Σημαντική ανακοίνωση

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.130
Σημαντική ανακοίνωση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μέσα στο πνεύμα αγαστής συνεργασίας, αμοιβαίας εκτίμησης και αλληλοβοήθειας, υπό το οποίο πορεύεται η online κοινότητά μας, θα ήταν ευχής έργο να μου αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, για να διαβάσετε αυτό το μήνυμα. Όπως ασφαλώς θα έχετε λάβει γνώση, στο Σάββατο, 2 Ιουνίου, κάποιοι από εμάς είχαμε για ακόμη μια φορά την ευκαιρία να βρεθούμε στον φιλόξενο χώρο της Τηλεοπτικής ΑΕΒΕ, στη Θεσσαλονίκη, για να πάρουμε μιαν εκ του σύνεγγυς γεύση των νέων εξαιρετικών δημιουργημάτων της Classe, τη συνοδεία, βεβαίως, των γνωστών και εξαιρέτων B&W 802D.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, τουλάχιστον εγώ, προσωπικά, εκτός του ευτυχούς γεγονότος, ότι συνάντησα και πάλι πολλούς, γνωστούς και αγαπητούς συμπάσχοντες και συνοδοιπόρους μέσα στο συναρπαστικό hobby του hi-fi, εδραξάμην και της ευκαιρίας να πάρω για πολλοστή φορά μια γεύση από τις τεχνολογικές δυνατότητες του αλγορίθμου MP3, όπως αυτός είναι ευρύτατα διαθέσιμος σε κάθε μουσικόφιλο. Δοθείσης της πραγματικά εξαίρετης δουλειάς που έχει κάνει η επιστημονική ομάδα του Karlheinz Brandemburg κατά την ανάπτυξη του αλγορίθμου αυτού, έχει εκδηλωθεί από πολλές πλευρές η ιδέα της διενέργειας μιας τυφλής ακουστικής δοκιμής, υπό απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες, ώστε να διαπιστώσουμε την ηχητική ακρίβεια του αλγορίθμου MP3, σε σύγκριση με την αυθεντική ηχογράφηση, κατά πρώτο λόγο σε μορφή CDDA, η οποία είναι και η συντριπτικά επικρατούσα στην αγορά, αλλά και στην εγκατεστημένη καταναλωτική βάση, καθώς επίσης και έναντι των προτύπων SACD και DVD Audio. Καταβάλλουμε σκληρές προσπάθειες, ώστε να συμνπληρώσουμε το hardware που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε, κάποια στιγμή, να είμαστε σε θέση να αναπαραγάγουμε ψηφιακό αντίγραφο και σε αυτές τις δύο μορφές. Πάντως, τίποτε δεν μας εμποδίζει να διεξαγάγουμε συγκριτική δοκιμή των τεχνολογιών που έχουμε στα χέρια μας, και ομιλώ βεβαίως για το CDDA.

Επειδή, όμως, πλανώνται κάποιες παρεξηγήσεις επί της διαδικασίας, η οποία θα ακολουθηθεί σε μια τέτοια τυφλή δοκιμή, παρακαλώ επιτρέψτε μου κάποιες διευκρινήσεις, οι οποίες δύνανται να κωδικοποιηθούν ως ακολούθως:
  • Όλοι όσοι συμμετάσχουν σε αυτήν τη δοκιμή, θα συμμετάσχουν ανωνύμως, και αυτό θα τηρηθεί αυστηρά. Δηλαδή, το ερωτηματολόγιο που θα παραδώσουν μετά το πέρας της ακρόασης, δεν θα περιέχει κανένα προσωπικό στοιχείο, εκτός ίσως από την ηλικία και το φύλλο.
  • Ως εκ τούτου, η δοκιμή δεν έχει το χαρακτήρα αξιολόγησης της οξύτητας των ακουστικών αισθητηρίων των ακροατών, καθώς κάτι τέτοιο εντοπίζεται εκτός της σκοπιμότητάς της.
  • Δυνατότητα συμμετοχής σε μια τέτοια δομική έχουν άπαντες, αλλά, βέβαια, εντός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου ενός απογεύματος. Βεβαίως, ενδέχεται να υπάρξει και η δυνατότητα επανάληψης της διαδικασίας, με άλλους συμμετέχοντες, κάποιο άλλο απόγευμα, αλλά αυτό παρακαλώ να μην το θεωρήσετε δεδομένο, καθώς η εκμετάλλευση της φιλοξενίας της Τηλεοπτικής είναι κάτι που δεν θα θέλαμε.
  • Επειδή κάποιοι, επιδεικνύοντας τόση μικρόνοια, που τείνουν να ταυτισθούν με τον ορισμό της ηλιθιότητας, εγείρουν αντιρρήσεις επί της σκοπιμότητας αυτής της δοκιμής, επιτρέψτε μου να δηλώσω κατηγορηματικά, ότι αυτή περιορίζεται στο πλαίσιο της αξιολόγησης της ηχητικής ποιότητας του εν λόγω αλγορίθμου, και μόνον. Άλλωστε, ο μικρόνους ουδόλως χρήζει περαιτέρω γελοιοποίησης.
  • Επειδή στο Internet είδαν το φως και απόψεις διαφόρων –γνωστών- ηλιθίων, (οι οποίοι νομίζουν ότι το παχύ πορτοφόλι τους αντισταθμίζει την ηλιθιότητά τους), και οι οποίοι εξακολουθούν να «πιστεύουν» στο βινύλιο, έχω να σας ανακοινώσω ότι ενδέχεται να διαξαγάγουμε στο μέλλον και μια τυφλή συγκριτική δοκιμή μεταξύ βινυλίου και MP3, στο πλαίσιο της οποίας οι προαναφερθέντες ηλίθιοι είναι και αυτοί ευπρόσδεκτοι.
  • Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής αυτών των δοκιμών, είμαι πραγματικά στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω, ότι η ορθότητά του είναι πλήρως εξασφαλισμένη, για τον απλούστατο λόγο, διότι το βάρος του σχεδιασμού και της υλοποίησής τους φέρουν αποκλειστικά ο Κύριος Νίκος Τσαρουχάς και Εγώ. Δεδομένου, δε, ότι το άθροισμα της νοημοσύνης Του με τη δική Μου είναι συντριπτικά υψηλότερο από το άθροισμα της νοημοσύνης των κατοίκων που έζησαν στον πλανήτη αυτόν, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 100 αιώνων, παρακαλώ θεωρήστε την ως άνω ορθότητα, όχι απλώς εξασφαλισμένη, αλλά αυτονοήτως αδιαμφισβήτητη. Ως εκ τούτου, οιαδήποτε αντίρρηση επί της ορθότητας αυτών των δοκιμών, θα ηδύνατο να έχει κάποια βάση, μόνον εάν προέρχεται από το MIT· διαφορετικά, δεν ορίζεται.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Reaction score
298
  • απόψεις διαφόρων –γνωστών- ηλιθίων, (οι οποίοι νομίζουν ότι το παχύ πορτοφόλι τους αντισταθμίζει την ηλιθιότητά τους)
Δεν θα συγκατανεύσουν. Έχουν προβλήματα αυτό τον καιρό - προσπαθούν εις μάτην να ξορκίσουν έναν λεκέ που δεν βγαίνει:

Yet here's a spot!
Out damned spot, out I say.
Why then 'tis time to do't: Hell is murky.
Fie, my Lord, fie, a soldier, and afraid?
What need we fear? who knows it,
when none can call our power to account.
Yet who would have thought the old man
to have had so much blood in him

The Thane of Fife, had a wife: where is she now?
What will these hands ne're be clean?
No more o'that, my Lord, no more o'that:
you mar all with this starting.

Here's the smell of the blood still: all the perfumes
of Arabia will not sweeten this little hand.

Wash your hands, put on your nightgown,
look not so pale, I tell you yet again:
Banquo's buried, he cannot come out on's grave.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
  • Επειδή κάποιοι, επιδεικνύοντας τόση μικρόνοια, που τείνουν να ταυτισθούν με τον ορισμό της ηλιθιότητας, εγείρουν αντιρρήσεις επί της σκοπιμότητας αυτής της δοκιμής, επιτρέψτε μου να δηλώσω κατηγορηματικά, ότι αυτή περιορίζεται στο πλαίσιο της αξιολόγησης της ηχητικής ποιότητας του εν λόγω αλγορίθμου, και μόνον. Άλλωστε, ο μικρόνους ουδόλως χρήζει περαιτέρω γελοιοποίησης.
  • Επειδή στο Internetείδαν το φως και απόψεις διαφόρων –γνωστών- ηλιθίων, (οι οποίοι νομίζουν ότι το παχύ πορτοφόλι τους αντισταθμίζει την ηλιθιότητά τους), και οι οποίοι εξακολουθούν να «πιστεύουν» στο βινύλιο, έχω να σας ανακοινώσω ότι ενδέχεται να διαξαγάγουμε στο μέλλον και μια τυφλή συγκριτική δοκιμή μεταξύ βινυλίου και MP3, στο πλαίσιο της οποίας οι προαναφερθέντες ηλίθιοι είναι και αυτοί ευπρόσδεκτοι.
  • Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής αυτών των δοκιμών, είμαι πραγματικά στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω, ότι η ορθότητά του είναι πλήρως εξασφαλισμένη, για τον απλούστατο λόγο, διότι το βάρος του σχεδιασμού και της υλοποίησής τους φέρουν αποκλειστικά ο Κύριος Νίκος Τσαρουχάς και Εγώ. Δεδομένου, δε, ότι το άθροισμα της νοημοσύνης Του με τη δική Μου είναι συντριπτικά υψηλότερο από το άθροισμα της νοημοσύνης των κατοίκων που έζησαν στον πλανήτη αυτόν, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 100 αιώνων, παρακαλώ θεωρήστε την ως άνω ορθότητα, όχι απλώς εξασφαλισμένη, αλλά αυτονοήτως αδιαμφισβήτητη. Ως εκ τούτου, οιαδήποτε αντίρρηση επί της ορθότητας αυτών των δοκιμών, θα ηδύνατο να έχει κάποια βάση, μόνον εάν προέρχεται από το MIT· διαφορετικά, δεν ορίζεται.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Η αυξομειωση της θερμοκρασιας των τελευταιων ημερων ειχε το πρωτο θυμα :-(

Reaction score
0
Είναι κρίμα που ένα τόσο καλό τέστ ανακοινώνεται από ένα κείμενο που είναι γεμάτο με χαρακτηρισμούς...

Reaction score
3
Σας παρακαλώ

Αν δε σας είναι δύσκολο,παρακάμψτε τα σχόλια και τους χαρακτηρισμούς και πραγματοποιήστε αυτή την τυφλή δοκιμή, διότι ΜΕ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ.
Θα σκάσω... και θα το έχετε βάρος στη συνείδησή σας.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.130
Κύριοι, κύριοι, παρακαλώ! Δεν διεκδικούμε την τελειότητα των πεπραγμένων μας. Δεν προτιθέμεθα να χειραγωγήσουμε τις αντιλήψεις οιουδήποτε, δεν θέλουμε να αλλάξουμε τον Κόσμο. Ούτε απορρίπτουμε τις όποιες βάσιμες επικρίσεις, εξαιρουμένης βεβαίως της ορθότητος της ως άνω δοκιμής, την οποία, απλώς, θέτουμε στην υπηρεσία της Ανθρωπότητας.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Πες μας τι πινεις , σε παρακαλωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω !!! drink_ drink_ drink_ drink_ drink_

Reaction score
2
ΕΓΩ τωρα γιατι νομιζω πως ξερω το αποτελεσμα...................................... Βρε λες να εχω γινει μαντης????????????????????? Μπααααααααα..................πολυ ψαγμενος ειμαι..........χιχιχιχιιχιχιχιχιχιχι

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Σημαντική ανακοίνωση

- Όποιος έχει τη μύγα να την αφήσει κάτω.
- Όποιος έχασε το χιούμορ του να περάσει απο το Τμήμα Απωλεσθέντων (μέσος χρόνος αναμονής 7 έτη).

Eλπίζω να τα πούμε στο test! :mrgreen:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
τελικα το φωτοχημικο νεφος εχει περισσοτερα θυματα απο οτι ειχε εκτιμηθει αρχικα
τωρα που αρχισε να καθαριζει το τοπιο βλεπω πολλους να εχουν μεγαλυτερα προβληματα με τον εαυτο τους και το εκδηλωνουν νε τροπους που δυστυχως δεν καταλαβαινουν και τους βγαινει ατερμονισμενα ,κουραγιο οταν γινετε καλα να κερασετε egomaniacs που ελεγε και ο grandmaster to 84 και τωρα ερχεται ο joker με μονιμη χαραwall_1 wall_1 wall_1 wall_1 :pc: :pc: :pc:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
θα ερθω στο τεστ μαντου και λογο προκαταληψης δεν θα ακουσω καμμια διαφορα ,μετα οι νεφωεκτεθημενοι ας με πεισουν οτι υπαρχει διαφορα wall_1 αλλη μιαwall_1
by the way τεστ παπανικολαου αλλα για ογκο στο ακατοικητο που κανουν να στειλω το πουλμανακι με την ομαδαwall_1 αλλη μιαwall_1

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.130
Re: Απάντηση: Σημαντική ανακοίνωση

- Όποιος έχει τη μύγα να την αφήσει κάτω.
- Όποιος έχασε το χιούμορ του να περάσει απο το Τμήμα Απωλεσθέντων (μέσος χρόνος αναμονής 7 έτη).

Eλπίζω να τα πούμε στο test! :mrgreen:
:happy_9:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.130
Λοιπόν, ας ηρεμήσουν τα πνεύματα τώρα, καθ' όσον εις τας τυφλάς δοκιμάς απαιτείται νηφαλιότης.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
διαλεχτε και παμε ολοι μαζι
αρνταν αρνταν των 10 μιλιγκραμ
δεν ειναι θωλες οι φωτο ο φακος φτιαχτηκε λιγο

Attachments

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
απανω τους ωρε:mad_5: :violent: wall_2 :mad_4: :mad_3: μην μεινει ρουθουνι:pc: :mad_2:

Reaction score
3.579
Ωχ !! ο Κόγιας αυτή τη φορά βλέπω να κατεβαίνει Αθήνα, δεν αστειεύεται .

Ωχ - Ωχ - Ωχ !!! πάλι θα γίνουμε πρωτοσέλιδο σε κοινή ακρόαση, αυτή τη φορά όμως δίπλα στον Πούτιν, της πουτίνας θα γίνει !!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos