CD from MP3, την πατήσαμε...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: CD from MP3, την πατήσαμε...

Επίσης, το 50% σε τέσσερις ακροατές είναι ποσοστό από το οποίο δεν μπορεί να εξαχθεί κανένα, ΚΑΝΕΝΑ απολύτως συμπέρασμα, παρά μόνον σε προσωπικό επίπεδο.
Το δείγμα είναι εξαιρετικά μικρό και σοβαρά συμπεράσματα δε μπορούν να βγουν, αυτό είναι σίγουρο. Απλά η δοκιμή αποτελεί τροφή για συζήτηση και αφορμή για μελλοντική δοκιμή επι τούτου (που ελπίζω να γίνει σύντομα και πρώτη θέση κεντρικά-κεντρικά θέλω να βάλεις τον Luxman).

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD from MP3, την πατήσαμε...

Οk.
Kαι σιγά τα λεφτά που κάνει το CD πλέον...Οι περισσότεροι "πονηροί Έλληνες" απο το δρόμο αγοράζουν και μάλιστα μετά απο τρελό παζάρι - και καλά κάνουν δηλαδή με αυτά που αγοράζουν..Για να μην πούμε ότι τα περισσότερα είναι γραμμένα απο mp3 που έχουν κατέβει απο το internet.
Πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε και στο ότι ούτε αυτό είναι το καλύτερο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: CD from MP3, την πατήσαμε...

(που ελπίζω να γίνει σύντομα και πρώτη θέση κεντρικά-κεντρικά θέλω να βάλεις τον Luxman).
Δεν πρόκειται να έρθει, μην ψήνεσαι ρε κι εσύ, ακόμη κι αν το έκανα ένα τετράγωνο μακριά από το σπίτι του. Και φυσικά ο ίδιος δεν μπορεί να διοργανώσει κάτι τέτοιο... :happy_6:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD from MP3, την πατήσαμε...

Πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε και στο ότι ούτε αυτό είναι το καλύτερο.
Δεν εξετάζουμε τι είναι το καλύτερο αλλά το τι συμβαίνει.
Οφείλουμε, αν θέλουμε να το δούμε απο την πλευρά του "πονηρού Έλληνα", να το δούμε ακριβώς έτσι όπως είναι.
Το "καλά κάνουν", αν απο αυτό ενοχλήθηκες, το έγραψα έχοντας "δημιουργίες" του Φοίβου στο μυαλό, και όντως για τέτοιες "δημιουργίες" αυτή είναι η άποψή μου...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD from MP3, την πατήσαμε...

Δεν εξετάζουμε τι είναι το καλύτερο αλλά το τι συμβαίνει.
Οφείλουμε, αν θέλουμε να το δούμε απο την πλευρά του "πονηρού Έλληνα", να το δούμε ακριβώς έτσι όπως είναι.
Το "καλά κάνουν", αν απο αυτό ενοχλήθηκες, το έγραψα έχοντας "δημιουργίες" του Φοίβου στο μυαλό, και όντως για τέτοιες "δημιουργίες" αυτή είναι η άποψή μου...
Οκ.
Αλλά δεν ενοχλήθηκα από κάτι.
Είδες που τελικά συμφωνούμε;

GF

Reaction score
27
Σου διαφεύγει μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια: το συγκεκριμένο CD player της Classe έχει τη δυνατότητα να αποκωδικοποιεί και MP3. Επίσης, σου διαφεύγει και κάτι ακόμη, που είναι θεμελιώδους σημασίας. Άλλο πράγμα είναι να κατεβάσεις κάτι από το Internet, που το έχει κωδικοποιήσει ο πάσα ένας άσχετος, και άλλο είναι να το έχω κωδικοποιήσει Εγώ.
Αυτο το "Εγώ" ειναι "ολ δι μανι""happy_1" "happy_1" "happy_1"

Reaction score
786
Εχουν γινει διεθνως πολλα τετοια test. Τα αποτελεσματα μπορει να μην αρεσουν σε καποιους αλλα δειχνουν οτι ελαχιστοι ξεχωριζουν ευκολα ενα καλο συμπιεσμενο απο ενα ασυμπιεστο.

Και που να αφησουμε τα παλιο-mp3 και να πιασουμε τιποτα ogg/flac και aac...

Reaction score
2
Νίκος Τσαρουχάς;501648 Επίσης said:
τέσσερις [/I]ακροατές είναι ποσοστό από το οποίο δεν μπορεί να εξαχθεί κανένα, ΚΑΝΕΝΑ απολύτως συμπέρασμα, παρά μόνον σε προσωπικό επίπεδο.

Παρακαλώ, όποιον δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς έγινε να ρωτήσει. Δεν είναι κακό να μην καταλαβαίνουμε κάτι.

Αυτά για να μην βγαίνουν λάθος συμπεράσματα...
Μα γιαυτα τα λαθος συμπερασματα λεω και εγω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Mάνο, αν και μικρό το δείγμα, το 50% λέει ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορες.
Εσυ λες οτι δεν βγαινουν συμπερασματα κι ο κωστας λεει οτι δεν υπαρχουν διαφορες.Αρα αφου ΔΕΝ ηταν ενα συγκριτικο και ΔΕΝ βγαινει κανενα συμπερασμα τοτε προς τι η ολη κουβεντα????

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εσυ λες οτι δεν βγαινουν συμπερασματα κι ο κωστας λεει οτι δεν υπαρχουν διαφορες.
Το ποσοστό για τους συμμετέχοντες ερμηνεύεται σωστά από τον Κώστα. Γενικότερα συμπεράσματα όμως δεν μπορούν να βγούν.

Αρα αφου ΔΕΝ ηταν ενα συγκριτικο και ΔΕΝ βγαινει κανενα συμπερασμα τοτε προς τι η ολη κουβεντα????
Και τι να κάνουμε βρε, να το κλείσουμε και να φύγουμε? :happy_9:
Καταγράφουμε απλά το σημαντικό αυτό περιστατικό... :cool_4:

Reaction score
2
Σου διαφεύγει μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια: το συγκεκριμένο CD player της Classe έχει τη δυνατότητα να αποκωδικοποιεί και MP3. Επίσης, σου διαφεύγει και κάτι ακόμη, που είναι θεμελιώδους σημασίας. Άλλο πράγμα είναι να κατεβάσεις κάτι από το Internet, που το έχει κωδικοποιήσει ο πάσα ένας άσχετος, και άλλο είναι να το έχω κωδικοποιήσει Εγώ.
Η λεπτομερεια που διαφευγει (και οχι απο μενα),ειναι οτι η <<δοκιμη>> εγινε με τραγουδι γραμμενο στο ΙΔΙΟ cd και μαλιστα wav.To classe ΔΕΝ εκανε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ MP3,αλλο πραγμα ειναι. Τωρα οσο αφορα το δευτερο σκελος της απαντησης σου με βρισκεις 100% συμφωνο,εκτος και αν πιστευεις οτι mp3 και cd παιζουν το ιδιο,οποτε γιατι να υπαρχει διαφορα στο ποιος αποκωδικοποιει,εσυ,η καποιος απο το internet ?????

Reaction score
2
Και τι να κάνουμε βρε, να το κλείσουμε και να φύγουμε? :happy_9:
Καταγράφουμε απλά το σημαντικό αυτό περιστατικό... :cool_4:
Ε,οχι βεβαια!!!!!!!!!!Παντως για μενα δεν υπηρχε κανενα σημαντικο περιστατικο.........any way..

Reaction score
164
Ε,οχι βεβαια!!!!!!!!!!Παντως για μενα δεν υπηρχε κανενα σημαντικο περιστατικο.........any way..
Συγγνώμη... Μαζεύτηκαν κάμποσοι χρυσαυτιάδες, από αυτούς που ξεχωρίζουν τα cd που έχουν γραφτεί στο 4Χ από αυτά σε 8Χ, από αυτούς που καταλαβαίνουν αν το ρεύμα είναι πλυμένο, στεγνωμένο και σιδερωμένο, από αυτούς που ξεχωρίζουν τα καλά cdr από τα noname, και το καλώδιο που έχει σφιχτεί με βίδα 2.5 ή 3.5 στροφές, και δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν ποιο είναι το mp3, και λες ότι δεν υπήρξε σημαντικό περιστατικό;
Με όλον το σεβασμό, δεν ξέρω αν θα χαρακτήριζα το περιστατικό σημαντικό, αλλά διασκεδαστικό θα το χαρακτήριζα άνετα.

Reaction score
877
1) Αφήστε τον Μαρίνο 'luxman' ήσυχο...είναι σε...αποκλεισμό μέχρι να μου φέρει τα xlo ref2 που περιμένω από Αμερικάς...(γέλια)
2) Δεν έγινε σωστά το τεστ...Σωστό θα ήταν δύο όμοια cd-players με όμοια interconnects και τεστ Α-Β...Η ακουστική μνήμη ξεγελά...Όσες φορές κι αν ξανακάνετε το ίδιο τεστ τα ίδια άτομα τόσα διαφορετικά αποτελέσματα θα βγάλετε...
3) Κανείς δεν ανέφερε το κυριώτερο πρόβλημα της συμπίεσης σε mp3...ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ που ο άνθρωπος 'ακούει' ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ(σαν δονήσεις) και όχι μόνο με τα αυτιά... Αυτό δεν το καταλαβαίνει ο αλγόριθμος συμπίεσης γιατί όσες ψυχοακουστικές παραμέτρους κι αν έχει δεν αισθάνεται...

Reaction score
3.484
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CD from MP3, την πατήσαμε...

Eκεί είναι όλη η αξία του MP3 και των άλλων αντίστοιχων αλγορίθμων.
Με σωστούς codec (οι οποίοι με τον καιρό βελτιώνονται) έχεις μικρότερο μέγεθος αρχείου και απώλειες που δεν είναι ακουστές (δε μιλάμε για 128kbps φυσικά). Το πως γίνεται αυτό είναι εύκολο να το μάθεις αν διαβάσεις πως "δουλεύει" το MP3. Χονδρικά, στηρίζεται σε ψυχοακουστικά μοντέλα και αφαιρεί συχνότητες που δεν γίνονται αντιληπτές απο το ανθρώπινο αυτί.
Λοιπόν Κώστα Φ. αν έχεις χρόνο, κάνε το εξής πείραμα με το PC σου:

CD(orig.) --EAC-->wav(1)--->MP3(1)--->wav(2)--->MP3(2)-->wav(3)--->MP3(3)--->wav(4)----->MP3(4)--->wav(5)

Μετά κάνε την σύγριση ακούγαντος από το στερεοφωνικό σου το wav(2) κόντρα στο wav(5) .

Αν σας ακουστούν ακριβώς ίδια τότε ισχύει αυτό που έγραψες πιο πάνω.

Δοκίμασέ το και πες μας τι άκουσες. :cool_4:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CD from MP3, την πατήσαμε...

Ποιό να ισχύει, Γιώργο?
Το ότι το MP3 στηρίζεται σε ψυχοακουστικά μοντέλα?
Το ότι, με βάση τα ψυχοακουστικά αυτά μοντέλα, αφαιρεί πληροφορία πέραν των 20Hz-20kHz και προσπαθεί να αφήσει ανέπαφο (στο μέτρο που επιτρέπει η συμπίεση που έχουμε επιλέξει) το κομμάτι του ηχητικού φάσματος που παίζει μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος?
Αυτά ισχύουν ανεξάρτητα απο το τι ακούμε γιατί έτσι έχουν σχεδιαστεί οι αλγόριθμοι αυτοί.

Το τι θα ακούσω εγώ στο πείραμα που λες έχει να κάνει με το πόσο αποτελεσματικοί είναι τελικά οι αλγόριθμοι αυτοί (αν ήταν σωστή η υλοποίηση και η ερμηνεία/εφαρμογή των μοντέλων, αν τα ψυχοακουστικά αυτά μοντέλα όντως εξηγούν επαρκώς το πως αντιλαμβανόμαστε τον ήχο κ.ο.κ.). Επίσης αξίζει ίσως να σημειωθεί πως το οποίο πείραμα που αναφέρεις μάλλον ξεφεύγει απο τη χρήση για την οποία σχεδιάστηκε το mp3.
Anyway, απάντηση θα πάρουμε στο blind test που θα κάνουμε στο άμεσο (?) μέλλον.

Reaction score
3.484
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CD from MP3, την πατήσαμε...

Ποιό να ισχύει, Γιώργο?
Το ότι το MP3 στηρίζεται σε ψυχοακουστικά μοντέλα?
Το ότι, με βάση τα ψυχοακουστικά αυτά μοντέλα, αφαιρεί πληροφορία πέραν των 20Hz-20kHz και προσπαθεί να αφήσει ανέπαφο (στο μέτρο που επιτρέπει η συμπίεση που έχουμε επιλέξει) το κομμάτι του ηχητικού φάσματος που παίζει μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος?
Αυτά ισχύουν ανεξάρτητα απο το τι ακούμε γιατί έτσι έχουν σχεδιαστεί οι αλγόριθμοι αυτοί.

Το τι θα ακούσω εγώ στο πείραμα που λες έχει να κάνει με το πόσο αποτελεσματικοί είναι τελικά οι αλγόριθμοι αυτοί (αν ήταν σωστή η υλοποίηση και η ερμηνεία/εφαρμογή των μοντέλων, αν τα ψυχοακουστικά αυτά μοντέλα όντως εξηγούν επαρκώς το πως αντιλαμβανόμαστε τον ήχο κ.ο.κ.). Επίσης αξίζει ίσως να σημειωθεί πως το οποίο πείραμα που αναφέρεις μάλλον ξεφεύγει απο τη χρήση για την οποία σχεδιάστηκε το mp3.
Anyway, απάντηση θα πάρουμε στο blind test που θα κάνουμε στο άμεσο (?) μέλλον.
Μάλλον δεν κατάλαβες την χρησιμότητα αυτού του πειράματος.

Θα προσπαθήσω αύριο να σας εξηγήσω αναλυτικά την μέθοδο, γιατί δεν θα την βρείτε αλλού.

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CD from MP3, την πατήσαμε...

Λοιπόν Κώστα Φ. αν έχεις χρόνο, κάνε το εξής πείραμα με το PC σου:

CD(orig.) --EAC-->wav(1)--->MP3(1)--->wav(2)--->MP3(2)-->wav(3)--->MP3(3)--->wav(4)----->MP3(4)--->wav(5)

Μετά κάνε την σύγριση ακούγαντος από το στερεοφωνικό σου το wav(2) κόντρα στο wav(5) .

Δοκίμασέ το και πες μας τι άκουσες. :cool_4:

Είναι πολύ σαδομαζοχιστικό να θες να καταστρέψεις έναν ήχο.

Τον διαγράφεις κατευθείαν και τελειώνεις. :happy_5:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.946
2) Δεν έγινε σωστά το τεστ...Σωστό θα ήταν δύο όμοια cd-players με όμοια interconnects και τεστ Α-Β...Η ακουστική μνήμη ξεγελά...Όσες φορές κι αν ξανακάνετε το ίδιο τεστ τα ίδια άτομα τόσα διαφορετικά αποτελέσματα θα βγάλετε...
Δεν τίθεται θέμα ορθότητας αυτής της σύντομης συγκριτικής δοκιμής, διότι τον αλγόριθμό της τον επιμελήθηκα Εγώ.

(Σιγά μη χρειαζόμασταν και 3 cd player, ένα για κάθε τμήμα της μπάντας, μπάσα, μεσαία, πρίμα, τί άλλο θα ακούσω)...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504