Car setup

Reaction score
62
Απάντηση: Re: Απάντηση: Car setup

Οσα άτομα ρωτήσεις, τόσες απαντήσεις θα πάρεις. Ξαναλέω, ο μόνος τρόπος είναι να ακούσεις τα μεγάφωνα. Σαφώς αυτό δημιουργεί μια πολύ βασική τεχνική δυσκολία: πού θα βρω όλα τα μεγάφωνα συγκεντρωμένα για ακρόαση και δη στο Ηράκλειο όπου πιθανότατα δεν υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες του χώρου? Ελα μου ντε...

Λόγος για πίσω μεγάφωνα δεν υφίσταται εφόσον θα χρησιμοποιήσεις sub, ειδικά δε στην A-klasse καθώς είναι ψηλό αυτοκίνητο και οι θέσεις για μεγάφωνα στις πίσω πόρτες δεν είναι καθόλου σωστές. Είναι σαφώς προτιμότερο να δώσεις τα χρήματα για καλύτερο σετ μπροστινών, και αυτό είναι κάτι που θα σου επαναλάβει όποιος έχει πληρώσει και μετανιώσει.

Υπάρχουν και άνθρωποι που προτιμούν να έχουν και ήχο από πίσω (sic), και μπορεί εσύ να είσαι τέτοιος. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και σωστό. Μην ξεχνάς ότι στο αμάξι (εκτός ειδικών περιπτώσεων) δεν ακούμε με σήμα 5.1 αλλά με στερεοφωνικό σήμα, το οποίο σημαίνει ότι τα πίσω μεγάφωνα παίζουν λάθος ηχητική πληροφορία για τη θέση τους. :cool_4:

Οι πιθανές λύσεις που έχεις για την κατηγορία τιμής στην οποία θέλεις να κυμανθείς είναι συγκεκριμένες (για μένα):

Focal Polyglass 165V1
Helix HXS236
Αντε και τα Canton αν και δεν τα έχω ακούσει.

Από εκεί και πέρα, σαφώς υπάρχουν κι άλλα μεγάφωνα (πχ κάποια Infinity, MB Quart, Peerless), αλλά θεωρώ πως είτε δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο να προσφέρουν, είτε είναι απλά κακά. Με το τελευταίο σχόλιο αναφέρομαι βεβαίως στα Peerless Definition, τα οποία έχουν "ανδρώσει" αρκετούς αγοραστές - και σώσει αρκετούς εγκαταστάτες, μην ξεχνιόμαστε - αλλά δεν έχει τύχει να τα ακούσω σε κάποιο αμάξι και να μου αρέσουν - και τα έχω ακούσει σε πολλά, πιστέψτε με. Ναι, είναι μια συνηθισμένη λύση και μπορεί να βρεθεί παντού, αλλά δεν παύει να είναι - για μένα - λύση ανάγκης με κινεζικά (πλέον) μεγάφωνα και crossover φτιαγμένο στο πόδι από έλληνες για να φτιάξουν στα γρήγορα "σετάκι". Η επιτυχία τους είναι στο ότι με την πρώτη ακρόαση "εντυπωσιάζουν". Ο εντυπωσιασμός όμως είναι σίγουρο ότι μετατρέπεται σε κούραση αργότερα.

Εχοντας πει αυτά, θεωρώ πως η αχίλλειος πτέρνα του συστήματος θα είναι - δυστυχώς - το μόνο κομμάτι που έχεις ήδη στα χέρια σου...
Κατατοπιστικότατος.
Σε ευχαριστώ πολύ.
Θα πάρω το W12 γιατί σπάνια κρατάω αυτοκίνητο 2ο χρόνο άρα θα πάει σε άλλο αυτοκίνητο σε 1-2 χρόνια.
Θα πάρω ένα σετ ηχεία μπροστά είμαι ανάμεσα σε Canton και Focal.
όσον αφορά τον ενισχυτή.... θα τον κρατήσω μιας και είναι ολοκαίνουριος και κάποια στιγμή αν δε με καλύπτει τον αλλάζω.
Στις πίσω πόρτες σκέφτομαι να αφήσω τα εργοστασιακά συνδεμένα στην ενίσχυση του JVC και χαμηλωμένα με το Fader.
Ανησυχώ μήπως οι πίσω επιβάτες ακούνε το μπουμ μπουμ του W12 και δεν ακούνε τα μπροστινά.
Υπάρχει βέβαια και η λύση αν πάρω τα Canton να πάρω και τα 13cm της σειράς RS όχι QS που κοστίζουν μόνο 69 ευρώ και να τα έχω και αυτά χαμηλωμένα και μόνο αν θεωρήσω αναγκαίο να τους ανεβάσω ένταση.
Τι (ξανα)λέτε?

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Car setup

Θα πάρω ένα σετ ηχεία μπροστά είμαι ανάμεσα σε Canton και Focal.
όσον αφορά τον ενισχυτή.... θα τον κρατήσω μιας και είναι ολοκαίνουριος και κάποια στιγμή αν δε με καλύπτει τον αλλάζω.
Καλά θα κάνεις (γκουχ Helix γκουχ). Για τον ενισχυτή, θα ήταν καλό να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα 4 κανάλια του για να οδηγήσεις τα μπροστινά. Αυτό γίνεται είτε με διπλοκαλωδίωση (αν το επιτρέπει το crossover του σετ, δηλαδή έχασες), είτε με γεφύρωση (αλλά αν τα 400 W που λέει ότι βγάζει ο Earthquake ισχύουν στο 70%, και πάλι τα 280W είναι πολλά για τα μπροστινά) είτε με ενεργή οδήγηση (δηλαδή 2 κανάλια στα mids και 2 κανάλια στα tweeters) αλλά θα πρέπει να έχεις ενεργό crossover στην πηγή (η 1000 δεν έχει, ούτε και ο ενισχυτής). Ψηφίζω γεφύρωση με πολύ προσοχή στη ρύθμιση του gain (ρύθμιση κέρδους, έχει ο ενισχυτής).

Στις πίσω πόρτες σκέφτομαι να αφήσω τα εργοστασιακά συνδεμένα στην ενίσχυση του JVC και χαμηλωμένα με το Fader.
Η καλύτερη λύση.

Ανησυχώ μήπως οι πίσω επιβάτες ακούνε το μπουμ μπουμ του W12 και δεν ακούνε τα μπροστινά.
Ετσι κι αλλιώς, ακόμη κι αν είχαν μεγάφωνα στις πίσω πόρτες, το μπουμ μπουμ του W12 θα τα υπερκάλυπτε. Εξάλλου, μήπως νομίζεις ότι θα σε πληρώνουν για να ακούν τη μουσική σου? Και πολύ τους είναι. :cool_1:

Υπάρχει βέβαια και η λύση αν πάρω τα Canton να πάρω και τα 13cm της σειράς RS όχι QS που κοστίζουν μόνο 69 ευρώ και να τα έχω και αυτά χαμηλωμένα και μόνο αν θεωρήσω αναγκαίο να τους ανεβάσω ένταση.
Τι (ξανα)λέτε?
Δεν έχει νόημα. 69 € είναι 8-12 cd's. :cool_4:

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Car setup

εγώ ίσως?
τότε ξέχνα sub, ενισχυτές. 4 απλά ηχειάκια με μια πηγούλα και τέλος :)

δυστυχώς δεν μπορείς να τα ρυθμίσεις σωστά για όλους (το σκηνικό με sub κλπ) και πάντα κάποιος θα ακούει "περίεργα" και θα σου λέει "χαμήλωσέ το" :-(

Reaction score
62
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Car setup

Καλά θα κάνεις (γκουχ Helix γκουχ). Για τον ενισχυτή, θα ήταν καλό να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα 4 κανάλια του για να οδηγήσεις τα μπροστινά. Αυτό γίνεται είτε με διπλοκαλωδίωση (αν το επιτρέπει το crossover του σετ, δηλαδή έχασες), είτε με γεφύρωση (αλλά αν τα 400 W που λέει ότι βγάζει ο Earthquake ισχύουν στο 70%, και πάλι τα 280W είναι πολλά για τα μπροστινά) είτε με ενεργή οδήγηση (δηλαδή 2 κανάλια στα mids και 2 κανάλια στα tweeters) αλλά θα πρέπει να έχεις ενεργό crossover στην πηγή (η 1000 δεν έχει, ούτε και ο ενισχυτής). Ψηφίζω γεφύρωση με πολύ προσοχή στη ρύθμιση του gain (ρύθμιση κέρδους, έχει ο ενισχυτής).
Επιμένεις για Helix δηλαδή. Αυτά ας πούμε? http://www.hirschille.de/carhifi/product_info.php?cPath=18_25&products_id=3135

Δεν έχει νόημα. 69 € είναι 8-12 cd's. :cool_4:
Δηλαδή πίσω να αφήσω τα εργοστασιακά χαμηλωμένα.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Ναι, επί του προκειμένου είναι καλύτερα (από τα Focal που τα ξέρω και από τα Canton που δεν τα ξέρω αλλά φαντάζομαι λόγω της διαφοράς στην τιμή). Οχι ότι το tweeter των 236 είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά το tweeter της V1 έκδοσης των Polyglass δεν ταιριάζει με όλα τα γούστα (και σίγουρα όχι με το δικό μου). Και επειδή είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα τα βάλεις στις εργοστασιακές θέσεις, ψηφίζω Helix που είναι πιο εύπεπτο σετ. Και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο crossover είναι κάπως πιο ραφιναρισμένα.

Reaction score
62
Απάντηση: Car setup

Εκεί που έφτασα 50 περισσότερα ευρώ δεν θα με πειράξουν νομίζω.
Θα δω.
Τους έχω ζαλίσει στο online κατάστημα που θέλω να τα παραγγείλω.
Ελπίζω να δεχτούν μια τελευταία αλλαγή και να μη με στείλουν στο διάολο.

Reaction score
1.772
αμα συνενοηθητε με τον κουγκη να με παρετε τηλεφωνο να μου το πειτε.

τον earthquake εγω του τον προτεινα ξεκινωντας για συστημα των 450 ευρω

και τωρα μου εχει φταση στα 1000.

επισης του ειπα να μη βαλη πισω ηχεια αλλα αυτος τιποτα.

υ.γ.δεν ειπαμε οτι δεν χρειαζεσαι τελικο στο σπιτι;

η μηπως ακουσες καμια βελτιωση με τη δοκιμη που καναμε;

Reaction score
62
Απάντηση: Re: Car setup

χα,,,χα,,,χα.... γελάσαμε!

Reaction score
62

1) Καλά μέχρι προχθές μου έλεγες οτι τον ενισχυτή τον έχεις ακούσει και σκοτώνει και ήξερες και περίπου τι ηχεία έλεγα να πάρω και μου είπες οτι τους πουλάει κάποιος γνωστός σου στον οποίο και πήγα.

2) Δηλαδή εσύ εννοούσες 450-250 (που κοστίζει ο ενισχυτής)=200€ για ηχεία, για sub, για καλώδια και για cdplayer?

3) Αν συνεννοηθούν μαζί μου ή όχι είναι άλλο θέμα αλλά για καλό και για κακό δώσε στα παιδιά το τηλέφωνό σου.

Αχ, Γιώργο μου τα αλλάζεις τώρα... :happy_4:

Reaction score
1.772
εσυ δε μου ελεγες για ηχεια των 100 αντε 150 ευρω;

τωρα σε κοβω ετοιμο να σκασης 300-400 μονο για μπροστινα.

αμα ειναι ετσι εχει και καλυτερους ενισχυτες.

ποιοτικα εννοω γιατι απο οδηγηση και αυτος οδηγη οτι θελεις.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
back, χωρίς να γνωρίζω τη σχέση σας ή όποια συζήτηση κάνατε, το σίγουρο είναι ότι ακόμα και στην κατηγορία τιμής του Earthquake υπάρχουν καλύτεροι ενισχυτές. Ασε που υπάρχουν και κάποιοι από εμάς που θα υποστηρίξουν την άποψη που λέει "ένας καλός ενισχυτής ανασταίνει τα μέτρια ηχεία".

Reaction score
62

εσυ δε μου ελεγες για ηχεια των 100 αντε 150 ευρω;

τωρα σε κοβω ετοιμο να σκασης 300-400 μονο για μπροστινα.

αμα ειναι ετσι εχει και καλυτερους ενισχυτες.

ποιοτικα εννοω γιατι απο οδηγηση και αυτος οδηγη οτι θελεις.
Για τά CANTON QS 2.160 σου έλεγα και για τα ίδια λέω και τώρα. Αλλά και αυτά που μου πρότειναν τα παιδιά εδώ στην ίδια κατηγορία τιμής είναι περίπου. 129€ τα Canton, 179€ τα Helix.
Τα 300 και τα 400 που τα είδες?

Reaction score
1.772
back, χωρίς να γνωρίζω τη σχέση σας ή όποια συζήτηση κάνατε, το σίγουρο είναι ότι ακόμα και στην κατηγορία τιμής του Earthquake υπάρχουν καλύτεροι ενισχυτές. Ασε που υπάρχουν και κάποιοι από εμάς που θα υποστηρίξουν την άποψη που λέει "ένας καλός ενισχυτής ανασταίνει τα μέτρια ηχεία".
δεν εχω ακουση ολους τους ενισχυτες που υπαρχουν αλλα ο συγκεκριμενος οδηγουσε 4 seas οχταιντσα μαζι με δυο seas tweeter με κροσοβερ φτιαγμενα απο μενα και ενα 12ιντσο spl με αριστα αποτελεσματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.941
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm