"Απορίες" και διασαφηνήσεις επί της δoκιμής του Manger

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Διαβάζω για μια παρεξήγηση η οποία δεν κατάλαβα για ποιόν λόγο δημιουργήθηκε.
Προφανώς υπάρχει δυσκολία στην επικοινωνία, ίσως να φταίει ο γραπτός λόγος...
Δηλαδή αν έγραφες εσύ για μια παρόμοια ακρόαση/δοκιμή και εγώ αντί να σε ρωτήσω επί της ουσίας σε ρωτούσα τα παρακάτω:
Αυτή η περιγραφή έγινε κατόπιν ακροάσεων, ή απο τα χαρτιά του κατασκευαστή, ή απο το κάτι άκουσα κάτι μου είπαν κάτι γίνετε?
...αμφισβητώντας ουσιαστικά ότι τα άκουσες και λέγοντας ότι την έκανες δια αλληλογραφίας, δεν θα ήσουν παρεξηγημένος?

Πως θα εκλάμβανες ύστερα από μια παρόμοια προσπάθεια την αμφισβήτηση ότι δεν άκουσες καν τα εν λόγω ηχεία, τελειώνοντας μάλιστα με την εξής συμβουλή:
Οταν όμως γράφουμε σε ένα site που το παρακολουθεί αρκετός κόσμος, πρέπει να υπάρχουν σωστά τεκμηριωμένα πράγματα και απόψεις.
Για βάλε τον εαυτό σου στη θέση του και πες μου όλα αυτά σου φαίνονται φυσιολογικά? Αν ναι τι σκοπό έχουν, να στεναχωρήσουν τον συγγραφέα του review ή να υποβιβάσουν το πόνημα και για πιο λόγο τελικά?

p.s. Το ότι ο Βασίλης είναι συνσυντονιστής σου, το βάζω σε δεύτερη μοίρα.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Η ερώτηση που έθεσα ήταν καθαρά τεχνική κι αν θέλεις διευκρινιστική.
Η ερώτησή σου Γιώργο δεν ήταν ούτε καθαρά τεχνική, ούτε διευκρινιστική και προφανώς δεν ήταν αρκούντως ξεκάθαρη. Αυτό αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, καθώς τα πέριξ της ερωτήσεως, εκλήφθησαν ως ειρωνικά σχόλια για την παρουσίαση.

Εκτός αν προσπαθείς να με πείσεις ότι ΕΣΥ, πραγματικά δεν κατάλαβες από που έχουν προέλθει τα διαγράμματα που παρέθεσε ο Βασίλης...

Να τους μπανάρετε τους τελευταίους μικρόψυχους για να μην σαν ενοχλούν
Αυτό θα ήταν μια πολύ εύκολη και ανώδυνη λύση γι αυτούς. Έχουμε κάτι πολύ χειρότερο στο αρρωστημένο μυαλό μας. :smoking:

...

Reaction score
250
Απάντηση: "Απορίες" και διασαφηνήσεις επί της δoκιμής του Manger

Σχετικά με τα «ερωτήματα» που διατυπώθηκαν έχω να

διευκρινίσω τα εξής :

Reaction score
250

1) Πουθενά στο εν λόγω thread δεν ανέφερα ότι τα διαγράμματα

μετρήσεων, οι πίνακες χαρακτηριστικών και οι φωτογραφίες

ήταν δικά μου .

Το ίδιο είχε συμβεί και σε τουλάχιστον άλλα 10 σχετικά θέματα

που άνοιξα στο παρελθόν και κανείς δεν έθεσε αμέσως ή εμμέσως

θέμα δεοντολογίας ή εξαπάτησης !

Reaction score
250

2) Θα ήταν ηλίθιο και ακραία αφελές εκ μέρους μου να «αναρτώ»

φωτογραφίες και διαγράμματα και να ισχυρίζομαι ή αφήνω να εννοηθεί

ότι είναι δικά μου όταν

α) Σε κάποια από αυτά με απλό δεξί κλικ πάνω τους μπορείς να δείς

τον δικτυακό τόπο προέλευσής τους .

β) Στα υπόλοιπα με μια απλή google αναζήτηση σε sites που σχετίζονται με

τηναναφερόμενη εταιρία τα βλέπεις (φωτο+διαγράμματα) αμέσως

μπροστά σου!

Reaction score
250

2) Πριν όμως τα «αναρτήσω» τα ήλεγξα σχολαστικότατα (εκτός από τα

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=575623&postcount=26

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=575591&postcount=14 )

Συγκεκριμένα οι μετρήσεις έγιναν στο καταπληκτικό εργαστήριο

του Κώστα Κων/νου .

Ένα μικρό μέρους τους επαναλήφθηκε για λόγους περιέργειας

στα εργαστήρια μιας από τις κατεξοχήν σοβαρές εταιρίες

κατασκευής ηχείων στη Ελλάδα.

Διεπίστωσα πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα διαγράμματα

στα σχετικά με την Manger sites ήταν ακριβή και μάλλον

περιέγραφαν με αυστηρότητα παρά με επιείκεια μεγάφωνο

και ηχείο!

Δεδομένης λοιπόν της ακρίβειας απεφάσισα να τα αναρτήσω !

Προκαλώ όποιον θέλει να μου αποδείξει ότι είναι ανακριβή!

Reaction score
250

3) Το ίδιο θα κάνω εάν και όποτε χρειαστεί στο μέλλον !

Δόξα τω Θεώ στο καταπληκτικό εργαστήριο του Κώστα

μπαίνω οποιαδήποτε στιγμή θέλω και κάνω ότι θέλω!

Παράλληλα κανείς από την Audio Spectrum, την Crystal audio

και την Roister δεν μου αρνήθηκε ποτέ τίποτε !(επιστημονική

καθοδήγηση ή εργαστηριακή υποστήριξη).

Το ίδιο και οι Κύριοι Αναγνωστόπουλος , Γερούκης,

Σπέρτος, Τζωρτζάκης και αρκετοί άλλοι !

Έξω από αυτά κάτι διαθέτω και εγώ από πλευράς

μετρητικού hardware και software .

Reaction score
250

4) Τέλος εξυπακούεται ότι ο οιοσδήποτε μπορεί και δικαιούται

να εγείρει ερωτήματα σχετικά με την «παρουσίαση» μιας

audiophile μηχανής .

Δεν χρειάζεται όμως να είσαι διαδικτυακός φυσιογνωμιστής

για να καταλάβεις την ειλικρινή διάθεση και την καθαρότητα

των προθέσεων κάποιων σε μερικές περιπτώσεις !

Χαίρομαι πάντως ειλικρινά που o συνσυντονιστής μας Γ.Αναμουρλίδης

(παρότι αλλεργικός σε θέματα τεχνοκρατικού ορθολογισμού)

επικέντρωσε την προσοχή του (σε μια τέτοια παρουσίαση)

στο θέμα της προέλευσης και αξιοπιστίας των μετρήσεων……

ΥΓ. Το «οικόνες» δεν το ανέφερα με σκοπό να θίξω την ορθογραφική

δεινότητα του gkar. Και εγώ κάνω πολλά ορθογραφικά λάθη !

Λάθη ορθογραφικά και συντακτικά δεν κάνουν μόνο ο Ντόχερτυ

και ο Ημίθεος !

Το ανέφερα γιατί άκρως εποπτικά και ενδιαφέροντα διαγράμματα

που αποτελούν καταγραφές επιστημονικής και τεχνολογικής

προσπάθειας επιστημόνων-μηχανικών ηλεκτρακουστικής είναι

υποτιμητικό να χαρακτηρίζονται σαν εικόνες ή εικονίτσες …..

Reaction score
3.581
Re: Απάντηση: "Απορίες" και διασαφηνήσεις επί της δoκιμής του Manger

Το «οικόνες» δεν το ανέφερα με σκοπό να θίξω την ορθογραφική

δεινότητα του gkar. Και εγώ κάνω πολλά ορθογραφικά λάθη !

Λάθη ορθογραφικά και συντακτικά δεν κάνουν μόνο ο Ντόχερτυ

και ο Ημίθεος !

Το ανέφερα γιατί άκρως εποπτικά και ενδιαφέροντα διαγράμματα

που αποτελούν καταγραφές επιστημονικής και τεχνολογικής

προσπάθειας επιστημόνων-μηχανικών ηλεκτρακουστικής είναι

υποτιμητικό να χαρακτηρίζονται σαν εικόνες ή εικονίτσες …..
Για μένα Βασίλη η λέξη "εικόνα " δεν είναι υποτιμητική. Εγώ μόνο τις εικόνες προσκυνάω.

Reaction score
3.581
Βαρέθηκα επίσης την ευαισθησία που έχουν αποκτήσει ορισμένοι το τελευταίο διάστημα με το θέμα του ήχου και των συσκευών αναπαραγωγής.

Κάθε φορά που πάει να γίνει κάτι καλό, όπως π.χ. αυτή η παρουσίαση του Βασίλη, νιώθω ότι την ίδια στιγμή κάποιος “εκεί έξω” τον/μας παρακολουθεί και περιμένει την ευκαιρία να μπει στη συζήτηση ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα υποστηρίξει καλύτερα το προϊόν του και τα πλάνα του.
Θεωρώ επίσης απαράδεκτη την παρέμβαση οιουδήποτε αντιπροσώπου, που ενώ η παρουσίαση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη χώνεται στη συζήτηση με την πρώτη ευκαιρία και ανεβάζει τις τιμές αγοράς του προϊόντος που δοκιμάζεται. Θα μπορούσε τις τιμές να τις ανεβάσει στην ειδική κατηγορία του avsite που έχει φτιαχτεί για αυτό το σκοπό, θα μπορούσε επίσης διακριτικά να στείλει με p.m τις τιμές στον συντονιστή της κατηγορίας στο μέλος που πραγματοποιεί τη δοκιμή.

Δεύτερον: Δεν ξέρω πως πραγματικά νιώθετε εσείς, τα μέλη αυτού του φόρουμ, που ενώ καταλαβαίνω ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να μην διαθέτετε τις ειδικές τεχνικές γνώσεις, κάποιοι σας βομβαρδίζουν με υλικό άγνωστης προέλευσης “φωτογραφίες-εικόνες” και τεχνικά διαγράμματα χωρίς να αναφέρονται τα αντίστοιχα πηγαία links αναφοράς.
Έχετε τη δυνατότητα να αντιληφτείτε ποια πληροφορία είναι μαρκετίστικη κονσέρβα και ποια πληροφορία προέρχεται από μια επιστημονικώς τεκμηριωμένη προσέγγιση ανεξάρτητου φορέα ?
Εμένα αυτό απλώς με αηδιάζει και θα το ξαναπώ : με αηδιάζει. Αν γίνει κατά λάθος το καταλαβαίνω, κι εγώ έχω κάνει κατά καιρούς παρόμοια λάθη. Αυτό που με αηδιάζει όμως περισσότερο είναι οι προπαρασκευασμένες δικαιολογίες από άτομα που έχουν τεράστια εμπειρία αμυντικής ικανότητας μετά από πολυετή ενασχόληση με το so called ¨διαδικτυακό High-End”

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιώργο νομίζω ότι απλά δεν ξέρεις τι λες και είναι προφανές ότι δεν εκφράζεις μόνον τον εαυτό σου. Διαβάζω απίστευτες ασυναρτησίες, έναν ακατανόητο αχταρμά βαριών κατηγοριών και φιλοφρονήσεων και φυσικά όλα αυτά με μισόλογα και μπηχτές σαν να φοβάσαι να πεις στα ίσα τι εννοείς. Υπεκφεύγεις ύποπτα, πολύ ύποπτα φίλε μου και εγώ τουλάχιστον δεν σε είχα για τέτοιον...

Και επειδή βαρέθηκα να ακούω μόνο ηλίθιες κατηγορίες, ας ρωτήσω κι εγώ μερικά πράγματα:
- Για ποιά παρέμβαση αντιπροσώπου μιλάς?
- Γιατί προσπαθείς να μας πείσεις ότι είσαι βλάκας και δεν καταλαβαίνεις ή δεν κατάλαβες από που είναι τα διαγράμματα?
- Γιατί τόση κακή προαίρεση με την παρουσίαση?
- Έχετε προηγούμενα με τον Τσαντουλή?
- Έχετε προηγούμενα με τον Mygiakis?
- Έχετε προηγούμενα με το AVSite?
- Γιατί προσπαθείτε να βγάλετε το test αναξιόπιστο?
- Έχετε κάποιου είδους συμφέροντα και σας χαλάει κάποιος την κομπόστα?
- Θα θέλατε μήπως να κάνετε εσείς την παρουσίαση?
- Έχετε κάποιο πρόβλημα με κάποιον άλλον εδώ μέσα?

Για να τελειώνουμε με αυτό το πολύ σοβαρό θέμα και να προστατευτούμε από κάθε είδους κακή προαίρεση, ζητώ να πάρει θέση επισήμως ο ιδρυτής. Μερικά πράγματα δεν μπορούν να περάσουν έτσι απλά.

...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Για να τελειώνουμε με αυτό το πολύ σοβαρό θέμα και να προστατευτούμε από κάθε είδους κακή προαίρεση, ζητώ να πάρει θέση επισήμως ο ιδρυτής. Μερικά πράγματα δεν μπορούν να περάσουν έτσι απλά.

...
Κυριε Τσαρουχα,
γιατι ζητατε απο εμενα να παρω θεση οταν ηδη εχω παρει?
Ζητησα ανακληση των κακων μηνυματων, πηρα τιποτα?
Περα απο το γεγονος οτι μου πετατε το μπαλακι σε μια ιστορια στην οποια εσεις ειστε ο υπευθυνος να αποφασισετε...
Θελετε την γνωμη ενος απλου μελους?
Οριστε λοιπον...
Διαβαζοντας και ξαναδιαβαζοντας τα μηνυματα-αντιδρασεις διακρινω μονο ενοχη, κακη προαιρεση και κακια.
Δεν μπορω να εντοπισω τον λογο, αυτη ειναι η αληθεια.
Δεν ειμαι σιγουρος για το κινητρο, ομως οποιο και απο τα δυο να ειναι,ειναι μεμπτο.
Κυριε Τσαρουχα, δεν θα ηθελα να ειμαι στην θεση σας.
Και αυτο διοτι τουτη ην στιγμη καιει.Ζεματαει.Πρεπει να παρετε μια δυσκολη αποφαση για ανθρωπους τους οποιους γνωριζετε.
Τους οποιους γνωριζω και εκτιμω.Και δεν το γραφω για να κανω το χαπι γλυκυτερο.
Σαν απλο μελος σας ζητω να τηρησετε ολους τους δεοντολογικους κανονες και να παρετε-εδω ανοιχτα-και τις γνωμες των υπολοιπων συντονιστων των audio κατηγοριων.
Σαν απλο μελος παρακαλαω για την μεγαλυτερη δυνατη ποινη σε οσους εχουν εμπλακει σε αυτη την ιστορια, συντονιστες η μη.
Θα ηθελα, εαν ηταν δυνατον, να τιμωρηθει και ο ηθικος αυτουργος αυτης της ιστοριας τον οποιο γνωριζω αλλα δυστυχως δεν μπορω να αποδειξω ποιος ειναι.

Κε Τσαρουχα, σαν Α.Γενικος ειστε υπευθυνος για τις Audio κατηγοριες.
Αυρια τα απλα μελη του AVSite θελουν να τις δουν πεντακαθαρες.
Και ειθε καποιοι να αναλογιστουν περα απο την οργη τους...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βλέπω ανυπόστατες κατηγορίες και στάση με κάκιστη προαίρεση που ξεπερνά τα όρια της αγένειας, θίγει υπολήψεις, θίγει προσωπικότητες. Μια άνευ προηγουμένου λάσπη, μια πρωτοφανή επίδειξη εκδικητικής μανίας για απωθημένα που κρατούν χρόνια τώρα. Αν και είμαι σε θέση να γνωρίζω ή τουλάχιστον να έχω βάσιμες υποψίες για τα ταπεινά ελατήρια των εν λόγω συμπεριφορών, δεν θέλω να ασχοληθώ γιατί ούτως ή άλλως δεν αξίζει τον κόπο. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Νιώθω όμως ότι πρέπει να τελειώνουμε για δύο λόγους. Γιατί μπούχτισα και γιατί το χρωστάω και σε κάποιον φίλο που δεν είναι πια μαζί μας.

Λυπάμαι γιατί στην "παρέα" αυτών που επιδεικνύουν το μένος τους προς τους ανθρώπους τους AVSite, τάσσεται κι ένας εκ των συντονιστών της κατηγορίας. Λυπάμαι γιατί δεν περίμενα αυτήν την στάση από κάποιους. Οι ηθικοί αυτουργοί Ανδρέα μπορεί να έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης αλλά αυτοί που διαπράττουν το σφάλμα είναι πάντα οι κύριοι κατηγορούμενοι. Ακόμη κι αν είναι επιπόλαιοι, ακόμη κι αν παρασύρονται...

Θα περιμένω σε αυτό το θέμα τις απόψεις των Κώστα Φ., Κόγια, Μπλάτσιου, Χουρμουζιάδη και Τσαντουλή ως προς την στάση που πρέπει να κρατήσουμε ως κατηγορίες Αudio και AVSite γενικότερα, σε αυτά που διαβάζουμε. Ταυτόχρονα περιμένω τις προτάσεις τους για τους g.kar, Αναμουρλίδη και dolfon. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, θα αποφασίσουμε μαζί. Δεν αποφασίζω μόνος μου. Η αποπομπή ή όχι είναι μια απόφαση που θα παρθεί από όλους.

...

Reaction score
3.581
Γιώργο νομίζω ότι απλά δεν ξέρεις τι λες και είναι προφανές ότι δεν εκφράζεις μόνον τον εαυτό σου. Διαβάζω απίστευτες ασυναρτησίες, έναν ακατανόητο αχταρμά βαριών κατηγοριών και φιλοφρονήσεων και φυσικά όλα αυτά με μισόλογα και μπηχτές σαν να φοβάσαι να πεις στα ίσα τι εννοείς. Υπεκφεύγεις ύποπτα, πολύ ύποπτα φίλε μου και εγώ τουλάχιστον δεν σε είχα για τέτοιον...

Και επειδή βαρέθηκα να ακούω μόνο ηλίθιες κατηγορίες, ας ρωτήσω κι εγώ μερικά πράγματα:
- Για ποιά παρέμβαση αντιπροσώπου μιλάς?
Όσον αφορά την τιμή, τα zerobox 109 της MANGER έχουν, ανάλογα του φινιρίσματος, από 4.270-6.270. Το ηχείο με το συγκεκριμένο φινίρισμα που παρουσίασε ο Βασίλης κάνει 4.500.

- Γιατί προσπαθείς να μας πείσεις ότι είσαι βλάκας και δεν καταλαβαίνεις ή δεν κατάλαβες από που είναι τα διαγράμματα?
Εγώ φυσικά και κατάλαβα ότι είχαν γίνει copy-paste από άλλού. Ημουν σίγουρος ότι αρκετοί δεν το είχαν καταλάβει.
Τα σχόλια του Αναμουρλίδη στη συνέχεια, επιβεβαίωααν αυτό που ήμουν σίγουρος ότι θα είχε συμβεί.
Εχεις δει πολλά σοβαρά περιοδικά του ειδικού τύπου να κάνουν παρουσιάσεις συσκευών με κλεμμένες φωτογραφίες ή/και διαγράμματα από το internet ?

Μου αρέσει που ορισμένοι κατηγορούν τα ελληνικά περιοδικά του Audio που δεν δημοσιεύουν μετρήσεις των συσκευών που δοκιμάζουν.
Το προτιμώ όμως εγώ αυτό από το να μου σερβίρει κάποιος κονσέρβα που θα
μπορούσα να διαβάσω στο site του κατασκευαστή.

Ενα link στο διαφημιστικό site του κατασκευαστή = Χίλιες λέξεις

Reaction score
3.581
- Γιατί τόση κακή προαίρεση με την παρουσίαση?
Αν θεωρείς κακία την προσπάθεια για σωστή ενημέρωση του καταναλωτή, ναι τότε το έκανα από κακία.

- Έχεις προηγούμενα με τον Τσαντουλή?

Δεν έχω κανένα προηγούμενο με τον Τσαντουλή. Πάντα με διασκέδαζαν τα υπερβολικά κολακευτικά σχόλια του Βασίλη για μηχανήματα που ήταν συνήθως για τα μπάζα. Δεν εννοώ τα ηχεία αυτής εδώ της δοκιμής που έτσι κι αλλιώς δεν τα έχω ακουσει για να έχω δική μου άποψη. Περμένω ένα ζεύγος από το gray-market της Ολλανδίας οπότε θα έχω τη ευκαιρία να γράψω και την δική μου γνώμη.

- Γιατί προσπαθείς να βγάλεις το test αναξιόπιστο?
Την άποψή μου λέω, ότι δεν προσφέρει απολυτως τίποτα ένα τεστ που θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν ένα απλό link σε δυο-τρία sites του Internet

...
...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τα μηνύματα-αντιδράσεις διακρινω μόνο ένοχη, κακή προαίρεση και κακία.
Δεν μπορώ να εντοπίσω τον λόγο, αυτή είναι η αλήθεια.
Δεν ειμαι σιγουρος για το κινητρο, ομως οποιο και απο τα δυο να ειναι,ειναι μεμπτο.
Δυστυχώς τα ίδια διαπιστώνω κι εγώ.Από τη μέρα που ξεκίνησε το θέμα του ο Βασίλης είχα ένα προαίσθημα ότι η κατάληξη τελικά θα ήταν αυτή.

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο όποτε κάποιος προσπαθεί να κάνει κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό, πρέπει να δέχεται πυρ κατά βούληση. Ο Βασίλης (και ο κάθε Βασίλης) παρουσίασε ένα ηχείο που θεώρησε αξιόλογο. Το avsite δεν αρνήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο σε οποιοδήποτε μέλος του. Αν και κάποιος άλλος αισθάνεται ότι πρέπει να παρουσιάσει με παρόμοιο τρόπο ένα προϊόν πάντα μπορούσε και πάντα θα μπορεί να το κάνει. Και αυτός είναι ο λόγος που είμαι περήφανος γιατί είμαι μέλος του avsite.

Και ξαφνικά έχουμε μία επίθεση όπου με μισόλογα και με υπονοούμενα κάποιοι προσπάθησαν να διαβάλουν την όλη προσπάθεια. Το ποιος ήταν ο λόγος που έγινε αυτή η επίθεση, δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Αν ήθελε κάποιος να αμφισβητήσει τα λεγόμενα του Βασίλη θα μπορούσε πρώτα να έρθει σε επαφή μαζί του με ένα pm και να ζητούσε εξηγήσεις για ότι δεν καταλαβαίνει. Όταν ξεκινά δημόσια μία τέτοια επίθεση τότε μόνο για λόγους εντυπωσιασμού μπορεί να το κάνει. Και το ότι αυτή η επίθεση έγινε με κακή προαίρεση βγάζει μάτι. Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι κάποιος καλοπροαίρετα μπορεί να βγάζει τόση κακία. Και αν το δείτε από την πλευρά του Βασίλη η κατάσταση είναι ακόμη πιο πικρή. Γιατί απλά προσπάθησε να μεταφέρει τις εντυπώσεις του και τελικά βρέθηκε να απολογείται και να προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

Παρότι δεν μπορώ να ξέρω τους λόγους που ωθούν τον οιονδήποτε να κάνει τέτοιες άδικες επιθέσεις, αυτό που βλέπω είναι ότι τελικά με αυτό τον τρόπο αποθαρρύνεται όποιος προσπαθεί να γράψει το παραμικρό. Και τελικά μάλλον εκεί στοχεύουν όσοι βγάζουν αυτή την κακοπροαίρετη κριτική. Να μην γράφει κανένας τίποτε για κάποιο θέμα ουσίας. Μάλλον θεωρούν ότι μόνο αυτοί μπορούν να εκφέρουν γνώμη για συσκευές ήχου και εικόνας, ακόμη και αν δεν τις έχουν ακούσει ή δει ποτέ...

Τέλος δεν πιστεύω σε τιμωρίες και νουθεσίες γιατί απλά δεν προσφέρουν κάποια λύση. Μπορεί να είναι αποδοτικές σε παιδάκια μέχρι 12 ετών αλλά δεν έχουμε τέτοια εδώ μέσα. Είμαστε όλοι ενήλικες και έχουμε όλοι μία κοινή αγάπη και ένα κοινό "μεράκι", τον καλό ήχο και την καλή εικόνα. Έχουμε ένα δικτυακό "σπίτι" που κάποιος μας το παρέχει χωρίς να ζητά ανταλλάγματα. Ας αρχίσουμε λοιπόν να συμπεριφερόμαστε σαν ενήλικες αφήνοντας πίσω μας εγωισμούς, κόμπλεξ, κακεντρέχειες και ας προσπαθήσουμε όλοι μας να βοηθήσουμε το "σπίτι" μας. Γιατί αλλιώς θα πέσει να μας πλακώσει.

Ας γίνουμε λοιπόν όλοι πιο υπεύθυνοι, και ας προσπαθήσουμε να είμαστε πιο δημιουργικοί και λιγότερο μίζεροι όταν σχολιάζουμε κάποιον...

Reaction score
10
Noμιζω οτι ειστε πολυ υπερβολικοι.

Ο καθενας λεει την αποψη του και οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται.
Τον g.kar πεσατε να τον φατε. Εδω εχουμε ακουσει τοσα και τοσα.

Εμενα αυτο που με ενοχλησε σε αυτο το τεστ ειναι οτι παντα ο Βασιλης αναφερει:

Τα συμπερασματα αυτα ειναι για τον δικο μου χωρο και τα δικα μου μηχανηματα

Κατι που φυσικα αυτη την φορα δεν αναφερθηκε.Και μενα αυτο το τεστ οπως και το αντιστοιχο της Audio Craftworks (ειδικα εκεινο) μου εκατσαν στο λαιμο.

Και τελος παντων τον Μαρινο τον εχετε κραξει τοσες φορες οτι κανει διαφημηση κτλ...
Γιατι δυο μετρα και δυο σταθμα?
Ξερω οτι αυτα που λεω απο το ενα μπαινουν και απο το αλλο βγαινουν.
just my 0.02$

φιλικα

Reaction score
3.581
Βλέπω ανυπόστατες κατηγορίες και στάση με κάκιστη προαίρεση που ξεπερνά τα όρια της αγένειας, θίγει υπολήψεις, θίγει προσωπικότητες. Μια άνευ προηγουμένου λάσπη, μια πρωτοφανή επίδειξη εκδικητικής μανίας για απωθημένα που κρατούν χρόνια τώρα. Αν και είμαι σε θέση να γνωρίζω ή τουλάχιστον να έχω βάσιμες υποψίες για τα ταπεινά ελατήρια των εν λόγω συμπεριφορών, δεν θέλω να ασχοληθώ γιατί ούτως ή άλλως δεν αξίζει τον κόπο. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Νιώθω όμως ότι πρέπει να τελειώνουμε για δύο λόγους. Γιατί μπούχτισα και γιατί το χρωστάω και σε κάποιον φίλο που δεν είναι πια μαζί μας.

Λυπάμαι γιατί στην "παρέα" αυτών που επιδεικνύουν το μένος τους προς τους ανθρώπους τους AVSite, τάσσεται κι ένας εκ των συντονιστών της κατηγορίας. Λυπάμαι γιατί δεν περίμενα αυτήν την στάση από κάποιους. Οι ηθικοί αυτουργοί Ανδρέα μπορεί να έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης αλλά αυτοί που διαπράττουν το σφάλμα είναι πάντα οι κύριοι κατηγορούμενοι. Ακόμη κι αν είναι επιπόλαιοι, ακόμη κι αν παρασύρονται...

Θα περιμένω σε αυτό το θέμα τις απόψεις των Κώστα Φ., Κόγια, Μπλάτσιου και Τσαντουλή ως προς την στάση που πρέπει να κρατήσουμε ως κατηγορίες Αudio και AVSite γενικότερα, σε αυτά που διαβάζουμε. Ταυτόχρονα περιμένω τις προτάσεις τους για τους g.kar, Αναμουρλίδη και dolfon. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, θα αποφασίσουμε μαζί. Δεν αποφασίζω μόνος μου. Η αποπομπή ή όχι είναι μια απόφαση που θα παρθεί από όλους.

...
Εμένα να με μπανάρετε από τώρα γιατί κάτω από αυτες τις συνθήκες δεν έχει πλέον νόημα να μεταφέρω τις απόψεις μου.

Επιθυμώ επίσης να ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΟΛΑ τα δικα μου μηνύματα. Για να σας βγάλω από τον κόπο θα διαγράψω από μόνος μου όλες τις τελευταίες "εικόνες" που έχω ανεβασει.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς μόνο ένα άτομο από δω μέσα. Τον Γιώργο (MAC) Αναμουρλίδη για την άψογη συμπεριφορά του και την αληθινή αγάπη του για τον ήχο .

Reaction score
3.581
Γιώργο νομίζω ότι απλά δεν ξέρεις τι λες και είναι προφανές ότι δεν εκφράζεις μόνον τον εαυτό σου. ...

Δεν μπορώ να το καταγράψω καλύτερα παρά μόνο χρησιμοποιώντας

το ακόλουθο αδόκιμο και γραφικό συσχετισμό!

Τα εν λόγω αδιάφορα από ηχητική άποψη τεχνολογικά-κατασκευαστικά

θαύματα μοιάζουν με έξοχες εμφανισιακά μεταλλαγμένες ντομάτες

που όμως δεν έχουν γεύση!

Τα Manger (και κάποια άλλα φυσικά εξαιρετικά ηχεία)

μοιάζουν με χτυπημένες και με στίγματα ντομάτες γνήσιας

βιολογικής καλλιέργειας με γεύση που μαγεύει τον ουρανίσκο!

Και όλα αυτά όχι με ευφωνικούς χρωματισμούς και άχρηστες

γλυκεράδες αλλά με την έντονη αίσθηση του “έχω τους σολίστες

μπροστά μου”!!!!
http://www.sonicflare.com/archives/speakers-10k20k.php

The downside of Manger drivers is said to be that listening position and placement is more difficult. People usually say that Mangers can sound amazing, but that you've gotta put in the time to make them shine. Also that the Manger sound is described more for easy listening jazz and classical over rock and Ludacris/Fiddy duets. Ah well, can't have everything.

Reaction score
3.581
Τελειώνοντας μένω με την αίσθηση ότι το zerobox είναι το καλύτερο

ηχείο βάσης που έχω ακούσει! :bravo:

Αν δεν είναι το καλύτερο ηχείο βάσης που υπάρχει τότε σίγουρα

είναι ανάμεσα στα 3 καλύτερα!

Όσοι ψάχνετε για πολύ καλό ηχείο βάλτε το αμέσως στην λίστα σας!

Σε περίπτωση που δεν καταλάβατε λέξη, ή δεν προλάβατε να διαβάσετε την παρουσίαση, μπορείτε να διαβάσετε το επόμενο link που τα έχει όλα και μάλιστα με τη σειρά .

http://www.soundlabsgroup.com.au/c/Manger/Manger.html

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67