Κριτήρια επιλογής cd-player.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.925
... Δεν καταλαβα ρε φιλε απο ποτε ο Κωστας θα γραφει οτι νομιζει γειωνοντας τα παντα.Τοσο καιρο δεν μιλαγαμε και απλα διαβαζαμε. Ηρθε η ωρα του να τα ακουσει θελει δεν θελει. Εγω εδω ειμαι. Βαρεθηκα τις μπαρουφες.
Ρε Αντρέα, ήμουνα σίγουρος ότι εσύ φταις. Τόσο καιρό τους είχες δεμένους και φιμωμένους, και τους μάθαινα πέντε πράματα, έστω και με το ζόρι. Τί σου ήρθε και τους αμόλησες αυγουστιάτικα; Άντε να τους μαζέψεις τώρα...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Κριτήρια επιλογής cd-player.

Δεν μπαίνω στην διαδικασία ανταλλαγής ύβρεων
Ακριβώς. Μόνο που αυτά τα κόλπα, δεν είναι πολύ εύπεπτα στο αγοραστικό κοινό του audio, πόσω μάλλον του hi end, ακόμη, διότι θυμίζουν πολύ... pc. Σιγά σιγά.

- Εδώ μπήκε στο hi end η... ψηφιακή ισοστάθμιση. Σε μερικά χρόνια που θα την πουλάνε μαζί με πηγές ή προενισχυτικά, εγώ θα είμαι σε μια γωνία και θα γελάω, όπως γελάω τώρα με το copland... :cool_4:
Εγώ γελάω με μένα που την πάτησα και αγόρασα το μπέρυ. Απορώ ρε Νίκο σε τι σύστημα το έχεις και παίζει καλά. Σε κανά sony ή bluesky?
Επίσης, να αμφισβητεί κάποιος την εμπειρία, είναι δείγμα άγνοιας και ζήλιας.

Reaction score
13
Γιατι Νικο εχει αποδειξει οτι εχει τσακωθει με τους ευγενικους τροπους. Δεν καταλαβα ρε φιλε απο ποτε ο Κωστας θα γραφει οτι νομιζει γειωνοντας τα παντα.Τοσο καιρο δεν μιλαγαμε και απλα διαβαζαμε. Ηρθε η ωρα του να τα ακουσει θελει δεν θελει. Εγω εδω ειμαι. Βαρεθηκα τις μπαρουφες.
Παρακολουθωντας με ενδιαφερον την υποθεση, και χωρις να θελω να εμπλακω επι της ουσιας, μου εχει δημιουργηθει μια σειρα απο αποριες :

Γιαννη Μιχαηλο

1) Χωρις να σχολιαζω εαν εχεις δικιο ή αδικο, εκπροσωπεις και αλλους εκτος απο τον εαυτο σου, και ποιους ?

2) Οταν το θεμα αναγκαστικα αναγεται σε επιπεδο τεχνικης αναλυσης, νομιζεις οτι μπορεις να ανταποκριθεις ?

3) Εισαι/εισαστε της αποψης οτι μονο οι Ακουστικες εντυπωσεις απο ενα μηχανημα - συστημα ειναι αρκετες για να αξιολογηθει αυτο πληρως ? Εν ολιγοις θεωρεις αχρηστη την αναφορα στα τεχνικα ?

Θα ηθελα καλοπροαιρετες απαντησεις (στο υφος των ερωτησεων)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Κριτήρια επιλογής cd-player.

Δεν μπαίνω στην διαδικασία ανταλλαγής ύβρεων
Εγώ γελάω με μένα που την πάτησα και αγόρασα το μπέρυ. Απορώ ρε Νίκο σε τι σύστημα το έχεις και παίζει καλά. Σε κανά sony ή bluesky?
Επίσης, να αμφισβητεί κάποιος την εμπειρία, είναι δείγμα άγνοιας και ζήλιας.
Βγάζεις πολύ εύκολα, λάθος συμπεράσματα.
Αν θέλεις να το συζητήσουμε σοβαρά και όχι επειδή πιάνουμε ότι μας έρθει σε αυτό το thread, άνοιξε ένα θέμα σε όποια κατηγορία θέλεις, εκτός της hi end, για να το δούμε. Προς ενημέρωσή σου πάντως, σε επίπεδο ψηφιακής ισοστάθμισης και μόνον, το γνωστό σου μπέρυ κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ότι δουλειά κάνει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άλλο εργαλείο της ίδιας μορφής. Το copland κάνει κι άλλα πράγματα πέραν της ψηφιακής ισοστάθμισης με τρόπο ενδεχομένως και αμφιλεγόμενο, που όμως είναι ευκολότερος να τον υλοποιήσεις από ότι με μια αμιγώς επαγγελματική συσκευή του τζάμπα. Γενικώς πρόκειται για μια πολύ πιο σοβαρή συσκευή που ασχολείται και με προβλήματα χώρου, απευθύνεται σε απλούς χρήστες και έχει το μέγα μειονέκτημα ότι παρεμβάλει αναλογικοψηφιακούς μετατροπείς...

