Προσοχή στο ΓΑΛΑ!!!

Reaction score
1.988
''Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.

Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές. Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.''

Καλημερα!!! :happy_4:

Attachments

Reaction score
14
Απάντηση: Προσοχή στο ΓΑΛΑ!!!

Από το πρωί κυκλοφοράει παντού. Είναι αλήθεια;

Reaction score
1.988

Το ότι τα γάλατα επιστρέφονται και μετά από επεξεργασία γυρίζουν ξανά στη αγορά (ως σοκολατούχα είχα ακούσει παλιότερα...), μάλλον είναι αλήθεια... Αυτό με το νούμερο κάτω από το κουτί δεν ξέρω....καλό είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτα....αν πχ δούμε κανα νούμερο 8....τότε μάλλον δεν είναι!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
To mail κυκλοφορεί εδώ και μέρες. Επειδή άρχισα να το τσεκάρω, δεν έχω δει μέχρι στιγμής πάνω από Νο 5. Μπορούμε να μάθουμε κάτι επίσημα?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

ασχημο πραμα ο αττικος ουρανος
και για τα γαλατα που εχουμε πιει ποιανου τον πατο θα κοιταμε ,το ιδιο ισχυει με ολα τα γαλακτοκομικα προιοντα,εκει τι ειδους πατο κοιταμε ε,ρε βουρδουλα που θελουμε

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

στις καφετεριες θα κοιταμε τον πατο του ποτηριου ,στα γλυκα που πρεπει να εστισουμε, γενικα σε οτι εχει μεσα γαλα και δεν ειναι σε μπουκαλι που κοιταμε ,η ειδαμε ξαφνικα ενα δεντρο και δεν βλεπουμε το δασος.Για τα αλλα δαση σε αλλο επεισοδιο

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Προσοχή στο ΓΑΛΑ!!!

Θα εκπλαγώ ΠΑΡΑ πολύ αν ΔΕΝ είναι καρα-HOAX...
Κράτα μια πισινή, η "γαλατάδες" είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Re: Προσοχή στο ΓΑΛΑ!!!

Κράτα μια πισινή, η "γαλατάδες" είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.
Nαι, αλλά σιγά μην στάμπαραν τις συσκευασίες με νούμερα. Και επιπλέον, αν κάνουν ανακύκλωση του γάλακτος, σίγουρα θα το ανακατεύουν με φρέσκο.
Απλά κάποιος είδε το νούμερο, δεν είχε τι να κάνει, και κυκλοφόρησε το mail.

VG

Reaction score
0
Ακριβως επειδη ειναι δυναμη,δεν θα αποκαλυπτουν τετοιες πληροφοριες στην συσκευασια τους.
Παντως το γαλα πετιέται, δεν εχω ακουσει ποτε κατι διαφορετικό,μονο για κονσέρβες και αλλαντικα γνωρίζω ότι γίνονται διαφορα...

Reaction score
1.988

στις καφετεριες θα κοιταμε τον πατο του ποτηριου ,στα γλυκα που πρεπει να εστισουμε, γενικα σε οτι εχει μεσα γαλα και δεν ειναι σε μπουκαλι που κοιταμε ,η ειδαμε ξαφνικα ενα δεντρο και δεν βλεπουμε το δασος.Για τα αλλα δαση σε αλλο επεισοδιο
Καφε δεν πίνω,:cool_4:
Γλυκά δεν πολυτρώω,:cool_4:

Γάλα όμως πίνω τουλάχιστον 2 ποτήρια κάθε μέρα....οπότε εμένα μου φτάνει να κοιτάω τον πάτο του μπουκαλιού.....Όπως κ σε πολλούς που τα παιδιά τους πίνουν ακόμα γάλα και όχι φραπεδιές!!!

:happy_4:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Εγώ τώρα μπερδεύτηκα... έχω στο ψυγείο ένα γάλα σε χάρτινη συσκευασία κι ένα σε πλαστικό μπουκάλι, που δεν γράφουν τίποτα, κι ένα σοκολατούχο που στον πάτο του μπουκαλιού γράφει...19

Ίσως θα πρέπει να το ψάξουμε στη Γ.Γ. καταναλωτή.

Τώρα για το αν πετιέται, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πετιέται, αλλά αυτό που είχα ακούσει εγώ από τον παντοπώλη είναι ότι επιστρέφει με τη μορφή κρέμας στα ζαχαροπλαστεία. Ανεξακρίβωτο κι αυτό.

Reaction score
5
Μην ανησυχείτε βρε. Τά'λεγε ο Nietzsche:
"That which does not kill us makes us stronger"...

:lol:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

akis i like u:cool_4:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Μην ανησυχείτε βρε. Τά'λεγε ο Nietzsche:
"That which does not kill us makes us stronger"...

:lol:
Ναι, αλλά τι του απάντησε ο Σόλων, έστω και πρωθύστερα? "Μηδένα προ του τέλους μακάριζε"!! :happy_5:

Reaction score
1
Εγω, χωρις να το εχω ξανακουσει και αναλογιζομενος οτι ειναι μαλλον απιθανο να πετανε ολα αυτα τα γαλατα που πανε επιστροφη, αλλα και ακομα αν δεν βγει αληθινη η συγκεκριμενη φημη, ειχα και θα εχω την υποψια οτι κατι τετοιο μπορει να συμβαινει.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Στάνταρ οι επιστροφές πάνε σε παγωτά, ζαχαροπλαστεία κτλ...
Άψογα. Τότε λοιπόν, στο εξής, το "ζαχαροπλάστης είναι ο μπαμπάς σου" δεν θα πρέπει να λέγεται στα ωραία κορίτσια, αλλά θα πρέπει να αντικαταστήσει την ερώτηση "ληγμένα πήρες?"

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.083
Members
38.527
Νεότερο μέλος
argiristheo