FOSTEX FE126E - Hybrid Enclosure

Reaction score
0
Μετά από πολύ ψάξιμο αποφάσισα να υλοποιήσω το συγκεκριμένο σχέδιο

http://www.fostexinternational.com/docs/speaker_comp/pdf/recom_enclose/fe126e_encl.pdf

καθώς ήταν το πιο βολικό από άποψη μεγέθους αλλά και κόστους, σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε πολλά σημεία, και στην χειρότερη δεν θα είχε κοστίσει πολλά.

Μόλις παρέλαβα τις μονάδες (περίπου 20 ημέρες απο Γερμανία - άτιμα ΕΛΤΑ), και τα έβαλα να στρώσουν είχα το πρώτο ατύχημα

Attachments

Reaction score
0
μετά έκλεισα την καμπίνα πρόχειρα (με χαρτοταινία) και πήραν τον δρόμο τους για το σαλόνι
δίπλα από τα Artemis V2

Attachments

Reaction score
0
Έχοντας παίξει περίπου 30 ώρες πριν μπούνε στις καμπίνες δεν θα έλεγα οτι έχουνε στρώσει . Συνδεθήκανε με το blue sky 865, και τον sonic tamp.

Δεν θα σας πω τις δικές μου ακουστικές εντυπώσεις καθώς δεν είμαι αντικειμενικός , όσοι τα έχουν ακούσει μέχρι στιγμής πάντως είναι ενθουσιασμένοι.
Το κορυφαίο είναι φίλος που πρόσφατα αγόρασε ηχεία (1.500 ευρώ) μετά άπό σχετικό ψάξιμο άρα έχοντας πρόφατα ακούσει αρκετούς συνδυασμούς έπαθε πλάκα , και φιλοσοφήσαμε αρκετά για το πως διαμορφώνεται η τιμή ενός προιόντος το περιθώριο κέρδους κλπ κλπκλπ

Reaction score
0
100 ευρώ οι μονάδες
60 ευρώ τα ξύλα
35 ευρώ κόλλες, σφικτήρες, κλπ

σύνολο μέχρι στιγμής 200 ευρώ

τις επόμενες ημέρες θα πειραματιστώ με διάφορα υλικά εντός της καμπίνας .... καθώς και με το ύψος (μπας και φτιάξω βάσεις)

Reaction score
0
με ενασχόληση περίπου 1 ώρα την ημέρα λόγ υποχρεώσεων , η κατασκευή τους πήρε μέχρι αυτό το σημείο περίπου 10 μέρες ....

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Πολύ ενδιαφέρον project και τα χρήματα πραγματικά πολύ λίγα. Ειδικά τα ξύλα τα περίμενα παραπάνω.
Kαλές ακροάσεις!

Προσανατολίζομαι σε παρόμοιο project για δεύτερο σύστημα με τον Trends και κάποια οικονομική πηγή (μάλλον το νέο BS), το οποίο θα μπει στο υπνοδωμάτιο για...high καταστάσεις. Mόνο να θυμηθώ να βγάλω μερικά αντίγραφα τα cd του Barry White. :mrgreen:

Keep us updated για τα υλικά της καμπίνας.
Θα σε ενοχλήσω στο μέλλον για να μου μαρτυρήσεις τις πηγές σου... :p

Reaction score
0
Παλιό καλό σχέδιο για Fostex FE.Αλλά έχει τη φασαρία του η κατασκευή του κουτιού.
Στα ίδια πάνω κάτω λεφτά έχω βρεί καλύτερο ήχο.
Είναι ο συνδιασμός BlueSky 495. Trends TA 10.1,Fullrange ηχεία του Τσακιρίδη.
Το μεγάφωνο είναι αυτό εδώ
http://cgi.ebay.it/Visaton-B-200-B2...ageNameZWD1VQQcmdZViewItem?_trksid=p1638.m118
Στα ίδια δηλαδή λεφτά με το Fostex αλλά 8"

Reaction score
0
Πολύ ενδιαφέρον project και τα χρήματα πραγματικά πολύ λίγα. Ειδικά τα ξύλα τα περίμενα παραπάνω.
Kαλές ακροάσεις!
Keep us updated για τα υλικά της καμπίνας.
Θα σε ενοχλήσω στο μέλλον για να μου μαρτυρήσεις τις πηγές σου... :p
Το ξύλο που χρησιμοποιήθηκε είναι κόντρα πλακέ σημύδας 15 χιλ, και όχι mdf καθώς η ίδια η fostex το προτείνει για blh. Η τιμή ήταν η ίδια σε 2-3 μαγαζιά που πήγα αλλά κανείς δεν είχε στοκ, τελικά τα βρήκα εδώ :

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - ΜΠΑΡΔΗΣ ΟΕ Λ. ΣΠΑΤΩΝ 187
ΠΑΛΛΗΝΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τηλ.:2106664637

όπως είπα 60 ευρώ για τα ξύλα κομμένα ..

Reaction score
0
Παλιό καλό σχέδιο για Fostex FE.Αλλά έχει τη φασαρία του η κατασκευή του κουτιού.
Είναι ο συνδιασμός BlueSky 495. Trends TA10.1,Fullrange ηχεία του Τσακιρίδη

ανέβασε καμιά photo να δούμε το set

τι σχεδίαση είναι τα ηχεία του Τσακιρίδη ??? Blh??

Reaction score
13
Είναι ο συνδιασμός BlueSky 495. Trends TA 10.1,Fullrange ηχεία του Τσακιρίδη.
Το μεγάφωνο είναι αυτό εδώ
http://cgi.ebay.it/Visaton-B-200-B2...ageNameZWD1VQQcmdZViewItem?_trksid=p1638.m118
Στα ίδια δηλαδή λεφτά με το Fostex αλλά 8"
Καλως ηρθες.

Εισαι σιγουρος οτι το κοστος των Ηχειων που αναφερει ο Jimazz (200Ε κομπλε) ειναι το ιδιο με των Ηχειων με τα Β200 που αναφερεις ?
Εκτος αυτου βεβαια δεν ειναι και τυπου Back loaded Horn, αλλα αυτο ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια.

Reaction score
0
Καλώς σας βρήκα.
Τα fullrange του Τσακιρίδη είναι με το Visaton Β200 και η καμπίνα του είναι από ξύλο οξειά Ρουμανίας.Εχει υψηλή συχνότητα συντονισμού και είναι θεόβαρο...
Τα έχω αγοράσει όταν τα ακουσα στη Εκθεση που γινόταν στη Συγγρού.Τα είχε προσφορά 300 ευρώ το ζευγάρι τότε.
Μπαίνω στο δωμάτιο του Τσακιρίδη στη Εκθεση και του λέω "συνχαρητήρια είναι η πρώτη φορά που τα ηχεία σου δεν τσιρίζουν"

Reaction score
0
Για όσους τη ψάχνουν με Fostex οι Ιταλοί που είναι τρελοί με τους Τ-amp έχουν δοκιμάσει όλους τους συνδιασμούς με αυτά.
Από ότι λένε τα καλύτερα αποτελέσματα τα πήραν από αυτό το μεγάφωνο ειδικά
http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=140136217977&Category=21997&_trksid=p3907.m29
Αλλά άντε μετά φτιάξε αυτή τη καμπίνα....
http://www.fostexinternational.com/docs/speaker_comp/pdf/recom_enclose/108ez_encl.pdf
Αν την πούλαγαν πουθενά έτοιμη σε λογική τιμή αυτή την καμπίνα θα την αγόραζα και εγώ.Αλλά να κάτσω να τη φτιάξω ξέχνα το.

Reaction score
0
Αλλά άντε μετά φτιάξε αυτή τη καμπίνα....
http://www.fostexinternational.com/docs/speaker_comp/pdf/recom_enclose/108ez_encl.pdf
Αν την πούλαγαν πουθενά έτοιμη σε λογική τιμή αυτή την καμπίνα θα την αγόραζα και εγώ.Αλλά να κάτσω να τη φτιάξω ξέχνα το.
Νομίζω οτι αυτή η καμπίνα είναι πιο εύκολη από το υβριδικό που έκανα εγώ, καθώς δεν έχει καθόλου φάλτσα και γωνίες - όλα τα ξύλα τοποθετούνται οριζόντια ή κάθετα . Ναι μεν είναι πολλά κομμάτια αλλά πραγματικά είναι εύκολο ....

Reaction score
13

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Wilmslow den poulaei ektos Agglias kardia mou.

Τουλαχιστον μεχρι προσφατα.
Δεν ξερω εαν αυτο αλλαξε στην πορεια.
Νομίζω έτσι είναι...
Βέβαια αν έχεις κάποιο γνωστό στην Αγγλία αυτό δεν είναι πρόβλημα. :happy_6:

Για εμένα όλα τα λεφτά είναι τα mid της ATC που διαθέτουν.
Επίσης μαθαίνω είναι πολύ εξυπηρετικοί σε θέματα demo (πας και ακούς με τις ώρες τα διάφορα ηχεία τους) αλλά και customization του ηχείου στα μέτρα σου.
Εγώ ζαχάρωνα το Centurion με τις μεγαφωνάρες της Scanspeak που είναι πολύ του γούστου μου. Τελικά όμως το Prestige πρέπει να είναι καλύτερο (το mid της ATC που λέγαμε κάνει το θαύμα του), ειδικά αν τους ζητήσεις να το τροποποιήσουν και να αντικαταστήσουν το tweeter με το ring radiator της Scanspeak. :happy_2:

Reaction score
2
Απάντηση: Re: FOSTEX FE126E - Hybrid Enclosure

Νομίζω οτι αυτή η καμπίνα είναι πιο εύκολη από το υβριδικό που έκανα εγώ, καθώς δεν έχει καθόλου φάλτσα και γωνίες - όλα τα ξύλα τοποθετούνται οριζόντια ή κάθετα . Ναι μεν είναι πολλά κομμάτια αλλά πραγματικά είναι εύκολο ....
Καλημέρα.
Τα φάλτσα πώς τα υπολόγισες και πώς έφτιαξες; Υπάρχει ειδικό μηχάνημα ή με το μάτι και κάποια ράσπα;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: FOSTEX FE126E - Hybrid Enclosure

Καλημέρα.
Τα φάλτσα πώς τα υπολόγισες και πώς έφτιαξες; Υπάρχει ειδικό μηχάνημα ή με το μάτι και κάποια ράσπα;
Το κάτω κομμάτι το πήγα σε ξυλουργό (σε αυτόν που έκανε και τις τρύπες), τα υπόλοιπα τα σημάδεψα και τα φαγα λίγο μόνος μου. Υπάρχει πάντως και ένα ειδικό μηχάνημα για φάλτσα (το φαλτσοκούτι) που κάνει γύρω στα 10 ευρώ αν θυμάμαι καλά..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.261
Members
38.672
Νεότερο μέλος
Christos Kourmouzoglou