Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

Reaction score
10
Μα αυτοι που θα αγοραζαν απο τον Γιωργο και το καθε Γιωργο δεν γραφουν εδω μεσα, ουτε προκειται να γραψουν ποτε.

Εχει αναρωτηθει κανενας γιατι?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Αγαπητε κ.Γιωργο,
το site αυτο το οποιο κατηγορησατε μολις επετρεψε να ακουστει η αποψη σας.
Ακριβως οπως και αυτη του κ.Κογια...
Θα ηταν ευχης εργο και για τις δυο πλευρες να μπορεσουν να κατανοησουν η μια την αλλη λιγο περισσοτερο.
Ολα αυτα για μενα ειναι θεμα νοοτροπιας.
Διχως να ξερω πως θα "εβγαινε" αυτο το θεμα , πριν 3 ημερες ειχα ακριβως την ιδια συζητηση με τον Νικολα στο τηλεφωνο.
Και καθως χρησιμοποιηθηκαν τα ιδια πανω κατω παραδειγματα τον ρωτησα το εξης:
"Ειμαι πολιτικος επιστημων, εχω σπουδασει πολιτικη και εχω ασχοληθει με την πολιτικη ενεργα στο παρελθον.Εχω εμπλακει σε απειρες πολιτικες συζητησεις εντος και εκτος site.Ποτε μα ποτε δεν ειπα στον συνομιλητη μου να σκασει η να το βουλωσει διοτι...δεν ξερει.Ενω εγω υποτιθεται πως ξερω"

Κατανοω τους λογους υπαρξης του "hi end".
Θα ημουν ψευτης εαν ελεγα πως αρκετες φορες δεν εχω "ζηλεψει" μια hi end συσκευη(ενταξει, περισσοτερο εκει που αφορα την εικονα και λιγοτερο στον ηχο)
Κατανοω ομως και την ορθολογιστικη αποψη και μαλιστα το μυαλο μου την δεχεται πολυ ευχαριστα.

Αυτο που τα φτωχα κυτταρα του εγκεφαλου μου δεν μπορουν να κατανοησουν με τιποτα ειναι η απολυταρχια.
"Η συμφωνεις με αυτα που λεω, η εισαι εχθρος μου"

Μολις θιξατε μια κοινοτητα για την οποια πολλοι απο εδω μεσα χυσαμε ιδρωτα και αιμα για να γινει αυτο που ειναι σημερα.
Και ομως δεν σας βλεπω σαν εχθρο μου.
Υποθετω πως στα δικα σας ματια ειμαι ανοητος η αφελης.
Ξερετε κατι?
Προτιμω να ειναι ετσι παρα να χαλασετε την ωραια ημερα σας και την ζαχαρενια σας, εαν θελετε.

Εαν με το μηνυμα αυτο εχω καταφερει να κερδισω εστω και εναν φιλο της πολυπλευρης θεασης των πραγματων, εχω κερδισει πολλα και αυτο μου αρκει.
Να ειστε καλα!

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

Μα αυτοι που θα αγοραζαν απο τον Γιωργο και το καθε Γιωργο δεν γραφουν εδω μεσα, ουτε προκειται να γραψουν ποτε.

Ντρέπονται μάλλον :cool_11:

Reaction score
19

Οι πραγματικοί hi-endίστες γράφουν καθημερινά, παρουσιάζουν προϊόντα, αναλύουν κυκλώματα και σχηματικά, δεν τους έχεις προσέξει; Αυτοί ενδιαφέρονται και αγαπάνε το άθλημα. Οι άλλοι απλά χαλάνε λεφτά.

Reaction score
1
Επειδή τα περί "hi-end" τα είπαμε ήδη εδώ αλλά και εκεί, και επί της ουσίας απάντηση δεν δόθηκε, ίσως θα σας ενδιέφερε να μάθετε ότι στο ερωτηματολόγιο που ζητήθηκε από φίλο μου που έκανε το mastering της παραγωγής του δίσκου του στα Sterling Sound Studios της Αμερικής τους ενημερώσανε ότι ο προσανατολισμός της μουσικής βιομηχανίας είναι πλέον η "συμπύκνωση" του μουσικού σήματος (σ.σ. συγνώμη για το νεολογισμό) ώστε να αναπαράγεται όσο το δυνατόν καλύτερα από κωδικοποιήσεις σε φορμά τύπου mp3 (ή συναφή) και κυρίως από portable συσκευές αναπαραγωγής ήχου τύπου "i-pod".

