Κριτήρια επιλογής cd-player.

Reaction score
10
Καλα τα audio analogue ειναι για τα μπαζα ετσι και αλλιως.
Σε παρακαλω απαντησε μου για το top loading πραγματικα με ενδιαφερει η αποψη σου.Αποκλειται να διαβαζεται καλυτερα ο δισκος λογω της επιπλεον σταθεροτητας που εχει>?

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Κριτήρια επιλογής cd-player.

Πολύ χρήσιμα όσα έγραψες...σε σημείο που άρχισα να καταλαβαίνω μερικά πράγματα παραπάνω ;-) Αρχικά πίστευα ότι συγκρίνοντας τα 'specifications' (αριθμούς) που δίνει η κάθε εταιρεία, μπορούσες να βγάλεις μια άκρη..αλλά κατάλαβα ότι δεν αρκεί.

... ένα cd player πρέπει οπωσδήποτε να έχει ψηφιακή έξοδο, κατά πρώτο λόγο οπτική και δευτερευόντως ομοαξονική, (αν και θεωρητικά η δεύτερη είναι καλύτερη της πρώτης). .....
.......
η δυνατότητα ψηφιακής εισόδου, που φέρουν μερικά CD player, που τα μετατρέπει σε DAC με ενσωματωμένο οδηγό δίσκου, μόνον ευπρόσδεκτη μπορεί να είναι, αλλά βέβαια όχι απαραίτητη.
Αυτά τα 'ψηφιακά' δεν μπορώ να τα καταλάβω καλά.

1) Σε ποια περίπτωση χρησιμοποιούμε ψηφιακή έξοδο ;
(Σε περίπτωση που θέλουμε να αναλάβει αυτό το 'έργο' d/a κάποια άλλη συσκευή ; )

2) Η ψηφιακή είσοδο τι κάνει... χρησιμοποιεί το cd-player ως D/A ...;
Αν , ναι , τι μπορούμε να συνδέσουμε στην είσοδο αυτή ;

Υ.Γ. (Ρίχνω λίγο το επίπεδο που φτάσατε αλλά....'αρχάριος' :oops: )

Reaction score
10
Εγω ολα τα top loading που εχω ακουσει χαρακτηριζονται απο μια επιπλεον ησυχια και πιο μαυρο background.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Κριτήρια επιλογής cd-player.

1) Σε ποια περίπτωση χρησιμοποιούμε ψηφιακή έξοδο ;
(Σε περίπτωση που θέλουμε να αναλάβει αυτό το 'έργο' d/a κάποια άλλη συσκευή ; )
ακριβώς...

Mε δεδομένο ότι το Player που θα αγοράσεις έχει ένα αξιοπρεπές Transport μπορείς αργότερα να βελτιώσεις τον ήχο του προσθέτοντας ένα DAC.

2) Η ψηφιακή είσοδο τι κάνει... χρησιμοποιεί το cd-player ως D/A ...;
Αν , ναι , τι μπορούμε να συνδέσουμε στην είσοδο αυτή ;

Υ.Γ. (Ρίχνω λίγο το επίπεδο που φτάσατε αλλά....'αρχάριος' :oops: )
και πάλι σωστός...
Τώρα τι θα συνδέσεις εκεί;
Ένα ψηφιακό ραδιόφωνο όταν με το καλό έρθουν στην Ελλάδα, ή κάποια άλλη ψηφιακή πηγή...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγω ολα τα top loading που εχω ακουσει χαρακτηριζονται απο μια επιπλεον ησυχια και πιο μαυρο background.
Κάποτε είχαμε ασχοληθεί με τον τρόπο που διαβάζονται τα δισκάκια.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν δύο δρόμοι.

- Ο ένας αφορά σε μηχανισμούς ανάγνωσης που εδράζονται σε περίεργες βάσεις, hardware κατασκευές, αντικραδασμικά κλπ κόλπα που μπορεί να ζυγίζουν μέχρι και 15 κιλά. Σε αυόν τον δρόμο περιλαμβάνονται και οι top loading μηχανισμοί.

- Ο δεύτερος χρησιμοποιεί απλούστερες λύσεις στο θέμα του hardware αλλά εκμεταλλεύεται άλλα δεδομένα λειτουργώντας ίσως λίγο πιο έξυπνα. Μνήμες, και software μπορούν να αντικαταστήσουν τον ακριβότερο μηχανισμό ανάγνωσης, με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ένα pc. Αυτός ήταν για παράδειγμα πάντα ο δρόμος της meridian και φυσικά όλων των επαγγελματικών συσκευών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην τύχη δεν γίνεται τίποτε (βλέπε bluesky)...

Reaction score
10
Συμφωνω απολυτα Νικο αλλα ενας συνδυασμος (καλη στηριξη με πολυ καλο software) φανταζομαι ειναι το ιδεατο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Συμφωνω απολυτα Νικο αλλα ενας συνδυασμος (καλη στηριξη με πολυ καλο software) φανταζομαι ειναι το ιδεατο.
Δυστυχώς δεν βλέπω να υπάρχουν τέτοιες συσκευές, με την έννοια ότι οι κατασκευαστές κάνουν κάποιες σχεδιαστικές επιλογές και τελειώνει εκεί το θέμα. Μπορεί βέβαια να υπάρχουν και να μην τις ξέρω.
Από την άλλη αν υπάρχει το software, τα υπόλοιπα είναι ψιλοάχρηστα...
Είναι περίεργο θέμα...

Reaction score
10
Και εγω αυτο βλεπω.
Η esoteric φοβερη στηριξη παιζεται το software, ο meitner φοβερο software μετρια υποστηριξη.
Δεν μπορει κατι θα υπαρχει και για μας τους τελειομανης.χιχιχι
Παντως ενα πολυ καλο software με μετρια υποστηριξη μαλλον ειναι καλυτερο.

Reaction score
10
Λοιπόν, μερικές σκέψεις από εμένα.

Ο οδηγός δεν χρειάζεται να είναι top loaded, εκτός αν εκτελεί και χρέη προέκτασης του πουλιού του αδικημένου από τη Φύση ιδιοκτήτη του• κατά συνέπειαν, τα top loaders απευθύνονται μόνο σε άνδρες αγοραστές, ενώ οι συσκευές με το κλασικό συρτάρι, ή σχισμή, απευθύνονται σε νορμάλ άνδρες, καθώς επίσης και σε γυναίκες, (οι οποίες, έτσι κι αλλιώς, είναι νορμάλ).
Σε ρωτησα κατι για τα παραπανω!
Μπορεις να μου εξηγησεις γιατι δεν θεωρεις οτι προσφερει κατι η ποιο σταθερη κινηση του δισκου η λεμε κατι για να την πουμε hi-endαδες παλι?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μπορεις να μου εξηγησεις γιατι δεν θεωρεις οτι προσφερει κατι η ποιο σταθερη κινηση του δισκου η λεμε κατι για να την πουμε hi-endαδες παλι?
Προφανώς Μιχάλη εννοεί αυτό:
Από την άλλη αν υπάρχει το software, τα υπόλοιπα είναι ψιλοάχρηστα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939
Με απογοητεύεις! Ο σωστός ο χαϊεντάς ουδέποτε θα καταδεχθεί να διερωτηθεί γιατί. Απλώς, δέχεται ασυζητητί ο,τιδήποτε ακριβό, πολύ ακριβό, το πληρώνει, και το θέμα λήγει εκεί. Εκτός αυτού, είδες να γράφω πουθενά τη λέξη «χαϊεντάς»;

Reaction score
2
Λοιπόν, μερικές σκέψεις από εμένα. Ξεκινώντας από το πίσω πάνελ, ένα cd player πρέπει οπωσδήποτε να έχει ψηφιακή έξοδο, κατά πρώτο λόγο οπτική και δευτερευόντως ομοαξονική, (αν και θεωρητικά η δεύτερη είναι καλύτερη της πρώτης). Επίσης, είναι σημαντική ευκολία να έχει δύο αναλογικές εξόδους, ρυθμιζόμενη και σταθερή, ενώ δεν είναι απαραίτητο να έχει αποσπώμενο καλώδιο τροφοδοσίας, κάτι που αποτελεί ελάττωμα, σε οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή συναντάται. Τέλος, η δυνατότητα ψηφιακής εισόδου, που φέρουν μερικά CD player, που τα μετατρέπει σε DAC με ενσωματωμένο οδηγό δίσκου, μόνον ευπρόσδεκτη μπορεί να είναι, αλλά βέβαια όχι απαραίτητη.

Περνώντας στη συμβατότητα, ένα CD player του 2007 οφείλει να αναγνωρίζει κάθε μουσικό CD που κυκλοφορεί, ανεξαρτήτως του κλειδώματος που μπορεί το τελευταίο να έχει. Οι συσκευές που κυκλοφορούν εξοπλισμένες με οδηγό DVD rom, χωρίς την ανάλογη επέμβαση στο bios του, ώστε να μην απορρίπτονται οι κλειδωμένοι δίσκοι, πρέπει να είναι εκτός της λίστας επιλογών. Εάν ένα τέτοιο CD player δεν αναγνωρίζει ένα κλειδωμένο CD, το πρόβλημα το έχει η συσκευή και όχι ο δίσκος. Προχωρώντας, ένα σύγχρονο CD player οφείλει να αναγνωρίζει εγγράψιμα και επαναγράψιμα CD, ή ακόμη και DVD. Στο επίπερο του λογισμικού, πρέπει να αναγνωρίζει και να αποκωδικοποιεί τουλάχιστον MP3 και WMA σταθερού bit rate, και έως τα 320Kbps.

Περνώντας στο εσωτερικό, ο οδηγός με τον οποίον είναι εξοπλισμένη η συσκευή, πρέπει να είναι ταχύς, τόσο στην αρχική αναγνώριση του είδους του δίσκου, όταν αυτός εισάγεται, όσο και στην αναζήτηση των κομματιών. Ο οδηγός δεν χρειάζεται να είναι top loaded, εκτός αν εκτελεί και χρέη προέκτασης του πουλιού του αδικημένου από τη Φύση ιδιοκτήτη του• κατά συνέπειαν, τα top loaders απευθύνονται μόνο σε άνδρες αγοραστές, ενώ οι συσκευές με το κλασικό συρτάρι, ή σχισμή, απευθύνονται σε νορμάλ άνδρες, καθώς επίσης και σε γυναίκες, (οι οποίες, έτσι κι αλλιώς, είναι νορμάλ).

Περώντας στα ηλεκτρονικά μέρη, τέσσερα είναι τα τμήματα καλής ποιότητας πολυ πρέπει να φέρει ένα καλής ποιότητας CD player:
σύγχρονης τεχνολογίας μετατροπέας και ψηφιακό φίλτρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, ας πούμε, ένας PCM63, τεχνολογίας του 1990 δεν δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Προεκτείνοντας, δεν είναι απαραίτητο, αυτά τα τσιπάκια να προέρχονται από γνωστά ονόματα, που κυκλοφορούν ευρέως στο «χώρο». Ένα CD player με chipset της Burr Brown δεν είναι απαραίτητο ότι παίζει καλά, ή, αλλιώς, ένα CD player μπορεί να έχει αξαίσιο ήχο, με chipset της Wolfson, ή της Asahi Kasei, και τελεστικούς της JRC στο αναλογικό του τμήμα.
Ααα, μάλιστα! Καλής ποιότητας αναλογικό τμήμα, το οποίο δεν είναι ανάγκη να φέρει εφτά χιλιάδες τρανζίστορ σε τάξη Α, ούτε λάμπες. Μπορεί κάλλιστα να φέρει καλής ποιότητας τελεστικούς ενισχυτές, και να αποδίδει εξαιρετικά, με απόλυτα κριτήρια. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως όλα τα CD player με λαμπάτο στάδιο εξόδου είναι για πέταμα• ένα σωστά σχεδιασμένο στάδιο εξόδου μπορεί κάλλιστα να υλοποιείται και με λάμπες.
Τουλάχιστον δύο καλά τροφοδοτικά, ένα για τα ψηφιακά, και ένα για τα αναλογικά κυκλώματα της συσκευής. Αυτά τα τροφοδοτικά δεν είναι ανάγκη να ξεκινούν από ξεχωριστούς μετασχηματιστές, αν και αυτό είναι ευπρόσδεκτο. Από την άλλη μεριά, όμως, μια συσκευή με δύο μετασχηματιστές δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην και ότι τα τροφοδοτικά της είναι «καλά». Για να πω ένα παράδειγμα, σταθεροποιώντας τα 18V στα 15, με ένα LM317, δεν κάνω σταθεροποίηση, αλλ’ απλώς κοροϊδεύω τους άλλους. Επίσης, ένα σωστό τροφοδοτικό δεν είναι κατ’ ανάγκην γραμμικό. Μπορεί κάλλιστα να είναι διακοπτικό, αρκεί να έχει ληφθεί κάποια αντιθορυβική μέριμνα στο εσωτερικό της συσκευής.
Περνώντας στο χρηστικό μέρος του θέματος, ένα CD player που προέρχεται από κατασκευαστή που θέλει να λέγεται σοβαρός, δεν χρειάζεται να διαθέτει σβήσιμο των φωτεινών ενδείξεων της οθόνης ελέγχου, για να φύγει ο κόκκος από τα χάλκινα και τις φωνές. Βέβαια, από την άλλη μεριά, ο κατασκευαστής μπορεί να έχει κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και να έχει εξοπλίσει τη συσκευή του με αυτή τη δυνατότητα, ώστε να συμβάλλει στην πλήρη συσκότιση του δωματίου, για να καλυφθεί και το ενδεχόμενο των νυκτερινών βομβαρδισμών σε περίοδο πολέμου, ή για να μη βλέπει ο ατυχής ιδιοκτήτης πόσο τον έχει αδικήσει η Φύση.

Πέραν της ορατότητας, ένα πολύ σημαντικό εργονομικό στοιχείο είναι η ταχύτητα απόκρισης στο τηλεχειριστήριο, κάτι που δεν είναι αυτονόητο, ανεξαρτήτως τιμής. Επίσης, όσο κι αν ακούγεται ως παράξενη σημασία στη λεπτομέρεια, τα πλήκτρα ελέγχου στην πρόσοψη της συσκευής πρέπει να είναι ευγενικά, δηλαδή να υποχωρούν με μικρή σχετικά δύναμη, και να είναι αθόρυβα, ενώ πρέπει να αποπνέουν και κάποια αίσθηση στιβαρότητας. Για παράδειγμα, τα περιστροφικά χειριστήρια του Copland CDA288 είναι μεν στιβαρά, αλλά σε σχέση με το jog του Sony 50ES είναι απλώς πρωτόγονα.

Θυμηθείτε τη ρήση του Οβελίξ: το να φτιάχνεις μενίρ, είναι λεπτοδουλειά.
χρειαζεσαι επειγοντως διακοπες. Μην συνεχιζεις σε παρακαλω θα μου καει το μυαλο με αυτα που διαβαζω! Αν σε ακουσουν πραγματικα καποιοι που εκ των πραγματων δεν γνωριζουν πολλα για τα ψηφιακα εδεσαν την βαρκα τους σε μαρουλι. Απιστευτα κριτηρια αξιολογησης. Αληθεια εχεις ακουσει ποτε στη ζωη σου copland ή naim που το δευτερο ειδικα δεν εχει καν ψηφιακη εξοδο? Α ξεχασα εχεις μεινει στο 50es!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε συ, άι στην hi end που τα έμαθες όλα.
Αν δεν έχεις να πεις κάτι επί του θέματος, δεν είναι καθόλου απαραίτητη η εξυπνάδα αυτή...

Reaction score
0
Απάντηση: Κριτήρια επιλογής cd-player.

Δλδ. Νίκο Τσαρουχά, το player με το "καλό" software θα παίξει καλύτερα απ το Esoteric X 01?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939
χρειαζεσαι επειγοντως διακοπες. Μην συνεχιζεις σε παρακαλω θα μου καει το μυαλο με αυτα που διαβαζω! Αν σε ακουσουν πραγματικα καποιοι που εκ των πραγματων δεν γνωριζουν πολλα για τα ψηφιακα εδεσαν την βαρκα τους σε μαρουλι. Απιστευτα κριτηρια αξιολογησης. Αληθεια εχεις ακουσει ποτε στη ζωη σου copland ή naim που το δευτερο ειδικα δεν εχει καν ψηφιακη εξοδο? Α ξεχασα εχεις μεινει στο 50es!
Με αναγκάζεις να σκληρύνω τη γλώσσα μου, αν και δεν το θέλω. Έχοντας την αμυδρή ελπίδα ότι δεν απευθύνομαι σε ηλίθιο, παρά το γεγονός ότι είσαι χαϊεντάς και μέλος της γνωστής κάστας γραφικών, πρέπει να γνωρίζεις πως οι δυνατότητες διασύνδεσης μιας συσκευής δεν εξαρτώνται και ούτε προσδιορίζουν την ηχητική της ποιότητα. Όμως, αποτελούν ένα κριτήριο αξιολόγησης, που ένας αγοραστής οφείλει στον εαυτό του να συνυπολογίσει, μαζί με άλλα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν ποιοτικά τη συσκευή. Επίσης, πρέπει να γνωρίζεις πως δεν είσαι σε θέση, και ούτε θα σου επιτραπεί ποτέ χωρίς την άδειά μου, να γνωρίζεις τί έχω και τί δεν έχω ακούσει. Αντιθέτως, έχεις την άδειά μου να γνωρίζεις από τώρα, πως ουδέποτε θα σου ζητήσω τη γνώμη για τις συσκευές που θα χρησιμοποιώ ως παραδείγματα, ακόμη κι αν είσαι ο μοναδικός εναπομείνας ζωντανός επάνω στη Γη.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζεις, κι εσύ και οι όμοιοί σου, ότι σταμάτησα να γράφω στη high end, για να δοθεί "χώρος" να γράφουν αυτοί που παραπονιούνται ότι δεν θέλουν να γράψουν επειδή θα τους διορθώσει ο κακός ο Κόγιας. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να γράφει στις υπόλοιπες κατηγορίες ό,τι μαλακία, μα ό,τι μαλακία, του κατέβει στο κεφάλι. Στη high end, ναι! Εκεί μπορεί! Τουλάχιστον από εμένα, έχει την άδειά μου.

Reaction score
2
Θα γραφω οπου γουσταρω και θα απανταω οπου θελω.Δεν χρειαζομαι την αδεια σου.Και για να τελειωνουμε με την καραμελα πρεπει να μαθεις φιλε μου να ακους πανω απο ολα για να εχεις κριτηρια αξιολογησης. Εχω ακουσει απειρως παραπανω πραγματα απο εσενα πιστεψε με και μην επιμενεις.Μην μου το παιζεις λοιπον εμενα εξυπνος. Καταλαβε πια οτι αυτο το μιζερο υφος σου κανενας δεν το γουσταρει.Φωτεινε παντογνωστη. Μαλακιες εχεις γραψει ΑΠΕΙΡΕΣ με την ανοχη μας.3 forum στο εχουν δειξει θελεις κι αλλες αποδειξεις?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ηρεμίααααααα...
Ρε Γιάννη, μου φαίνεται Κόγια δεν θέλετε και χωρίς Κόγια δεν μπορείτε. Αποφασίστε...

Reaction score
10
Κωστα κανεις δεν σου ειπε να μην γραφεις στη hi-end.Μπορεις να γραφεις οτι σου κατεβει στο κεφαλι χωρις ειρωνιες και προσβολες.Απλα πραγματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.820
Members
38.500
Νεότερο μέλος
Acrisius