Mp3 και κόντρες

Status
Not open for further replies.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.014
1. Αντώνης Κ.
2. Xfader
3. Μιχάλης Σπέρτος
4. Δημήτριος Ντοκατζής
5. Unforgiven
6. Σπύρος Μπλάτσιος
7. Pseiras
8. Σταύρος Μπαρτζόκας
9. Subcode
10. Juf
11. Spresv
12. Ak1s
13. Hleios
14. Chris141266
15. Leo69
16. Μάκης Ευμορφόπουλος
17. Gbour
18. kastrato
19. Nicholas
20. Χρυσόστομος Μ.
21. sp502
22. Μάριος Λαζάρου
23. Κώστας Δ.
24. LUXMAN
25. nickolas
26. GTX
27. Andrew

Reaction score
3.492
Παιδιά, μπορείτε να επιστρατεύσετε όποιον τρόπο θέλετε. Μπορείτε να ακούσετε τα κομμάτια σε όποιο σύστημα θέλετε, μπορείτε να ανοίξετε τις κυμματομορφές με όποιο πρόγραμμα θέλετε, μπορείτε να ψάξετε για κουτσουρέματα, όπως λέτε, μπορείτε να φωνάξετε και τον ίδιο τον Άγιο Πέτρο να σας πει, μπορείτε να κάνετε ευχέλαιο, βουντού, ομαδική προσευχή, ό,τι θέλετε. Το ζητούμενο είναι να βρείτε τί είναι ποιό. Το πώς, είναι δικό σας πρόβλημα.
Δηλώνω τη συμμετοχή μου.

Ομως προσοχή. Ετσι και το πρόγραμμα αναγνώρισης της αυθεντικότητας των αρχείων CDA εμφανίσει τα αρχεία που προέρχονται από MPEG (MP3), τότε θα ανεβάσω τη λίστα με τα σωστά αποτελέσματα.

Βρείτε τρόπο να μην είναι αναγνωρίσημα με κάποιο γνωστό ή λιγότερο γνωστό εργαλείο (S/W).

Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.

Ελπίζω να έγινα σαφής. Η πρόθεσή μου είναι να αποτρέψω αυτούς που θα προσπαθήσουν να αναγνωρίσουν τα MP3 χωρίς ακρόαση.

Το πρόγραμμα που ανέβασα στο προηγούμενο post, μέχρι τώρα όπου και να το δοκίμασα αναγνώρισε όλα τα αρχεία CDA, τα προερχόμενα από MPEG.

Καλή συνέχεια . Ραντεβού το Σεπτέμβρη.

Reaction score
0
gkar, δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να γίνει αυτό.

Αν δεν υπάρχουν διαφορές, τότε θα έχουμε δυο πανομοιότυπα αρχεία σε όλους τους τομείς.

Και αυτό από όσο γνωρίζω με απωλεστικό δεν γίνεται.

Ενημερωτικά και το eac και το foobar2000 και το audicity και πολλά άλλα, δίνουν την δυνατότητα σύγκρισης.

Εγώ στηρίζομαι μόνο στην ειλικρίνια και στην καλή διάθεση.

Reaction score
3.492
Επίσης κάποια στιγμή, αν βρω το χρόνο θα ψάξω και τα εμπορικά επίσημα CDs.
Nα είστε σίγουροι ότι θα ανεβάσω ονόματα και εταιρείες σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποια από αυτά τα CDs που αγοράζουμε προέρχονται από MP3 .

Reaction score
3.492
Εγώ στηρίζομαι μόνο στην ειλικρίνια και στην καλή διάθεση.

Εγώ στηρίζομαι στο worst case condition.
Στο audio δυστυχώς, δεν υπάρχει ειλικρίνια . Θα έλεγα μάλιστα ότι συντηρείται η κακοήθεια .

Reaction score
3.492
gkar, δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να γίνει αυτό.

Αν δεν υπάρχουν διαφορές, τότε θα έχουμε δυο πανομοιότυπα αρχεία σε όλους τους τομείς.
Μην ακούω τέτοια , υπάρχουν τεράστιες διαφορές σε επίπεδο bit , καθώς και συγκεκριμένα "bit patterns" .... if you know what I mean.

Kαληνύχτα σε όλους, πρέπει να κλείσω.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Mp3 και κόντρες

Μάνο, παρόλο που σου αναγνωρίζω το σθένος με το οποίο υπερασπίζεσαι τη θρησκεία σου...εεε.. συγγνώμη το HiEnd σε κάθε σου post, γράψε και τίποτα άλλο βρε αδερφέ. Το πολύ το Κυρ-Ελέησον το βαριέται κι ο παπάς (μια που μιλάμε για θρησκείες) - πόσο μάλλον την κλάψα και τη γκρίνια....

Θα λάβεις μέρος στη δοκιμή? Αν όχι, γράφεις σε λάθος thread.
Εσυ απο τα παραπανω ,αυτο καταλαβες???? Οσο για κλαψα και γκρινιες ασε βλεπουμε ποιοι κλαψουριζουν και γιατι!!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mp3 και κόντρες

Εσυ απο τα παραπανω ,αυτο καταλαβες???? Οσο για κλαψα και γκρινιες ασε βλεπουμε ποιοι κλαψουριζουν και γιατι!!
Όχι απο τα παραπάνω. Αυτά ήταν η αφορμή. Από μία αναζήτηση στα τελευταία σου post το κατάλαβα. :cool_4:

Αλλά για να μην είμαστε και offtopic... Στη δοκιμή θα λάβεις μέρος? :happy_2:

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mp3 και κόντρες

Όχι απο τα παραπάνω. Αυτά ήταν η αφορμή. Από μία αναζήτηση στα τελευταία σου post το κατάλαβα. :cool_4:

Αλλά για να μην είμαστε και offtopic... Στη δοκιμή θα λάβεις μέρος? :happy_2:
ΟΧΙ,ετσι και αλλιως για μενα προσωπικα δεν τιθεται θεμα συγκρισης των δυο φορμα,αφου οσες φορες και αν ακουσω mp3 (εχω αρκετα στο pc ) ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν με ικανοποιει ηχητικα.Εξαλλου μονο και μονο για τους λογους και με τον τροπο που γινεται αυτη η υποτιθεμενη <<κοντρα> με βρισκει αντιθετο,ας μην ειμαστε αλλο off topic και ας αφησουμε αυτους που ενδειαφερονται..... Υ.Γ Πανω απ ολα με ενδιαφερει να απολαμβανω την μουσικη που ακουω και να την ακουω με οση μεγαλλυτερη πιστοτητα γινεται,εαν δεν μας ικανοποιει το cd φαντασου τι γινεται με καποιο φορμα που το συμπιεζει κιολας....Σκοπος του χομπυ, (ασχετα εαν λεγεται hiend η hifi ),ειναι να ακουμε καλλυτερα, να απολαμβανουμε αυτο που ακουμε οπως αρεσει στον καθενα,αυτη ειναι η αποψη μου και εμπιστευομαι πρωτιστως τα αυτια μου,δεν εχω κομπλεξ με αυτα που διαθετω αλλα ουτε και με αυτους που εχουν καλλυτερα απο μενα,το να ψαχνω τροπο για να μειωνω καποιους δεν ειναι το ζητουμενο απο μενα και καλα θα ηταν πολλοι να ακολουθουσαν αυτο το σκεπτικο......Αντε και καλες κοντρες....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Μανο,με συγχωρεις κιολας που ανακατευομαι, αλλα γιατι δεν το κανεις για την εμπειρια και μονο?
Αυτη αλλωστε δεν ειναι και η μεθεξη του καλου χομπιστα?

Reaction score
2
Μανο,με συγχωρεις κιολας που ανακατευομαι, αλλα γιατι δεν το κανεις για την εμπειρια και μονο?
Νομιζω πως απαντησα στο προυγουμενο post,(εχω και ακουω mp3,αλλα ποτε δεν με ικανοποιησαν ηχητικα),γιατι ορισμενοι δεν μπορουν να το αποδεκτουν και προσπαθουν με διαφορους τροπους να αποδειξουν το αντιθετο?? η μεθεξη του καλου χομπιστα ,οπως σωστα αναφερεις,για μενα ειναι η βελτιωση του ηχητικου του ακουσματος και οχι το αντιθετο......Σκοπος ειναι να ακουμε μουσικη και να την ακουμε οσο πιο σωστα γινεται!!

Reaction score
2
........................................................................................................
Ξέρεις, θα περιμένω όσο χρειαστεί, προκειμένου να έρθουν και να δηλώσουν συμμετοχή τα χρυσά αυτιά που μας λένε κουφούς, ότι γελοιοποιήσαμε το hi end, ότι είμαστε άσχετοι, ότι είμαστε ξερόλες, ότι το hi fi είναι οι εμπειρίες και τα χαρτιά είναι άχρηστα, ότι δεν ξέρουμε να ακούμε, ότι δεν έχουμε καλά μηχανήματα, ότι δεν ξέρουμε τι είναι hi end, ότι δεν έχουμε την απαραίτητη εμπειρία σε σωστά ακούσματα, κουλουπού κουλουπού κουλουπου... και στο καπάκι παραπονιούνται για το δικό τους "δικαίωμα" να λένε την άποψή τους και ότι εμείς οι κακοί, είμαστε αυτοί που τους ειρωνευόμαστε, τους χλευάζουμε και δεν τους αφήνουμε να μιλάνε...

........................................................................................................το παραπανω κειμενο κατα την γνωμη σου,δειχνει την υγιεις μεθεξη ενος καλου χομπιστα??? Δειχνει οτι το μονο αιτιο και αφορμη ειναι ποιοτικοτερη μουσικη??? Μηπως ο μονος λογος ειναι η αποδειξη <<κατι>> σε <<καποιους>>...Ας τα αφησουμε αυτα γιατι ειμαστε πολυ off topic.....θα παρακολουθω της εξελιξεις και θα τα ξαναπουμε στο τελος.....της κοντρας!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Θελεις να σου πω τι πιστευω ειλικρινα Μανο?
Πιστευω λοιπον οτι οταν απαγγελματιες του χωρου-οπως ο Βασιλης Χουρμουζιαδης η και ο γραφων εαν θελεις-υποστηριζουν την εμπειρια, αν μη τι αλλο, μιας κοντρας απο την οποια, ανεξαρτητου αποτελεσματος, θα βγουν ζημιωμενοι τοτε ο απλος χομπιστας δεν θα μπορουσα να θυσιασει λιγα γραμμαρια ego?Ολα αυτα στην χειροτερη περιπτωση βεβαια...

Και να σου πω και κατι αλλο?
Εαν ο Μπλατσιος η ο Κογιας η ο Τσαρουχας υποστηριζαν πανακριβες συσκευες τοτε δεν θα ειχαν, στα ματια μου τουλαχιστον, το ηθικο υψος που εχουν σημερα.
Ολη αυτη η ιστορια κατι πρεπει να σας λεει, απλα για να το καταλαβετε θα πρεπει να την δειτε με καθαρο μυαλο.
Μερικες φορες ειναι λιγο(εως πολυ) αποτομοι.
Ε, τι να κανουμε?
Μηπως ειμαστε εσυ η εγω τελειοι?

Και καποια στιγμη πιστευω πως θα επρεπε να ανακοινωθουν, οι τρεις πρωτοι τουλαχιστον, αυτοι που τα πηγαν καλυτερα στο τυφλο της Θεσ/νικης.
Ετσι για να σταματησει αυτη η ιστορια με τα χρυσα αυτια και τους μη εμπειρους ακροατες....

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Mp3 και κόντρες

Μηπως ο μονος λογος ειναι η αποδειξη <<κατι>> σε <<καποιους>>...
Nαι, έχει αναφερθεί και παραπάνω, Μάνο....
Σκοπός μας είναι να δούμε τι μπορεί να κάνει το MP3 κι αν είναι όντως τόσο κατώτερο απο το ασυμπίεστο όσο υποστηρίζει ο περισσότερος κόσμος (όχι μόνον οι "HiEndάδες").

Εγώ ισχυρίζομαι πως όταν δεν έχεις καλή σχέση με τα PC (και ενδιαφέρον να μάθεις) καλό είναι να μην θάβεις με τόση σιγουριά ένα format όπως το MP3, γιατί απλά οι γνώσεις σου δεν σου επιτρέπουν να το...καμαρώσεις στο full των δυνατοτήτων του.
Με άλλα λόγια, πιστεύω πως επειδή οι περισσότεροι δεν έχουν "ψώρα" και με τα PC και με την αναζήτηση του καλού ήχο, αδικούν, εν αγνοία τους, το format αυτό.
Τα αμφιβόλου ποιότητας MP3 που κατεβάζεις απο το internet ή φτιάχνεις ο ίδιος δεν λένε τίποτα για τις δυνατότητες του format.

Σας καλώ λοιπόν να με διαψεύσετε.
Aν καταφέρετε να αναγνωρίσετε τα συγκεκριμένα MP3 τότε τόσα χρόνια όντως ακούγατε "απο τα καλά" MP3, οι κρίσεις σας ήταν σωστές και όντως το ΜP3 προσφέρει σημαντικά κατώτερη ποιότητα απο την ασυμπίεστη μουσική.

Να βοηθήσουμε και τους φίλους "μηχανάκηδες" να νοιώσουν λίγο καλύτερα που θα δουν πως το αυτί τους, μετά απο τόσα χρόνια ακρόασης συχνοτήτων, είναι όντως εκπαιδευμένο (στην ακρόαση των συχνοτήτων, μην ξεχνιόμαστε).

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Mp3 και κόντρες

Ποιούς θεωρείς μηχανάκιδες εδώ μέσα?
Eίναι στη δίπλα κατηγορία (και μερικοί απο αυτούς που συχνάζουν στις Βόρειες κατηγορίες δηλαδή δεν πάνε πίσω).

Reaction score
5
Αντρέα ας προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται.

Ορισμένοι εδώ μέσα συχνά πυκνά ισχυρίζοντε ότι δεν υπάρχουν διάφορες η και αν υπάρχουν, τα διάσημα και έμπειρα αυτιά δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν ποιο είναι το συμπιεσμένο και ποιο το ασυμπίεστο. Ως εδώ όλα καλά. Αλλά, επειδή μεταξύ των δύο αντικρουόμενων απόψεων και ισχυρισμών υπάρχει αυτό που ονομάζουμε έλλειψη εμπιστοσύνης αυτή η κόντρα πρέπει να γίνει με την πραγματική σημασία τις λέξης δηλαδή, τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα πρέπει να κοντραριστούν μεταξύ τους για ένα και πολύ απλό λόγο. Εγώ προσωπικά δεν έχω πεισθεί ότι ο πρωτεργάτης αυτής τις διαμάχης Κώστας Κόγιας δεν ακούει τις διαφορές, αλλά ότι απλά αμφισβητεί την κριτική ικανότητα αυτών που ισχυρίζονται ότι τις ακούν και τις ξεχωρίζουν, ρίχνοντας τα πυρά του ιδιαίτερα στην hi end κατηγορία, και κατά κάποιο τρόπο έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις αφού τουλάχιστον ένας που γνωρίζω εγώ και θεωρείται από τα χρυσά αυτιά του site έχει αποτύχει πλήρως στο προηγούμενο τεστ.

Από εδώ και πέρα αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με τους εαυτούς μας και με τους άλλους και για να έχουμε στην κυριολεξία αυτό που λέμε κόντρα και για εξαλειφθεί κάθε υπόνοια ότι με αυτό εδώ το test προσπαθούμε να μειώσουμε τα χρυσά αυτιά και μηχανήματα, στην κόντρα πρέπει να πάρουν μέρος οι υποστηριχτές και των δύο αντικρουόμενων απόψεων αλλιώς δεν μιλάμε για κόντρα μεταξύ των δύο αλλά για προσπάθεια γελοιοποίησης των διαγωνιζομένων.

Και τελειώνοντας υποστηρίζω ότι αν ο Κώστας λάβει μέρος σε αυτό το τεστ τότε θα δείτε ότι και πολλά άλλα άτομα θαμώνες τις hi end θα μπουν στην διαδικασία του τεστ. Αλλιώς τα αποτελέσματα του τεστ θα είναι αμφισβητήσιμα.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis