ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Για να δουμε hifiendελαδες και λοιπες ...δημοκρατικες δυναμεις, θα μου δωσετε καμια καλη προταση;
Λοιπον ηγγικεν η ωρα για αγορα νεου αυτοκινητου (το παλαιο θα παει στον υιο μεχρι να μπορει να αγοραζει μονος του νεο!).
Ακουω προτασεις:
α) τιμη ως 22000+- (οχι παραπανω, γιατι δεν ειναι εποχες να αφηνεις στο ελεος του καθε τυπου αφυλακτα στο δρομο τα λεφτα σου- που δεν περισσευουν κιολας)
β)αναγκες και προτεραιοτητες: καλη αντοχη, οχι πολλα προβληματα, καλη αναρτηση που να sportιζει αλλα να μην...βαραει, να τραβαει καλα με γερο νευρο, οι χωροι σχετικα ανετοι (ξε-παιδεψαμε πλεον!) γενικα ενα καλο αυτ/το για τα λεφτα του.

Reaction score
175
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Επειδη εχω το mondeo mk3 και χαλβαδιαζα και το mazda6 τοτε, αν το αλλαζα σημερα μαλλον εκει θα πηγαινα αλλα στο 2.0

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309

Επειδη εχω το mondeo mk3 και χαλβαδιαζα και το mazda6 τοτε, αν το αλλαζα σημερα μαλλον εκει θα πηγαινα αλλα στο 2.0
Μία από τα ίδια. Είχα καταλήξει μεταξύ mondeo Και mazda 6. Απ' ότι βλέπω αν σήμερα θα αγόραζα πάλι θα είχα το ίδιο δίλημμα. Μόνο που τώρα μάλλον θα έκλεινα προς το mazda μιας που το Mondeo βγαίνει σε 1600 ή 2000 κυβικά , ενώ το Mazda 6 υπάρχει και στα 1800 κυβικά.

Το Mondeo στα 1600 κυβικά παρότι είναι καλό δεν έχει τις επιταχύνσεις του Mk3, ενώ το δίλιτρο έχει και με το παραπάνω την επιτάχυνση που χρειάζεται αλλά ξεφεύγει σε κόστος. Αργότερα μέσα στον χρόνο αναμένεται και μία έκδοση Mondeo με 1600 κυβικά και turbo Που μάλλον θα είναι η χρυσή τομή μεταξύ κόστους και επιδόσεων.

Το mazda από την άλλη είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι αυτή την στιγμή, χώροι επιδόσεις και καλή τιμή...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Η πρωτη μου προτιμηση παει στο νεο Ford mondeo (στα 2000 κε, αλλα ανεβαινει στις 24οοο€+;)
Δεν ξερω αλλα στα turbo εχω μια μικρομεγαλη επιφυλαξη -κυριως στο θεμα καταναλωσης αλλα και σε αυτο των συνεργειων. Ειμαι της αποψης πως μεχρι 140-150 ιπποι ειναι υπεραρκετοι για τις συνθηκες οδηγησης εδω. Οσο για το Μazda βλεποντας την εμφανιση της εδω αντιπροσωπειας φευγω μακρια!

Reaction score
1.214
Για να δουμε hifiendελαδες και λοιπες ...δημοκρατικες δυναμεις, θα μου δωσετε καμια καλη προταση;
Λοιπον ηγγικεν η ωρα για αγορα νεου αυτοκινητου (το παλαιο θα παει στον υιο μεχρι να μπορει να αγοραζει μονος του νεο!).
Ακουω προτασεις:
α) τιμη ως 22000+- (οχι παραπανω, γιατι δεν ειναι εποχες να αφηνεις στο ελεος του καθε τυπου αφυλακτα στο δρομο τα λεφτα σου- που δεν περισσευουν κιολας)
β)αναγκες και προτεραιοτητες: καλη αντοχη, οχι πολλα προβληματα, καλη αναρτηση που να sportιζει αλλα να μην...βαραει, να τραβαει καλα με γερο νευρο, οι χωροι σχετικα ανετοι (ξε-παιδεψαμε πλεον!) γενικα ενα καλο αυτ/το για τα λεφτα του.

Oριστε Θειο !!!

Εκτος αν θελεις κατι πραγματικα ξεχωριστο ,οποτε σου προτεινω αυτο ... Και δεν νομιζω να εχεις προβλημα και με αναρτησεις..

