Η Oppo στην Ελλάδα

Reaction score
10
Re: Η Oppo στην Ελλαδα, νεα αρχη

http://www.hometheaterhifi.com/cgi-bin/shootout.cgi?function=search&articles=133#Oppo DigitalDV-981HD

"...Oppo has yet again delivered one of the best DVD player values you can find on the market today. I am excited to see what they will come up with next...."
Παλι πρωτο το Oppo ???????..........ουφ βαρεθηκα πια .

Οσον αφορα τα Blu-ray players, σε standard DVD mode, το ειδαμε και με τα παιδια στη Θεσσαλονικη , με τη βοηθεια του αξεπεραστου στα τεστ, του Μιχαλη του Μελιδη, απλα εχουν ενα ελαχιστο 10% προβαδισμα στην ευκρινια.
Φυσικα εδω εχουμε να κανουμε με ενα DVD player στο απογειο του, να δινει οτι καλυτερο μπορει να δωσει ενα DVD σημερα.
Απο την αλλη εχουμε τα ....Μωρα ( οχι τα δικα μου ), που στην εξελιξη τους μετα απο κανα δυο χρονια, οπως ειναι φυσικο θα δειξουν τη πραγματικη τους αξια.
Κι ας μη ξεχναμε οτι οταν βγηκαν τα πρωτα DVD , 300και χιλιαρικα ειχαν, και ουτε PAL, ουτε region 2, ουτε ελληνικα.
Ελπιζω αυτη τη φορα τα πραγματα να γινουν πιο γρηγορα.

Παντως, προσωπικη μου αποψη ειναι, οτι μαλλον προσπαθουν να μας κανουν να εχουμε δυο players, ενα Standard DVD και ενα νεας τεχνολογιας οποια θα ειναι τελικα αυτη.
Με πονηρευει το οτι ολες οι εταιριες βγαζουν νεα μοντελα DVD με HDMI και μερικα απο αυτα στα 1080p. Γιατι αραγε ?????
Ισως να ειναι τελικα και θεμα συμβατοτητας της παλιας με τη νεα τεχνολογια , βλεπε στα pc , οταν φυγαμε απο τα 8 και 16bit και πηγαμε στα 32 και τωρα στα 64, ποσα πραγματα εφυγαν απο το παιχνιδι απλα και μονο επειδη δεν μπορουσε να τα υποστηριξει η νεα τεχνολογια.
Κατα πασα πιθανοτητα λοιπον το κλασσικο μας δισκακι DVD ουτως η αλλως εχει τα ορια του, ακομα και στα 3000p να φτασουμε , να μην μπορει να φτασει κι αυτο.

Reaction score
3

Μα πόσο καλά μηχανάκια πουλάς Απόστολε!!!:cool_4:

Καιρός να μου πεις από που να αγοράσω και κουρτίνες:cool_11:

Reaction score
10

Το beta firmware ΟΤ_0122 της Oppodigital ( USA ), τεσταριστηκε σε ευρωπαικο 981 που ειχε το "green push problem" και το ξεπερασε.
Μενουν μονο μερικα τεστ ακομα ωστε να το δουμε official και για τις δυο ζωνες.

Εχω νεα.....
Κατι νεο μαγειρευει η Oppo , προκειται για 2 νεα μοντελλα, και τα 2 1080p.
Για το ενα αναφερθηκε ο ορος "hi-end player"......δεν ξερω τι θελει να πει ο ποιητης......και που μπορει να φτασει το μυαλο μας με αυτο.
Φυσικα ολα αυτα ειναι ακομα πολυ νεα και δεν νομιζω να γινει τιποτα πριν το χειμωνα.
Ειδωμεν..........

Reaction score
10

Reaction score
7

Από που μπορεί να το αγοράσει κάποιος το Oppo ? Τιμή ?

Μόλις είδα ότι δεν έχει component output.. Δυστυχώς δε μου κάνει.

Reaction score
10

Σας αναφερω τις ρυθμισεις που πρεπει να γινουν στο νεο firmware :

Στο General setup του player, βαζουμε το colorspace στο RGB.
Με αυτη την εκδοση του firmware, δεν υπαρχει πια το "green push",
καθως επισης εχουν μειωθει στο ελαχιστο τα micro blocks.

Reaction score
10

Από που μπορεί να το αγοράσει κάποιος το Oppo ? Τιμή ?

Μόλις είδα ότι δεν έχει component output.. Δυστυχώς δε μου κάνει.
Οι τιμες των Oppo ειναι 225 για το 971 και 260 για το 981.
Το που θα τα βρεις ειναι πια γνωστο.

Το 981 ανηκει στη κατηγορια των player που καθε αναλογικη εξοδος εικονας ειναι περιττη. Απλα αυτες που ηδη υπαρχουν , το scart υποχρεωτικο λογω ΕΟΚ και οι υπολοιπες καθαρα για troubleshouting reasons οπως αναφερει και η Oppo.
Component output διαθετει το 971.

Υπαρχουν ομως συσκευες η adaptors , απο scart σε component.
Με ενα τετοιο μπορεις να δουλεψεις και το 981.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Tο κυκλωμα DCDI ( Faroudja ) ειναι συνδεδεμενο μονο στις ψηφιακες εξοδους , στο DVI για το 971 και στο HDMI για το 981.
Κακο για τις αναλογικες εξοδους αλλα μεγα καλο για τις ψηφιακες γιατι το σημα παει απ ευθειας στο Faroudja, πραγμα που κανει μονο το Oppo.
Αυτο ειναι ενα απο τα μικρα του μυστικα που το κανουν να υπερεχει στη εικονα απο τα υπολοιπα.

Reaction score
7

Οι τιμες των Oppo ειναι 225 για το 971 και 260 για το 981.
Το που θα τα βρεις ειναι πια γνωστο.

Το 981 ανηκει στη κατηγορια των player που καθε αναλογικη εξοδος εικονας ειναι περιττη. Απλα αυτες που ηδη υπαρχουν , το scart υποχρεωτικο λογω ΕΟΚ και οι υπολοιπες καθαρα για troubleshouting reasons οπως αναφερει και η Oppo.
Component output διαθετει το 971.

Υπαρχουν ομως συσκευες η adaptors , απο scart σε component.
Με ενα τετοιο μπορεις να δουλεψεις και το 981.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Tο κυκλωμα DCDI ( Faroudja ) ειναι συνδεδεμενο μονο στις ψηφιακες εξοδους , στο DVI για το 971 και στο HDMI για το 981.
Κακο για τις αναλογικες εξοδους αλλα μεγα καλο για τις ψηφιακες γιατι το σημα παει απ ευθειας στο Faroudja, πραγμα που κανει μονο το Oppo.
Αυτο ειναι ενα απο τα μικρα του μυστικα που το κανουν να υπερεχει στη εικονα απο τα υπολοιπα.
Ευχαριστώ. Στοά φέξη θα το βρώ ? Και μια ερώτηση ακόμα : dimmer ή σβήσιμο της οθονίτσας έχει ?

Reaction score
10

Στη στοα φεξη δεν θα το βρεις.
Dimmer εχει : on-dim-off

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλαδα, νεα αρχη

Για αυτό έχουμε καμμία πληροφορία;
Το 970 δεν εισαγεται στην Ευρωπη....οι λογοι αγνωστοι.
Ισως το οτι δεν εχει DCDI και δεν ανεβαινει 1080ρ το κανουν μη ανταγωνιστικο στη κατηγορια του.

Reaction score
10

Σημερα μου ζητηθηκε να κανω ενα τεστ στο 971.
Αν μπορει να κανει upscaling μεσω component.
Με πολλες επιφυλαξεις και σιγουρος ( απο το δικο μου το αμερικανικο ) οτι δεν θα τα καταφερει, εβαλα το Ευρωπαικο στη πριζα , εβαλα και τα τρια βισματα και ειδου η εκπληξη.
Το μικρο παιζει 576p, 720p και 1080i μεσω component.
Η δεν θυμαμαι καλα αφου τοσο καιρο παιζω το δικο μου με DVI η το ευρωπαικο μοντελο ειναι πιο εξελιγμενο.

Reaction score
7

Η πρώτη μου προσπάθεια στο DIY (SDI modding στο 971) στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία.

Πρωτάρης γαρ, τα έκανα σαλάτα με το κολλητήρι και το 971 φαίνεται να παρέδωσε πνεύμα, καθώς ούτε το scart ούτε το DVI δουλεύουν.

Επειδή όμως αν δεν χαλάσεις δε θα μάθεις, ερωτώ: το 971 υπάρχει? (γιατί στo site της Οppo αναφέρεται ως discontinued)

Reaction score
10

Η πρώτη μου προσπάθεια στο DIY (SDI modding στο 971) στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία.

Πρωτάρης γαρ, τα έκανα σαλάτα με το κολλητήρι και το 971 φαίνεται να παρέδωσε πνεύμα, καθώς ούτε το scart ούτε το DVI δουλεύουν.

Επειδή όμως αν δεν χαλάσεις δε θα μάθεις, ερωτώ: το 971 υπάρχει? (γιατί στo site της Οppo αναφέρεται ως discontinued)
Αχχχχ αυτο το κολλητηρι ........
To 971 υπαρχει και ειναι διαθεσιμο. Τα Ευρωπαικα 971 δεν σταματησαν τη παραγωγη τους.

Reaction score
10

Καλοκαιρινες διακοπες.....
Θα ειμαστε κλειστα το πρωτο 20ημερο του Ιουλιου.
Τελευταια εργασιμη η Παρασκευη 29/6, το Σαββατο 30/6 μου εδωσα εορταστικη αδεια.

Reaction score
7

Οπότε κρατήστε μου ένα κομμάτι (μπακλαβά) να έρθω να το τσιμπήσω πριν κλείσετε.

Να φέρω και το παλιό για επισκευή ή δεν αξίζει; Σημειωτέον ότι η συσκευή ανοίγει, το πορτάκι ανοίγει, αλλά εικόνα γιοκ.

Reaction score
10

Οπότε κρατήστε μου ένα κομμάτι (μπακλαβά) να έρθω να το τσιμπήσω πριν κλείσετε.

Να φέρω και το παλιό για επισκευή ή δεν αξίζει; Σημειωτέον ότι η συσκευή ανοίγει, το πορτάκι ανοίγει, αλλά εικόνα γιοκ.
Φερτο αμα θες να δουμε τι κακιες εχεις κανει και βλεπουμε.....

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Η Oppo στην Ελλαδα, νεα αρχη

Φερτο αμα θες να δουμε τι κακιες εχεις κανει και βλεπουμε.....
Απόστολε πρέπει να του κάνεις ένα δώρο:
ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ!:bravo:

Χρόνια Πολλά
:happy_4:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Η Oppo στην Ελλαδα, νεα αρχη

Απόστολε πρέπει να του κάνεις ένα δώρο:
ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ!:bravo:

Χρόνια Πολλά
:happy_4:
α ωραια ...