CD from MP3, την πατήσαμε...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Η αλυσίδα είναι χρυσή και πολύ μακριά, ξεκινά από τα χρυσά όργανα και τη χρυσή φωνή, έπειτα έχουμε το χρυσό μικρόφωνο, τη χρυσή κονσόλα, το χρυσό μέσο αποθήκευσης, το χρυσό εργοστάσιο παραγωγής, το χρυσό media, το χρυσό player, τα χρυσά interconnects, τον χρυσό ενισχυτή, τα χρυσά καλώδια, τα χρυσά ηχεία και επιτέλους φτάνουμε στα χρυσά αυτιά.:crazy_3:

Οι διαφορές μεταξύ wav και mp3 είναι υπαρκτές και κάτω από λογικές συνθήκες είναι ακουστές.:happy_2:

Ότι συμπιέζεται χάνει πληροφορία την οποία δεν μπορείς να επανακτήσεις. wall_1 wall_1
Διαφορές εγγραφής 4X με 8Χ ή 16Χ και ειδικά όταν γίνει χρήση καλού εγγραφέα και καλού δίσκου; ε όχι κύριοι μην τρελαθούμε κιόλας :mad_1:

Ποιο πάνω αναφέρθηκε ότι τα μέσα εγγραφής(πρόγραμμα, ρυθμίσεις, εγγραφέας, δισκάκι) δεν παίζουν κανένα ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, εδώ διαφωνώ.:happy_6:

Υ.Γ. επειδή και εγώ έχω την τρέλα μου για τις εγγραφές audioCD χρησιμοποιώ πάντα τα καλύτερα CD που βρίσκω στην Ελλάδα και πάντα το Plextor Premium.

Υ.Γ. 2 όχι δεν έχω χρυσά αυτιά:happy_2: :happy_2:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Διαφορές εγγραφής 4X με 8Χ ή 16Χ και ειδικά όταν γίνει χρήση καλού εγγραφέα και καλού δίσκου; ε όχι κύριοι μην τρελαθούμε κιόλας :mad_1:
Δοκιμασε το και πες μας . Θα εκπλαγεις ! :cool_4:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Re: Απάντηση: Re: CD from MP3, την πατήσαμε...

Δεν πρόκειται να έρθει, μην ψήνεσαι ρε κι εσύ, ακόμη κι αν το έκανα ένα τετράγωνο μακριά από το σπίτι του. Και φυσικά ο ίδιος δεν μπορεί να διοργανώσει κάτι τέτοιο... :happy_6:
Που το ξερεις ;;; Γιατι προτρεχεις ;;

Προσπαθεις με τετοιου υφους μηνυματα να με παγιδευσεις σε μια δοκιμη στην οποια πιστευεις , επιθυμεις και σιγουρα θα προσπαθησεις γι αυτο να γελοιοποιηθω .

Απο ολους ομως ξεφευγει κατι βασικο . Οποιος δεν ειναι σε θεση να αντιληφθει κατι τοσο βασικο δεν αξιζει να λεει οτι ασχολειται με τον ηχο γενικως .

Γιατι με το Hi End δεν πρεπει ν ασχολειται οποιος απλως πιθανολογει οτι ισως δεν καταλαβει διαφορες .

Reaction score
1
Ασχετο, τελικα ο χρυσος μας φερνει πιο κοντα, η μας παει πιο μακρια?:happy_9:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: CD from MP3, την πατήσαμε...

Οι διαφορές μεταξύ wav και mp3 είναι υπαρκτές και κάτω από λογικές συνθήκες είναι ακουστές.:happy_2:

Ότι συμπιέζεται χάνει πληροφορία την οποία δεν μπορείς να επανακτήσεις.

Oταν λέμε "λογικές συνθήκες" τι εννοούμε?
Να σου πω "αυτό είναι το original" και μετά να σου πω "αυτό είναι το συμπιεσμένο" και να ακούς μία το ένα μία το άλλο με το αυτί κολλημένο στα ηχεία προσπαθώντας να εντοπίσεις διαφορές, έχοντας γνώση του τι ακούς κάθε φορά? Ναι, υπό αυτές τις συνθήκες (και μάλλον έτσι κάνουν οι περισσότεροι τα "τεστ" τους - το έχω κάνει κι εγώ by the way), μάλλον θα εντοπίσεις κάποιες διαφορές.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα μπορείς να τα ξεχωρίσεις ή/και να προτιμήσεις κάποιο το ίδιο εύκολα όταν δεν γνωρίζεις τι ακούς όμως, και για ένα αρχείο το οποίο έχει μέγεθος ίσο με το 1/5 του αρχικού (και βγάλε...) αυτό είναι σημαντικό κατόρθωμα.

Το ότι χάνεται πληροφορία είναι σίγουρο εφόσον μιλάμε για lossy αλγόριθμο. Δεν ισχυρίστηκε ποτέ κανείς το αντίθετο. Το ερώτημα είναι κατά πόσο αλλοιώνει το τελικό αποτέλεσμα η πληροφορία αυτή που χάνεται.

Επίσης να ξεκαθαρίσουμε, επειδή μερικοί "hi-endάδες" ήδη θα το συζητάνε μεταξύ τους, ότι η συζήτηση δεν γίνεται για να δούμε αν μπορούμε να πετάξουμε τα CD και τα (*πλένω το στόμα μου με ροδόνερο και κάνω 3 μετάνοιες που επικαλούμαι το όνομά του χωρίς σοβαρό λόγο*) βινύλια και να ακούμε απο MP3. Αυτό θα το κάνουμε σε άλλο thread όταν πιάσουμε τους lossless αλγόριθμους, extraction με EAC σε ασυμπίεστη μορφή κλπ. :happy_4:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.946
Re: Απάντηση: Re: CD from MP3, την πατήσαμε...

Το ότι χάνεται πληροφορία είναι σίγουρο εφόσον μιλάμε για lossy αλγόριθμο. Δεν ισχυρίστηκε ποτέ κανείς το αντίθετο. Το ερώτημα είναι κατά πόσο αλλοιώνει το τελικό αποτέλεσμα η πληροφορία αυτή που χάνεται.
... και μάλιστα, κατά πόσον αυτή η απώλεια επιφέρει αντιληπτές αλλοιώσεις.

Reaction score
14
Δοκιμασε το και πες μας . Θα εκπλαγεις ! :cool_4:

Ρένο όταν τα δοκιμάζαμε εμείς... οι ...Χρυσαυτιάδες (ονόματα δεν λέμε) δεν ήξεραν καν οτι υπήρχε τέτοιο πράγμα. :happy_8:

Reaction score
14

Ορθόν.

Μην ξεχνάμε όμως οτι πρωταρχικός σκοπός του format MP3 πέρα από την μείωση του όγκου είναι να μην ανιχνεύεται ακουστική διαφορά.

Για αυτό φτιάχτηκε. Άσχετα αν δεν τα καταφέρνει πάντα.

Αυτό επιτυγχάνεται σε κάποιους βαθμούς.

Είναι απόλυτα λογικό όταν εχουμε θέμα χώρου να ακούγονται οι διαφορές.
Αντίστοιχα όταν δεν έχουμε θέμα χώρου...να μην ανιχνεύονται.
Ναι οπωσδήποτε υπάρχουν. Αλλά σκασίλα μας ...αν δεν ανιχνεύονται.
Αν βέβαια υπάρχει ψύχωση κάπου στον αέρα...τον λόγο τον έχει άλλη επιστημη και όχι αυτή της ακουστικής. :happy_8: :cool_8:

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο (χονδρικά) δουλεύει και το φορμά JPEG.
Τι στοίχημα πάμε οτι μπορώ να σας μουρλάνω και να μην μπορείτε να ξεχωρήσετε πρωτότυπο TIFF ή ΒΜP ή PSD ...από JPEG; :happy_6:

Reaction score
877
Δεν τίθεται θέμα ορθότητας αυτής της σύντομης συγκριτικής δοκιμής, διότι τον αλγόριθμό της τον επιμελήθηκα Εγώ...
Α!!! δε μας το είχες πει αυτό...αφού είναι έτσι....εντάξει...

Reaction score
16
Απάντηση: CD from MP3, την πατήσαμε...

Γιατι παντα πρεπει καπου να χαλαει η διαθεση μας οταν αρχιζουμε και προβαλουμε τα Εγω μας πανω απο ολα.Ολα ξεκινησαν ωραια με τον προβληματισμο της διαφορας αναμεσα σε cd - mp3 και καταληγουν στο ποιος ειναι ο καθενας και τι εχει κανει στη ζωη του

Reaction score
298
Re: Απάντηση: CD from MP3, την πατήσαμε...

και καταληγουν στο ποιος ειναι ο καθενας και τι εχει κανει στη ζωη του
Τίποτε δεν είναι τυχαίο εν τη ζωή ταύτη. Πώς, παραδείγματος χάριν, να μην τρέφει τις απέραντο σεβασμό (και θαυμασμό, θα προσέθετα!) στις θαλερές ακαδημαϊκές δάφνες που κοσμούν αιγλήεντας κροτάφους, όπως εκείνους του τηλαυγούς Professor Αναμουρλίδη?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Re: Απάντηση: CD from MP3, την πατήσαμε...

Τίποτε δεν είναι τυχαίο εν τη ζωή ταύτη. Πώς, παραδείγματος χάριν, να μην τρέφει τις απέραντο σεβασμό (και θαυμασμό, θα προσέθετα!) στις θαλερές ακαδημαϊκές δάφνες που κοσμούν αιγλήεντας κροτάφους, όπως εκείνους του τηλαυγούς Professor Αναμουρλίδη?
Ξερω πως δεν δινεις δεκαρα που θα στο επισημανω, αλλα γιατι ασχολεισαι με καποιον που δεν ασχολειται μαζι σου?
Και κυριως, γιατι ασχολέισαι με αυτον τον τροπο?

Reaction score
2
Ορθόν.

Μην ξεχνάμε όμως οτι πρωταρχικός σκοπός του format MP3 πέρα από την μείωση του όγκου είναι να μην ανιχνεύεται ακουστική διαφορά.

Για αυτό φτιάχτηκe.

Ο ενας και μοναδικος λογος ητανε η ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ μειωση πληροφοριας,για να ειναι εφικτη η διακινηση μεσο internet και τιποτα αλλο.Οτι κοβεται-συμπιεζεται ΔΕΝ αναπληρωνεται με τιποτα.Τωρα πως ενα <<μεσο>> το οποιο προοριζεται για χρηση σε pc-internet -κινητα τηλεφωνα,εφτασε η <<χαρη>>του να φιλοξενηται σε μια hiend κατηγορια και οχι στην κατηγορια για για τα πισι,ειναι αξιο αποριας και μαλιστα μεγαλης.......

Reaction score
2
Σου διαφεύγει μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια: το συγκεκριμένο CD player της Classe έχει τη δυνατότητα να αποκωδικοποιεί και MP3. Επίσης, σου διαφεύγει και κάτι ακόμη, που είναι θεμελιώδους σημασίας. Άλλο πράγμα είναι να κατεβάσεις κάτι από το Internet, που το έχει κωδικοποιήσει ο πάσα ένας άσχετος, και άλλο είναι να το έχω κωδικοποιήσει Εγώ.
Επειδη με ενδιαφερει η απαντηση σου,ξανα ρωταω.....Εαν παιζουν το ιδιο και δεν υπαρχουν ακουστες διαφορες, γιατι εχει σημασια ποιος αποκωδικοποιη???(εσυ η καποιος ασχετος απο το internet),οπως λες, εκτος εαν εννοεις οτι υπαρχουν διαφορες ΜΟΝΟ εαν αποκ/σεις εσυ...........οποτε αλλαζει.Εκτος αυτου,το classe δεν εκανε καμια αποκ/ση,οποτε γιατι το αναφερεις.wav αρχεια συγκριθηκαν οχι mp3 αποκ/τες.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos