Μπαμπά τι είναι αυτό?...

Το βινύλιο...

• Πέθανε ρε άστο ήσυχο, το cd παίζει καλύτερα...

Votes: 27 25,0%
  • Ζει, με ενέσεις από τους χαϊεντάδες, εγώ ακούω από cd...

Votes: 38 35,2%
  • Vinyl rulezzz, παίζει καλύτερα από το cd, δεν θα το αλλάξω ποτέ...

Votes: 42 38,9%
  • Τι είναι βινύλιο?

Votes: 1 0,9%

• Total voters
    108
Reaction score
3.492
Παντως εγω που ασχολουμαι με "βορειοτερα" θεματα ψηφισα υπερ της τριτης επιλογης.
Δεν εχω το δικαιωμα?
Να υποθέσω ότι ψήφισες υπερ του αναλογικού μέσου, γνωρίζοντας πολύ καλά την αντίστοιχη υπεροχή της αναλογικής εικόνας σε σχέση με την ψηφιακή ?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Να υποθέσω ότι ψήφισες υπερ του αναλογικού μέσου, γνωρίζοντας πολύ καλά την αντίστοιχη υπεροχή της αναλογικής εικόνας σε σχέση με την ψηφιακή ?
Καμια σχεση.
Απλα ο αναλογικος ηχος μου αρεσει περισσοτερο απο τον ψηφιακο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τα άτομα που συμμετείχαν ήταν 16 και όχι 50. Ισως θα ήθελες 50 αλλά δεν.
57 αυτή τη στιγμή. Θα σου έδινα ένα κομπιουτεράκι αλλά δεν έχω κάτι σε αναλογικό... :happy_9:
Και από τους 16 που είπανε ότι δεν θα αλλάξουν ποτέ το βινύλιο (πχ όπως ο Καφάτος), 1-2 το λένε για τους λόγους που εννοείς εσύ. Τώρα αν δεν σου κάνουν αυτοί οι 57, τους απαξιώνεις και θέλεις να φέρουμε άλλους, πρόβλημά σου.

Το ότι δεν ξέρεις ή δεν θες να ξέρεις ότι η παραγωγή βινυλίου είναι συνεχώς αυξανόμενη πρόβλημά σου΄.
Ναι, τώρα για να προσεγγίσει τους αναλογικάριους χαϊεντάδες, θα βγάλει βινύλιο και η Μπρίτνεϊ Σπηαρς... :happy_5:

...ειλικρινά με κούφανες.
Σιγά μην περίμενες εμένα. :happy_4:

Ειλικρινά πιστεύεις ότι το Poll, δεν είναι γελοιογραφία; Αν όχι προσπάθησε να μας εξηγήσεις...
Εσύ ως τι συμμετέχεις στην γελοιογραφία?...
Ευάγγελε, θα προσπαθούσα να σου εξηγήσω αν είχα την παραμικρή αίσθηση ότι θα καταλάβεις. Δεν υπάρχει όμως ούτε μια στο εκατομμύριο (αποδεδειγμένα) οπότε απλά πάω παρακάτω. :happy_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για τα περισσότερα αυτιά, που ακούνε το πολύ μέχρι τα 16KHz , θα έλεγα ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο πηγών ως προς το συχνοτικό εύρος , τουλάχιστον στις υψηλές συχνότητες.
Ορίστε!
Ο Γιώργος το βρήκε. Οι κουφοί, μπορούν άνετα να ακούνε μόνον από βινύλιο γιατί ούτως ή άλλως δεν θα ακούσουν πάνω από 16kHz. :happy_9:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν μου αρέσουν βέβαια οι υπερβολές που βλέπω σε κάποιες κατασκευές πολύ ακριβών πικάπ. Σίγουρα υπάρχουν και οι εκμεταλλευτές που θέλουν να κερδίσουν απλώς χρήματα και τίποτα άλλο. Το ίδιο όμως δεν ισχύει και με τα ψηφιακά συστήματα ?
Φυσικά!
Όμως δεν μπορούμε να "σπρώχνουμε" κόσμο στο αναλογικό ή να το χειροκροτούμε όταν κάποιοι (αυτοί που πρέπει) έχουν ήδη αποφασίσει ότι το μέσο πέθανε. Δεν μπορεί να πουλάει ο άλλος πηγή μερικών χιλιάδων ευρώ και μόλις ζητήσεις λίγο s/w να σου πίνει το αίμα...

16 άτομα από το avsite ψήφισαν :
Vinyl rulezzz, παίζει καλύτερα από το cd, δεν θα το αλλάξω ποτέ...

Νίκο, αυτοί που ψήφισαν υπερ του βινυλίου σε ποιες κατηγορίες γράφουν συνήθως ?

Μήπως θα μπορούσες να μας δώσεις στοιχεία , χωρίς ονόματα, ανά κατηγορία συμμετοχής στο avsite ?

Αν ψήφισαν υπερ του CD οι θαμώνες των ξένων με τον ήχο κατηγοριών, τότε τα αποτελέσματα κάλλιστα θα μπορούσαν να ανατραπούν.

Υ.Γ Νομίζω ότι είναι εύκολο να δεις από τα στατιστικά των μελών του avsite αυτό που σου ζήτησα.
Τα στατιστικά τα βλέπω όλα.
Το μόνο που δικαιούμαι όμως να πω, είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που ψήφισαν ότι αγαπούν το βινύλιο, προέρχονται εκτός του σπορ... ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ διότι πιστεύουν στην φιλοσοφία του βινυλίου. Στο poll συμμετείχαν 57 άνθρωποι χαϊεντάδες και μη, αντιπροσωπευτικό δείγμα του τι γίνεται εκεί έξω.

Παντως εγω που ασχολουμαι με "βορειοτερα" θεματα ψηφισα υπερ της τριτης επιλογης.
Δεν εχω το δικαιωμα?
Φυσικά και έχεις το δικαίωμα. Δεν μιλάμε για δικαιώματα, αυτά είναι αυτονόητα εδώ. Σε ένα poll ψηφίζεις ότι θέλεις και αν θέλεις λες και τον λόγο. Αν βέβαια έχεις λόγο...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
. Σε ένα poll ψηφίζεις ότι θέλεις και αν θέλεις λες και τον λόγο. Αν βέβαια έχεις λόγο...
Μου αρεσει περισσοτερο, δεν ειναι αρκετο αυτο?

Εαν δουμε δυο γυναικες στον δρομο και εμενα μου αρεσει η ξανθια ενω εσενα η μελαχροινη(πραγμα που δεν συμβαινει συνηθως διοτι εχουμε το ιδιο γουστο:happy_5: ) γιατι θα πρεπει να σου αποδειξω πως η ξανθια ειναι καλυτερη απο την μελαχροινη?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Μπαμπά τι είναι αυτό?...

Δεν το θέτεις σε σωστή βάση το θέμα Ανδρέα!
Το ερώτημα είναι:
"Γιατί να μην πας και με την ξανθιά και με τη μελαχροινή?!"

:mrgreen:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Μπαμπά τι είναι αυτό?...

Χμμμ, γιατί είναι και οι δύο υπέρβαρες?
Σημασία έχει ο εσωτερικός τους κόσμος (στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντα)!

Βέβαια δε μας χαλάει που τώρα ο ίδιος εσωτερικός κόσμος θα προσφέρεται σε πιο sexy "συσκευασία", αλλά μάλλον θέλει λίγη υπομονή ακόμα.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μπαμπά τι είναι αυτό?...

Στην αργκό αυτό λέγεται σαβουρο-ξέρεις-τι :happy_5:
I know, I know... :happy_5:
Αλλά, sadly, έτσι είναι τα πράγματα σήμερα..Τι να κάνουμε? Να μείνουμε με το...ηχοσύστημα στο χέρι?! :pc:

Είπαμε, το ωραίο "μωρό" έρχεται, αλλά βρίσκεται ακόμα σε προ-εφηβική ηλικία. Μη μας πάνε και μέσα! :respect:

Reaction score
298
Μπα, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Είναι απλώς θέμα κυβικών εκατοστών, για να είμαστε και στο πνεύμα του Μόντε Κάρλο.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Μπαμπά τι είναι αυτό?...

Eννοείς κυβικών εκατοστών της νεώτερης εκ των δύο (aka να ξεφύγει απο το κόκκινο μαλλί-βιβλίο)?

Reaction score
384
Re: Απάντηση: Μπαμπά τι είναι αυτό?...

Άρα συμφωνούμε ότι παίζει διαφορετικά.
Δε μου λέτε τώρα, έχει πειραματιστεί κανείς με το PC ως πηγή? :p
Eγω Κωστα εχω 2 Music Server σπιτι, σε 2 διαφορετικα συστηματα.
Με ψηφιακη εξοδο στο Behringer και μετα στο DAC Audio Synthesis, και καθαρισα.
Με αυτον τον τροπο ομολογω οτι ακουω CD που ξεχασα οτι ειχα, αφου ολα μου τα CD εμφανιζονται στο Touch Panel.

Πικαπ δεν εχω, αλλα ψηφησα υπερ του.
Δεν προκειται να παρω, κι ας παιζει καλυτερα (το οτι οι μισθοι στην Αγγλια ειναι μεγαλυτεροι δεν σημαινει οτι θα μετακομισετε κι ολας...)
:)

Reaction score
7
Μάλιστααααα. Εγώ θα έλεγα φέρε τους άλλους 57 να ψηφίσουν. Τώρα αν με ρωτήσουν και μένα να μεταφερθεί η κοίτη του Ευρώτα και απαντήσω το Poll θα είναι εγγυρότατο. Το ότι το poll είναι γελοιογραφία φαίνεται απο τις ερωτήσεις στις οποιες ακόμη δεν απάντησες που στοχεύεις και ποιά επιστημονική ομαδα τις κατάρτισε και αυτοί που απάντησαν τι σχέση έχουν με το αντικείμενο.
Οπως θα είδες εγώ σε γελοιογραφίες δεν συμμετέχω.
Τελικά μάλλον δε νομίζω ότι μπορεί να συζητήσει σοβαρά κανείς μαζί σου. Ούτε το γνωστικό αντικείμενο κατέχεις ούτε να απαντάς ξέρεις, ούτε ευρύτητα διαθέτεις ειδικά επι του βινυλίου, οπότε άστο. Επειδή έχεις βήμα και γράφεις θρασύτατα και με εμπάθεια, ε δεν σε αναγορεύει και σε επαίοντα. Σταματάω να συζητάω μαζί σου μέχρι να φέρεις επιχειρήματα.
Αν μπορείς φυσικά.
Και ξέρεις αυτο το στυλάκι το μπλαζέ δείχνει κάπιες αδυναμίες.
Α και μάθε να διαβάζεις στατιστικά.

Reaction score
7
Κοίταξε να δείς, το να σου την μπαίνει ο Σκαλούμπακας (δικαίως ή αδίκως δεν με αφορά) και εσύ μετά να μπαίνεις να ξεσπάς εδώ , τουλάχιστον αδικεί το avsite. Αμα έχεις κότσια μπες στο ACA και πες τα. Το να γράφεις αυτές τις χαζομάρες εδώ δεν τιμά κανένα.
Να γιατί το ψευδοPoll είναι γελοιογραφία.

CD sales are declining, but there has been a resurgence in vinyl. Audiophiles are drawn to records because there aren't any anti-piracy restrictions and people claim they just sound better than their digital counterparts

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=9598796

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και τα λινκ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλά εσύ δεν είπες ότι σταματάς να συζητάς μαζί μου? Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον στο ότι δεν μπορούμε να κουβεντιάσουμε οι δυό μας Ευάγγελε. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό...

Όσο για τον φίλο σου, ας πρόσεχε. Του τα έχω πει και στο ΑΚΑ αλλά τα πολύ χοντρά τα έσβησε. :cool_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef