Τι δεν ανεχεστε?

Τι δεν ανεχεστε στους βιντεοπροβολεις?

• Rainbow

Votes: 18 23,7%
  • SDE(pixalation)

Votes: 20 26,3%
  • Μικρη αντιθεση

Votes: 29 38,2%
  • Χαμηλη φωτεινοτητα

Votes: 37 48,7%
  • Κακη κινηση

Votes: 36 47,4%
  • Κακη συγκλιση

Votes: 28 36,8%
  • Ανομοιομορφια

Votes: 20 26,3%
  • Μικρες δυνατοτητες εγκαταστασης

Votes: 16 21,1%
  • Αλλο(σχολιαστε)

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    76

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Σε ενα μηνα περιπου μπαινουμε αισιως στο 2008 και πολλες απο τις παιδικες ασθενειες των βιντεοπροβολεων συνεχιζουν να μας βασανιζουν.
Υποκειμενικα, καποιες απο αυτες δεν ειναι ανεχτες απο εμας.
Ποιες ειναι αυτες?
Παρακαλω πολυ ψηφιστε και σχολιαστε αναλογως.
Εχετε την δυνατοτητα να ψηφισετε πανω απο μια επιλογη...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.043
Απάντηση: Τι δεν ανεχεστε?

• Κακή ποιότητα φακού
  • Χαμηλό κοντράστ (ANSI και On/Off)
  • Προβλήματα στην κίνηση (σπασίματα, θόλωμα και rainbow)

Reaction score
178
Ηθοποιος σημαίνει φως... αρα με τις λάμπες της πλακας που μετα απο 200 ώρες είναι σαν κεράκια δεν παμε πουθενά... - στην χαμηλη φωτεινότητα.

Επίσης ανομοιομορφία... τα καλά έργα (που μπορεις να δεις περισσότερες απο μια φορες) είναι τα παλια ασπρόμαυρα... όχι πρασινοκοκινομαυρα... - στην ανομοιομορφία.

Reaction score
62
Απο τα πάραπάνω όλα με ενοχλούν, εκτός απο το Rainbow. Τα πιο εκνευριστικά είναι η κακή σύγκλιση, κίνηση και ο περιορισμός εγκατάστασης...

Reaction score
62
Επίσης ένα άλλο που με ενοχλεί και δεν αναφέρεται, είναι η έλλειψη ευκολιών, όπως lens shift!!

Reaction score
5
Mε αυτά που έχω δει, ψήφισα τα 2,4,5,6.

Rainbow δεν εχω δει ποτέ μου, οπότε και δεν ασχολήθηκα. Ούτε κακή σύγκλιση έχω δει, αλλά φαντάζομαι οτί θα ειναι κάτι πολύ κακό :mrgreen:

Reaction score
4
Κακη συγκλιση και εγω αλλα δεν πρεπει να μιλαω μεχρι να κανω τα τεστ μου με την πατεντα του Νικου.:cool_4:
Εχω να ανοιξω τον προβολεα 3 μηνες :mad_3: :pc:

Reaction score
11
Η Δυσκολία στην εγκατάσταση.
Αξιόλογα μηχανήματα δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλούς χώρους.
Άρα στην πραγματικότητα είναι για πολλούς άχρηστα.
Εγώ προσωπικά μπορεί να επέλεγα άλλον προβολέα αν δεν υπήρχε αυτή η δυσκολία.

Reaction score
1
Η Δυσκολία στην εγκατάσταση.
Αξιόλογα μηχανήματα δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλούς χώρους.
Άρα στην πραγματικότητα είναι για πολλούς άχρηστα.
Εγώ προσωπικά μπορεί να επέλεγα άλλον προβολέα αν δεν υπήρχε αυτή η δυσκολία.

Μου κάνει εντύπωση που αρκετά μέλη αναφέρονται στις μικρές δυνατότητες εγκατάστασης, μια και πρακτικά δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Και εξηγούμαι: Όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να δούμε εκ των προτέρων τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός προβολέα, έτσι λοιπόν αν δεν ταιριάζει στο χώρο μας, π.χ., έχει φακό long throw και δεν μπορεί να βγάλει το κάδρο που θέλουμε στο μικρό μήκος του χώρου μας, απλά δεν τον αγοράζουμε και πάμε παρακάτω! :happy_4:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρακτικά σχεδόν όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με μια σωστή εγκατάσταση. Π.χ., ακόμα κι αν έχετε έναν χώρο με ψευδοροφή που έχει καταντήσει να έχει ύψος μόλις 2-2,30 μέτρα και θέλετε ντε και καλά να αγοράσετε έναν από τους Infocus 82 ή Optoma 80, 81 που έχουν offset 36%, μπορείτε να τοποθετήσετε τον προβολέα με τέτοια κλίση ώστε η εικόνα να πέφτει μέσα στο κάδρο σας και απλώς κάνετε μετά ένα μικρό tilt στην οθόνη, τοποθετείτε δηλαδή την οθόνη με κλίση για να διορθωθεί το τραπέζιο στην εικόνα! :happy_6:
<o:p> </o:p>
Αντίθετα, αν έχεις έντονη χρωματική ανομοιομορφία στο πάνελ, ή πολύ κακή κίνηση, ή έντονο φωτοστέφανο στην εικόνα όπως έχω εγώ αυτή τη στιγμή, ουσιαστικά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και πρέπει να τρως αυτά τα μειονεκτήματα στη μάπα θέλεις δεν θέλεις! :mad_3:

Reaction score
14
Screen Door. Αυτό για εμένα είναι ίσως και το μεγαλύτερο μειον για οποιαδήποτε οπτική συσκευή. Αν θέλει να λέγεται αξια συσκευή δεν μπορώ να βλέπω κοτέτσια. Και δυστυχώς αυτό είναι φαινόμενο που βλέπω πολλους κατασκευαστές LCD προβολέων αλλά και τηλεοράσεων που δεν λένε να το εξαλίψουν εντελώς. Βελτιώσεις Ναι εχω δεί αλλά 10η γενιά τηλεόράσεων και 6η 7η γενιά προβολικών που πάμε βρεεεεε???

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.043
Απάντηση: Re: Τι δεν ανεχεστε?

Παρότι κατανοώ τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν όσοι φίλοι έχουν μικρό δωμάτιο, θα παρατηρήσω ότι αυτό είναι μάλλον πρόβλημα του χώρου παρά του προβολέα.
Πρέπει να πούμε (χωρίς να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες περί οπτικής) ότι ακόμα και σε προβολείς που έχουν δυνατότητα short-throw, η εικόνα είναι υποδεέστερη ποιοτικά σε αυτή τη θέση, καθώς εμφανίζονται προβλήματα ομοιομορφίας φωτισμού και εστίασης και οπτικές αποκλίσεις.
Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι η προσθήκη ευκολιών όπως το μεγάλο ζουμ και το lens-shift δύο αξόνων, έχει συνήθως αρνητικές συνέπειες στην οπτική ποιότητα του φακού. Δεδομένου ότι η ποιότητα και όχι η ευκολία έχει προτεραιότητα σε ένα εξειδικευμένο δωμάτιο σινεμά, για μένα αυτές οι δυνατότητες είναι έως και ανεπιθύμητες.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Μικρη φωτεινοτητα, κακη συγκλιση, μικρος λογος αντιθεσης, λιγες δυνατοτητες εγκαταστασης.

Για μενα, η φωτεινοτητα παιζει τον μεγαλυτερο ρολο, μαζι με την αντιθεση. Θελω πολυ μεγαλες οθονες και ενας φωτεινος προβολεας (αλλα με καλη αντιθεση για να μην εχει πεπλο η εικονα) ειναι για μενα μονοδρομος.

Η οξυτητα της εικονας επισης ειναι απο τα πραγματα που με εντυπωσιαζουν, οποτε ενας προβολεας με κακη συγκλιση θα μου στερουσε αυτη την εμπειρια.

Τελος, η ελλειψη δυνατοτητων εγκαταστασης, ειναι ενας πολυ σημαντικος παραγοντας ο οποιος εχει και αμεση σχεση με την ποιοτητα της εικονας, αλλα και με την ολη δημιουργια της κινηματογραφικης μεθεξης. Εχω δει εγκαταστασεις, που η εικονα ειναι τραπεζοειδως παραμορφωμενη, η φωτεινοτητα και η αντιθεση σχετιζονται με την θεση του zoom και ενας απολυτα καλαισθητος χωρος, μπορει να χαλασει την μαγεια με την προσθηκη ενος ξερου μηχανηματος καπου πανω απο τα κεφαλια μας...

Το rainbow πλεον δεν με ενοχλει αρκετα και δεν το εβαλα, αλλα οπωσδηποτε θα διαδραματισει ρολο στην μελλοντικη αγορα ενος προβολεα, γιατι δεν θα βλεπω μονος μου...

Reaction score
6

Κατά πρωτο λογω η πτώση φωτεινότητας και γενικότερα η ευσθησια των λαμπτήρων.
Είναι αρκετα αγχώδεις το γεγονός ότι καθως περνούν οι ωρες η φρεσκαδα της λάμπας μειώνετε σε σημειο μετα από ένα χρονο να μην εχει ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Επίσης η σύγκληση και το γεγονός πως ακόμα η αντίθεση δεν βρίσκετε σε ικανοποιητικά επιπεδα.
Όλα τα παραπάνω αφορουν και τους δυο τύπους προβολέων ( dlp lcd).
Για περιπτώσεις προβλημάτων που αφορουν αποκλειστικά μια από τις δυο τεχνολογίες μπορεί ο καθενας να επιλέξει ετσι , ωστε να τα αποφύγει.
Στα παραπάνω που αναφερω όμως όχι, καθως ότι και να επιλέξει θα τα λουστεί

Reaction score
7
Κακή κίνηση το πρώτο που δεν ανέχομαι. Ευνόητο το γιατί, βασικά παρακολουθούμε κινούμενη εικόνα και όχι στατικές φωτογραφίες..

NIX

Reaction score
0

Με ενοχλουν:

α) η κακη συγκλιση
β) το color aberration
γ) το εντονο rainbow
δ) το κακο focus
ε) η ανομοιομορφια στο focus
ζ) η ανομοιομορφια χρωματος
η) η ανομοιομορφία φωτεινοτητας
θ) η χαμηλη φωτεινοτητα
ι) η χαμηλη αντιθεση

Δεν ανεχομαι:

α) κακη συγκλιση
β) εντονο rainbow
γ) κακο focus
δ) ανομοιομορφια χρωματος
ε) χαμηλη φωτεινοτητα
ζ) χαμηλη αντιθεση

Επισης θα συμφωνησω με τον Ανδρεα (cine) για το αγχος που προκαλουν οι λαμπτηρες πυρακτωσεως.Οσο πιο γρηγορα τους ξεφορτωθουμε απο τα σωθικά των προβολεων μας το καλυτερο.

Reaction score
7
Ο περιορισμένος χρόνος ζωής των λαμπτήρων σε συνάρτηση με το κόστος τους. Ο προβολέας είναι για να τον ευχαριστιέσαι, όχι για να λυπάσαι τη λάμπα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.043

Επισης θα συμφωνησω με τον Ανδρεα (cine) για το αγχος που προκαλουν οι λαμπτηρες πυρακτωσεως.Οσο πιο γρηγορα τους ξεφορτωθουμε απο τα σωθικά των προβολεων μας το καλυτερο.
Η καινούρια ναυαρχίδα της Lexus κυκλοφόρησε με προβολείς LED.
Λες να άρχισε να ωριμάζει το πράγμα και για τους οικιακούς προβολείς;

Reaction score
6

Με ενοχλουν:

α) η κακη συγκλιση
β) το color aberration
γ) το εντονο rainbow
δ) το κακο focus
ε) η ανομοιομορφια στο focus
ζ) η ανομοιομορφια χρωματος
η) η ανομοιομορφία φωτεινοτητας
θ) η χαμηλη φωτεινοτητα
ι) η χαμηλη αντιθεση

Δεν ανεχομαι:

α) κακη συγκλιση
β) εντονο rainbow
γ) κακο focus
δ) ανομοιομορφια χρωματος
ε) χαμηλη φωτεινοτητα
ζ) χαμηλη αντιθεση

Με τοσα βασανα και ακομα σου αρέσουν οι προβολείς;:crazy_1:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.761
Members
38.607
Νεότερο μέλος