Mp3 και κόντρες

Status
Not open for further replies.
Reaction score
5
Μιλάμε για MP3. Όχι για Windows Media ή κάτι άλλο.
Πάντως θα ξεκαθαριστούν τα τεχνικά θέματα όταν φτάσει η ώρα.

Reaction score
10
Επειδη δεν πηρα απαντηση ξαναρωταω!Τι γινετε αν καποιος εχει καποιο wave editor ειτε ενα καλο sequencer οπως logic pro και δει εκει τις κυματομορφες για να απαντησει στο τεστ?Εγω εχω ενα τετοιο ας πουμε.

Reaction score
19
Αν κατάλαβα καλά δεν θα ξέρουμε ποιό track είναι το original.

Άρα τι να σου πουν οι κυμματομορφές; Απλά θα είναι διαφορετικές μεταξύ τους.

Reaction score
3.496
Θα βλεπεις ποια κυματομορφη ειναι κουτσουρεμενη!

Δεν νομίζω ότι ένα MP3 που έχει γίνει στη συνέχεια wav μπορείς να το αναγνωρίσεις εύκολα με κάποιο wave editor. Κουτσούρεμα όπως λες δεν υπάρχει. Εννοείται όταν δεν γνωρίζεις ποιο είναι το original ασυμπίεστο track.
Οπότε το test θα πρέπει να γίνει σε μια μη εμπορική ηχογράφηση. Θα ηχογραφήσουμε εμείς ένα δικό μας κομμάτι

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.015
Παιδιά, μπορείτε να επιστρατεύσετε όποιον τρόπο θέλετε. Μπορείτε να ακούσετε τα κομμάτια σε όποιο σύστημα θέλετε, μπορείτε να ανοίξετε τις κυμματομορφές με όποιο πρόγραμμα θέλετε, μπορείτε να ψάξετε για κουτσουρέματα, όπως λέτε, μπορείτε να φωνάξετε και τον ίδιο τον Άγιο Πέτρο να σας πει, μπορείτε να κάνετε ευχέλαιο, βουντού, ομαδική προσευχή, ό,τι θέλετε. Το ζητούμενο είναι να βρείτε τί είναι ποιό. Το πώς, είναι δικό σας πρόβλημα.

Reaction score
4
Απάντηση: Mp3 και κόντρες

Πολύ ενδιαφέρον το τεστ που σκοπεύετε να κάνετε.
Είμαι και εγώ από αυτούς που πιστευουν ότι η διαφορά μεταξύ ασυμπίεστου και mp3 θα είναι φανερή.
Δεν κατάλαβα όμως τι ακριβώς κρίνεται... αν το σύστημά μας μπορεί να παίξει το κάτι παραπάνω που 'κόβεται' στην μετατροπή σε mp3 - ο τρόπος συμπίεσης - τα αφτιά μας ;

Πέρυσι αγόρασα ένα mp3 player και το πρώτο που έκανα ήταν να γράψω το ίδιο κομμάτι σε wav και mp3. Η διαφορά είναι μεγάλη και σκεπτόμενος ότι φαίνεται αναπαραγοντάς το από το ίδιο το player σίγουρα σε ένα 'audio' σύστημα θα είναι μεγαλύτερη.
Σημαντικό κατά την γνώμη μου είναι το κομμάτι που θα δοκιμαστεί (όπως έχει ήδη αναφερθεί). (Να έχει 'απ'όλα', τύμπανα, μπάσο, πνευστά....)

Υ.Γ.
Το normalize έχω την εντύπωση πως επεμβαίνει μόνο στις στάθμες.

Off topic
Αν πάντως μετά από αυτό το τεστ αποφασίσουν μερικοί να αγοράσουν mp3, μην πάτε κατευθείαν σε iPod....υπάρχουν σαφώς καλύτερα μηχανάκια :smoking:

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Mp3 και κόντρες

Πέρυσι αγόρασα ένα mp3 player και το πρώτο που έκανα ήταν να γράψω το ίδιο κομμάτι σε wav και mp3. Η διαφορά είναι μεγάλη και σκεπτόμενος ότι φαίνεται αναπαραγοντάς το από το ίδιο το player σίγουρα σε ένα 'audio' σύστημα θα είναι μεγαλύτερη.
Η μετατροπή από wav σε mp3 μπορεί να γίνει με αμέτρητους τρόπους, από πολύ χάλια μέχρι ιδανικά. :)

Θυμάται κανείς άραγε τον Xing encoder; Υπάρχει ακόμα;
Αυτός για παράδειγμα, ήταν απαράδεκτος, δεν υπήρχε υψηλή που να μην αλλοίωνε. Τα artifacts κάναν παρέλαση!

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Mp3 και κόντρες

Η μετατροπή από wav σε mp3 μπορεί να γίνει με αμέτρητους τρόπους, από πολύ χάλια μέχρι ιδανικά. :)
...
Συμφωνώ :cool_4:
Το 'ιδανικά' δεν ξέρω αν ταιριάζει όμως :happy_9:

Reaction score
7

Θυμάται κανείς άραγε τον Xing encoder; Υπάρχει ακόμα;Αυτός για παράδειγμα, ήταν απαράδεκτος, δεν υπήρχε υψηλή που να μην αλλοίωνε. Τα artifacts κάναν παρέλαση!
Ωχ παναγία μου που τον θυμήθηκες; Ακόμα και με το bitrate σε 256Kbps το Warbling και Ringing Effect ήταν εμφανέστατο. Πραγματικά δεν ακουγόταν!

Reaction score
4.735
Σκοπός είναι το αυτί να καταλάβει διαφορές αν επιστρατευτεί άλλο μέσο τότε είναι σαν να παραδέχεσε ότι δεν καταλαβαίνεις τίποτα από διαφορές και προσπαθείς με γιατροσόφια να βγάλεις άκρη.
Όταν αγοράζουμε κάποιο μηχάνημα μάλλον το αυτί εμπιστευόμαστε παρά αν η κυματομορφή είναι σούπερ τέλεια και χωρίς παραμόρφωση .

Reaction score
3.496
Προσοχή και στα καλώδια ρεύματος. Αλλο καλώδιο παίζει καλύτερα τα wav και άλλο καλύτερα τα MP3.

Reaction score
10
Δεν νομίζω ότι ένα MP3 που έχει γίνει στη συνέχεια wav μπορείς να το αναγνωρίσεις εύκολα με κάποιο wave editor. Κουτσούρεμα όπως λες δεν υπάρχει. Εννοείται όταν δεν γνωρίζεις ποιο είναι το original ασυμπίεστο track.
Οπότε το test θα πρέπει να γίνει σε μια μη εμπορική ηχογράφηση. Θα ηχογραφήσουμε εμείς ένα δικό μας κομμάτι
Γιατι αμφιβαλεις οτι οι κυματομορφες θα διαφερουν?Μα δεν σε νοιζει ποιο ειναι το original, θελεις απλα να δεις αν υπαρχει διαφορα!

Reaction score
0
Απάντηση: Mp3 και κόντρες

καλημερα! προτεινα στο συναδελφο κωστα Φ. που μου ειπε να συμμετασχω να κανει το πιο απλο.

να παει σε ενα φιλο του ή αν δεν εχει καποιος φιλος του set πανω σε full range, σε καποιον αντιπροσωπο που να διαθετει ενα τετοιο σχημα, με το cd του, και να ακουσει μονος του με τα αυτια του, μεσα απο ενα καλο και αναλυτικο πλεηερ.

αυτο θα του δειξει οτι ασυμπιεστο αντιγραφο εχει διαφορα απο συμπιεσμενο και κατοπιν αποσυμπιεσμενο αντιγραφο με το wmp 11.

δεν ειναι οτι εχω το αυτι του σουπερμαν βρε παιδια! λολ!

ειναι οτι το σχημα αυτο (set me full range και αναλυτικο πλεηερ με καλη ηχογραφηση) δειχνει τη διαφορα.
και αυτο οφειλεται στην μεγαλη διαφανεια του ακουσματος αλλα και στην χρονικη του ευθυγραμμιση.

δεν ειναι αναγκη να πιστεψετε αυτο που λεω. καντε τη δοκιμη μονοι σας.

Reaction score
3.496
Re: Απάντηση: Re: Mp3 και κόντρες

μ'αρεσει η σιγουρια σου οτι κατι τετοιο θα ξεφυγει απο ενα set/f-r :)
ακομα και αν αυτο ειναι στη βαση της κατηγοριας του οπως το δικο μου.
απο τα πιο φτηνα δηλαδη.

ειπαμε. βαλε καμια καλη φωνη (μαρινελλα ας πουμε, ή το κομματι απο το τιτανικο) και ελπιζω να σου δειξω οτι hi-end δεν σημαινει τρανζιστορ πανω σε ενα muon....
(που το δικο μου συστημα δεν το θεωρω και τοσο hi-end)

αν κανω λαθος τοτε οποτε μπορεσεις, θα σε φιλοξενησω οσες μερες θελεις στο νεο σπιτι μου για να με βοηθησεις να στησω καλα το σεταπ μου αφου σιγουρα εσυ θα εχεις καλυτερο αυτι απο το δικο μου μιας και εγω ακουω φαντασματα :)
και φυσικα θα πουλησω το set μου και το ηχειο μου (ποιος ο λογος να τα εχω πια αν δεν μπορουν να βρουν κατι τοσο απλο?) και θα αγορασω ενα δυνατο τρανζιστορ δυο τριδρομα και ενα σαμπγουφερ μαζι τους για να ακουω "σωστα"
λολ!

τωρα που το σκεπτομαι ακομα καλυτερα να εχει πασχαλη τερζη και χατζηγιαννη
γιατι η μαρινελλα ειναι απιστευτη οπως και να ειναι
Νικόλα, μια βδομαδούλα είναι αρκετή. :happy_4:

Reaction score
19
diabolical, τι εννοείς κουτσουρεμένη κυμματομορφή;

Πιστεύεις ότι θα δεις κάτι αφυσικό σε κάποια κυμματομορφή που θα φωνάζει ότι είναι mp3;

Reaction score
3.496

.. ειναι οτι το σχημα αυτο (set me full range και αναλυτικο πλεηερ με καλη ηχογραφηση) δειχνει τη διαφορα.
και αυτο οφειλεται στην μεγαλη διαφανεια του ακουσματος αλλα και στην χρονικη του ευθυγραμμιση.

δεν ειναι αναγκη να πιστεψετε αυτο που λεω. καντε τη δοκιμη μονοι σας.
Αμφιβάλω αν με ένα ενισχυτή SET και παραμόρφωση 10% θα καταλάβουμε διαφορά. Εγώ λέω να χρησιμοποιήσουμε ένα κανονικό ενισχυτή.

Υ.Γ Κατά προτίμηση ψηφιακό.

Reaction score
10
diabolical, τι εννοείς κουτσουρεμένη κυμματομορφή;

Πιστεύεις ότι θα δεις κάτι αφυσικό σε κάποια κυμματομορφή που θα φωνάζει ότι είναι mp3;
Εννοειται αφου αποκοποτονται συχνοτητες.

Status
Not open for further replies.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis