτι-φουρ" :cool_3:

Reaction score
5

Οταν με το καλό τελειώσεις με το room treatment, τότε θα δείς ότι θα σου χρειαθεί και η σωστή επιλογή καλωδίου για το σύστημά σου.
Δηλαδή πόσοι έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το 'room treatment' και έχουν κιόλας "τελειώσει"; Εγκυκλοπαιδική ερώτηση, όχι ρητορική. Ευχαριστώ...

Πάντως, 12 threads έχει το αντίστοιχο topic. Μην μετρήσω πόσα threads έχουν ανοίξει εδώ για καλώδια...θα χαθώ! :-D
Μάλλον ΟΛΟΙ έχουν άριστα στημένο και room-treated σύστημα στον χώρο τους. Μπράβο βρε!

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δεκτή η πρόκληση

Και το "ματσάρισμα" και τα L-R-C είναι εντελώς επιφανειακοί (=skin effect :happy_5: ) τρόποι προσέγγισης: κοινώς "πτι-φουρ" :cool_3:
Χμφφφ, μη με κάνεις να διαβάζω τα άλλα τώρα, δεν έχω χρόνο... :pc:

Πάντως εκτός απο την "επιφανειακή" LRC προσέγγιση του Κόγια, του Σπύρου και αρκετών άλλων στο net, δεν έχω διαβάσει κάποια άλλη προσέγγιση που να με πείθει - και πραγματικά όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το θέμα δεν είχα άποψη και έλεγα "follow your ears και δε βαριέσαι". Eντάξει, μπήκα και στα site "καλωδιάδων", διάβασα ΤΑ απίστευτα και βγήκα τρέχοντας για να μην ξεχάσω κι αυτά που ξέρω... Μήπως η, "επιφανειακή" έστω, προσέγγιση αρκεί για τον μέσο audiophile (sic - again) για να μην τον πιάνουν Κώτσο και να επενδύει τα χρήματά του εκεί που θα πιάσουν τόπο πραγματικά?

Επιφυλάσσομαι να διαβάσω σχετικά το καλοκαίρι που θα έχω χρόνο.

Reaction score
298
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δεκτή η πρόκληση

Πάντως εκτός απο την "επιφανειακή" LRC προσέγγιση του Κόγια
Όχι, δεν είπα καθόλου αυτό! Ούτε ο Κόγιας το είπε.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.087
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Emmanouel graecorum