Όπως καταλαβαίνετε το "hi-end" ή το "ultra hi-end" και όλα τα συναφή είναι (ή σε λίγα χρόνια θα λέμε "ήταν") ένα "προιόν" το οποίο πέρασε όλες τις φάσεις του marketing, έφτασε σε αυτό που λέγεται "maturity" (ωριμότητά) και πλέον οδεύει προς...απόσυρση!

Οι λόγοι πολλοί, η ουσία είναι μία... η ανάλυση του κόστους-ωφέλους ως προς το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα !!!

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω ένα-δύο φιλοσοφικά, θα έλεγα, ερωτήματα...
  • Πόσοι άραγε από αυτούς που θεωρούν ότι έχουν, ή πράγματι έχουν, ακριβά συστήματα "hi-end" είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τις διαφορές σε 2 ηχογραφήσεις του ίδιου έργου π.χ. το Requiem του Mozart από 2 διαφορετικούς διευθυντές ορχήστρας, ας πούμε την Berliner Philarmoniker στην ηχογράφηση με τον H.v.Karajan και στην ηχογράφηση με τον Claudio Abbado;
  • Και κυρίως πόσοι έχουν πληρώσει έστω και το 1/100 των χρημάτων που έχουν επενδύσει για τα "hi-end" συστήματά τους για να ακούσουν live συμφωνικές ορχήστρες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ή Θεσσαλονίκης ή αλλου, προκειμένου να έχουν ένα πραγματικό μέτρο σύγκρισης;
Απλά αναρωτιέμαι.....

Reaction score
0
Σαν ιατρος στο επαγγελμα και με πολυ καλη σχεση με την ψυχιατρικη καταθετω τις εντυπωσεις μου για τις συγκρουσεις τις τελευταιες μερες και τι διακρινω:
1.Εναν επαγγελματια πωλητη συστηματων υπερενθουσιωδη
2.Καποιους που δυστυχως εχουν αναπτυσει μια αντιστροφη ψυχολογια σαν αμυντικο μηχανισμο που εαν ο πρωτος τους δανειζε ενα συστημα του για τις γιορτες μαλλον θα κανανε σαν τα μικρα παιδια απο την χαρα τους.

Υπαρχει δυστυχως για εμας που δεν τα εχουμε τα φραγκα και χαιεντ αναπαραγωγη μουσικης και κοστιζει οσο τα σπιτια μας .
Υπαρχουν και οι λυσεις που μας ικανοποιουν οσο περισσοτερο μπορουν αλλα μεσα γνωριζουμε οτι υπαρχουν και καλυτερα μηχανηματα.
Αξιζει να δωσουμε τα 10πλασια για αυτα?Ειναι κοροιδια αυτο? ΓΙΑ αλλουσ ειναι για αλλους οχι.

και στο τελος ΔΙΑΟΛΕ αν με τρωει το σαρακι να σκασω 150000 ευρω για μηχανηματα στο αξιας 2000000 σπιτι μου γιατι να με ενδιαφερει ο συντελεστης αποδοσης/αγορας?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

Sk και Stelexos (που έχω "πρόχειρα" τα post σας στο μυαλό μου), αν περιμένετε απαντήσεις επί της ουσίας, θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ.
Μα κάνετε κι εσείς κάτι ερωτήσεις...

και στο τελος ΔΙΑΟΛΕ αν με τρωει το σαρακι να σκασω 150000 ευρω για μηχανηματα στο αξιας 2000000 σπιτι μου γιατι να με ενδιαφερει ο συντελεστης αποδοσης/αγορας?
Δεν συζητάμε για value for money. Αυτό είναι άλλο θέμα.
Πάντως είναι σίγουρα ευκολότερο να βάλεις ένα δείκτη value for money σε ένα μηχανάκι από το να του βάλεις ένα δείκτη "Hi-Endότητας"..

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

Sk και Stelexos (που έχω "πρόχειρα" τα post σας στο μυαλό μου), αν περιμένετε απαντήσεις επί της ουσίας, θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ.
Μα κάνετε κι εσείς κάτι ερωτήσεις...
Είδες βρε φίλε! Τώρα που το λές...δίκιο έχεις!!! ;-)
Κανουμε κάτι ερωτήσεις.... wall_1

Reaction score
1.213
Σαν ιατρος στο επαγγελμα και με πολυ καλη σχεση με την ψυχιατρικη καταθετω τις εντυπωσεις μου για τις συγκρουσεις τις τελευταιες μερες και τι διακρινω:
1.Εναν επαγγελματια πωλητη συστηματων υπερενθουσιωδη
2.Καποιους που δυστυχως εχουν αναπτυσει μια αντιστροφη ψυχολογια σαν αμυντικο μηχανισμο που εαν ο πρωτος τους δανειζε ενα συστημα του για τις γιορτες μαλλον θα κανανε σαν τα μικρα παιδια απο την χαρα τους.

Υπαρχει δυστυχως για εμας που δεν τα εχουμε τα φραγκα και χαιεντ αναπαραγωγη μουσικης και κοστιζει οσο τα σπιτια μας .
Υπαρχουν και οι λυσεις που μας ικανοποιουν οσο περισσοτερο μπορουν αλλα μεσα γνωριζουμε οτι υπαρχουν και καλυτερα μηχανηματα.
Αξιζει να δωσουμε τα 10πλασια για αυτα?Ειναι κοροιδια αυτο? ΓΙΑ αλλουσ ειναι για αλλους οχι.

Ναι μονο που το hi end που μιλαμε...δεν κανει 150000 αλλα 5000 ε η και 3000 ...η και 800 ε οποτε μας αφορα ολους...και ναι τοτε παιζει ο συντελεστης αποδοσης αγορας...

Αν του πεις του κυριου οτι τα προιοντα που πουλαει των 5000 +ε ΔΕΝ ειναι hi end γιατι υπαρχουν και αυτα των 150000 ξερεις τι θα σου απαντησει ?

Reaction score
1.213
Lamborghini or Marten Coltrane Supreme, Marten Coltrane Supreme or Lamborghini
Thursday, November 1st, 2007 by Mike

Christmas season is almost upon us, and as we make out our Christmas lists, there is one question that many people must face.

That question is whether to ask for a popular Lamborghini automobile or the much more exclusive, much more useful loudspeakers from Marten, the Coltrane Supreme.

Of course, many of you might ask, why not both? Good question. But not everybody can afford both and we are trying, in the spirit of the several recent issues of Stereophile and TAS, to address the needs of the readers with more modest incomes.

On the one hand we have last year’s Murcielago…

2006 Lamborghini Murcielago at $288,000 - $319,100

Marten Coltrane Supreme Loudspeakers at $250,000

In the interests of choosing the right choice the first time, we offer the following comparisons:

Problems with the Lamborghini:

1) Paying for gas at $3 a gallon
2) Expensive periodic repair costs
3) It pollutes
4) Can’t use it during Winter in many places
5) Stupid laws prevent driving it faster than prevailing traffic conditions allow
6) Attracts cute people with dubious morals and motivations
7) Lots of people have them
8) Conspicuous consumption is often frowned upon outside L.A.
9) Traffic tickets
10) You have to get it washed a lot

Problems with the Coltrane Supreme speakers:

None.

So, the choice is really easy this year. Cool.

:cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Attachments

Reaction score
1.213
Οχι ειλικρινα Εσυ ξερεις? και αν ναι πες μου

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ...ΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ..ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΝΩΣΤΗΣ..ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑΚΙΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ...ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ...ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΕΚΤΙΜΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ BRAND NAME ...ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ...ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑ LAMBORGINI ????

:cool_11::cool_11::cool_11::cool_11::cool_11:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

Σαν ιατρος στο επαγγελμα ....
....
....
Αυτό να το λάβουμε ως 'διάγνωση' ; :happy_9:

Reaction score
0

η αποψη μου ειναι οτι hi end ειναι τεχνη που ξεπερνα το "καθημερινο".

στα δε ηχοσυστηματα, ονομαζουμε ετσι αυτο που θα μας δωσει την αισθηση του ζωντανου , του πραγματικου γεγονοτος.
κατι δηλαδη που θα μας μεταφερει τη συναισθηματικη φορτιση και θα μας δημιουργησει την αισθηση του "ειμαι εκει".

και συμφωνα με το νομο της ζωης, καθε τι αναλογο συνηθως πληρωνεται ακριβα.
οπως το να εχεις διαμερισμα με hi end θέα, το να εχεις αυτοκινητο με hiend επιδοσεις κλπ.

αυτο ομως δεν ειναι και ικανο, απο την αποψη οτι μπορει να εχεις ενα διαμερισμα με θεα στην ακροπολη φατσα αλλα να ειναι παλιο και μικρο.
ή να εχεις gt2 και να την οδηγεις στο μεσο επαρχιακο δρομο τον γεματο λακουβες.

δεν ειναι βεβαια και αναγκαιο καθως μπορει να εχεις ομορφη θεα ακομα και αν δεν βλεπεις ακροπολη, ή να εχεις ομορφο οδηγημα ακομα και με ενα golf gti.

η βλακεια ειναι το να λες οτι επειδη εχω gt2, ζω hiend οδηγηση οταν την οδηγεις στις λακουβες, οπως και βλακεια ειναι να λες οτι ζω hiend οδηγηση επειδη εχω golf gti καθως οποιος πληρωνει την gt2 ειναι θυμα...

ειναι κουτο το να νομιζεις οτι επειδη εχεις λεφτα και αγορασες την gt2 εισαι αυτοματα και σουμαχερ, ή οτι θα οδηγεις σαν σουμαχερ.
ειναι το ιδιο κουτο το να αποκαλεις βλακα που πληρωσε την gt2 καποιον, μονο και μονο επειδη εσυ δεν μπορεις να οδηγεις σαν σουμαχερ...

το hiend δεν ειναι mp3 σιγουρα.
δεν ειναι ομως και kharma μονο του.

παραλληλα ειναι κουτο το να κατηγορεις το κυκλωμα porsche και των αντιπροσωπων της, επειδη η porsche κοστιζει οσο 10 golf gti!
πηγαινει 10 φορες πιο γρηγορα? οχι
χαλαει 10 φορες λιγοτερο? οχι.

η porsche ειναι τεχνη.
και σαν τεχνη θα πληρωθει...

για καποιους αυτο ειναι λογικο και για καποιους αλλους ειναι παραλογο.

δεν φτανουμε στον παραλογισμο του να πληρωνουμε ενα πινακα ζωγραφικης 15 εκατ. ευρω, αλλα στο κοσμο αυτο, η gt2 κοστιζει για πολλους λογους οσο 10 golf gti ή οσο 50 ματιζακια :cool_11:

ειναι παραλογο του να λεμε οτι hi end ειναι μονο η gt2.
το ιδιο παραλογο με το να λεμε οτι οποιος εχει gt2 απολαμβανει και hi end οδηγηση.

επιπλεον, ειναι προτιμωτερο το να αισθανθεις τη λακουβα στον πισινο μεσα απο την gt2 λογω αμεσοτητας, ή ειναι καλυτερα να την περασεις με την ανεση μιας citroen?

στο χωρο των ηχοσυστηματων αυτα γινονται πολυ πιο πολυπλοκα.

και γιατι μιλαμε για "αλυσιδες" παραγωγης ηχου (πηγη+ενισχυτη+ηχεια+ περιφερειακα κλπ) αλλα και για χωρο και για ηχογραφηση και τοσα αλλα.

hiend λοιπον στα ηχοσυστηματα, τουλαχιστον για μενα, ειναι αυτο που μπορει να αποδωσει πιστα το νοημα για το οποιο ακουμε μουσικη.
την συναισθηματικη φορτιση του πραγματικου γεγονοτος.

αυτο σιγουρα θα πληρωθει.
το θεμα ειναι να μην πληρωνουμε τρελλα, μια citroen (που θα μας μετατρεψει τη λακουβα σε γαργαλημα) οσο μια gt2!

για καποιον αλλο ομως, ο τροπος με τον οποιο περναει τις λακουβες μια citroen ειναι πραγματικα hiend μπροστα στην "ξυλινη" αναρτηση μιας gt2.

το ζητουμενο λοιπον ειναι να γνωριζουμε τις αναγκες μας και να επιλεγουμε - πληρωνουμε για αυτο που θα μας αρεσει.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Πάντως μόλις βρουμε "τι είναι High End και γιατί μας νοιάζει" να ψάξουμε να βρούμε και τα όρια HiEnd με Ultra HiEnd....

Eίναι κι αυτό ένα μεγάλο ζήτημα...

Κάποιοι λένε πως μπορείς να έχεις Ultra HiEnd σύστημα με 40 χιλιάρικα... Είμαι σίγουρος πως οι της άποψης του "ό,τι πληρώνεις παίρνεις" θα διαφωνήσουν. Ultra HiEnd είναι από Coltrane Supreme και πάνω (τα οποία μου τα αρνήθηκε ο Άη Βασίλης btw)....

Στο αντίστοιχο thread που θα ανοιχτεί παρακαλώ να απαντήσουν μόνο όσοι έχουν ζήσει με συστήματα 300.000 ευρώ και άνω.

Reaction score
0
Φυσικα και δεν ειναι διαγνωση παρατηρηση ειναι
Για διαγνωσεις περνα απο το ιατρειο μου

Αντε ειναι και γιορτες και θελω ενα YAMAHA ενισχυτη

(μακαρι να ειχα και τις φατσουλες να ομορφυνα τα posts μου)

Reaction score
1
Για άλλη μια φορά σας έγραψα το αυτονόητο και αυτό που εισέπραξα ήταν ειρωνεία από ανώνυμους παντογνώστες, που αντί να προσπαθήσουν να μπουν στη λογική των τεχνολογικών διαβαθμίσεων (που υπάρχουν είτε θέλετε είτε όχι), μου πετάνε "κουφές" ατάκες του στυλ... δεν υπάρχει high end, πως μετριέται το high end και δεν χρησιμοποιείται ο όρος high end στα αυτοκίνητα ή στα ρολόγια κλπ. κλπ.

Κύριοι, υπάρχει high end audio, μετριέται με μετρητικά της Audio Precision και πολλών άλλων εταιριών και ο όρος χρησιμοποιείται από χιλιάδες δοκιμαστές και καταναλωτές σε όλο τον κόσμο για χιλιάδες υλοποιήσεις, τόσο στον χώρο του audio, όσο και σε ένα σορό άλλους χώρους.

Τώρα, αν εσείς οι Ελληνάρες θέλετε να πιστεύετε αυτά που μου γράφετε... δικό σας πρόβλημα. Συνεχίστε και να είστε ευτυχισμένοι. Οι εκατομμύρια καταναλωτές ανά τον κόσμο, πιστεύουν αυτά που σας έγραψα εγώ, γι' αυτό και υφίστανται όλες αυτές οι εταιρίες παραγωγής high end υλοποιήσεων. Ή όλοι αυτοί είναι τα θύματα και οι μαλάκες που την πατήσανε, ή εσείς θα πρέπει να... το πάρετε αλλιώς (που λέει και η Ανίτα).

Αγαπητοί φίλοι, γελιέστε και το χειρότερο από όλα είναι ότι αρνείστε προκλητικά έστω και να δοκιμάσετε. Το χείριστο δε, είναι ότι υπονομεύετε και ειρωνεύεστε κάποιον υπό την προστασία των ψευδωνύμων σας και μάλιστα χωρίς να έχετε το θάρρος να αποδείξετε εμπράκτως αυτά που υποστηρίζετε.

Εγώ μπορώ να σας αποδείξω αυτά που γράφω ανά πάσα στιγμή. Απλά ορίστε τόπο και χρόνο.

Reaction score
1
Φίλε Αντρέα Καφάτο, ξέρεις πόσο σε εκτιμώ σαν φίλο και σαν επαγγελματία. Επίσης, ξέρεις πολύ καλά ότι ήμουν μαζί σου από τις πρώτες ημέρες που ξεκίνησες, τόσο το AV Site, όσο και το AV Forum, αλλά και ήμουν ένας από τους λίγους που σε στήριξα και σε υποστήριξα σε κάποιες παλαιές κόντρες (μέσα και έξω από την οθόνη).

Δυστυχώς, η κατηγορία High End του AV Site έφτασε με τον καιρό εκεί που είχε φτάσει και η κατηγορία High End του AV Forum, με αποτέλεσμα να ασχολούμαστε με τις ίδιες μαλακίες που ασχολούμασταν και τότε. Η μόνη διαφορά είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μηδενιστών του σήμερα, κρύβεται πίσω από ένα ψευδώνυμο, ενώ τότε υπήρχε και λίγο παραπάνω θάρρος. Φυσικά δεν αποκλείω την περίπτωση να βρίσκονται τα ίδια μυαλά πίσω από αυτά τα ψευδώνυμα, αλλά όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Και όταν λέω το ίδιο, εννοώ ότι ούτε τότε, αλλά ούτε και τώρα δεν υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την κατηγορία που να έχουν έστω την όρεξη να εξακριβώσουν τις διαφορές, που να έχουν την όρεξη να δοκιμάσουν, να παιδευτούν με τον χώρο τους, με τις ηχογραφήσεις, με τις κόπιες των βινυλίων, με τις ζωντανές ακροάσεις και τις συγκρίσεις, με τις Α-Β συγκρίσεις, με τις τεχνολογικές διαβαθμίσεις και γενικώς με τις διαβαθμίσεις στην απόδοση των συσκευών.

Δυστυχώς, αυτοί που παίζουν με τις λέξεις και ψάχνουν να συνδυάσουν τα όσα γράφονται για να χλευάσουν και να μηδενίσουν, είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που έχουν ασχοληθεί και θέλουν να ασχοληθούν με το high end. Και όταν λέω περισσότεροι, δυστυχώς εννοώ πολύ πολύ περισσότεροι.

Το γεγονός αυτό είναι και η αιτία που πήρα την απόφαση να αποχωρήσω από το AV Site.

Ξέρεις πολύ καλά τις προτάσεις που σου έχω κάνει κατά καιρούς για την κατηγορία, αλλά δυστυχώς από ότι βλέπω δεν υπάρχει η κατάλληλη μαγιά για να πιάσουν τόπο. Εγώ είχα και συνεχίζω να έχω όλη την όρεξη για ακροάσεις, μετρήσεις, συγκρίσεις, δοκιμές και ένα σορό άλλες ενέργειες γύρω από το αγαπημένο μας hobby. Δυστυχώς όμως, βρίσκω μηδενική ανταπόκριση σε σχέση με την ανταπόκριση που βρίσκω από τους διάφορους φίλους του χώρου (εκτός του AV Site), αλλά και τους αναγνώστες του περιοδικού. Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά διαπιστώνω ότι και σε αυτό το Ελληνικό forum, οι ώρες που έχω ξοδέψει πήγαν χαμένες και γι’ αυτό θα συνεχίσω μονάχα στα άλλα διεθνή forum που συμμετέχω… μέχρι να δω κάποια αλλαγή.

Αυτή η απόφαση, εννοείται πως δεν θα επηρεάσει στο παραμικρό την εκτός-forum φιλική μας σχέση, τόσο με εσένα, όσο και με κάποια άλλα παιδιά.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια, καλές γιορτές και να είστε όλοι καλά. :happy_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.079
Members
38.526
Νεότερο μέλος
dimastro