Attachments

Gio

Reaction score
185
Εχω το καινουργιο διλιτρο mondeo εδω και εξι μηνες.Ειναι αριστο αυτοκινητο, αλλα υπερβολικα μεγαλο αν θα το χρησιμοποιεις κυριως μεσα στην πολι.Αυτο βεβαια ειναι καλο κινητρο για να κυκλοφορεις με τα ΜΜΜ, η με τα ποδια. Απο την αλλη στο ταξιδι ειναι γρηγορο, αθορυβο, ξεκουραστο, και ασφαλεστατο.Στην εκδοση που το πηρα εγω, και μαζι με καποια αξεσουαρ, κοστισε 27000.Για τα δικα μου γουστα, αυτο και το passat ειναι τα καλυτερα αυτοκινητα αυτης της κατηγοριας τιμης. Το new mazda 6 ειναι καλο αυτοκινητο αλλα ενα σκαλι κατω σε αισθηση στην οδηγηση.Ειναι ομως πολυ ομορφο και sportive.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Οντως το F mondeo ειναι πολυ μεγαλο για την πολη και ανεβασμενη η τιμη (αν και δεν θα ...παρω εξτρα), κι απο την αλλη το passat φαινεται ογκωδεστερο.
Ποσο αξιοπιστο ειναι το Mazda;

Ανηψουδι....σοβαρεψουουου!!!

Reaction score
1.214
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Οντως το F mondeo ειναι πολυ μεγαλο για την πολη και ανεβασμενη η τιμη (αν και δεν θα ...παρω εξτρα), κι απο την αλλη το passat φαινεται ογκωδεστερο.
Ποσο αξιοπιστο ειναι το Mazda;

Ανηψουδι....σοβαρεψουουου!!!

Θειο παρασυρθηκα.."happy_1"..ασε που απο αυτοκινητα ειμαι σκραπας..εσυ μεταξυ ποιων εισαι ? Καποιες αλλες μαρκες εκτος απο ford θα εχεις και στο μυαλο σου...
Αν διαλεγα τωρα αυτοκινητο εγω παντως θα διαλεγα impreza..παντα μου ειχε κολησει αυτο το αυτοκινητο :happy_9:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Θειο παρασυρθηκα.."happy_1"..ασε που απο αυτοκινητα ειμαι σκραπας..εσυ μεταξυ ποιων εισαι ? Καποιες αλλες μαρκες εκτος απο ford θα εχεις και στο μυαλο σου...
Αν διαλεγα τωρα αυτοκινητο εγω παντως θα διαλεγα impreza..παντα μου ειχε κολησει αυτο το αυτοκινητο :happy_9:
Σχωρεμενος:crazy_3: Ποια αλλα εχω στο νου μου; Παντως οχι τζιπακια, γαλλικα και κορεατικα. Θα ελεγα για Alfa Romeo (εχω τωρα) αλλα ειναι τσιμπημενα λιγο (οχι την 147 - αλλωστε αναμενεται η 149). Για VW οχι ουτε Toyota Avensis (δεν μου αρεσει!), Θα προτιμουσα το Seat Leon αν ειχε χωρους καλους, ενω δεν λεω οχι σε πετρελαιοκινητο εχοντας κατα νου το νεο Bravo της Fiat που πασχει απο χωρους. Λεω για πετρελαιο γιατι οκινητηρας του Bravo 1.9 ειναι ιδιος με αυτον που φορα το Alfa Romeo Crosswagon (150 ιπποι, ροπη 31!) και ειναι αριστος (τοσο που οταν βγαινω εκτος εδρας το οδηγω εγω -ειναι υπηρεσιακο- κι ο οδηγος ξεκουραζεται!).
Αλλα...ειμαι ανοιχτος σε προτασεις-ιδεες (οχι ομως σε λουκανικα Φραγκφουρτης!!!)

Reaction score
1

πετρέλαιο ή βενζίνη; με το πετρέλαιο έχεις και μεγαλύτερη αυτονομία , πόσο μάλλον με την σειρά blue motion πχ passat 1.9 105 hp εκτός 3,9 / εντός 5,8 / μικτό 4,5 , η σειρά blue motion βγαίνει για όλα τα αυτοκίνητα του VW group ( στη seat δεν νομίζω να υπάρχει ακόμα επιλογή ) ενώ το Skoda Octavia5 είναι τίμιο και σε χώρους και σε τιμή ...

ΥΓ με πετρέλαιο δεν πας Αθήνα ή Θεσσαλονίκη , υπόψιν ...

VG

Reaction score
0
Μεταχειρισμενο RAV 2.0 διετίας.
All around player,εχει ολα οσα ζητας και δεν θα το πληρωσεις 34-40 χιλιαδες που κανει καινουριο.

Reaction score
0

Αν θέλεις λίγο διαχρονικότερη εμφάνιση και περισσότερα μπιχλιμπίδια (που με περισσότερες πιθανότητες θα σε οδηγούν στο σέρβις) για να παιζεις στο εσωτερικό, τότε Mondeo.
Αν θέλεις να ξεχάσεις τα συνεργεία και το μόνο που να σκέφτεσαι είναι να βάλεις βενζίνη και να κάνεις ενα τυπικό σέρβις, τότε Mazda.

Αν αντέχεις, πήγαινε στα αντίστοιχα 2λιτρα. Τα ίδια ισχύουν και για αυτά...

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Σχωρεμενος:crazy_3: Ποια αλλα εχω στο νου μου; Παντως οχι τζιπακια, γαλλικα και κορεατικα. Θα ελεγα για Alfa Romeo (εχω τωρα) αλλα ειναι τσιμπημενα λιγο (οχι την 147 - αλλωστε αναμενεται η 149). Για VW οχι ουτε Toyota Avensis (δεν μου αρεσει!), Θα προτιμουσα το Seat Leon αν ειχε χωρους καλους, ενω δεν λεω οχι σε πετρελαιοκινητο εχοντας κατα νου το νεο Bravo της Fiat που πασχει απο χωρους. Λεω για πετρελαιο γιατι οκινητηρας του Bravo 1.9 ειναι ιδιος με αυτον που φορα το Alfa Romeo Crosswagon (150 ιπποι, ροπη 31!) και ειναι αριστος (τοσο που οταν βγαινω εκτος εδρας το οδηγω εγω -ειναι υπηρεσιακο- κι ο οδηγος ξεκουραζεται!).
Αλλα...ειμαι ανοιχτος σε προτασεις-ιδεες (οχι ομως σε λουκανικα Φραγκφουρτης!!!)
Πατριδα με εχεις καταμπερδεψει ντιπ για ντιπ.Τελικα τι θες να κανεις? Να ''ΠΑΡΣ'' ενα καλο αμαξι η' να κανεις κουμπαριες με τους συνεργειαδες,γιατι την μια μας λες για ιαπωνες και μετα μας λες για φιατ σεατ και αλλα τετοια τρελα?Αν αποφασισεις τι θες πες μας και ποσο εχει το καθενα μπας και βρουμε ακρη.Ο τασιουλης ειναι οντος καπως........΄΄΄΄//////??????.Αλλα αυτο δεν παει να πει οτι δεν πρεπει να παρεις mazda.Το 6 ειναι αυτο που ψαχνεις και στο λεω με σηγουρια.Λιγο παραπανω νευρο να ειχε και θα ειτανε καυ...λα.Απο την αλη τωρα αν δουμε και την ηληκια σου(χεχε) δεν σε κοβω να καταιβενεις τις στροφες στις ΧΑΛΚΙΑΔΕΣ και με 150 χλμ ουτε να 200ριζεις μπροστα στον Δοντα ετσι?Αν θες παλι,τραβα και μια βολτα στη χοντα(ΞΕΡΩ-ΞΕΡΩ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ) και πες στους πωλητες.''Πραζ αν τραου του civik''?Και για να μη πω και αλλα και αρχισουνε να μας λενε καραβλαχου κτλ οι αθηναιοι(πησωγλενταρακιδες απο την εποχη του περικλη ακομα) διπα ακριβος στη mazda ειναι ο νικολακης ο σαμαρας(κορεατικη) καλος μαστορας και τιμιος.εχει μεσα 2 μαστορακια που φυγανε απο τη mazda και παιζουνε στα δαχτυλα τα mazdakia.:cool_4::cool_4::cool_4::happy_4::happy_4::happy_4:

Reaction score
12
Εχω να προτινω Volvo S40 αλλα το 1.8(να τραβαει και καπως μην ειναι μουλαρι)αλλα δεν εχω κατα νου τιμη!Αμα εχει κοντα στα λεφτα σου χωρις 2η σκεψη πηγαινε σ αυτο..κανε ενα test drive αμα εχεις ορεξη και θα με θυμηθεις!Οδηγω εδω και καιρο το προηγουμενο ακριβως S40 και τα λογια περιτευουν ειδικα στην οδικη του συμπεριφορα!!!Επισης το Audi A4 ειναι και αυτο στολιδι και σχεδον κοντα στα χρηματα που ειπες και θα ηταν αδικο να το προσπερασεις!Υπαρχουν κ αλλες εταιρειες εκτος απο την Ford:happy_9:

(http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?CATEGORY_id=74&NEWS_DATA_ID=62049)
Δες αυτο εδω μπορει να σε βοηθησει λιγο

Reaction score
4
Πιστευω στην ηλικια που εχεις φτασει :happy_9: και με τα χρηματα που με τοσο κοπο εχεις μαζεψει σου αξιζει ενα VOLVO.
Μην το σκεφτεσαι ... Απλα πηγαινε για ενα test drive. Ολα τα αλλα που λες ειναι παιχνιδια ... (οχι σαν ιπποδυναμη αλλα σαν ποιοτητα)

Το mazda 6 το εχει ενας φιλος. Πολυ καλο αλλα ακριβο service. Με αυτα τα χρηματα μπορεις να παρεις το VOLVO η καποιο μικρο Mercedes η bmw.

Eφτασε η ωρα να παρεις ενα καλο αμαξι ... :bravo:

(Αν θες σου πουλαω το δικο μου. :cool_11:)

Reaction score
14
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Δεν ξερω αλλα στα turbo εχω μια μικρομεγαλη επιφυλαξη -κυριως στο θεμα καταναλωσης αλλα και σε αυτο των συνεργειων.
Μην την έχεις.

Τα turbo δεν είναι όπως ήταν κάποτε. (Της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη)
Αν μάλιστα οδηγείς σαν ''άνθρωπος'' - που μάλλον έτσι θα οδηγείς αν δεν γελιέμαι- καίνε όπως ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο και πάνε πολύ πιο σβέλτα.

(Οδηγώ turbo πέντε χρόνια τώρα και μάλιστα από αυτά που ο πολύς ο κόσμος ''λέει'' ότι ''σπάνε''. Δεν τρέχει μία. Σωστή συντήρηση και λογικά βαρύ πόδι. Τίποτε άλλο.)

Όσο για τα συνεργεία....τα καινούρια αυτοκίνητα τα βάζεις στην πρίζα και σου λένε τι έχουν.
Ο σύγχρονος μηχανικός (δεν μιλώ για ειδικές περιπτώσεις) δεν βάζει πια χέρι στον κινητήρα. Με τους ψεκασμούς και τις ηλεκτρονικές....το πολύ πολύ να σου αλλάξει τα μπουζί και τα λάδια.
Έ...αυτό το κάνει ο καθένας.

ΥΓ. Αφού ζείς εκτός Αθηνών...πάνε για πετρέλαιο. Ασυζητητί.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Εχω να προτινω Volvo S40 αλλα το 1.8(να τραβαει και καπως μην ειναι μουλαρι)αλλα δεν εχω κατα νου τιμη!Αμα εχει κοντα στα λεφτα σου χωρις 2η σκεψη πηγαινε σ αυτο..κανε ενα test drive αμα εχεις ορεξη και θα με θυμηθεις!Οδηγω εδω και καιρο το προηγουμενο ακριβως S40 και τα λογια περιτευουν ειδικα στην οδικη του συμπεριφορα!!!
Το καινούριο S40 δεν είναι τίποτε άλλο από ένα Ford Focus με άλλο κινητήρα και άλλη μούρη και λίγο πιο προχωρημένο design στο εσωτερικό. Όλα τα υπόλοιπα (από πάτωμα μέχρι ηλεκτρικά) είναι Ford. Η δε οδική του συμπεριφορά είναι παρόμοια με το Ford Focus. Σε μέγεθος ανήκει στα μικρομεσαία ενώ το Mondeo και το Mazda6 ανήκουν στα μεσαία. Η τιμή του S40 είναι παραπλήσια με του Mondeo.

Επισης το Audi A4 ειναι και αυτο στολιδι και σχεδον κοντα στα χρηματα που ειπες και θα ηταν αδικο να το προσπερασεις!
Το Α4 ξεφεύγει αρκετά πάω από τα 22.000€ νομίζω.

Reaction score
12
Aγαπητε Σπυρο επειδη οδηγω κατα καιρους και τα 2 και το Focus 1.6 sport και το σχεδον παλιο S40 δεν εχουν καμια σχεση ειδικα στην οδικη τους συμπεριφορα,ταχυτητες στην αισθηση του γκαζιου και σε πολλα αλλα..για να μην θυξω το θεμα παθητικης ασφαλειας!Οσο για το Α4 25 χιλιαρικα εχει μολις 3 πανω απο τον προυπολογισμο:crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.512
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio