Ποιό φορητό gps?

Reaction score
0
Εμενα μου κανει πιο πολυ το Tibo
(λογω mp3 και ταινιων ,ασχετα αν δεν θα χρησιμοποιησω αυτες τις λειτουργιες)
Οχι οτι με χαλαει και το Atlas .

Στα πεταχτα διαφορες που ειδα αναμεσα στα 2 ειναι ο επεξεργαστης ,το λειτουργικο η μπαταρια (το ανεφερε και ο dad)
Tωρα αν ειναι ουσιαστικες αυτες οι διαφορες ,ας μας κατατοπισει κανενας ειδικος .

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

VG

Reaction score
0
Προσωπικα ενδιαφερομαι για τυχον powerbuy,βεβαια η τιμη θα παιξει μεγαλο ρολο.Θα μπορεσουμε όμως αυτη την εποχη να μαζευτούμε αρκετοί για να πιέσουμε την τιμή;

Reaction score
50
Κατ' αρχήν κι εγώ μέσα για powerbuy, αλλά για να δούμε τι τιμή μπορούμε να πετύχουμε...

Reaction score
49
Παιδιά, αν δεν καίγεστε άμεσα, μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα power-buy με λήξη δηλώσεων τον Σεπτέμβρη (για να έχουμε περισσότερο κόσμο και συνεπώς καλύτερη τιμή). Ή απλά να την ξεκινήσουμε αργότερα......

Μέχρι Δευτέρα-Τρίτη πιθανότατα να έχω απάντηση για τιμή και για τα δύο.
Ίσως να ζητήσω διαβαθμίσεις στις τιμές, ανάλογα με τα άτομα που θα συγκεντρωθούν και σας ενημερώνω και για τιμή και για παραλαβή!!

VG

Reaction score
0
Νομιζω οτι εαν θελουμε να πετυχουμε ποσοτητα πρεπει να παμε μέχρι αρχές ή μέσα Σεπτέμβρη,βέβαια μεχρι τοτε δεν ξερω τι αλλαγες μπορει να εχουν γινει στο hardware που κυκλοφορει.

Reaction score
50
Συμφωνώ κι εγώ, καλύτερα να πάει μέχρι αρχές/μέσα Σεπτέμβρη. Το καλοκαίρι έτσι κι αλλιώς δεν είναι και η καλύτερη περίοδος να μαζευτεί κόσμος για μια αγορά. Φυσικά όποιος ενδιαφέρεται δεν υπάρχει λόγος να μην το αναφέρει από τώρα.

Reaction score
5

ΤιΒΟ S1000

* Περιλαμβάνει χαρτογράφηση* τελευταίας γενιάς με ακρίβεια 0,5 του μέτρου

Ειναι ενοχλητικο πια οι εταιριες να παραπλανουν τον κοσμο και να χρησιμοποιουν εκφρασεις και ορους που δεν υπαρχουν απλα για τον ενθουσιασμο των ασχετων...!
Το παραπανω που ισχυριζεται η εταιρια ειναι μεγαλη κοτσανα...
Δεν εχει σχεση η γενια χαρτογραφησης (δεν υπαρχει ουτε σαν ορος αυτο το πραμα)... με την ακριβεια του GPS...
H χαρτογραφηση της ελλαδας γινεται απο την NGI που αναλαμβανει τους δρομους και αναβαθμιζονται καθε 3-6μηνο περιπου.
Η ακριβεια εχει σχεση με τον αισθητηρα, την ατμοσφαιρα, την περιοχη που βρισκομαστε και το προγραμμα πλοηγησης που αναλαμβανει τις διορθωσεις... και καμια απολυτως με την χαρτογραφηση...

Η ακριβεια μισου μετρου ειναι η καλυτερη δυνατη στην τεχνολογια GPS και ποτε δε προκειτε να επιτευχθει αυτο γιατι ειναι υπο ονειρικες συνθηκες... συνηθως παιζει στα (+/-) 2 μετρα... (στην ελλαδα και ειδικα στο κεντρο της αθηνας αυξανεται στα 5-10 μετρα και ανετα μπορει να σας πεταξει σε κανα διπλανο στενο το προγραμμα...)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Παιδιά, αν δεν καίγεστε άμεσα, μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα power-buy με λήξη δηλώσεων τον Σεπτέμβρη (για να έχουμε περισσότερο κόσμο και συνεπώς καλύτερη τιμή). Ή απλά να την ξεκινήσουμε αργότερα......

Μέχρι Δευτέρα-Τρίτη πιθανότατα να έχω απάντηση για τιμή και για τα δύο.
Ίσως να ζητήσω διαβαθμίσεις στις τιμές, ανάλογα με τα άτομα που θα συγκεντρωθούν και σας ενημερώνω και για τιμή και για παραλαβή!!
Μπράβο Γιάννη!!!!

Πολύ καλή πρωτοβουλία!!!!

Περιμένουμε τιμές!!!!

Υ.Γ. Πάντως με έπεισες για ένα από τα 2 αυτά μηχανάκια...

minas

Πισιά
Reaction score
4.209
Ειναι ενοχλητικο πια οι εταιριες να παραπλανουν τον κοσμο και να χρησιμοποιουν εκφρασεις και ορους που δεν υπαρχουν απλα για τον ενθουσιασμο των ασχετων...!
Το παραπανω που ισχυριζεται η εταιρια ειναι μεγαλη κοτσανα...
Δεν εχει σχεση η γενια χαρτογραφησης (δεν υπαρχει ουτε σαν ορος αυτο το πραμα)... με την ακριβεια του GPS...
H χαρτογραφηση της ελλαδας γινεται απο την NGI που αναλαμβανει τους δρομους και αναβαθμιζονται καθε 3-6μηνο περιπου.
Η ακριβεια εχει σχεση με τον αισθητηρα, την ατμοσφαιρα, την περιοχη που βρισκομαστε και το προγραμμα πλοηγησης που αναλαμβανει τις διορθωσεις... και καμια απολυτως με την χαρτογραφηση...

Η ακριβεια μισου μετρου ειναι η καλυτερη δυνατη στην τεχνολογια GPS και ποτε δε προκειτε να επιτευχθει αυτο γιατι ειναι υπο ονειρικες συνθηκες... συνηθως παιζει στα (+/-) 2 μετρα... (στην ελλαδα και ειδικα στο κεντρο της αθηνας αυξανεται στα 5-10 μετρα και ανετα μπορει να σας πεταξει σε κανα διπλανο στενο το προγραμμα...)
Για να είμαστε δίκαιοι, δεν αναφέρει ακρίβεια 0.5m, αλλά χαρτογράφηση. Που σημαίνει ότι ο χάρτης έχει μέγιστη αναλυτικότητα 0.5m, όχι ο προσδιορισμός της θέσης σου πάνω σε αυτόν.

Κι εγώ ενδιαφέρομαι προς το παρόν για το power buy, θα εξαρτηθεί από τον ακριβή χρόνο και την τιμή. Όταν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες θα επανέλθω.

Reaction score
6
Απάντηση: Ποιό φορητό gps?

Καλημέρα σε όλους , είδα μια αγγελία σε ένα φορουμ σχετικά με το TIBO S1000 την οποία και παραθέτω :
"CITYNAVI TIBO S1000 ME THN 4" ΟΘΟΝΗ + 512 MNHMH + DESTINATOR 6 & ΧΑΡΤΗΣ 2007.Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΛΙΓΟ! ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΟΝΟ 1:30 ΩΡA!! ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ (ΑΝΑΠΤΗΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!
Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΧΕΙ 35 ΕΥΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1:30 ΩΡΑ! "

Οπως βλεπετε ο λόγος πωλησης του ειναι οτι η μπαταρία εφτασε να κρατάει 30λεπτά και ότι καινούργιο κράταγε 90 λεπτα , είναι οντώς έτσι (κάποιος που το έχει μπορεί να μας βοηθήσει ) και αν ναι πόσο μεγάλο μειώνεκτημα είναι στην χρήση του ο μικρός χρόνος που κρατάει η μπαταρία ?

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρης .

Reaction score
49
Re: Απάντηση: Ποιό φορητό gps?

Καλημέρα σε όλους , είδα μια αγγελία σε ένα φορουμ σχετικά με το TIBO S1000 την οποία και παραθέτω :
"CITYNAVI TIBO S1000 ME THN 4" ΟΘΟΝΗ + 512 MNHMH + DESTINATOR 6 & ΧΑΡΤΗΣ 2007.Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΛΙΓΟ! ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΟΝΟ 1:30 ΩΡA!! ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ (ΑΝΑΠΤΗΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!
Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΧΕΙ 35 ΕΥΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1:30 ΩΡΑ! "

Οπως βλεπετε ο λόγος πωλησης του ειναι οτι η μπαταρία εφτασε να κρατάει 30λεπτά και ότι καινούργιο κράταγε 90 λεπτα , είναι οντώς έτσι (κάποιος που το έχει μπορεί να μας βοηθήσει ) και αν ναι πόσο μεγάλο μειώνεκτημα είναι στην χρήση του ο μικρός χρόνος που κρατάει η μπαταρία ?

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρης .

Δημήτρη εγώ έχω το TiBO S1000 περίπου 14 μήνες στα χέρια μου.
Ναι η μπαταρία του είναι μικρή και σε εγκαταλείπει γρήγορα.
Αλλά ουσιαστικά δεν είναι μεγάλο πρόβλημα αφού για χρήση αυτοκινήτου έχουμε πάντα την τροφοδοσία του από τον αναπτήρα. (ή μπορείτε να φτιάξετε μια μόνιμη εσείς)

Η μικρή μπαταρία θα προβληματίσει κάποιον που θέλει να κινηθεί με τα πόδια και χρειάζεται πλοήγηση για αρκετή ώρα. Και πάλι όμως σκεφτείτε ότι μιλάμε για συνεχή πλοήγηση 1 ώρας με τα πόδια στην οποία πιθανότατα να έχουμε επιστρέψει ήδη στο όχημά μας....

Πάντως, ως προς το θέμα της μπαταρίας έχει σαφές πλεονέκτημα το ATLASNAVI στο οποίο η μπαταρία κρατά πολύ περισσότερο.

Reaction score
49
Έχω ήδη πετύχει μια πολύ καλή τιμή για το TiBO S1000 (MKII).
Μέχρι αύριο θα έχω προσφορά και για το ATLASNAVI.

Λίγη υπομονή παλικάρια μου!!!
Θα έχουμε εκπλήξεις! :cool_4: :cool_4:

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό φορητό gps?

Δημήτρη εγώ έχω το TiBO S1000 περίπου 14 μήνες στα χέρια μου.
Ναι η μπαταρία του είναι μικρή και σε εγκαταλείπει γρήγορα.
Αλλά ουσιαστικά δεν είναι μεγάλο πρόβλημα αφού για χρήση αυτοκινήτου έχουμε πάντα την τροφοδοσία του από τον αναπτήρα. (ή μπορείτε να φτιάξετε μια μόνιμη εσείς)

Η μικρή μπαταρία θα προβληματίσει κάποιον που θέλει να κινηθεί με τα πόδια και χρειάζεται πλοήγηση για αρκετή ώρα. Και πάλι όμως σκεφτείτε ότι μιλάμε για συνεχή πλοήγηση 1 ώρας με τα πόδια στην οποία πιθανότατα να έχουμε επιστρέψει ήδη στο όχημά μας....

Πάντως, ως προς το θέμα της μπαταρίας έχει σαφές πλεονέκτημα το ATLASNAVI στο οποίο η μπαταρία κρατά πολύ περισσότερο.
Σίγουρα για να έχεις 14 μήνες το ΤΙΒΟ έχεις μια πολυ καλη εικόνα σχετικα με την αυτονομία του , απλά προσπαθούσα να σκεφτώ κάποια περίπτωση που μπορεί να χρειαστεί η μεγάλη μπαταρία . Επειτα σκεφτομαι τι είναι καλυτερο, Επεξεργαστής 400MHz + mp3 + Divx Player ή 5 πλάσια αυτονομία της μπαταρίας !!!!
Η ιδεα παντως του κινητο - pda - gps εγκαταληφθηκε λόγω των μικρής οθόνης , όσο για το Kenwood KVT-729DVD πρέπει να είναι φοβερο μηχανημα αλλα ποσο τελικα παει το full set με TV tuner - GPS χαρτες κτλ και κατα πόσο είναι καλοί οι χαρτες του και η πλοήγηση .

Reaction score
49
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό φορητό gps?

Σίγουρα για να έχεις 14 μήνες το ΤΙΒΟ έχεις μια πολυ καλη εικόνα σχετικα με την αυτονομία του , απλά προσπαθούσα να σκεφτώ κάποια περίπτωση που μπορεί να χρειαστεί η μεγάλη μπαταρία . Επειτα σκεφτομαι τι είναι καλυτερο, Επεξεργαστής 400MHz + mp3 + Divx Player ή 5 πλάσια αυτονομία της μπαταρίας !!!!
400MHz είναι και το TiBO και το ATLASNAVI.
Στους 14 μήνες που το έχω πάντως δεν έχω βάλει ποτέ ΜΡ3 ή DiVX να δω.
Τα ΜΡ3 τα ακούω από το ηχοσύστημά μου στο αυτοκίνητο (ουδεμία σχέση σε ηχητικό αποτέλεσμα) και ταινίες δεν θα έβλεπα γιατί είναι επικίνδυνο εν κινήσει. Αν θέλω να δω ταινία σταματημένος γιατί να το κάνω στο αυτοκίνητο και όχι στην άνεση του σπιτιού μου??

Η ιδεα παντως του κινητο - pda - gps εγκαταληφθηκε λόγω των μικρής οθόνης ,
...αλλά και γιατί γυαλίζουν οι οθόνες στον ήλιο (σοβαρό αυτό) σε σχέση με τις ματ των TiBO-ATLASNAVI. Και τα PDA δε θα την βγάλουν καθαρή αν τρώνε συνεχώς τον ήλιο στο κεφάλι......

όσο για το Kenwood KVT-729DVD πρέπει να είναι φοβερο μηχανημα αλλα ποσο τελικα παει το full set με TV tuner - GPS χαρτες κτλ και κατα πόσο είναι καλοί οι χαρτες του και η πλοήγηση .

Για το 729 διάβασε αναλυτικά EΔΩ Δημήτρη!

Reaction score
6
Απάντηση: Ποιό φορητό gps?

Να ρωτησω κατι άλλο το TIBO και το ATLAS μπορουν να χρησιμοποιηθούν σε σκάφος ή αυτό που ρωτάω είναι εντελώς βλακεία ?

Reaction score
49
Re: Απάντηση: Ποιό φορητό gps?

Να ρωτησω κατι άλλο το TIBO και το ATLAS μπορουν να χρησιμοποιηθούν σε σκάφος ή αυτό που ρωτάω είναι εντελώς βλακεία ?

Bλακεία δεν είναι σε καμία περίπτωση.
Πολύς κόσμος το ρωτάει. Τόσο για σκάφος όσο και για off road χρήση.

Όχι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο!

Δεν υπάρχει η χαρτογράφιση για κάτι τέτοιο.

Μπορείτε μόνο να έχετε τις συντεταγμένες σας στην θέση που βρίσκεστε.
Τίποτε άλλο......
(σε σκάφος θα μπορείτε να βλέπετε και τα νησιά γύρω σας. Αλλά νομίζω αυτό δεν είναι αρκετό για πλήρη και ασφαλή κίνηση με σκάφος)

VG

Reaction score
0
Αντι να τρεχεις πχ το destinator,δεν γινεται να τρέχεις το αντιστοιχο πρόγραμμα για την θαλασσα με την ίδια συσκευή;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas