Τελικά τι ήχο βγάζει το PS3???

Reaction score
0
Καλημέρα!!

Διαβάζω, διαβάζω και τελικά τα έχω κάνει αχταρμά!! Πες ότι για Bluray player έχεις το PS3. Όλοι οι τίτλοι των ταινιών αυτού του φορμα λένε για ήχους Dolby True HD και DTS-HD Master Audio. Εφ' όσον έχεις έναν παλαιότερο ενισχυτή (εγώ π.χ. έχω τον Marantz SR5200) δεν ακούς ήχο? Ή απλά ακούς τα κλασσικά Dolby και DTS μέσα από optical?

Ο λόγος που ρωτάω είναι ότι μάλλον έχω καταλήξει να αγοράσω το PS3 αντί για BD-Player και εκτός απο το ότι θα απολαμβάνω την πολύ καλή του εικόνα θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα ακούω κιόλας!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Reaction score
62
Το ps3 δεν έχει αναλογικές εξόδους για να μπορέσει να επεξεργαστει τα DTS master audio και dolby true HD, επομένως θα πάρεις απλό dts και dolby ήχο στον δικό σου ενισχυτή. (ίσως και pcm). Σε νέας γενιάς ενισχυτές, μπορεί να δώσει μέσω HDMI pcm ήχο σύν όλα τα υπόλοιπα και νομίζω τα DTS Master Audio και Dolby true HD τα δίνει μέσω bitstream...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τελικά τι ήχο βγάζει το PS3???

Το ps3 δεν έχει αναλογικές εξόδους για να μπορέσει να επεξεργαστει τα DTS master audio και dolby true HD, επομένως θα πάρεις απλό dts και dolby ήχο στον δικό σου ενισχυτή. (ίσως και pcm). Σε νέας γενιάς ενισχυτές, μπορεί να δώσει μέσω HDMI pcm ήχο σύν όλα τα υπόλοιπα και νομίζω τα DTS Master Audio και Dolby true HD τα δίνει μέσω bitstream...
Συνάδελφε μην μπερδεύεις τον κόσμο.....:happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8:
Φίλε μου αν ενδιαφέρεσαι για τον ήχο καλύτερα να ξεχάσεις το PS3......κι εγώ μετάνιωσα που δεν πήρα standalone(για το θέμα του ήχου)........:sad:
Ορίστε μια λίστα για το τι υποστηρίζει το PS3............:cool_4:

Το PS3 υποστηρίζει τα εξής sound formats: Dolby Digital, Dolby Digital plus*, Dolby TrueHD*, DTS, DTS Core*........

Όλα τα παραπάνω περνάνε μέσω hdmi στον ενισχυτή........από οπτική ίνα δίνει μόνο τα παλιά Dolby Digital και DTS...........

DTS-HD Master Audio* και DTS-HD High Resolution Audio*(δύο διαφορετικά formats.....το πρώτο είναι ισάξιο του Dolby TrueHD και το δεύτερο του Dolby Digital plus) δεν υποστηρίζει κανένα σύστημα μέχρι στιγμής..........στο PS3 ίσως να είναι εφικτό αργότερα με αναβάθμιση του firmware.......

Με * είναι μαρκαρισμένα τα καινούργια formats........

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Τελικά τι ήχο βγάζει το PS3???

από οπτική ίνα δίνει μόνο τα παλιά Dolby Digital και DTS...........
Έτσι είναι, αλλά τα "παλιά" DD & DTS δεν είναι ακριβώς σαν τα παλιά, το bit-rate είναι πολύ υψηλότερο.
Το DD+ τελικά περνάει από την οπτική όπως είναι ή όχι;

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αυτό που βασικά με ενδιέφερε είναι αν παίζουν τα παλιά καλά Dolby και DTS, πράγμα που γίνεται!!

Έχει να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του κάποιος που χρησιμοποιεί το PS3 σαν BD-Player??

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αυτό που βασικά με ενδιέφερε είναι αν παίζουν τα παλιά καλά Dolby και DTS, πράγμα που γίνεται!!

Έχει να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του κάποιος που χρησιμοποιεί το PS3 σαν BD-Player??
Mια χαρα τα παιζει μιας και εχουνε ανεβασμενο bit rate...Το χρεισιμοπειω και για dvd και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το μηχανακι.Αλλα επειδη ο ενισχυτης μου δεχεται ασυμπιεστο πολυκαναλο ηχο με HDMI τα blue ray τα βλεπω ετσι(αυτα που το υποστιριζουνε)Παντως εχει αρκετα διαφορα ο ηχος 5,1 d.d vs 5.1lpcm

Reaction score
0
Χρησιμοποιώ τον Ενλόγω εργαλέιο ΚΑΙ ως BD Player.

Λοιπόν. Η εικόνα σε HD72i μέσω HDMI είναι άψογη. Ο ήχος περνάει μέσω optical σε ενισχυτή παλιό Onkyo και τα παλαια συστήματα DD και DTS ακούγονται κανονικά. Για τα νέα Format ή και PCM σύντομα σκέφτομαι την απόκτηση νέας γενιάς AV Receiver. (Pioneer ή κάτι τέτοιο.) Άρα με το παλιό σου σύστημα μάλλον όλα θα πάνε καλα τουλάχιστον στα παλιά φορμά.

Και τέλος, ακόμα και για SD χρησιμοποιώ το PS3 μιας και αποδίδει καλύτερη εικόνα και κίνηση κάνοντας upscale από 576p σε 1080p από ότι το "παλίο" μου Pioneer DV490!!!! Το συμβατικό DVD μου ποια το έχω ΜΟΝΟ για DivX!!!!

Αν όπως ακούγετε "σκάσει" καινούργιο firmware κοντά χριστούγεννα με αυτό το option τότε μάλλον το Stand Alone Pioneer πάει... ΑΠΟΘΗΚΗ!!!!!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
εγω το εχω βαλει στο μπλεντερ και το εκανα βιδες
οποιος θελει ανταλλακτικα πολυ ευχαριστως
ακου ηχο απο παιχνιδομηχανη
το αλλα με το τοτο το ξερεις)( :crazy_1:

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας!!!

Ερώτηση: Πώς παίζει στα 720p? Είναι καλύτερη η 1080i από την 720p? (Πάντα στο PS3 αναφέρομαι)

Έχω τον BenQ PE7700 και νομίζω ότι είναι αμαρτία να τον αλλάξω κιόλας μετά απο 1 χρόνο!!

Reaction score
7
εγω το εχω βαλει στο μπλεντερ και το εκανα βιδες
οποιος θελει ανταλλακτικα πολυ ευχαριστως
ακου ηχο απο παιχνιδομηχανη
το αλλα με το τοτο το ξερεις)( :crazy_1:
Off topic και απολαυστικός όπως πάντα :cool_4:

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας!!!

Ερώτηση: Πώς παίζει στα 720p? Είναι καλύτερη η 1080i από την 720p? (Πάντα στο PS3 αναφέρομαι)

Έχω τον BenQ PE7700 και νομίζω ότι είναι αμαρτία να τον αλλάξω κιόλας μετά απο 1 χρόνο!!

Eγω εχω τον Epson TW-600(720p) παιζει αψογα με upscaling του ps3 σε 720 αλλα ακομη καλυτερα οταν του δινω 1080p...Αrgi τα ειπαμε και αλλου...Μην εισαι τοσο κατα φιλε μου.Πιστεψε με παιζει παρα πολυ καλα.Και εγω καποτε το εβριζα για τον ηχο γιατι μου εβγαζε πολυ jitter και θορυβο αλλα αποδειχθηκε οτι εφταγε η ρυθμιση απο το μενου του ps3 για την ενταση στο +2...Οταν το εβαλα στο νορμαλ επαιξε αψογα..Αληθεια την εχεις ακουσει ποτε την κονσολα;;;Παιζει μπορω να πω αξιοθαυμαστα σε σχεση με τα παλια μου dvd player της Sony(400-410-715-720)

Reaction score
0
Έχεις δοκιμάσει να παίξεις στην κονσόλα σου DVD γραμμένο Dual Layer? Έχεις παρατηρήσει τίποτα στην αλλαγή του layer?

Reaction score
0

Έχεις δοκιμάσει να παίξεις στην κονσόλα σου DVD γραμμένο Dual Layer? Έχεις παρατηρήσει τίποτα στην αλλαγή του layer?
Oχι αλλα δεν νομιζω να εχει προβλημα...Παιζει των 4,7 κανονικα ...

Reaction score
0
Θενξ για την απάντηση σου.

Αν κάποιος έχει παίξει DVD DL αντιγραμμένο, ας μου το πει παρακαλώ!!

Reaction score
1
Απάντηση: Τελικά τι ήχο βγάζει το PS3???

Θυμηθηκα οτι ειχα ενα +DL και το δοκιμασα.
Αρχισε να παιζει αλλα λιγο πριν φτασει στο κεντρικο μενου, κολλησε. Η δε ταινια δεν αρχισε ποτε. Το παραπανω συνεβει οσες φορες κι αν προσπαθησα. Στο pc επαιζε κανονικα. Ισως ομως να ειναι τυχαιο γεγονος αφου δοκιμασα μονο ενα δισκακι.

Reaction score
0
Τελικά είμαι ευτυχής κάτοχος ενός PS3 εδώ και 3 ημέρες και ομολογώ ότι έχω πάθει πλάκα με την απόδοσή του.

Έχω πολλά αντιγραμμένα DVD+-R DL και όλα παίζουν απρόσκοπτα στο εργαλείο μου :)

Reaction score
49
Απάντηση: Τελικά τι ήχο βγάζει το PS3???

Kαλορίζικο το PS3!!
Θα μείνεις κατ' ευχαριστημένος!!:cool_4: :happy_4:
Σύνδεσέ το με ένα router (ασύρματα ή ενσύρματα) και παίξε και ό,τι έχεις στο pc σου!!
Α...και κάνε και τις αναβαθμίσεις firmware που υπάρχουν!!

Αγόρασε και το τηλεχειριστήριο της SONY (είναι bluetooth)
Είναι πάρα πολύ καλό για τις ταινίες (αλλά θα καταναλώνει αρκετά τις μπαταρίες)

Ως προς τα format ήχου τώρα....
Δεν αποκλείω το γεγονός ότι σε επόμενο firmware να μπορεί το PS3 να παίξει περισσότερα format HD ήχου.
Μας έχει εκπλήξει η SONY μέχρι ώρας (από την πολύ καλή τεχνική υποστήριξη και τις προσπάθειες να εξελίξει την κονσόλα σε επίπεδο 10/10) και δεν θα διστάσει να το ξανακάνει!!:cool_4: :happy_6:
Σε τελική ανάλυση ποια stand alone DVDp / BRp / HDDVDp μπορούν με δωρεάν αναβάθμιση να εξελιχθούν/ βελτιωθούν τόσο εύκολα, τόσο πολύ και κυρίως τσάμπα???:happy_4:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.512
Νεότερο μέλος
Squat