Η Adriana Sage στη CES 2008

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Reaction score
877
Από την μέχρι τώρα παρακολούθηση των ποστς και τη σοβαρότητα της γραφής του μέλους και συνφορουμίτη Σπύρου Μπλάτσιου δεν περίμενα
1) Να πέσει στην παγίδα ξανά του Κ.Κ και να ποστάρει στο γελείο παρών thread που άνοιξε με τις γνωστές του απόψεις περί hi-end ο τελευταίος ισοπεδώνοντας όπως πάντα...τα πάντα...
2) Να μην αναγνωρίσει το οτι η ανακοίνωση μιλάει για 'ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ'...ένα σημαντικότατο χαρακτηριστικό για κάθε καλώδιο που έχει να κάνει με τα AWG και την αντοχή του στην παροχούμενη(διοχετευόμενη) ισχύ και όχι με εναλασσόμενα και συνεχή ρεύματα...Και σημαίνει πως το παρών καλώδιο αντέχει να άγει επ' άπειρον ρεύμα ισχύος 45 amperes χωρίς να χάνει τα χαρακτηριστικά του και χωρίς να καταστραφεί...

ΥΣ...
Δεν ξέρω γιατί μου ήρθε στο μυαλό κάτι που μου' χε πει ένας θείος μου πριν από πολλά χρόνια(όταν ήμουν ακόμα στη Κρήτη)....
Γατέει ο μπουρμάς ήντα θα πει χουρμάς?????

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Εντάξει ρε παιδιά, κερδίσατε. 45 amperes ισχύος μας κάνουν πάνω - κάτω 100 πανίσχυρα βατ. Σε κουραμπιέδες, βγαίνουν καμιά ντουζίνα οργιές;

Reaction score
13
Εντάξει ρε παιδιά, κερδίσατε. 45 amperes ισχύος μας κάνουν πάνω - κάτω 100 πανίσχυρα βατ. Σε κουραμπιέδες, βγαίνουν καμιά ντουζίνα οργιές;
Κωστα εσυ που ξερεις,
1) σε ενα πηνιο Alpha core στα 3.3 mH ποσες λευγες τετοιου φλατ συρματος υπαρχουν ?
2) σε ενα αντιστοιχο Mundorf ?
3) πως τερματιζεις μια επιπεδη επιφανεια σε μια κυκλικη κοσσα, χωρις να σπασει εαν λυγισει μερικες φορες ?
4) τα 45 ampere ειναι προ ή μετα καλτσας ?
5) εκτος απο την μεταφορα Ηλεκτρικου ρευματος κανει και για κυματοδηγος οδευοντος κυματος ?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Η Adriana Sage στη CES 2008

2) Να μην αναγνωρίσει το οτι η ανακοίνωση μιλάει για 'ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ'...ένα σημαντικότατο χαρακτηριστικό για κάθε καλώδιο που έχει να κάνει με τα AWG και την αντοχή του στην παροχούμενη(διοχετευόμενη) ισχύ και όχι με εναλασσόμενα και συνεχή ρεύματα...Και σημαίνει πως το παρών καλώδιο αντέχει να άγει επ' άπειρον ρεύμα ισχύος 45 amperes χωρίς να χάνει τα χαρακτηριστικά του και χωρίς να καταστραφεί...
http://en.wikipedia.org/wiki/American_wire_gauge

αν διαβάσει κανείς το τι λέει το παραπάνω άρθρο θα δει ότι

The table below assumes DC, or AC frequencies equal to or less than 60 Hz, and does not take skin effect into account.
Μιλάει για ρεύματα με συχνότητες μέχρι 60Hz όσο δηλαδή η συχνότητα του δικτύου ηλεκτροδότησης στις ΗΠΑ. Άρα η προδιαγραφή αυτή έχει να κάνει κυρίως με το ρεύμα του δικτύου. Κανείς δεν εγγυάται ότι θα μπορεί να μεταφέρει 45Α το καλώδιο πάνω από τα 60Hz σε AC...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μιχάλη μην μπερδεύεσαι.
Το πηνιόσυρμα - φλατ ή με ραβδώσεις (τι μου θυμίζει...:happy_9: ) - δεν είναι χάι ενδ. Το πηνιόσυρμα με κάλτσα όμως και κομμένο στη μέση (προφανώς) για να τερματιστεί σε όμορφα διχαλάκια, μια χαρά χάι ενδ είναι και χρεώνουμε αναλόγως...

Ρε μήπως να βάλω κάλτσα στο alpha core να το κάνω κι εγώ μονδέρνο? :happy_6:

...

Reaction score
4
Απάντηση: Η Adriana Sage στη CES 2008

Ποιος θα απαντήσει αν το ρευμα στα καλώδια των ηχείων είναι συνεχές η εναλλασσόμενο ;
Εχθές το ξανασκεφτόμουν και δεν μπορώ να καταλάβω πως 'μεταφράζονται' οι αρνητικές τιμές σε ήχο :-?.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Ποιος θα απαντήσει αν το ρευμα στα καλώδια των ηχείων είναι συνεχές η εναλλασσόμενο ;
Εχθές το ξανασκεφτόμουν και δεν μπορώ να καταλάβω πως 'μεταφράζονται' οι αρνητικές τιμές σε ήχο :-?.
Είπαμε το ρεύμα είναι εναλλασσόμενο και προκύπτει από την σύνθεση όλων των ημιτονοειδών ρευμάτων της κάθε συχνότητας που περιέχει ο προς αναπαραγωγή ήχος...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Κωστα εσυ που ξερεις,
1) σε ενα πηνιο Alpha core στα 3.3 mH ποσες λευγες τετοιου φλατ συρματος υπαρχουν ?
Εξαρτάται από τον πυρήνα καρντάση μ'.
Α, για Mundorf δεν ξέρω... :happy_9:
3) πως τερματιζεις μια επιπεδη επιφανεια σε μια κυκλικη κοσσα, χωρις να σπασει εαν λυγισει μερικες φορες ?
Με τον ίδιο τρόπου που ο Γιώργος Κοινούσης συνόδευε τον Καζαντζίδη το καλοκαίρι του '62.

Εξαρτάται από την ισχύ.
5) εκτος απο την μεταφορα Ηλεκτρικου ρευματος κανει και για κυματοδηγος οδευοντος κυματος ?
Το συγκεκριμένο, όχι. (Είναι θέμα κάλτσα, πλυμένης ή άπλυτης δεν έχει συναμανασία)... :happy_9:
...

Reaction score
4

Είπαμε το ρεύμα είναι εναλλασσόμενο και προκύπτει από την σύνθεση όλων των ημιτονοειδών ρευμάτων της κάθε συχνότητας που περιέχει ο προς αναπαραγωγή ήχος...
Όπως το έχω καταλάβει εγώ είναι ότι έχουμε μεταβαλλόμενα ρεύματα που είναι συνάρτηση των συχνοτήτων.
Δηλαδή την μετατροπή της συχνότητας σε ρευμα (από ενισχυτή) την δέχεται το ηχείο και ανάλογα την μετατρέπει ξανά σε ήχο.
Πως μπορεί αυτή η τιμή να είναι αρνητική - ποιες συχνότητες αφορούν οι αρνητικές τιμές ;

Υ.Γ. Γίνομαι κουραστικός ; :happy_9:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Re: Απάντηση: Η Adriana Sage στη CES 2008

Όπως το έχω καταλάβει εγώ είναι ότι έχουμε μεταβαλλόμενα ρεύματα που είναι συνάρτηση των συχνοτήτων.
Δηλαδή την μετατροπή της συχνότητας σε ρευμα (από ενισχυτή) την δέχεται το ηχείο και ανάλογα την μετατρέπει ξανά σε ήχο.
Πως μπορεί αυτή η τιμή να είναι αρνητική - ποιες συχνότητες αφορούν οι αρνητικές τιμές ;

Υ.Γ. Γίνομαι κουραστικός ; :happy_9:
Όχι, η μετατροπή της συχνότητας σε τάση γίνεται από το μικρόφωνο. Για να λειτουργήσει το ηχείο χρειάζεται τάση.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Adriana Sage στη CES 2008

Όχι, η μετατροπή της συχνότητας σε τάση γίνεται από το μικρόφωνο. Για να λειτουργήσει το ηχείο χρειάζεται τάση.
Ωχ..έχεις απόλυτο δίκιο :crazy_1:
Το ερώτημα όμως παραμένει...

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Η Adriana Sage στη CES 2008

Η "συχνότητα" ως έννοια δεν είναι κάτι αφηρημένο, είναι αυτή καθ' εαυτή η συχνότητα του ρεύματος. Ένας ενισχυτής φροντίζει να παράγει τις ταλαντώσεις (συχνότητες) πάνω στο καλώδιο οι οποίες οδηγούνται στο ηχείο και το διεγείρουν.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Re: Απάντηση: Re: Η Adriana Sage στη CES 2008

http://en.wikipedia.org/wiki/American_wire_gauge

αν διαβάσει κανείς το τι λέει το παραπάνω άρθρο θα δει ότι

Μιλάει για ρεύματα με συχνότητες μέχρι 60Hz όσο δηλαδή η συχνότητα του δικτύου ηλεκτροδότησης στις ΗΠΑ. Άρα η προδιαγραφή αυτή έχει να κάνει κυρίως με το ρεύμα του δικτύου. Κανείς δεν εγγυάται ότι θα μπορεί να μεταφέρει 45Α το καλώδιο πάνω από τα 60Hz σε AC...
Παρακαλώ, παρακαλώ! Όχι έτσι απότομα! Ο σωστός ο χαϊεντάς πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες του, να ξεκινήσει από εδώ:

Μετά από καμιά 200ριά χρόνια, εδώ είμαστε πάλι.

Attachments

Reaction score
877
Κωστα εσυ που ξερεις,
-Δεν είναι απαραίτητο αν ένα καλώδιο έχει αντοχή 45Α ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ότι και καλά θα του τα ρίξεις...Απλά θα κάψεις τα crossovers...Και το punto έχει κοντέρ 240...αλλά...
-Μια επιφάνεια επίπεδη τερματίζεται ΑΝΕΤΩΤΑΤΑ και σε κυκλική και σε τετράγωνη και σε ρομβοειδή κόλσα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ιδιαίτερα αν αποτλείται από πολύκλωνους όλκιμους αγωγούς...
-Τα 45Α είναι και προ και μετά ΠΟΥΡΝΑΡΑ και καλό είναι να υπάρχει και λίγο respect γιατί εδώ μέσα δεν διαβάζουν μόνο άσχετοι που είναι έτοιμοι να χάψουν ότι βλακεία και ατεκμηρίωτη ειρωνία τους σερβίρετε...
-Ζητήστε το καλώδιο από τον αντιπρόσωπο, τεστάρετέ το και μετά ανακοινώστε τις όποιες ασάφειες....Επιστημονικά και Τεκμηριωμένα...Όχι μόνο λόγια......έλεος....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Οι ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΟΙ, μια ταινία όλο sex, βία και χάι ενδ.

Έχω μια απορία τόσες μέρες αλλά δεν τη λέω γιατί ντρέπομαι.
Τι είναι το "A" δίπλα στο 45? :happy_9:

- Πάω να ψάξω για κανέναν σχετικό, κανέναν επιστήμονα, έστω έναν χαϊενδά ρε παιδί μου που το έχει τεστάρει κιόλας και μπορεί να μου εξηγήσει τις άγνωστες λέξεις. Εσείς οι άσχετοι, το πανεπιστήμιο το τελειώσατε νύχτα. Respect ρε άσχετοι, ε ΑΣΧΕΤΟΙ! :cool_11: :cool_11:

...

Reaction score
877
Οι ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΟΙ, μια ταινία όλο sex, βία και χάι ενδ.

Έχω μια απορία τόσες μέρες αλλά δεν τη λέω γιατί ντρέπομαι.
Τι είναι το "A" δίπλα στο 45? :happy_9:

- Πάω να ψάξω για κανέναν σχετικό, κανέναν επιστήμονα, έστω έναν χαϊενδά ρε παιδί μου που το έχει τεστάρει κιόλας και μπορεί να μου εξηγήσει τις άγνωστες λέξεις. Εσείς οι άσχετοι, το πανεπιστήμιο το τελειώσατε νύχτα. Respect ρε άσχετοι, ε ΑΣΧΕΤΟΙ! :cool_11: :cool_11:

...
Nico Tsarouhas....καλησπέρα...Χρόνια πολλά....
Αχ!! πόσο μου χουν λείψει αυτές οι hi-end μπoυγάτσες και τα τρίγωνα(όχι κάλαντα...πανοράματος)...
Ευτυχώς στη Σοφοκλέους έχει παράρτημα ο ΑΝΔΡΕΑΣ...
Κρίμα που δε βρεθήκαμε στην έκθεση...Του χρόνου τώρα...Χρόνια πολλά και πάλι...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
-Τα 45Α είναι και προ και μετά ΠΟΥΡΝΑΡΑ και καλό είναι να υπάρχει και λίγο respect γιατί εδώ μέσα δεν διαβάζουν μόνο άσχετοι που είναι έτοιμοι να χάψουν ότι βλακεία και ατεκμηρίωτη ειρωνία τους σερβίρετε...
Κάτι τέτοιους σχετικούς τους έχω για εναλλακτικό πρωινό, σε περίπτωση που μου έχουν τελειώσει τα μπισκότα. Αλλά είναι λίγοι και δε φτάνουν ποτέ για επιδόρπιο. Άντε τώρα να βοσκήσετε ισχύ καμιά 10 αμπέρ, μπας και...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.091
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67