Που είναι κρυμμένοι οι χαϊεντάδες?...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Είναι κοινό μυστικό ότι από τα φόρουμ λείπει αρκετός κόσμος που ασχολείται με το χόμπι. Κάποιοι απλά δεν είναι εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές και το internet. Κάποιοι άλλοι όμως απέχουν για διαφορετικούς λόγους.

- Οι μισοί, θεωρούν ότι πρόκειται για ένα μάτσο παιδάκια που παίζουν χωρίς να έχουν σοβαρή αντιμετώπιση στο σπορ, κυρίως λόγω έλλειψης γνώσεων. Θεωρούν αρκετά γραφικούς όσους επιμένουν στα καλωδιομαντζουνοεμπειρικοαποδαύτα, έως εντελώς ανίκανους να ασχοληθούν με τον ήχο. Οι πιο ακραίοι από αυτούς, σνομπάρουν την ξερή αγορά ακριβών μηχανών, αφού πιστεύουν ότι αν δεν γνωρίζεις τι ψάχνεις, όσα και να δώσεις δεν θα καταφέρεις ποτέ να έρθεις σε ένα καλό αποτέλεσμα. Τους θεωρούν μάλιστα επιδειξίες, παρόλο που οι ίδιοι έχουν πανάκριβα συστήματα.
- Οι άλλοι μισοί (περίπου), θεωρούν ότι για να συνδιαλλαχθούν με κάποιον, θα πρέπει να μιλάνε την γλώσσα του χρήματος και μόνον. Σνομπάρουν τις γνώσεις που δεν έχουν, θεωρώντας αντίστοιχα επιδειξίες όσους προσπαθούν να εξηγήσουν με ορθολογιστικά πρότυπα τα ζητούμενα. Αξία έχει μόνον αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία του σαλονιού, οι φιλίες με τους αντιπροσώπους και τελικά η αντικειμενική αξία του συστήματος (+ΦΠΑ), χωρίς χώρους, γνώσεις, διερεύνηση, ιδέες κλπ.

Αν και γνωρίζετε την άποψή μου, δεν θα εξετάσω ποια κατηγορία έχει δίκιο. Θα σημειώσω μόνον ότι ούτε οι μεν, αλλά ούτε και οι δε, βοηθούν με την στάση τους. Η διαρκής ρήξη, είναι αυτή που θα βγάλει αποτέλεσμα αλλά όπως καταλαβαίνετε it takes two to tango. Το πρόβλημα έρχεται κυρίως όταν κάποιοι δεν αντέχουν την ρήξη, είτε λόγω χαρακτήρα είτε λόγω έλλειψης επιχειρημάτων. Σε μια συζήτηση, κάποιος πάντα θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Αυτό θα γίνει από τον πιο καταρτισμένο για το θέμα και από αυτόν που έχει εμπιστοσύνη σε αυτά που λέει. Είναι λογικό.

Αυτό που δεν μου αρέσει όμως, είναι η κλάψα και η παιδική αντίδραση. Και δυστυχώς αυτό το βλέπω μόνον από την 2η κατηγορία. Φτάνουμε μέχρι και σε σημείο να ντρέπονται να πούνε αυτό που σκέφτονται και να χρησιμοποιούνε την ανωνυμία για να την πούνε πιο άνετα στους άλλους, τους κακούς ή τους.. άσχετους. Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ, αλλά μήπως υπάρχει τρόπος να μαζευτούμε όλοι (και οι μεν και οι δε) και να πλακωθούμε με την ησυχία μας?

- Τελικά θα μεγαλώσουν ποτέ οι χαϊεντάδες ή θα είμαι μια ζωή μικρά παιδιά?...

...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.495
Απάντηση: Re: Που είναι κρυμμένοι οι χαϊεντάδες?...

Δεν μας ειπες ,εσυ σε ποια κατηγορια ανηκεις ?
Σε αυτή που απομένει αν αφαιρέσεις από όλους, τους μισούς και τους άλλους μισούς! :crazy_1: :happy_8:

Reaction score
1
Δεν έχουν όλοι τη διάθεση για αντιπαράθεση. Εγώ, ας πούμε, δεν έχω καμία όρεξη να πλακωθώ - όπως λες - με κανέναν. Ούτε και θέλω να αποδείξω τίποτα. Διαθέτω τα λίγα ή τα πολλά μου, όπως νομίζω και όπως με ευχαριστεί. Αγοράζω pyrex σε τιμή χρυσού επειδή μου ακούγεται καλύτερα ή επειδή θέλω να έχω το ακριβότερο pyrex.

Όποιος και να 'ναι ο λόγος, γνωρίζω πολύ καλά πως αν μοιραστώ τη μοναδική pyrex εμπειρία μου, θα μετανιώσω την ώρα και τη στιγμή. Θα με πουν επιδειξία, ηλίθιο, κορόιδο, άσχετο και τα συναφή. Θα με στολίσουν επειδή έκανα αυτό που μου ζήτησες.

Προτιμώ να κάτσω στ' αυγά μου. Όχι γιατί είμαι μικρό παιδί, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν έχουν όλοι τη διάθεση για αντιπαράθεση. Εγώ, ας πούμε, δεν έχω καμία όρεξη να πλακωθώ - όπως λες - με κανέναν. Ούτε και θέλω να αποδείξω τίποτα. Διαθέτω τα λίγα ή τα πολλά μου, όπως νομίζω και όπως με ευχαριστεί. Αγοράζω pyrex σε τιμή χρυσού επειδή μου ακούγεται καλύτερα ή επειδή θέλω να έχω το ακριβότερο pyrex.

Όποιος και να 'ναι ο λόγος, γνωρίζω πολύ καλά πως αν μοιραστώ τη μοναδική pyrex εμπειρία μου, θα μετανιώσω την ώρα και τη στιγμή. Θα με πουν επιδειξία, ηλίθιο, κορόιδο, άσχετο και τα συναφή. Θα με στολίσουν επειδή έκανα αυτό που μου ζήτησες.

Προτιμώ να κάτσω στ' αυγά μου. Όχι γιατί είμαι μικρό παιδί, αλλά ακριβώς το αντίθετο.
Η αντιπαράθεση δεν είναι το ζητούμενο και το "πλάκωμα" είναι προφανώς χαριτολόγημα. Παρόλα αυτά, η έλλειψη συζήτησης με οργανωμένα επιχειρήματα είναι χειρότερη από αυτό που περιγράφεις διότι με την ρήξη κάτι θα βγει, με την αποχή δεν βγαίνε απολύτως τίποτα. Υποτίθεται ότι εδώ είμαστε όλοι για να μάθουμε ο ένας από τον άλλον ή να μοιραστούμε μερικά θέματα που μας απασχολούν. Τα χρήματά του ο καθένας μπορεί να τα διαθέσει όπως θέλει. Η γνώση είναι κάτι που στις μέρες μας είναι τσάμπα και άρα ο καθένας έχει δικαίωμα να την πάρει ή όχι. Επιλογές έχουν και οι μεν και οι δε.

Οι απόψεις όλων είναι δεκτές. Αν όμως γράφεις ΒΛΑΚΕΙΕΣ σε κοινή θέα, δεν μπορείς να έχεις την αξίωση να μην αντιδρά ο αναγνώστης ή να σε παίρνει κανείς στα σοβαρά. Ευτυχώς, σε ένα φόρουμ ΔΕΝ είσαι μόνος σου και πρέπει να αποδεχτείς τον βασικό κανόνα, ότι πάντα κάποιος θα απαντήσει. Η επιλογή της αποχής συνεπώς είναι λόγω έλλειψης εφοδίων συζήτησης ή είναι απλή ανασφάλεια, ήτοι παιδικά σύνδρομα. Στην καλύτερη περίπτωση είναι μια αφ΄υψηλού στάση. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες και για τους μεν και για τους δε...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Που είναι κρυμμένοι οι χαϊεντάδες?...

Σε αυτή που απομένει αν αφαιρέσεις από όλους, τους μισούς και τους άλλους μισούς! :crazy_1: :happy_8:
Περίπου... :cool_4:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
θα ειμαι πολυ σαφης
θα μιλησω για αυτους που μπορουν να εχουν επαφη με pc ,γι τους αλλους ουδεν σχολιο
ο παπους ο σοφος μου ειχε πει
το χρημα διαβαλει ανθρωπους και συνηδεισεις
συντομα ειχα σκεφτει οτι οχι μονο το χρημα αλλα και η γνωση σε αλλαζει καποιες φορες προς το κακο
καποιοι λοιπον δεν μπαινουν στον κοπο να κουρασουν λιγο τα δαχτυλα τους στο πληκτρολογιο
γιατι δεν εχουν καμμια διαθεση να μπουν στην διαδικασια του διαλογου
και της ανταλλαγης γνωσεων αποψεων
ξερω χαινταδες της δεκαετιας του 70 τοτε που ο.... προσπαθουσε να ψησει τον κυρ λευτερη να κανουν μια λεσχη και να ζητουν καλυτερες τιμες απο τα καταστηματα, ο κυρ λευτερης βεβαια τον εβρισε
οπως ειπα η γνωση καμμια φορα σε τρωει και εδω εχουμε και φαγωμενους και ετοιμοπολεμους συν καποιους αδιαφορους
μακαρι να αλλαξουν για καλο ολων μας αν και δεν το προβλεπω:cool_4:

Reaction score
0
.....
Οι απόψεις όλων είναι δεκτές. Αν όμως γράφεις ΒΛΑΚΕΙΕΣ σε κοινή θέα, δεν μπορείς να έχεις την αξίωση να μην αντιδρά ο αναγνώστης ή να σε παίρνει κανείς στα σοβαρά. Ευτυχώς, σε ένα φόρουμ ΔΕΝ είσαι μόνος σου και πρέπει να αποδεχτείς τον βασικό κανόνα, ότι πάντα κάποιος θα απαντήσει. Η επιλογή της αποχής συνεπώς είναι λόγω έλλειψης εφοδίων συζήτησης ή είναι απλή ανασφάλεια, ήτοι παιδικά σύνδρομα. Στην καλύτερη περίπτωση είναι μια αφ΄υψηλού στάση. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες και για τους μεν και για τους δε...
Αφ υψηλου σταση και ειναι και τα παραπανω -κατα την γνωμη μου -
ασχετα αν ειναι αληθεια η οχι.
Υπαρχει η αποχη υπαρχει και η ανοχη.
Και συνηθως το δευτερο προηγειται του πρωτου.
Ο sk επιασε την ουσια του πραγματος (ΕΔΩ)
Ομως επειδη τα fora δεν ειναι ηλεκτρονικη εγκυκλοπαιδεια ,
αυτοι που γραφουν δεν ειναι bot
(αν και καμια φορα καποιοι συμπεριφερονται ετσι ),
η συναναστροφη (εστω και εικονικη) εχει να κανει με ανθρωπους
τοτε υπαρχει και αλλη μια παραμετρος .
Ο ΤΡΟΠΟΣ ( ....οχι των Olympians) .
Αν ειναι να με ψελνεις απο το πρωι ως το βραδυ -οσο δικιο και να εχεις -
καποια στιγμη κατσε μονος σου ,εσυ ......και η γνωση σου.
Ολοι κρινομαστε για τα γραπτα μας για τους τροπους μας ,
για την διαδικτυακη συμπεριφορα μας .
Δεν ηξερα ομως οτι κρινομαστε και για το IQ μας.
Μηπως να κανουμε και κανενα τεστ της MENSA πριν το log-in?
Aν δεν μπορεις να πεισεις τους αλλους δεν φταινε οι αλλοι.
Εσυ φταις που δεν βρηκες τον σωστο ΤΡΟΠΟ να τους πεισεις.
Κι ας εχεις δικιο...που λεει κι ο λογος.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε συ Ανδρέα είσαι εκτός θέματος.
Μιλάμε για τους χομπίστες ένθεν και ένθεν που ΔΕΝ μπαίνουν ποτέ στα forums. Γι αυτούς που γελάνε διαβάζοντας τους μεν και τους δε και απαξιούν να γράψουν οι ίδιοι.

Εσύ εξετάζεις και μάλιστα επιφανειακά, μόνον την συμπεριφορά που βλέπεις. Πέρα από αυτά, για να σου απαντήσω και επί της ουσίας, εδώ όπως και σε κάθε τεχνική κατηγορία οποιουδήπουτε φόρουμ, η βλακεία ή έστω η ανοησία, γίνεται άμεσα αντιληπτή. Δεν είναι όλα θεωρίες καλής συμπεριφοράς και γλυκών του κουταλιού. Αυτά είναι για άλλες θεματολογίες ή κατηγορίες όπου το μοναδικό θέμα είναι ότι δεν υπάρχει θέμα και άρα ψειρίζουμε την μαϊμού. Γράφοντας σε μια τεχνική κατηγορία, εκ των πραγμάτων κρίνεσαι είτε το θέλεις είτε δεν το θέλεις, εφόσον βέβαια γράφεις για τεχνικά θέματα και όχι για αερολογίες. Κρίνονται ΚΑΙ οι γνώσεις σου ΚΑΙ το IQ σου και γενικώς, το πως θα κριθείς είναι στο χέρι του αναγνώστη όχι στο δικό σου. Αυτό είναι κάτι που το αποδέχεσαι αλλιώς δεν γράφεσαι σε ένα φόρουμ. Πας σπίτι σου και μιλάς με όποιον μόνο εσύ επιλέγεις.

...

Reaction score
3.581
Στο εξωτερικό, στα ξένα forums, γράφουν και οι χαϊεντάδες. Γράφουν πολλές φορες και οι ίδιοι οι κατασκευαστές.
Εδώ στην Ελλάδα οι αντιπρόσωποι/έμποροι συσκευών high-end δεν γράφουν επειδή φοβούνται να μην εκτεθούν και οι χαΙεντάδες όπου μπουν τους στολίζουν οι υπόλοιποι κανονικά. Διαβάζουν όμως τα forums μανιωδώς, και οι μεν και οι δε. Το τελευταίο έχει ιδαίτερο ενδιαφέρον.
Γράφουν οι μη χαϊεντάδες και τους διαβάζουν μανιωδώς οι χαϊεντάδες . Δεν είναι παράλογο ???
Το λογικό θα ήταν να συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ γνωρίζω κάποιους που όχι μόνον δεν γράφουν αλλά δεν διαβάζουν κιόλας. Γενικώς δεν τους ενδιαφέρει το θέμα, δεν νιώθουν την ανάγκη να μοιραστούν μαζί μας κάτι. Αυτοί γιατί όπως είπα έχουν διαβάσει, για τα μέτρα τους, "βλακείες" και αρνούνται να προσπαθήσουν να πείσουν τον καθένα για οτιδήποτε, οι άλλοι προφανώς γιατί θεωρούν ότι η μάζα δεν έχει τα τυπικά προσόντα (money talks)...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
ξερεις κανα φαρμακο για τους εχοντες αναλαμβανω τα εξοδα νοσηλιας-φαρμακευτικης περιθαλψης:happy_4:

Reaction score
0
Ρε συ Ανδρέα είσαι εκτός θέματος....

...
Νομιζεις ?
Αν ναι ...."σβησε με κυρα μου απ τα τεφτερια σου"...ελευθερα .
Τα επομενα post μου θες να τα στελνω για εγκριση ?
Το λάθος ΔΕΝ θα επαναληφθεί.....
...για σημερα!!!:happy_9:

Παντως αν ψαχνετε κρυμμενους χαϊενταδες
εγω ειδα 2 χτες στο supermarket κοντα στο σπιτι μου.
Μηπως να ρωτησετε και την Νικολουλη ?

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Εγώ ούτε γράφω ούτε διαβάζω λόγω έλλειψης χρόνου.

Αλλά από την άλλη δε δηλώνω και hi-end...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Εμενα μου ειχαν πει πως δεν θα υπαρχει συμμετοχη οσο συμμετεχει...καποιος τελος παντων(που δεν θελει να αναφερω το ονομα του επι ματαιω)
Τωρα που δεν συμμετεχει ο...ματαιος καταλαβα ποσο...παπαλα ηταν τα λογια τους(οχι πως δεν ειχα καταλαβει και τοτε αλλα παντα μου αρεσει να γινεται το "εαν δεν" για να δω τις δικαιολογιες του αλλου)

Reaction score
3.581
Δεν νομίζω ότι η χαμηλή συμμετοχή στην κατηγορία high-end του avsite.gr οφείλεται σε κάποια συγκεκριμένα άτομα. Το τελευταίο διάστημα καλλιεργείται από ορισμένους κύκλους ένα κλίμα αποχής από τα forums. Οι χαϊεντάδες προτιμούν τις λέσχες, τα clubs και τα κλειστά κυκλώματα όπου τα πάντα βρίσκονται υπό έλεγχο, ο μύθος συντηρείται και ταυτόχρονα γίνονται και οι καλές συναλλαγές με τους εμπόρους/ εισαγωγείς.
Έχω την αίσθηση ότι σε αυτό βοήθησε, με τον τρόπο του, ο ίδιος ο εμπορικός κλάδος του high-end στην Ελλάδα.
Πως είναι δυνατόν, σου λένε τώρα, να μην μπορούν οι χαϊεντάδες που τους πουλήσαμε τα ακριβά και φοβερά σε πιστότητα αναπαραγωγής συστήματα , να ξεχωρίσουν πότε παίζει το MP3 και πότε παίζει το αυθεντικό ασυμπίεστο track.

Πως είναι δυνατόν, λέω τώρα εγώ , να προτιμά κάποιος τον ήχο του πανάκριβου ηχείου του παίζοντας ένα track που έχει συμπιεστεί ΔΕΚΑ (10) φορές τουλάχιστον με τον αλγόριθμο του LAME ????
Tου αξίζει να του κρεμάσουμε στρωμένα καλώδια με κουδούνια και να τον φωνάζουμε: “ ΛΑΜΕΓΙΟ ” , ή τελικά του αξίζει περισσότερο ο μαγικός ιδεατός κόσμος που ο ίδιος συντηρεί προφανώς ταυτόχρονα και με κάποιες κρυφές ελπίδες για μελλοντικές αναζητήσεις στον εμπορικό τομέα του high-end ?

Το μέλλον θα μας δείξει . Κάποιοι από αυτούς, θα μετακινηθούν από την καθαρή χομπίστικη όχθη προς την αντίπερα την επαγγελματική όχθη.
Όσο υπάρχει χρήμα στην αγορά , έστω και σε μια πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων , κάποιοι θα θελήσουν αυτούς τους λίγους να τους πλησιάσουν με οποιοδήποτε τρόπο με σκοπό να τους φέρουν πιο κοντά, εκεί που όλοι συμφωνούν μεταξύ τους με τους μύθους και εκεί τελικά που τους περιμένουν οι πραγματικοί γνώστες του high-end έμποροι κολλητοί τους. Αυτοί ο πιστοί συνεχιστές της παράδοσης και του μύθου όπου το χρήμα μετακινείται από την μια πάντα κατεύθυνση προς την άλλη και πολλές φορές χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα σε ανάλογη ποιότητα ήχου. Ελάχιστοι από αυτούς ακούνε μουσική για να ακούσουν μουσική και αυτό είναι το μόνο σίγουρο, πιο σίγουρο και από το ότι δεν υπάρχουν πλέον παρθένες στην ευρύτερη περιοχή των Σφακίων τσι Κρήτης και της Μάνης.

Κι εμείς εδώ φωνάζουμε και αναρωτιόμαστε που πήγανε οι χαϊεντάδες .
Θα σας πω εγώ που πήγανε, αλλά καλύτερα να μην σας πω .

Reaction score
3.581
Ο Κώστας Φ. μπορεί να ξέρει κάτι για τις κοπέλες των Σφακίων :cool_11: :cool_11:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67