Reaction score
2
Παρακολουθωντας με ενδιαφερον την υποθεση, και χωρις να θελω να εμπλακω επι της ουσιας, μου εχει δημιουργηθει μια σειρα απο αποριες :

Γιαννη Μιχαηλο

1) Χωρις να σχολιαζω εαν εχεις δικιο ή αδικο, εκπροσωπεις και αλλους εκτος απο τον εαυτο σου, και ποιους ?

2) Οταν το θεμα αναγκαστικα αναγεται σε επιπεδο τεχνικης αναλυσης, νομιζεις οτι μπορεις να ανταποκριθεις ?

3) Εισαι/εισαστε της αποψης οτι μονο οι Ακουστικες εντυπωσεις απο ενα μηχανημα - συστημα ειναι αρκετες για να αξιολογηθει αυτο πληρως ? Εν ολιγοις θεωρεις αχρηστη την αναφορα στα τεχνικα ?

Θα ηθελα καλοπροαιρετες απαντησεις (στο υφος των ερωτησεων)
1) μονο τον εαυτο μου
2) Αποσπασμα απο Κωστα Κογια - (Ο οδηγός δεν χρειάζεται να είναι top loaded, εκτός αν εκτελεί και χρέη προέκτασης του πουλιού του αδικημένου από τη Φύση ιδιοκτήτη του• κατά συνέπειαν, τα top loaders απευθύνονται μόνο σε άνδρες αγοραστές, ενώ οι συσκευές με το κλασικό συρτάρι, ή σχισμή, απευθύνονται σε νορμάλ άνδρες, καθώς επίσης και σε γυναίκες, (οι οποίες, έτσι κι αλλιώς, είναι νορμάλ). ) -
Αν αυτο εσυ Μιχαλη το λαμβανεις ως τεχνικη αναλυση τοτε σαφως οχι.
3) Τι να το κανω αν μετραει καλα αλλα δεν ακουγεται το ιδιο?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ποσο πιθανο ειναι αυτο?
Βράσε ρύζι...
Ο Γιάννης λέει ότι το μοναδικό του κριτήριο είναι το αυτί του. Δηλαδή σε μηχανές τεχνολογίας, πρέπει υποχρεωτικά να επικρατήσουν μερικά δις υποκειμενικά κριτήρια επειδή οι χαϊεντάδες δεν σκαμπάζουν από τεχνικά κριτήρια...

Αν το έχεις καταλάβει, όλος ο ντόρος γίνεται για να φέρουμε το χάι έντ στα μέτρα μας, μέχρι εκεί που φτάνουμε εμείς, έτσι ώστε να μην μπορεί να μας την βγει ο κάθε Κόγιας με τις άχρηστες γνώσεις του ναούμ... "happy_1"

Reaction score
2
Βράσε ρύζι...
Ο Γιάννης λέει ότι το μοναδικό του κριτήριο είναι το αυτί του. Δηλαδή σε μηχανές τεχνολογίας, πρέπει υποχρεωτικά να επικρατήσουν μερικά δις υποκειμενικά κριτήρια επειδή οι χαϊεντάδες δεν σκαμπάζουν από τεχνικά κριτήρια...

Αν το έχεις καταλάβει, όλος ο ντόρος γίνεται για να φέρουμε το χάι έντ στα μέτρα μας, μέχρι εκεί που φτάνουμε εμείς, έτσι ώστε να μην μπορεί να μας την βγει ο κάθε Κόγιας με τις άχρηστες γνώσεις του ναούμ... "happy_1"
Αι λαικ ιτ γουεν γιου τοκ ντερτι :happy_5: :happy_5:

Μα ηρεμος ειμαι βρε φιλε.Ειλικρινα αν βρεθουμε απο κοντα στο αποδεικνυω. Που το κακο? Τι σε ενοχλησε?
Μα ειδες να ενοχληθηκα πουθενα? Απλα σε ειδα λιγο ετοιμο να αρπαχτεις :happy_8:

Reaction score
2
Βράσε ρύζι...

Ρε Νικολα αστα αυτα! Ελα αν θελεις να συγκρινουμε το πως στηνω εγω ενα συστημα και μετα ακολουθω κι εγω εσενα! Το πας το στοιχημα? Και βαλε οτι ψηφιακο ματζουνι θελεις ελευθερα! Α και μην με προκαλεις με τα τεχνικα γιατι ξερεις λιγα για εμενα (αν τελικα απευθυνεσαι σε εμενα).
Τι σχεση του πεους με τα τεχνικα μαλλον ο φιλος σου τη προβαλε πρωτος.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ελα αν θελεις να συγκρινουμε το πως στηνω εγω ενα συστημα και μετα ακολουθω κι εγω εσενα!
Βρε συ, γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει πως στήνεις ΕΣΥ ένα σύστημα. Έχω δει πως στήνουν ΑΛΛΟΙ συστήματα και μου αρκεί. Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι δυό μας θα λύσουμε αυτό το θέμα και μάλιστα στο σπίτι σου?

Στήσ' τα όπως θέλεις, δεν μου πέφτει λόγος. ΑΛΛΑ άσε με να διατηρώ το δικαίωμα εκτός από το να να τα ακούσω, να μετρήσω κιόλας για να αποφασίσω αν είναι καλά ή όχι. Η πλάκα ξέρεις, δεν είναι όταν τα αποτελέσματα ακροάσεων δεν συμφωνούν με τις μετρήσεις αλλά όταν συμφωνούν. Εκεί είναι το μεγαλύτερο γέλιο...

- Και δεν μου λες αλήθεια, έχεις μετρήσει ποτέ, μόνος σου ή με την βοήθεια κάποιου επαγγελματία, το σύστημα - χώρο σου και τι αποτελέσματα είχες?

Reaction score
13
1) μονο τον εαυτο μου

Πολυ ωραια. Ομως μην γραφεις εαν θελεις στον πληθυντικο διοτι μενει ο υπαινιγμος οτι επικαλεισαι καποια "Σιωπηρα πλειοψηφια"

2) Αποσπασμα απο Κωστα Κογια - (Ο οδηγός δεν χρειάζεται να είναι top loaded, εκτός αν εκτελεί και χρέη προέκτασης του πουλιού του αδικημένου από τη Φύση ιδιοκτήτη του• κατά συνέπειαν, τα top loaders απευθύνονται μόνο σε άνδρες αγοραστές, ενώ οι συσκευές με το κλασικό συρτάρι, ή σχισμή, απευθύνονται σε νορμάλ άνδρες, καθώς επίσης και σε γυναίκες, (οι οποίες, έτσι κι αλλιώς, είναι νορμάλ). ) -
Αν αυτο εσυ Μιχαλη το λαμβανεις ως τεχνικη αναλυση τοτε σαφως οχι.

Τα περι Κογια τα εχουμε πει. Εχει το στυλ του...
Προσωπικα δεν στεκομαι στα περι "ορνιθολογιας".
Εχει ομως μια αποψη που την τεκμηριωνει μια χαρα.
Ας σταθουμε εκει επιτελους.

3) Τι να το κανω αν μετραει καλα αλλα δεν ακουγεται το ιδιο?
Αυτο το επιχειρημα το βρισκω απλοικο και γενικευμενο, και συγγνωμη που στο λεω ετσι. Επισης κρυβει κινδυνους.
Εγω πιστευω οτι συνηθως η σωστη αποδοση βρισκεται σε συμφωνια με τις καλες μετρησεις. Αλλα περα απ' αυτο υπαρχει παντα το ενδεχομενο μια γενικα προχειρη κατασκευη να ξεγελαει τις αισθησεις, πραγμα που χωρις Τεχνικο Ελεγχο ΔΕΝ μπορει να γινει αμεσα αντιληπτο. Εξ αλλου πως αλλοιως μπορεις να αξιολογησεις ενα Τεχνολογικο προιον για την ποιοτητα κατασκευης του, την επικαιρη Τεχνολογια του, τον αναμενομενο βαθμο αξιοπιστιας του, την σχεδιαστικη σχολη που ακολουθει. Καποιοι πιο εμπειροι μπορει να ξερουν περι τινος προκειται ΠΡΙΝ ΚΑΝ το ακουσουν, ή να ξερουν ΤΙ περιμενουν να ακουσουν.
Νομιζω οτι στο θεμα αυτο εχουμε βρεθει συμφωνοι ΟΛΟΙ εδω μεσα οτι η αξιολογηση ειναι διαδικασια που απαιτει και την Τεχνικη και την Ακουστικη προσεγγιση στον ιδιο βαθμο. Εαν δεν συμφωνεις με αυτη ακριβως την διατυπωση, σε παρακαλω να δηλωσεις ΤΙ ακριβως πρεσβευεις.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νομιζω οτι στο θεμα αυτο εχουμε βρεθει συμφωνοι ΟΛΟΙ εδω μεσα οτι η αξιολογηση ειναι διαδικασια που απαιτει και την Τεχνικη και την Ακουστικη προσεγγιση στον ιδιο βαθμο.
Αυτό πολύ με άρεσε, θα το λέω κι εγώ... :happy_9:
Ποιός σου είπε όμως ότι συμφώνησαν όλοι? Η μόνιμη αντίδραση είναι όχι μόνον ότι η εμπειρία κερδίζει τα πάντα, αλλά ακόμη χειρότερα, ο ισχυρισμός ότι αυτή η όποια εμπειρία παράγει και γνώση...

Να μην τα ξαναλέω, είναι λες και οι πάπιες (με την εμπειρία τους), εφηύραν την άνωση...

Reaction score
13
Ουτε βεβαια και ο Νικος επιασε τον παπα απ τα αρ... με το μπουζουκακι εκεινο ή οποιο αλλο, καθως αυτα τα οργανα ειναι απλα ενδεικτικα μιας χονδρικης συμπεριφορας, που πολλες φορες φαινεται και με το ματι.

Ξερεις οπως παλια οι Τροχαιοι που στηνανε τα ρανταρ χωρις τροφοδοσια και σου κοβανε κληση για ταχυτητα κατ' εκτιμηση.
- Κυριε τρεχατε
- Με ποσα ?
- Με 142
- Τι λετε οργανο ? Εγω πηγαινα 220
- Δηλαδη τωρα τι θελεις να σου παρω και τα σωβρακα? Πληρωσε την κληση και ησυχασε.

Reaction score
0
Απάντηση: Κριτήρια επιλογής cd-player.

Μα εσύ Νίκο συνέχεια υποτιμάς την ακουστική εμπειρία.
Και μιλώντας προσωπικά, επειδή είμαι χομπύστας, στα @@ μου η τεχνική γνώση αν μ αρέσει κάτι.
Είναι σαν να έχεις την Φεράρι, έτοιμη, αναμμένη να σε περιμένει και αντί να την πάρεις να την κεκ@λόσεις, αρχίζεις και διαβάζεις 1000 τεστ σε περιοδικά και πάρεις ένα μηχάνημα και αρχίζεις να μετράς ρύπους, ιπποδύναμη κλπ.
Αντί για Φεράρι μπορούμε να βάλουμε ως παράδειγμα και καμιά κοπέλα (όπως αυτή στο άβαταρ μου)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ουτε βεβαια και ο Νικος επιασε τον παπα απ τα αρ... με το μπουζουκακι εκεινο ή οποιο αλλο, καθως αυτα τα οργανα ειναι απλα ενδεικτικα μιας χονδρικης συμπεριφορας, που πολλες φορες φαινεται και με το ματι.

Ξερεις παλια οι Τροχαιοι που στηνανε τα ρανταρ χωρις τροφοδοσια και σου κοβανε κληση για ταχυτητα κατ' εκτιμηση.
- Κυριε τρεχατε
- Με ποσα ?
- Με 142
- Τι λετε οργανο ? Εγω πηγαινα 220
- Δηλαδη τωρα τι θελεις να σου παρω και τα σωβρακα? Πληρωσε την κληση και ησυχασε.
Έτσι είναι βέβαια. Το θέμα είναι όμως να έχεις και... μάτι. :happy_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Κριτήρια επιλογής cd-player.

Μα εσύ Νίκο συνέχεια υποτιμάς την ακουστική εμπειρία.
Καθόλου. Μόνον όταν αυτή καλείται να βγάλει θέσφατα και απόλυτα συμπεράσματα υποβαθμίζοντας οποιοδήποτε άλλο κριτήριο. Ακόμη και οι ακροάσεις δε, ένα συγκριτικό ας πούμε, έχουν συγκεκριμένο τρόπο που πρέπει να γίνονται, όχι με πτι φουρ και λεμονάδες.

Αν εσένα σε προσωπικό επίπεδο δεν σε ενδιαφέρει οτιδήποτε άλλο πέραν της εμπειρίας, αυτό φίλε μου είναι απολύτως σεβαστό, αλλά γιατί να είναι και... hi end?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός