Οι αριθμοί λένε την αλήθεια;

Reaction score
164
Επειδή ακούμε για τα "πολλά και καταπληκτικά" παιχνίδια που έχουν οι κονσόλες νέας γενιάς, δεν είναι καιρός να δούμε ποιά είναι αυτά;
Τα βρήκα από το Game Rankings, ένα site που απλά συγκεντρώνει τα reviews από sites και περιοδικά. Έβαλα ελάχιστο για κάθε παιχνίδι 10 reviews, ώστε τα αποτελέσματα να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστα, έθεσα ένα (προσωπικό) όριο βαθμολογίας το 80% για να είναι ένα παιχνίδι καλό, και... πάμε!

Playstation 3: 14 παιχνίδια. Από αυτά τα 10 υπάρχουν και στο 360.
ΧΒΟΧ 360: 52 παιχνίδια

Θα υπάρξει βέβαια ο, εν μέρει, δικαιολογημένος αντίλογος ότι το 360 είναι πιο παλιό, επομένως είναι λογικό να έχει πιο πολλά παιχνίδια. Δεν το θεωρώ δικαιολογία μιας και κανένας δεν εμπόδισε τη Sony, πέρα από την ίδια, να βγάλει την κονσόλα στην ώρα της. Επιπλέον, αν παίζω ένα καλό παιχνίδι, τι με νοιάζει αν η κονσόλα βγήκε πρώτη;
Παρ' όλα αυτά, ας δούμε τι παιχνίδια είχε το 360, το 2006, τη χρονιά δηλαδή που έπαιζε μόνο του, και το 2005 που ουσιαστικά είχε τα launch παιχνίδια:

2005: 10 παιχνίδια (μεταξύ των οποίων το arcade Hexic 3D που δεν επηρεάστηκε από το μικρό του μέγεθος)
2006: 28 παιχνίδια

Με άλλα λόγια:
Το 360 αυτή τη στιγμή έχει 4πλάσια παιχνίδια με βαθμολογία 80%+
Το PS3 αυτή τη στιγμή έχει 4 αποκλειστικά παιχνίδια με βαθμολογία 80%+
Τους πρώτους 2 μήνες κυκλοφορίας του 360 (μέσα στο 2005 δηλαδή) το 360 είχε 10 παιχνίδια και το PS3 μέσα σε 8 μήνες έχει 14.
Τους τελευταίους 6 μήνες το PS3 (δηλαδή ουσιαστικά μετά την Ευρωπαϊκή κυκλοφορία) έχει βγάλει 8 παιχνίδια και το 360, 14

Βέβαια, μπορεί να υπάρχει και ο αντίλογος:
-"Τα 4 καλά αποκλειστικά παιχνίδια του PS3 είναι αυτά που μου αρέσουν". Καλή αγορά, τότε και καλή διασκέδαση. :cool_4:
-"Τα κριτήρια είναι υποκειμενικά". Ναι, αλλά είναι τα ίδια για όλους. Αν παρ' όλα αυτά υπάρχει κάποιο παιχνίδι που στα reviews πάτωσε, και μας αρέσει, πάλι καλή διασκέδαση. :cool_4:
-"Τα sites και τα περιοδικά τα παίρνουν". Μπορεί. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για ένα-δύο reviews, αλλά για δεκάδες, πολλές φορές και πάνω από 100. Και αν τα παίρνουν οι μεν, τα παίρνουν και οι δε.
-"Στο μέλλον τα πράγματα θα αλλάξουν". Δεν έχω κληρονομικό χάρισμα. Αν βασιστώ στα μέχρι τώρα νούμερα, ή δεν θα αλλάξουν ή θα γίνουν χειρότερα από το PS3. Αν βασιστώ στην ιστορία, θα δω ότι ο δεύτερος και τεχνολογικά προηγμένος στην προηγούμενη γενιά, έχασε. Αν βασιστώ στη δύναμη και μόνο του brand name, δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Μπορεί να επηρεάσει τις πωλήσεις, που προηγείται το 360, αλλά όχι το ποιά παιχνίδια είναι καλά.
-"Βγάζεις ό,τι συμπέρασμα θέλεις". Οκ, βγάλε με στοιχεία τα δικά σου συμπεράσματα και θα τα ακούσω με μεγάλο ενδιαφέρον.
-"Θα βγουν πιο καλά παιχνίδια στο μέλλον για το PS3". Ναι, αλλά θα βγουν και για το 360. Και αν βγαίνουν με τον ίδιο ρυθμό, το PS3 θα πρέπει να βγάζει παιχνίδια για δύο χρόνια και το 360 να μην βγάζει κανένα για να το προφτάσει.
-"Τα καλύτερα παιχνίδια δεν βγαίνουν με την παρουσίαση της κονσόλας". Να, αλλά και σε αυτά τα παιχνίδια το 360 προηγείται. Και όπως ωριμάζει το PS3, ωριμάζει και το 360.
-"Το 360 χαλάει". Ναι. Αλλά είναι άσχετο με τη συζήτηση.
-"Το PS3 έχει BR ενσωματωμένο". Ναι, αλλά μιλάμε για παιχνίδια.

Αυτά...

Reaction score
62
Επειδή ακούμε για τα "πολλά και καταπληκτικά" παιχνίδια που έχουν οι κονσόλες νέας γενιάς, δεν είναι καιρός να δούμε ποιά είναι αυτά;
Τα βρήκα από το Game Rankings, ένα site που απλά συγκεντρώνει τα reviews από sites και περιοδικά. Έβαλα ελάχιστο για κάθε παιχνίδι 10 reviews, ώστε τα αποτελέσματα να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστα, έθεσα ένα (προσωπικό) όριο βαθμολογίας το 80% για να είναι ένα παιχνίδι καλό, και... πάμε!

Playstation 3: 14 παιχνίδια. Από αυτά τα 10 υπάρχουν και στο 360.
ΧΒΟΧ 360: 52 παιχνίδια

Θα υπάρξει βέβαια ο, εν μέρει, δικαιολογημένος αντίλογος ότι το 360 είναι πιο παλιό, επομένως είναι λογικό να έχει πιο πολλά παιχνίδια. Δεν το θεωρώ δικαιολογία μιας και κανένας δεν εμπόδισε τη Sony, πέρα από την ίδια, να βγάλει την κονσόλα στην ώρα της. Επιπλέον, αν παίζω ένα καλό παιχνίδι, τι με νοιάζει αν η κονσόλα βγήκε πρώτη;
Παρ' όλα αυτά, ας δούμε τι παιχνίδια είχε το 360, το 2006, τη χρονιά δηλαδή που έπαιζε μόνο του, και το 2005 που ουσιαστικά είχε τα launch παιχνίδια:

2005: 10 παιχνίδια (μεταξύ των οποίων το arcade Hexic 3D που δεν επηρεάστηκε από το μικρό του μέγεθος)
2006: 28 παιχνίδια

Με άλλα λόγια:
Το 360 αυτή τη στιγμή έχει 4πλάσια παιχνίδια με βαθμολογία 80%+
Το PS3 αυτή τη στιγμή έχει 4 αποκλειστικά παιχνίδια με βαθμολογία 80%+
Τους πρώτους 2 μήνες κυκλοφορίας του 360 (μέσα στο 2005 δηλαδή) το 360 είχε 10 παιχνίδια και το PS3 μέσα σε 8 μήνες έχει 14.
Τους τελευταίους 6 μήνες το PS3 (δηλαδή ουσιαστικά μετά την Ευρωπαϊκή κυκλοφορία) έχει βγάλει 8 παιχνίδια και το 360, 14

Βέβαια, μπορεί να υπάρχει και ο αντίλογος:
-"Τα 4 καλά αποκλειστικά παιχνίδια του PS3 είναι αυτά που μου αρέσουν". Καλή αγορά, τότε και καλή διασκέδαση. :cool_4:
-"Τα κριτήρια είναι υποκειμενικά". Ναι, αλλά είναι τα ίδια για όλους. Αν παρ' όλα αυτά υπάρχει κάποιο παιχνίδι που στα reviews πάτωσε, και μας αρέσει, πάλι καλή διασκέδαση. :cool_4:
-"Τα sites και τα περιοδικά τα παίρνουν". Μπορεί. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για ένα-δύο reviews, αλλά για δεκάδες, πολλές φορές και πάνω από 100. Και αν τα παίρνουν οι μεν, τα παίρνουν και οι δε.
-"Στο μέλλον τα πράγματα θα αλλάξουν". Δεν έχω κληρονομικό χάρισμα. Αν βασιστώ στα μέχρι τώρα νούμερα, ή δεν θα αλλάξουν ή θα γίνουν χειρότερα από το PS3. Αν βασιστώ στην ιστορία, θα δω ότι ο δεύτερος και τεχνολογικά προηγμένος στην προηγούμενη γενιά, έχασε. Αν βασιστώ στη δύναμη και μόνο του brand name, δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Μπορεί να επηρεάσει τις πωλήσεις, που προηγείται το 360, αλλά όχι το ποιά παιχνίδια είναι καλά.
-"Βγάζεις ό,τι συμπέρασμα θέλεις". Οκ, βγάλε με στοιχεία τα δικά σου συμπεράσματα και θα τα ακούσω με μεγάλο ενδιαφέρον.
-"Θα βγουν πιο καλά παιχνίδια στο μέλλον για το PS3". Ναι, αλλά θα βγουν και για το 360. Και αν βγαίνουν με τον ίδιο ρυθμό, το PS3 θα πρέπει να βγάζει παιχνίδια για δύο χρόνια και το 360 να μην βγάζει κανένα για να το προφτάσει.
-"Τα καλύτερα παιχνίδια δεν βγαίνουν με την παρουσίαση της κονσόλας". Να, αλλά και σε αυτά τα παιχνίδια το 360 προηγείται. Και όπως ωριμάζει το PS3, ωριμάζει και το 360.
-"Το 360 χαλάει". Ναι. Αλλά είναι άσχετο με τη συζήτηση.
-"Το PS3 έχει BR ενσωματωμένο". Ναι, αλλά μιλάμε για παιχνίδια.

Αυτά...
Βασίλη πέρασες στην επόμενη φάση....να λογομαχείς με τον εαυτό σου!!!:happy_5: :happy_5: :happy_5:

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Οι αριθμοί λένε την αλήθεια;

Βασίλη πέρασες στην επόμενη φάση....να λογομαχείς με τον εαυτό σου!!!:happy_5: :happy_5: :happy_5:
:happy_5::happy_5::happy_5::happy_5::happy_5:
ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Εχω πεσει απο τα γελια με το σχολιο σου Δημητρη.

Reaction score
1
Απάντηση: Οι αριθμοί λένε την αλήθεια;

Τρωγεται με τα ρουχα του!!! "Αν παρω ps3 θα με κραξουν ολοι! Αν δεν παρω θα μεινω πισω απ'τους αλλους! Τι να κανω?" Βοηθηστε τον ανθρωπο! :happy_5:

Reaction score
0
Παιδια εγω λεω να κανουμε ερανο, να του παρουμε ενα PS3 να ησυχασουμε ολοι. :happy_5:

Με την προυποθεση να σπασει το XBOX360 και να βιντεοσκοπησουμε το happening. :happy_8:

Reaction score
1

Με την προυποθεση να σπασει το XBOX360 και να βιντεοσκοπησουμε το happening. :happy_8:
Οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολε!!! :crazy_3:
Η προταση με βρισκει συμφωνο!!! :cool_1:

Reaction score
164
Ρε, άει να χαθείτε που θέλετε να μου πάρετε και PS3... Για να περνάω όλη τη μέρα με το Swiffer και με το να χαϊδεύω τα δισκάκια! :happy_5:
Και PS3 παίρνω μόνος μου, δεν σας έχω ανάγκη, ούτε ντροπή είναι. Εδώ αγόρασα το Kiss που δεν κάνει απολύτως τίποτα, στο PS θα κ@λώσω που παίζει τουλάχιστον BR; :happy_8: Και αν το έπαιρνα θα έκανα παρέα στους άλλους της κατηγορίας "το κράζω γιατί το πλήρωσα" :happy_8:

Τελικά τα συγκεκριμένα στοιχεία, τρομάζουν :happy_4:

Reaction score
0
Ρε, άει να χαθείτε που θέλετε να μου πάρετε και PS3... Για να περνάω όλη τη μέρα με το Swiffer και με το να χαϊδεύω τα δισκάκια! :happy_5:
Και PS3 παίρνω μόνος μου, δεν σας έχω ανάγκη, ούτε ντροπή είναι. Εδώ αγόρασα το Kiss που δεν κάνει απολύτως τίποτα, στο PS θα κ@λώσω που παίζει τουλάχιστον BR; :happy_8: Και αν το έπαιρνα θα έκανα παρέα στους άλλους της κατηγορίας "το κράζω γιατί το πλήρωσα" :happy_8:

Τελικά τα συγκεκριμένα στοιχεία, τρομάζουν :happy_4:
Εγω βαζω 20.

Μολις δεχτηκα ανωνυμο πμ που βαζει τα υπολοιπα........:happy_5:

Reaction score
0
Εγώ συμμετέχω στον έρανο μόνο με την προϋπόθεση να του το παραδώσει τελετουργικά ο Blizard. :happy_5: "happy_1"

Reaction score
164
Επίσης μισώ:
-Την Philips. (Πάρτε μου μία 42ρα 1080p, όχι από αυτές τις ντεμέκ που p=pixels)
-Τον ΠΑΟ, την ΑΕΚ και ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ (εδώ δεν μπορείτε να με βοηθήσετε...)
-Τα Γαλλικά και τα Αμερικάνικα αυτοκίνητα (Jeep και ένα Peugeot CC εδώ)
-Τη Μ. Παναγιωτοπούλου (εδώ δεν θέλει λεφτά... ντομάτες, μπογιά και φύγαμε).

Παιδιά ευχαριστώ. Πάρτε αυτά και αν θυμηθώ κάτι, τα ξαναλέμε! :happy_5:

Reaction score
62
Επίσης μισώ:
-Την Philips. (Πάρτε μου μία 42ρα 1080p, όχι από αυτές τις ντεμέκ που p=pixels)
-Τον ΠΑΟ, την ΑΕΚ και ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ (εδώ δεν μπορείτε να με βοηθήσετε...)
-Τα Γαλλικά και τα Αμερικάνικα αυτοκίνητα (Jeep και ένα Peugeot CC εδώ)
-Τη Μ. Παναγιωτοπούλου (εδώ δεν θέλει λεφτά... ντομάτες, μπογιά και φύγαμε).

Παιδιά ευχαριστώ. Πάρτε αυτά και αν θυμηθώ κάτι, τα ξαναλέμε! :happy_5:
Δεν προτείνεις τώρα και πού θα φάμε??? Γιατί έχω κολλήσει!! :happy_5:

Reaction score
164
Μισώ και τα σουβλάκια του Ιορδάνη, σας το είπα. Όποτε πάω, αν βρω, δεν μπορώ να σηκωθώ από την καρέκλα! :happy_5:
Μου σφυρίξανε και για το "όστρακο" στο Μετρό της Δάφνης! Αλλά δεν έχω ιδία πείρα. Μου αρέσει όμως να πειραματίζομαι.

Α, ναι! Μισώ και το Δημόσιο. Μπορεί κάποιος να με διορίσει κάπου, εκλογές έρχονται, να ησυχάσω;:happy_5:

Reaction score
1

Εγώ συμμετέχω στον έρανο μόνο με την προϋπόθεση να του το παραδώσει τελετουργικά ο Blizard. :happy_5: "happy_1"
:happy_5: :happy_5: :happy_5:

Εδω θα φανει ποσο εκτιμαμε και σεβομαστε εναν συμφορουμιτη! Ελα ο καθενας ας εναποθεσει τον οβολο του. Αγαπας τον unfo? Αποδειξη!
Οι αριθμοι θα πουν την αληθεια! :happy_5:

Reaction score
2
Μισώ και τα σουβλάκια του Ιορδάνη, σας το είπα. Όποτε πάω, αν βρω, δεν μπορώ να σηκωθώ από την καρέκλα! :happy_5:
Μου σφυρίξανε και για το "όστρακο" στο Μετρό της Δάφνης! Αλλά δεν έχω ιδία πείρα. Μου αρέσει όμως να πειραματίζομαι.

Α, ναι! Μισώ και το Δημόσιο. Μπορεί κάποιος να με διορίσει κάπου, εκλογές έρχονται, να ησυχάσω;:happy_5:

Αντε παλι... Ρε Μετρο Δαφνης = Λαδοκολλα, παλι θα τα ξαναλεμε :happy_9:

Reaction score
62

Για πές για το όστρακο???? :happy_9: Αλλά στην αντίστοιχη καταγορία για να μην είμαστε off topic ... νομίζω μας βολεύει όλους!!!

Reaction score
0
To 360 είναι σχεδόν 3πλάσιο χρόνο στην κυκλοφορία και λογικό να έχει τουλάχιστον 3πλάσια παιχνίδια... πάντα πάνω στον χρόνο αυξάνουν πολύ τον αριθμό.
Αν βάλουμε και ότι στην αρχή τους έδιναν πολύ μεγαλύτερη βαθμολογία από ότι αξίζουν (είδα το oblivion πχ για επιβεβαίωση) δεν υπάρχει κάτι παράλογο στους αριθμούς.

ΥΓ
Οι χρήστες που δεν έχουν τσιπάκι, δεν έχουν και σοβαρό πρόβλημα φτάνει να υπάρχουν αρκετά στην αρχή για να διαλέξουν 3-4 , και μετά συνεχίζουν με επιλογές από τα καινούργια που έρχονται, δεν είναι ανάγκη να υπάρχει η ποικιλία του ps2.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934