Kharma Matrix MP 150 Monoblocks

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Πάρα πολύ εύστοχη η επισήμανση της ταμπέλας. Το επιχείρημα της ταμπέλας παρέχει πράγματι ανάγλυφα ένα μέρος της θεωρητικής βάσης, επί της οποίας στηρίζεται το marketing στο χώρο του high end. Για να λειτουργήσει όμως, δηλαδή για να πείσει κάποιον να αγοράσει, θα πρέπει να είναι πλήρως αποσαφηνισμένη η ταυτότητα του προσώπου που τοποθετεί την ταμπέλα, το οποίο πρέπει να είναι ευρέως γνωστό και αποδεκτό στο χώρο, ασχέτως εάν πληροί ή όχι, έστω, κάποιες βασικές αντικειμενικές προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Συνήθως, αυτόν το ρόλο τον αναλαμβάνουν οι "reviewers". Πέραν αυτών, για να ενταχθεί κάτι στην κατηγορία του high end, θα πρέπει να έχει υψηλή τιμή, και να παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες, να μην είναι μαζικό, κάτι που εκ των πραγμάτων είναι προϋπόθεση ενός άλλου μέρους της θεωρητικής βάσης του high end, που είναι η πάρα πολύ έντονη υποκειμενική διαφοροποίηση, ως μοχλός υποκίνησης του αγοραστή, για να αποφασίζει, όχι ορθολογιστικά, αλλ’ υπό το κράτος της ματαιοδοξίας. Βέβαια, ένας ψυχικά ισορροπημένος άνθρωπος πρέπει να είναι και ματαιόδοξος, αλλά το marketing του high end καλλιεργεί και διογκώνει απροκάλυπτα αυτήν την πλευρά του αγοραστή. Προσέξτε ένα τετριμμένο παράδειγμα:

Το τουήτερ του τάδε ηχείου είναι το γνωστό τουήτερ που παράγει ο τάδε κατασκευαστής μεγαφώνων, αλλά στο συγκεκριμένο ηχείο έχει υποστεί πολλές βελτιστοποιήσεις, ή βελτιώσεις, ή τροποποιήσεις, ώστε να πληροί τις ιδιαίτερες προδιαγραφές του κατασκευαστή. Έτσι, αυτομάτως, το συγκεκριμένο ηχείο απεκδύεται οιασδήποτε σχέσης με την αγορά ΟΕΜ, όρος με τον οποίο το high end δεν πρέπει να έχει καμιά σχέση, καθώς ο όρος του OEM είναι άμεσα συνυφασμένος με τη μαζικότητα, η οποία οδηγεί στο μειωμένο κόστος, και επομένως στη μειωμένη τιμή.

Ο τελικός στόχος αυτής της τακτικής, είναι ακριβώς αυτά τα στεγανά. Δεδομένου ότι η ματαιοδοξία βασίζεται στην έμφυτη επιθυμία ανάδυσης πάνω από το σύνολο, έξω από το σωρό, πρέπει πάντα και οπωσδήποτε να υπάρχουν στεγανά, ώστε το σύνολο, το πλήθος, να μην μπορεί να εισέλθει στο χώρο των αναδυθέντων, των ολίγων, των εκλεκτών, των εις την high end κοινότητα μετεχόντων. Εάν αυτά τα στεγανά δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, τότε πρέπει να εφευρεθούν, είτε με κάποια λογικοφανή θεωρία, είναι εντελώς απροκάλυπτα και με τρόπο τόσον έωλο, που καταντά απλώς για γέλια. Θυμηθείτε την προ καιρού πληρωμένη δημοσίευση κάποιου πωλητή high end συσκευών, (μάλλον αντιπροσώπου, εάν θυμάμαι καλά), που έθεσε τελείως αυθαίρετα και απροκάλυπτα το όριο του high end στην τιμή των 5000€ ανά συσκευή. Κατά βάσιν, αυτή η τοποθέτηση εμένα προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο, κατ’ αρχήν, αφού βασίζεται στο πλέον αποτελεσματικό και ασφαλές κριτήριο στεγανότητας: την κατανομή της σώρευσης του πλούτου. Ακούγεται μάλλον στείρο και κομμουνιστικό, αλλά είναι απλώς η πραγματικότητα.

Κατανοώ πλήρως, ότι η τεχνικοοικονομική διάσταση της τεχνολογικής εξέλιξης είναι κάτι που αντίκειται στη φιλοσοφία του high end, και γι’ αυτό το λόγο δέχεται εντονότατες επικρίσεις από μέρους των μελών αυτής της κοινότητας, καθ’ όσον αίρει πλήρως τα στεγανά της, και ως εκ τούτου αυτήν ταύτην την υπόστασή της. Ο πλέον προσφιλής όρος που δέχεται οποιοσδήποτε τολμήσει να επικαλεσθεί την οικονομική πλευρά της τεχνολογικής εξέλιξης εντάσσεται αυτομάτως στους ισοπεδωτικούς, σε αυτούς που τα ισοπεδώνουν όλα, σε αυτούς που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, σ’ αυτούς που τα κάνουν κρεμαστάρια, κ.ο.κ. Προσωπικά είμαι πεπεισμένος, ότι οι περισσότεροι που μετέρχονται αυτών των επικρίσεων, ουσιαστικά δεν τις πιστεύουν, αλλά δεν έχουν και κανένα άλλο επιχείρημα. Άλλωστε, εκ φύσεως, ο Ορθός Λόγος είναι προς το marketing του high end, όχι απλώς κάτι ξένο, αλλά ένας θανάσιμος αντίπαλος, καθώς διαλύει πλήρως τη θεωρητική του βάση. Αυτό, φυσικά, δεν είναι κάτι επιθυμητό, ούτε ακόμη και από μέρους των ακραιφνών του Ορθού Λόγου, διότι οδηγεί την -έμφυτη- ματαιοδοξία σε πλήρη άρση, όπερ άτοπον. Μολαταύτα, ο Ορθός Λόγος είναι ένα αλάνθαστο εργαλείο παιδείας, κατά βάσιν, το μόνο που έχουμε στα χέρια μας, ώστε, για παράδειγμα, να μπορέσουμε κάποτε να σταματήσουμε να παράγουμε ηλιθίους που δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν την ομοιότητα της ηλεκτρογεννήτριας που έχουν στο πικάπ τους με αυτή που έχει η ΔΕΗ υπό τον ζυγό των πελατών της, καθώς και του, μάλλον απλού, τρόπου, με τον οποίο η πρώτη μπορεί να γίνει τόσο θανάσιμη, όσο η δεύτερη. Όμως, για το marketing του high end, η παιδεία είναι εμπόδιο, καθ’ όσον εισάγει στην όλη διαδικασία το άριστο μέτρο.

Αμφότερα δε, τόσον η παιδεία όσο και το άριστο μέτρο, τοποθετούν τον αγοραστή έξωθεν των ως άνω -ταπεινών- στεγανών, καθώς αυτός δεν άγεται ούτε φέρεται πλέον, αλλ’ έχει μετατραπεί σε σκεπτόμενο κριτή. Η πολυτέλεια του συνειδητώς επιλέγειν, μια πολυτέλεια δια παντός ξένη προς το high end, διότι δεν πωλείται. Κατακτάται.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όμως, για το marketing του high end, η παιδεία είναι εμπόδιο, καθ’ όσον εισάγει στην όλη διαδικασία το άριστο μέτρο
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω με όλα όσα γράφει ο ΚΚ. Κρατάω το παραπάνω για να τονίσω μόνον σε όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, ότι ο δικός μας ρόλος εδώ (όλων μας), είναι ακριβώς το αντίθετο...

:cool_4:

Reaction score
0
Επιτέλους αντιπαράθεση επιχειρημάτων - απόψεων. Ελπιζω να συνεχιστεί αυτό. Μετά από πάρα πολύ καιρό διαβάζω κάτι και νιώθω ωραία!!!

Συγνώνη για το off topic της τοποθέτησης μου αλλά δεν άντεξα.

Reaction score
250
Απάντηση: Kharma Matrix MP 150 Monoblocks

Θα προσθέσω και εγώ κάποιες πινελιές στον χάρτη των προηγούμενων

posts .

1) Πριν λίγο καιρό δανείστηκα τον T-amp του GIO και πήγα στον φίλο μου

τον Κώστα Κωνσταντίνου . Ο Κώστας οδηγεί τις Tratrix κόρνες του

(υλοποιημένες με ανθρακονήματα και τα compression drivers βηρυλλίου

της TAD ) με ένα ακριβές αντίγραφο του Ongaku (κατασκευασμένο από τον

ίδιον και τον Βελισσάριο Γεωργιάδη που κατασκευάζει τα γνωστά TLA).

Ο ήχος του συστήματος για τα γούστα μου είναι εξαιρετικός!

Ο T-amp μπήκε στην θέση του επιβλητικού λαμπάτου .

Την θυμηδία και τον χαβαλέ της αντικατάστασης ακολούθησε η έκπληξη !

Υπήρχαν ακουστικές παράμετροι στις οποίες υπερείχε η πορδή των

300 gr με το τροφοδοτικό των ολιγάριθμων AA μπαταριών !

Συνολικά υπερείχε ο ψευδοONGAKU !

Σε ένα όμως πιθανόν blind test κανείς δεν θα προεξοφλούσε με τίποτε τις

πραγματικά ασύλληπτες διαφορές μεγεθών και κόστους !

2) Πρόσφατα σε σύστημα του Φίλου μου Ν.Αντωνόπουλου δοκιμάσαμε

ενισχυτές μεγάλης ισχύος από την Audio Research , την Mark Levinson

και την Acoustic reality!

Και οι τρεις κλήθηκαν να οδηγήσουν ένα ζευγάρι Analysis Omega .

Yπήρχαν σημεία που υπερείχε ο 1ος, ο 2ος ή ο 3ος!

Συνολικά όμως η προτίμηση προς τον “ψηφιακό” ήταν αναμφισβήτητη !

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Νίκος είχε αγοράσει τους “AcousticReality1000”

καινούργιους για 1600 Eu και τους δύο τότε κάποια συμπεράσματα

βγαίνουν αβίαστα !

Reaction score
250
Απάντηση: Kharma Matrix MP 150 Monoblocks

Συμπεράσματα μου που συνάδουν με πολλές από τις προαναφερθείσες

απόψεις είναι τα εξής :

α) Οι σύγχρονοι class D ενισχυτές σαφώς και μπορούν να είναι Ηiend !

β) Το κόστος δεν προεξοφλεί την απόδοση μιας συσκευής σε ένα

δεδομένο σύστημα !

γ) Το κόστος μπορεί να οφείλεται σε μια state of the art χωρίς

συμβιβασμούς υλοποίηση μπορεί όμως να αφορά σε φύκια που

προσφέρονται ως μεταξωτές κορδέλες πασπαλισμένες με άφθονη μαύρη

μαγεία…..

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Kharma Matrix MP 150 Monoblocks

Eγώ είμαι της άποψης πως, αν όντως είναι η καλύτερη υλοποίηση των UcD μέχρι τώρα και μπορεί να σταθεί δίπλα σε άλλες συσκευές αυτής της κατηγορίας τιμής, ας τους δίνουν 6 χιλιάρικα το ζευγάρι.

Αν όμως πρόκειται για τα ίδια module με αυτά των 200 ευρώ που δίνει η hypex στο site της, τότε μιλάμε για απατεώνες. Δε φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο απο μία πρώτη ματιά, αλλά δε θα είναι και η πρώτη φορά που το βλέπουμε.

Δε χρειάζεται να θυμήσω τους Murano και τους Jeff Rowland 501, φαντάζομαι.
Το ίδιο καρμπόν εσωτερικό, έτοιμο απο την ICEpower, και ο πρώτος ζητάει 1200 ευρώ το ζεύγος και ο δεύτερος 6000 ευρώ.
Αυτά τα 4800 ευρώ διαφορά πώς δικαιολογούνται? 4800 ευρώ είναι 1,5 εκατομμύριο δραχμές και βάλε, ρε φίλε. Και μη μου πείτε R&D, είπαμε, τα παίρνουν έτοιμα όλα απο την ICE και οι δύο.

Γι'αυτό λέμε ότι καλό είναι να το ψάχνουμε λίγο παραπάνω... Εγώ το θεωρώ και υποχρέωση του σωστού χομπίστα σε κάποιο βαθμό.
Και σίγουρα δεν δείχνει τσιγκουνιά όπως θέλουν να το παρουσιάσουν ορισμένοι..... Εκτός αν τσιγκούνης είναι αυτός που γουστάρει να ξέρει τι αγοράζει και δεν του αρέσει να τον πιάνουν κορόιδο.

Και να σας πω το άλλο το τραγικό που είδα σε forum του εξωτερικού, όταν έψαχνα για τους Murano?

Ρωτάει κάποιος για τους Jeff Rowland (των $6k+) γιατί του γυαλίσανε και ήθελε να αλλάξει τελικούς. Του λένε διάφορα καλά λόγια απο κάτω για την τεχνολογία της ΙCE και τα γνωστά.
Μέχρι εδώ καλά.
Πετάγεται τύπος όμως και λέει "παλικάρια, υπάρχει ο Murano που είναι ο ίδιος ακριβώς και κοστίζει λίγο πάνω απο $1000 το ζευγάρι!" και βάζει τα σχετικά link όπου φαίνεται ότι μιλάμε για τον ίδιο ενισχυτή. Γράφει και απο κάτω ένας άλλος ότι, ναι, όντως άκουσε Murano και Jeff Rowland δίπλα-δίπλα, δεν άκουσε καμία διαφορά, και έδωσε αμέσως παραγγελία για τους πρώτους.

Η λογική λέει πως το thread θα εκτροχιαστεί και θα πάει η κουβέντα στους Murano. Aμ δε!
Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι σύντροφοι hi-endάδες απο κάτω και λένε για τους Jeff Rowland!! "Ναι, να τους πάρεις, καλή περίπτωση"... μπλα...μπλα...

Τι να πω..Ίσως δεν τους έκανε ding το όνομα Murano (δεν ήταν στη λίστα με τις "ψαγμένες" εταιρείες που είχαν στο μυαλό τους?) και προσπέρασαν τις καταχωρήσεις χωρίς να τις διαβάσουν.

Κρίμα που δεν καταλαβαίνουν να τους έγραφα ένα "Μπεεεεεεεε......." απο κάτω.
Σχετικα με τους Murano, Jeff Rowland και Bel Canto. Πρεπει να καταλαβουμε και τα δεδομενα της καθε χωρας. Επειδη μενω στις ΗΠΑ πρεπει να γινει κατανοητο οτι εδω πολυ σημαντικο ειναι και το after sales service. Επιλεγοντας μια μαρκα σαν την Murano κανεις δεν χερει που θα ειναι σε 3-4 χρονια σε περιπτωση που κατι παθει ο ενισχυτης. Αντιθετως οι αλλες μαρκες ειναι πολυ πιθανοτερο να ειναι ακομα στο κουρμπετι και να σου προσφερουν service.

Εδω κατι που πουλιεται απιστευτα πολυ ειναι οι extended warranties. Δηλαδη δινεις $200-300 παραπανω και παιρνεις εγγυηση για 5 χρονια αντι για 1. Αυτο συμβαινει γιατι εδω αν παθει κατι το μηχανακι και πρεπει να το στειλεις για επισκευη τοτε το κοστος ειναι πολυ υψηλοτερο απο το να αγορασεις καινουριο. Δινοντας ενα μικρο premium εχεις το κεφαλι σου ησυχο καθοτι σε περιπτωση που χαλασει το στελνεις πισω και στις περισσοτερες περιπτωσεις σου στελνουν καινουριο. Αντιθετως στην Ελλαδα ο καθε αντιπροσωπος που το παιζει και φιρμα οταν μπαινεις στο καταστημα σε περιπτωση που πας το μηχανακι πισω θα ψαξει να βρει λογω να στο χρεωσει και να κρατησεις το ιδιο χαλασμενο ακομα και αν το εχεις παρει την προηγουμενη ημερα.

Επισης σχετικα με τις τιμες που ανεφερες καλο ειναι να θυμομαστε και το Audiogon. Βλεπω σημερα οτι οι Bel Canto Πωλουνται μεταχειρισμενοι (5 μηνων) $2400. Ποιος ο λογος να παρω τους Μurano ($1000 ο καθενας) οταν με $400 παιρνω μια μαρκα που θα μπορει να με υποστηριξει σε οτιδηποτε συμβει στο μελλον? Σε τιμες καινουργιου συμφωνω οτι ειναι κοροιδια αν ειναι ακριβως το ιδιο. Και παλι ομως ολα ειναι σχετικα. Κοροιδια φαινεται σε εμας τους Ελληνες που ζουμε στην φτωχομανα Ελλαδα. Οταν με το μισθο ενος μηνα μπορω και παρω (στην περιπτωση μου αυτο εκανα) Cary cd player, Pathos ενισχυτη και Sonus Faber Cremona Auditor ηχεια απο το Audiogon εεε δεν θα κατσω να πολυασχοληθω κιολας για τον καθε κινεζο που παιρνει ιδια module απο την ICE και αντιγραφει τον σχεδιασμο γνωστων ενισχυτων. Τα παντα ειναι σχετικα λοιπον γιατι μπορει ολοι να νομιζουμε οτι οι ξενοι τρωνε κουτοχορτο αλλα οταν το Cardas Interconnect του ερχεται σε αναλογια το ιδιο με το "ενισχημενο" καλωδιο που θα παρει ο Ελληνας απο το Media Markt τοτε μαλλον οι τιμες τους δεν ειναι και τοσο τραβηγμενες.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Kharma Matrix MP 150 Monoblocks

Εδω κατι που πουλιεται απιστευτα πολυ ειναι οι extended warranties. Δηλαδη δινεις $200-300 παραπανω και παιρνεις εγγυηση για 5 χρονια αντι για 1. Αυτο συμβαινει γιατι εδω αν παθει κατι το μηχανακι και πρεπει να το στειλεις για επισκευη τοτε το κοστος ειναι πολυ υψηλοτερο απο το να αγορασεις καινουριο. Δινοντας ενα μικρο premium εχεις το κεφαλι σου ησυχο καθοτι σε περιπτωση που χαλασει το στελνεις πισω και στις περισσοτερες περιπτωσεις σου στελνουν καινουριο.
Το after sales service είναι σίγουρα σημαντικό. $200-$300 παραπάνω να τα δώσω βρε Δημήτρη. Αλλά αν ο Jeff θέλει $5.000 για support και μούρη κάτι δεν πάει καλά. Με τα $5000 αυτά αγοράζω άλλους 5-6 Μurano για backup. Τόση λίγη εμπιστοσύνη έχει στο προϊόν που πουλάει και υπολογίζει ότι θα μου χαλάσει 5-6 φορές σε 3 χρόνια?

Επισης σχετικα με τις τιμες που ανεφερες καλο ειναι να θυμομαστε και το Audiogon. Βλεπω σημερα οτι οι Bel Canto Πωλουνται μεταχειρισμενοι (5 μηνων) $2400. Ποιος ο λογος να παρω τους Μurano ($1000 ο καθενας) οταν με $400 παιρνω μια μαρκα που θα μπορει να με υποστηριξει σε οτιδηποτε συμβει στο μελλον? Σε τιμες καινουργιου συμφωνω οτι ειναι κοροιδια αν ειναι ακριβως το ιδιο. Και παλι ομως ολα ειναι σχετικα.
H σύγκριση καινούργιου με μεταχειρισμένου είναι λίγο άδικη. Και οι Μurano θα κάνουν 1000 δολλάρια το ζευγάρι αν τους βρεις κάπου μεταχειρισμένους για να μην πούμε και λιγότερο (η μεταπωλητική αξία λογικά πέφτει περισσότερο σε αυτούς λόγω του ότι δεν είναι "μάρκα"). Απο τα $1000 εώς τα $2400 είναι μία σημαντική διαφορά για το ΙΔΙΟ, πέραν κάθε αμφιβολίας, προϊόν.

Κοροιδια φαινεται σε εμας τους Ελληνες που ζουμε στην φτωχομανα Ελλαδα. Οταν με το μισθο ενος μηνα μπορω και παρω (στην περιπτωση μου αυτο εκανα) Cary cd player, Pathos ενισχυτη και Sonus Faber Cremona Auditor ηχεια απο το Audiogon εεε δεν θα κατσω να πολυασχοληθω κιολας για τον καθε κινεζο που παιρνει ιδια module απο την ICE και αντιγραφει τον σχεδιασμο γνωστων ενισχυτων. Τα παντα ειναι σχετικα λοιπον γιατι μπορει ολοι να νομιζουμε οτι οι ξενοι τρωνε κουτοχορτο αλλα οταν το Cardas Interconnect του ερχεται σε αναλογια το ιδιο με το "ενισχημενο" καλωδιο που θα παρει ο Ελληνας απο το Media Markt τοτε μαλλον οι τιμες τους δεν ειναι και τοσο τραβηγμενες.
Αυτά τα 4-5 χιλιάρικα χιλιάρικα διαφορά που έχουν οι δύο ενισχυτές μεταξύ τους (στο ζευγάρι), δε νομίζω να τα βρίσκεις στο δρόμο σε κανένα μέρος του κόσμου.
Κι εγώ αν κάτσω στην Αγγλία είναι εξασφαλισμένο πως σε 7-8 χρόνια θα είμαι τριψήφιος σε ετήσιο μισθό, σε λίρες Αγγλίας πάντα. Το πιθανότερο είναι πως δε θα με νοιάζει να πάρω το επώνυμο με ένα λογικό ποσό ως premium - παρ'όλο που δε θα έχω χρόνο να ακούω μουσική, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Πάντως σίγουρα αυτό δε σημαίνει ότι ο Jeff (ο Rowland ντε) θα έχει σταματήσει να μου τον πιάνει. Απλά δε θα με ενοχλεί το χέρι του τόσο. :happy_4:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Kharma Matrix MP 150 Monoblocks

Το after sales service είναι σίγουρα σημαντικό. $200-$300 παραπάνω να τα δώσω βρε Δημήτρη. Αλλά αν ο Jeff θέλει $5.000 για support και μούρη κάτι δεν πάει καλά. Με τα $5000 αυτά αγοράζω άλλους 5-6 Μurano για backup. Τόση λίγη εμπιστοσύνη έχει στο προϊόν που πουλάει και υπολογίζει ότι θα μου χαλάσει 5-6 φορές σε 3 χρόνια?

H σύγκριση καινούργιου με μεταχειρισμένου είναι λίγο άδικη. Και οι Μurano θα κάνουν 1000 δολλάρια το ζευγάρι αν τους βρεις κάπου μεταχειρισμένους για να μην πούμε και λιγότερο (η μεταπωλητική αξία λογικά πέφτει περισσότερο σε αυτούς λόγω του ότι δεν είναι "μάρκα"). Απο τα $1000 εώς τα $2400 είναι μία σημαντική διαφορά για το ΙΔΙΟ, πέραν κάθε αμφιβολίας, προϊόν.

Αυτά τα 4-5 χιλιάρικα χιλιάρικα διαφορά που έχουν οι δύο ενισχυτές μεταξύ τους (στο ζευγάρι), δε νομίζω να τα βρίσκεις στο δρόμο σε κανένα μέρος του κόσμου.
Κι εγώ αν κάτσω στην Αγγλία είναι εξασφαλισμένο πως σε 7-8 χρόνια θα είμαι τριψήφιος σε ετήσιο μισθό, σε λίρες Αγγλίας πάντα. Το πιθανότερο είναι πως δε θα με νοιάζει να πάρω το επώνυμο με ένα λογικό ποσό ως premium - παρ'όλο που δε θα έχω χρόνο να ακούω μουσική, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Πάντως σίγουρα αυτό δε σημαίνει ότι ο Jeff (ο Rowland ντε) θα έχει σταματήσει να μου τον πιάνει. Απλά δε θα με ενοχλεί το χέρι του τόσο. :happy_4:
Συμφωνω με οτι λες. Οι τιμες του Rowland ειναι πολυ τραβηγμενες. Απλως αναφερω οτι για εμενα αν εβρισκα μια καλη ευκαιρια τους Bel Canto θα τους προτιμουσα σε σχεση με καινουργιους Murano. Επειδη εχω ζησει μια ζωη στην Ελλαδα μου ειναι αδυνατον να δωσω πανω απο καποια λεφτα για μερικα πραγματα (πχ καλωδια πηρα Signal Audio απο εναν τυπακο που τα φτιαχνει μονος του για $80 το ιντερκοννεκτ και $120 των ηχειων). Σε αλλα, αν οι τιμες ειναι σχετικα κοντα μαλλον θα προτιμησω το ποιο επωνημο (και ας με πουν μερικοι ψωνιο και θυμα).

Απλως ηθελα να αναφερω το service γιατι στην Ελλαδα απο την στιγμη που τον αγορασες τελειωσε καθως οι αντιπροσωποι κανουν οτι θελουν, ενω στο εξωτερικο αν χαλασει τον παιρνεις και τον πας και του τον τριβεις στην μουρη οσο εισαι ακομα μεσα στην εγγυηση (μετα μαλλον ο Rowland και o Bel Canto θα σου τον ποιασει και θα πονεσει). :happy_9:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.134
Μιχάλη πολύ επιθετικό σε βρίσκω με τα "ψηφιακά" ενισχυτικά, γιατί βρε? Νιώθεις απειλή? Δε κατάλαβα... Για.... χαλάρωσε λιγάκι!

Και μη ξαναπείς ότι δε παίζουν καλά οι απανταχόθεν "ψηφιακοί" ενισχυτές (as good as it gets παίζουν IMHO, και έχω άφθονη προσωπική εμπειρία και υγειέστατα ώτα), γιατί θα πέσει παντόφλα! Βαρέθηκα πάντως αυτή την αρνητική αντιμετώπιση στα διακοπτικά ενισχυτικά, εσείς οι λοιποί πως αντέχετε?

Αν πάντως Μιχάλη μου έχεις την εντύπωση πως οποιαδήποτε λαμπάτη υλοποίηση (δική σου ή όχι) (ανεξαρτήτως ισχύος και ηχείου) παίζει καλύτερα από τα δικά μου Tripath, να οργανώσουμε ομαδικό Blind Test (σε ίδια στάθμη φυσικά), και με χοντρό στοίχημα, οκ? Και να παίξουμε και Zingali και Magnepan και Β&W και Martin Logan. Εκεί να δεις χαρά. Κάθε πικραμένος θα γελάσει.... Άντε μη τα πάρω βραδυάτικα....

Αν υπάρχουν άνθρωποι εν έτει 2007 που προτιμούν SET λαμπάτο, με γειά τους και με χαρά τους, αλλά να φτύνουν τα "ψηφιακά" καταντάει ..... (συμπηρώστε τις τελείες με κάτι χοντρό). Δεν ξέρει η Meridian, εντάξει, ξέρουν αυτοί (κούνια που τους κούναγε). Ούτε η Bel Canto δε ξέρει, ούτε η Jeff Rowland, η Copland, η ΑR, η Goldmund, ούτε βέβαια όλες οι άλλες εταιρίες, ξέρουν αυτοί (τρελός παπάς τους βάφτισε). Ρε δε μας χε.... Τέλος πάντων, ως εδώ, δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ με το θέμα. Βαρέθηκα. Καταντάει βλακεία και να ασχολούμαι.

Όσο για την ισχύ, άσε, Μιχάλη μου έχεις κενά επί του θέματος, αν δε δοκιμάσεις και την "άλλη" προσέγγιση κι αν δε πάρεις κανά Martin Logan Request ή κανά Magnepan 20άρι στο σπίτι σου και να προσπαθήσεις να το ξεζουμίσεις, να βγάλεις όργανα και δυναμικά σε real στάθμες, δεν δικαιούσαι άποψης. Καλά και τα SET ή και οι push-pull με τα 100 βατάκια, αλλά για χοντρά κόλπα δε φτάνουν ούτε για αστείο, ούτε για φτέρνισμα, και δεν άρχισα καν να μιλάω για μπάσσο, πρόσεξε...

Φυσικά υπάρχει δημοκρατία, και πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις του θέματος Hi-End, όλες σεβαστές από μένα. Αλλά υπάρχουν και όρια που καλό είναι να προσέχουμε.

Αν πχ τη βρίσκεις με μια ωραιοποιημένη έκδοση της μουσικής με άφθονα μεσαία και περιορισμένα άκρα, σε χαμηλές στάθμες και χωρίς ιδιαίτερα δυναμικά (τα οποία είναι και κουραστικά), ώστε και η μακρόχρονη ακρόαση να είναι ευχάριστη και χαλαρωτική, εγώ δε φταίω. Ούτε το Hi-End φταίει, ούτε τα στούντιο ηχογραφήσεων φταίνε. Άσε τα PA στην εκδηλωση του Δημου Κολοπετινιτσας, και δες τι ενισχυτές φοράνε τα ενεργά στουντιακά μόνιτορ με τα (φυσικά) ενεργά κρος. Ενισχυτές >500 βατ / μεγάφωνο (κι όχι ανά ηχείο) είναι πέραν του συνηθισμένου....

Συμπέρασμα: Όσα δε φτάνει η αλεπού, να μη τα κάνει κρεμαστάρια....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo