- Reaction score
- 5
Μιλάμε για MP3. Όχι για Windows Media ή κάτι άλλο.
Πάντως θα ξεκαθαριστούν τα τεχνικά θέματα όταν φτάσει η ώρα.
Πάντως θα ξεκαθαριστούν τα τεχνικά θέματα όταν φτάσει η ώρα.
Θα βλεπεις ποια κυματομορφη ειναι κουτσουρεμενη!
Η μετατροπή από wav σε mp3 μπορεί να γίνει με αμέτρητους τρόπους, από πολύ χάλια μέχρι ιδανικά.Πέρυσι αγόρασα ένα mp3 player και το πρώτο που έκανα ήταν να γράψω το ίδιο κομμάτι σε wav και mp3. Η διαφορά είναι μεγάλη και σκεπτόμενος ότι φαίνεται αναπαραγοντάς το από το ίδιο το player σίγουρα σε ένα 'audio' σύστημα θα είναι μεγαλύτερη.
Συμφωνώ :cool_4:Η μετατροπή από wav σε mp3 μπορεί να γίνει με αμέτρητους τρόπους, από πολύ χάλια μέχρι ιδανικά.
...
Ωχ παναγία μου που τον θυμήθηκες; Ακόμα και με το bitrate σε 256Kbps το Warbling και Ringing Effect ήταν εμφανέστατο. Πραγματικά δεν ακουγόταν!Θυμάται κανείς άραγε τον Xing encoder; Υπάρχει ακόμα;Αυτός για παράδειγμα, ήταν απαράδεκτος, δεν υπήρχε υψηλή που να μην αλλοίωνε. Τα artifacts κάναν παρέλαση!
Γιατι αμφιβαλεις οτι οι κυματομορφες θα διαφερουν?Μα δεν σε νοιζει ποιο ειναι το original, θελεις απλα να δεις αν υπαρχει διαφορα!Δεν νομίζω ότι ένα MP3 που έχει γίνει στη συνέχεια wav μπορείς να το αναγνωρίσεις εύκολα με κάποιο wave editor. Κουτσούρεμα όπως λες δεν υπάρχει. Εννοείται όταν δεν γνωρίζεις ποιο είναι το original ασυμπίεστο track.
Οπότε το test θα πρέπει να γίνει σε μια μη εμπορική ηχογράφηση. Θα ηχογραφήσουμε εμείς ένα δικό μας κομμάτι
Νικόλα, μια βδομαδούλα είναι αρκετή. :happy_4:μ'αρεσει η σιγουρια σου οτι κατι τετοιο θα ξεφυγει απο ενα set/f-r![]()
ακομα και αν αυτο ειναι στη βαση της κατηγοριας του οπως το δικο μου.
απο τα πιο φτηνα δηλαδη.
ειπαμε. βαλε καμια καλη φωνη (μαρινελλα ας πουμε, ή το κομματι απο το τιτανικο) και ελπιζω να σου δειξω οτι hi-end δεν σημαινει τρανζιστορ πανω σε ενα muon....
(που το δικο μου συστημα δεν το θεωρω και τοσο hi-end)
αν κανω λαθος τοτε οποτε μπορεσεις, θα σε φιλοξενησω οσες μερες θελεις στο νεο σπιτι μου για να με βοηθησεις να στησω καλα το σεταπ μου αφου σιγουρα εσυ θα εχεις καλυτερο αυτι απο το δικο μου μιας και εγω ακουω φαντασματα
και φυσικα θα πουλησω το set μου και το ηχειο μου (ποιος ο λογος να τα εχω πια αν δεν μπορουν να βρουν κατι τοσο απλο?) και θα αγορασω ενα δυνατο τρανζιστορ δυο τριδρομα και ενα σαμπγουφερ μαζι τους για να ακουω "σωστα"
λολ!
τωρα που το σκεπτομαι ακομα καλυτερα να εχει πασχαλη τερζη και χατζηγιαννη
γιατι η μαρινελλα ειναι απιστευτη οπως και να ειναι
Αμφιβάλω αν με ένα ενισχυτή SET και παραμόρφωση 10% θα καταλάβουμε διαφορά. Εγώ λέω να χρησιμοποιήσουμε ένα κανονικό ενισχυτή... ειναι οτι το σχημα αυτο (set me full range και αναλυτικο πλεηερ με καλη ηχογραφηση) δειχνει τη διαφορα.
και αυτο οφειλεται στην μεγαλη διαφανεια του ακουσματος αλλα και στην χρονικη του ευθυγραμμιση.
δεν ειναι αναγκη να πιστεψετε αυτο που λεω. καντε τη δοκιμη μονοι σας.
Εννοειται αφου αποκοποτονται συχνοτητες.diabolical, τι εννοείς κουτσουρεμένη κυμματομορφή;
Πιστεύεις ότι θα δεις κάτι αφυσικό σε κάποια κυμματομορφή που θα φωνάζει ότι είναι mp3;