Τελικα με ποιο φορμα να προχωρησουμε?

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: Τελικα με ποιο φορμα να προχωρησουμε?

Κοιτα υπαρχουν δυο αποψεις. Του regunus και ολων των αλλων!:cool_11:

Κανε το πειραμα μονος σου. Νοικιασε ενα δισκακι και δες αν γρατζουνιεται με την καθημερινη φυσιολογικη τριβη(πεσιμο στο πατωμα, σκουπισμα με το χερι ή πανω στο ρουχο, νυχια κτλ). Εκει που το dvd εχει γεμισει γραμμες, το blu ray ειναι καινουριο.

ΥΓ. Πολυ θετικο που τα ps3 games ειναι blu ray. Παιρνεις μεταχειρισμενο χωρις δευτερη σκεψη, εκτος και αν ο αλλος εκανε regun-ιες..."happy_1"
Με πληγώνεις...

Ενα τεστάκι έκανα. Και για να το μάθει και ο φίλος ο Βάιος.

Πήρα ενα σφουγγάρι (ξερεις, εκεινο το κιτρινο-πράσινο), ένα παλιο μαχαίρι και μια γραφίδα. Το σφουγγάρι ήταν τόσο παλιο που ήταν πιο μαλακό και από βαμβάκι. Το μαχαίρι και την γραφίδα δε, εκτός από πάνω από το BR τα παιρνούσα και πάνω από το χέρι μου.

Μόλις ξαναέβαλα το δισκάκι μέσα... πήγα το PS3 για αλλάγη στην αντιπροσωπεία :crazy_1:

Εμένα δεν με έπεισαν για την αντοχή τους. Οι γρατζουνιες εμφανίστηκαν από το πρώτο κι ολας σταδιο της δοκιμης. Τώρα αν τα hddvd είναι ακομα πιο ευαίσθητα, δεν το ξέρω. Blu-Ray έχω για πέταμα. Τα hddvd μου, κανένα δεν ειναι για πέταμα :happy_9::smoking:

Reaction score
0
Mάγκες η αντοχή στις κακουχίες δεν είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που θα κρίνει την επιβίωση του ενός φορμάτ..

Εγώ πιστεύω ακράδαντα αυτά που έγραψα λίγο παραπάνω και είμαι σίγουρος οτι εαν η Τοshiba/Microsoft δεν κάνουν κάτι άμεσα, το παιχνίδι είναι χαμένο... (και δεν το θέλω αλλά φοβάμαι οτι θα μπούμε στο άρμα της Sony..)

Η Warner από οτι φαίνεται περιμενει να δει τι θα παίξει στην εορταστική σεζόν και με βάση τις πωλήσεις και τον παλμό της (Αμερικάνικης) αγοράς να αποφασίσει...

Εαν μετά πάρει καθαρή θεση υπέρ BR, τότε game over..

Reaction score
0
Δηλαδη το πειραμα πετυχε αλλα το πειραματοζωο τα παιξε... Κριμα, τοσα χρονια με αυτους τους οπτικους δισκους, δεν μπορουν να βρουν ενα καταλληλο ανθεκτικο υλικο...

Τωρα θυμηθηκα τι εχω διαβασει. Ειναι ενα αρθρο στο Digital Vision τευχος Νοεμβριου στα Hot Stuff με τιτλο "Blu Ray / HD DVD ". Αντιπαραθετει καποια ενδιαφεροντα στοιχεια γενικα και για τα δυο format. Εκεινο που λεει για την αντοχη τους ειναι οτι - το μειονεκτημα του HD DVD τριπλου στρωματος ειναι η αντοχη του που πλεον ειναι κατωτερη ενος DVD αλλα εξακολουθει να ειναι καλυτερη ενος Blu Ray. Αντοχη εννοει φανταζομαι στα γδαρσιματα και στην κακομεταχειρηση. Δεν νομιζω να εννοει το ποσο γρηγορο διαβασμα - περιστροφη αντεχει, ετσι ? Απο την παραπανω προταση βγαινει οτι τα συνηθισμενα HD DVD ενος και δυο στρωματων ειναι πιο ανθεκτικα απο τα dvd, αλλα τα Blu Ray ειναι λιγοτερο ανθεκτικα ακομα και απο τα dvd. Ετσι το καταλαβαινω .... Ο επιλογος του αρθρου ειναι αρκετα αποθαρρυντικος. Λεει οτι "οι πωλησεις ειναι λιγοτερες των αναμενομενων, οι καταναλωτες δυσκολευονται να υιοθετησουν ενα απο τα δυο και μαλλον περιμενουν να δουν ποιο θα επικρατησει. Αλλα απο τις τελευταιες εξελιξεις μαλλον αυτο θα αργησει"

Reaction score
5
Βάιε (ελπιζω να μην σε πειραζει ο ενικός :)), επειδή είμαι κάτοχος και HDDVD και BluRay Player εχω να σου πω το εξης :

Αν θες HD κανε ενα HTPC και για τα DVD πάρε ένα καλό DVD Player με Upscale στα 1080p (πχ το Oppo 981 Που επίσης έχω και τα έχει βγάλει τα λεφτά του και με το παραπάνω) και θα είσαι άρχοντας.

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Τελικα με ποιο φορμα να προχωρησουμε?

Mάγκες η αντοχή στις κακουχίες δεν είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που θα κρίνει την επιβίωση του ενός φορμάτ..

Εγώ πιστεύω ακράδαντα αυτά που έγραψα λίγο παραπάνω και είμαι σίγουρος οτι εαν η Τοshiba/Microsoft δεν κάνουν κάτι άμεσα, το παιχνίδι είναι χαμένο... (και δεν το θέλω αλλά φοβάμαι οτι θα μπούμε στο άρμα της Sony..)
Συμφωνω με τα παραπάνω που αναφέρει και στα δυο μηνύματα του ο φιλος ( που μονο τρελάρας δεν είναι ).
Εχω αναφέρει και γω στο παρελθόν την παράξενη στάση της Toshiba και της Microsoft που από την αρχη δεν έδειξαν πάθος στην υποστήριξη του format.
Μεχρι και σημερα βλεπουμε την Sony να σκίζετε κάνοντας υπερβολικές θυσίες για να στηρίξει το BD ενώ η Toshiba συμπεριφέρεται σαν να μην είναι δικο της το HDDVD και το μονο που κανει είναι να βγαζει κάποια players.
Το οξύμωρο είναι πως αυτοι που υποστήριξαν πιο πολυ από κάθε άλλον το HDDVD είναι οι άνθρωποι της Warner .
Για την Universal δεν το συζητώ ( και αυτοί στην κοσμαρα τους )

Τους τελευταίους μηνες εγιναν καποιες κινήσεις με την αποκλειστικότητα των τιτλων της Paramount και Dreamworks σε HDDVD, αλλα και παλι οι δημιουργοί του μου δινουν την εντύπωση πως νυστάζουν .

Reaction score
0
Απάντηση: Τελικα με ποιο φορμα να προχωρησουμε?

Φίλε Βάιε αν δεν σε ενοχλεί το θέμα των ελληνικών υπότιτλων(όπως κι εμένα) καλύτερα να προχωρίσεις στην αγορά 2 ξεχωριστών players μιας κι οι τιμές έχουν πέσει αρκετά ή να αν δεν θες μπορείς να φτιάξεις ένα HTPC με ένα combo drive ή ακόμα καλύτερα αν έχεις αρκετά γρήγορη dsl γραμμή(από 2Mbit και πάνω) να κατεβάζεις τις ταινίες free.........:happy_4:

Reaction score
62

Συμφωνω με τα παραπάνω που αναφέρει και στα δυο μηνύματα του ο φιλος ( που μονο τρελάρας δεν είναι ).
Εχω αναφέρει και γω στο παρελθόν την παράξενη στάση της Toshiba και της Microsoft που από την αρχη δεν έδειξαν πάθος στην υποστήριξη του format.
Μεχρι και σημερα βλεπουμε την Sony να σκίζετε κάνοντας υπερβολικές θυσίες για να στηρίξει το BD ενώ η Toshiba συμπεριφέρεται σαν να μην είναι δικο της το HDDVD και το μονο που κανει είναι να βγαζει κάποια players.
Το οξύμωρο είναι πως αυτοι που υποστήριξαν πιο πολυ από κάθε άλλον το HDDVD είναι οι άνθρωποι της Warner .
Για την Universal δεν το συζητώ ( και αυτοί στην κοσμαρα τους )

Τους τελευταίους μηνες εγιναν καποιες κινήσεις με την αποκλειστικότητα των τιτλων της Paramount και Dreamworks σε HDDVD, αλλα και παλι οι δημιουργοί του μου δινουν την εντύπωση πως νυστάζουν .

Το γέλιο είναι ότι, χωρίς να σκίζονται, ο πόλεμος μαίνεται ακόμαι και είναι αμφίβολος.. Φαντάσου η Τοσίμπα και η Γιουνιβέρσαλ να σκίζονταν κιόλας...

Reaction score
1

.... αλλα τα Blu Ray ειναι λιγοτερο ανθεκτικα ακομα και απο τα dvd...
wall_2 τα παραταω!

ΥΓ απορω γιατι δεν λενε την εμπειρια τους κι οι υπολοιποι! φοβαστε?
ΥΓ2 εννοειτε οτι δεν ειναι λογος νικης του blu ray, απλα ειναι ενα γεγονος.
ΥΓ3 +1 στο htpc

Reaction score
1

wall_2 τα παραταω!

ΥΓ3 +1 στο htpc
Εγω δε καθομαι να γρατζουναω τα δισκακια σαν καποιους αλλους, ομως με οσα δισκακια Blu-Ray εχω ασχοληθει, ταινιες ή παιχνιδια μπορω να πω οτι σαφως και ειναι καλυτερα απο τα απλα dvd. ουτε τοσες δαχτυλιες μαζευουν και κυριως δεν εχω βρει ακομα γρατζουνισμενο! BLU-RAY RULES

Reaction score
6

wall_2 τα παραταω!

ΥΓ3 +1 στο htpc
Ο Βαιος βγάζει ένα συμπέρασμα συμφωνα με αυτά που διάβασε στο Digital Vision.
Αν τελικά ισχύουν αυτό που λενε για το Blu δισκάκια , και παρολα αυτα το περιοδικό αναφέρει αυτό που αναφερει , τοτε σε αυτους πρεπει να κοπανας το κεφαλι σου. :smoking:

Εγω παντως δεν μπορω να πως πως εχω δει καποια διαφορά στα δισκάκια και των δυο φορματ ( οσον αφορα την συμπεριφορά τους στις γρατσουνιές)
Αλλα από την άλλη ομως αυτό είναι φυσικο , καθως τα δισκάκια που εχουν περάσει από τα χερια μου ηταν αγορασμένα του κουτιού, που σημαίνει οτι δεν ειχαν υποστεί καμια κακοποίηση.
Με εξαίρεση το test του regunus - που έρχεται ως απάντηση στο αντίστοιχο βιντεακι που υποστηρίζει το unbreakable των Bluray - μονο μετά την εισχώρηση τους στην ελληνικη αγορα και στην ενοικίαση τους από τα βιντεο κλαμπς θα μπορέσουμε να βγαλουμε σαφή συμπερασματα για το ποσο ισχυουν η δεν ισχύουν κάποια πραγματα σχετικα με την αντοχη τους.
Και αυτό γιατι τοτε θα αρχισουν να τα πιάνουν διάφορα βαρβαρα χερια .
Τοτε θα μαθουμε ι αντοχες εχει το καθενα

Reaction score
0
VIVA TORRENTS!!!!!!!

HTPC 4 EVER !!!!!!!!!

pst...MPAMPIS... TO HD DVD ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ..

(ΕΛΑ ΡΕ.. ΜΗ ΔΑΚΡΥΖΕΙΣ.. ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΟΥ ΡΕΪ ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ!!!!!!!!!!) :cool_11:

Reaction score
1

(.. ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΟΥ ΡΕΪ ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ!!!!!!!!!!) :cool_11:
Εκτος των αλλων εισαι καλος και στις ρυμες!)(

Σε ρυθμους Βουρλιωτη:
"Το hddvd ειν'απλα η κορυφη, το blu ray παραπαιει
ελα ρε φιλε μη δακρυζεις, και το blu ray κατι λεει":happy_2:

Reaction score
62

Σε ρυθμους Βουρλιωτη:
μπλού μπλού μπλού, το χρώμα του λαού!!!:cool_11: :cool_11:

Reaction score
0

Σε ρυθμους Βουρλιωτη:

:happy_2: :happy_2: είσαι ένα ταλέντο εσυ!!!!!!!! απα παπααπαπαπα... :cool_11:

Reaction score
0
Οσον αφορα την αντοχη των δισκων, εγω δεν εχω δει απο κοντα κανενα απο τα δυο ειδη . Απλως σας ειπα τι εγραφε στο περιοδικο. Μαλιστα, γνωμες των ανθρωπων εδω, εγω τους δινω περισσοτερη εμπιστοσυνη γιατι ξερω οτι ειναι πιο πιθανο να βασιζονται σε προσωπικες εμπειριες παρα σε αναγνωσματα στο ιντερνετ.

Συμφωνω κι εγω, οτι το HTPC ειναι πιθανως η καλυτερη λυση, αλλα επειδη προσφατα εχω δωσει αρκετα λεφτα για desktop pc, σαν να παει πολυ τωρα να φτιαξω και αλλο pc για το σαλονι.

Αληθεια, στην Ελλαδα τι γινεται? Στην Κυπρο υπαρχουν καποια player αλλα στα βιντεοκλαμπ ταινιες δεν τολμα να φερει κανεις. Στην Ελλαδα στα βιντεοκλαμπ τι βρισκεις πιο ευκολα, BluRay ή HD DVD ? Με ελληνικους υποτιτλους ή χωρις? Στα μαγαζια για αγορα? Οι αγορες των player ? Εδω στο AVSite ξερουμε ποσα μελη εχουν ηδη αγορασει BluRay player και ποσοι HD DVD ?

Reaction score
62
Οσον αφορα την αντοχη των δισκων, εγω δεν εχω δει απο κοντα κανενα απο τα δυο ειδη . Απλως σας ειπα τι εγραφε στο περιοδικο. Μαλιστα, γνωμες των ανθρωπων εδω, εγω τους δινω περισσοτερη εμπιστοσυνη γιατι ξερω οτι ειναι πιο πιθανο να βασιζονται σε προσωπικες εμπειριες παρα σε αναγνωσματα στο ιντερνετ.

Συμφωνω κι εγω, οτι το HTPC ειναι πιθανως η καλυτερη λυση, αλλα επειδη προσφατα εχω δωσει αρκετα λεφτα για desktop pc, σαν να παει πολυ τωρα να φτιαξω και αλλο pc για το σαλονι.

Αληθεια, στην Ελλαδα τι γινεται? Στην Κυπρο υπαρχουν καποια player αλλα στα βιντεοκλαμπ ταινιες δεν τολμα να φερει κανεις. Στην Ελλαδα στα βιντεοκλαμπ τι βρισκεις πιο ευκολα, BluRay ή HD DVD ? Με ελληνικους υποτιτλους ή χωρις? Στα μαγαζια για αγορα? Οι αγορες των player ? Εδω στο AVSite ξερουμε ποσα μελη εχουν ηδη αγορασει BluRay player και ποσοι HD DVD ?
Στην Ελλάδα τα πράγματα έχουν ως εξής:

Στα βιντεοκλάμπ θα βρείς ταινίες (Μπλου Ρει κυρίως) μετρημένες στα δάχτυλα. Το ίδιο και στα περισσότερα καταστήματα, εκτός απο κανα 2 που φέρνουν ποσότητα, αλλά χωρίς Ελληνικούς υπότιτλους. Οι ταινιές με Ελληνικά είναι δεν είναι καμιά 30αριά. Υπάρχει όμως κάποια βελτίωση τώρα τελευταία. Στο στρατόπεδο του Εϊτς Ντι Ντιβιβτί τα πράγματα είναι χειρότερα. Υπότιτλους θα βρείς σε 2 μόνο ταινίες ήτοι ο Κινγκ Κονγκ και τα Τρανσφορμερς και τα βρίσκεις πιο σπάνια απο τα μπλέ δισκάκια...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis