Οι επαγγελματίες του High End...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Οι επαγγελματίες του High End...

Δυστυχώς (ή ευτυχώς κατ' άλλους) υπάρχουν. Κάποιος που απασχολείτε για πρώτη φορά με τον χώρο έχει καλές πιθανότητες να κάνει πολύ λάθος επιλογές στο ξεκίνημα. Οπότε είναι λεία στα χέρια των επιτήδειων...
O αδαης κινδυνευει πολυ περισσοτερο να....πεταξει τα χρηματα του, απο τις "συμβουλες" διαφορων "ειδημονων".

Η κινδυνολογια και η υποτιμηση της νοημοσυνης των πελατων δεν βοηθαει καθολου την συζητηση, το αντιθετο την υπονομευει.

Καλω τον οποιοδηποτε νομιζει οτι....πεταξε τα λεφτα του και πιαστηκε κοροιδο, ειδικα οσον αφορα εμας, αλλα και για αλλους εμπορους, να το καταθεσει εδω.

Reaction score
10
Eχω ξαναπει οτι οταν αρχισα να ασχολουμε με αυτο το hobby δεν ηξερα τη τυφλα μου ουτε απο ηχο ουτε απο διαφορα μηχανακια που κυκλοφορουσαν.

Μετα απο 7 χρονια εχω καταλαβει οτι ουτε ο Ορφεας στην αρχη ουτε ο Music Lover στη συνεχεια εκμεταλευτηκαν την ασχετοσυνη μου για δικο τους οφελος.

Και οι δυο που προσεφεραν αυτο ακριβως που ζητουσα εκεινη τη στιγμη.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Eχω ξαναπει οτι οταν αρχισα να ασχολουμε με αυτο το hobby δεν ηξερα τη τυφλα μου ουτε απο ηχο ουτε απο διαφορα μηχανακια που κυκλοφορουσαν.

Μετα απο 7 χρονια εχω καταλαβει οτι ουτε ο Ορφεας στην αρχη ουτε ο Music Lover στη συνεχεια εκμεταλευτηκαν την ασχετοσυνη μου για δικο τους οφελος.

Και οι δυο που προσεφεραν αυτο ακριβως που ζητουσα εκεινη τη στιγμη.
Πολυ κακως!
Ηξεραν οτι εισαι γαυρος?:cool_11:

Reaction score
10
Καλα, ετοιμασε εσυ καμια συνταγη για τη Κυριακη γιατι δεν σε βλεπω καλα!
χαχαχα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.658
Για να συζητήσουμε λίγο αυτό το θέμα. Μερικά ζητήματα:

1. Επαγγελματική νοοτροπία
2. Επάρκεια γνώσεων
3. Επάρκεια εμπειρίας
4. Τράμπα τράμπα-λίζομαι
5. Ποσοστά κέρδους στο high end
6. Κύκλωμα προώθησης συσκευών με περιοδικά
7. Εμπορική συνείδηση
8. Το μέλλον του κλάδου

...
1. Εγώ ξέρω, εσύ δε ξέρεις. (Και που να'ξερες βρε κακόμοιρε...)
2. Τι είναι τα ηλεκτρονικά? (Αυτοί οι ψηφιακοί είναι χάλια ρε παιδί μου....)
3. Υπερεπάρκεια κακής εμπειρίας. (έχω ακούσει τα πάντα, εδώ, στο μαγαζί)
4. Τράμπα κάνουμε ότι μας βολεύει. (ε, αυτό δε το παίρνω, κι ας παίζει παπάδες, το πουλάνε άλλοι, το άλλο που πουλάω κι εγώ το πάρνω, κι ας είναι μάπα το καρπούζι)
5. Ένα μηχάνημα το μήνα μας καλύπτει. (σιγά μη σου πω ποσοστά κέρδους! ανόητε...)
6. Τον μπαγάσα, έδωσε περισσότερα από μένα.... (να δεις τι θα κάνω τον επόμενο μήνα, θα του τάξω πατραχείλια!)
7. Θα τους κλείσω όλους! (και επιτέλους θα πουλάω ό,τι νά'ναι!)
8. internet (αχ τι ζημιά μας έχει κάνει...)

Μπορεί να φαίνομαι κακός, ξέρω, επίσης ξέρω ότι ΠΟΛΛΟΙ δεν είναι έτσι, αλλά αυτό ισχύει κατά βάση.

Ισχύει όμως γενικά, και σε άλλους κλάδους, πχ στο αυτοκίνητο: δε ξέρουν τι πουλάνε, δε ξέρουν τίποτα από μηχανές ή από λάστιχα ή από οτιδήποτε έχει σχέση με το αυτοκίνητο, όλοι οι άλλοι πουλάνε χειρότερα αυτοκίνητα, δε ξέρουν να οδηγούν, ανταλλάσουν τις δικές τους μάρκες κατά βάση και σε κλέβουν, κερδίζουν πολλά, θέλουν να τους αγοράσουν όλους και να γίνουν μονοπώλιο, και...κλπ κλπ κλπ

Στις μέρες μας ένας έμπορος Hi-End δεν μπορεί πια να μιλάει για μύθους, μαύρη μαγεία, μυστικά κόλπα, αιθέριες σχεδιάσεις και λοιπές παπαριές... ΑΡΚΕΤΑ με αυτές τις αηδίες. Η μουσική δε βγαίνει τέλεια από κανένα μηχάνημα, να μην ακούω μπούρδες. Τα μέσα εγγραφής έχουν τόσες ατέλειες και οι ηχογραφήσεις είναι τόσο διαφορετικές που δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για ....παπαριές!
Αυτό είναι το χειρότερο κατ' εμέ.

Υπάρχουν κι άλλα όμως που κανονικά οφείλει να κάνει:
Δε μπορεί να μη ξέρει αρκετά από ηλεκτρονικά. Δε γίνεται να μην έχει ένα κολλητήρι κι ένα πολύμετρο, να έχει κάποιες βασικές γνώσεις!
Δε μπορεί να μη δίνει σημασία στο χώρο ακρόασης!
Δε μπορεί να έχει άποψη για όλα.... κανείς δε μπορεί!
Δε μπορεί να κατακρίνει μηχανήματα που δε πουλάει ή που καν δεν έχει ακούσει!
Δε μπορεί να μην έχει άποψη όταν ακούει κάτι! Ή του αρέσει ή δε του αρέσει. Δεν οφείλει να γουστάρει ό,τι γουστάρει ο καταναλωτής!

Και τέλος, δε μπορεί να του αρέσει πάρα πολύ ό,τι πουλάει! Μα καλά, όλα του τα μηχανήματα είναι τόσο καλά? Όλα παίζουν στα γούστα του? Πως γίνεται αυτό? Αφού όλα παίζουν τόσο διαφορετικά; Εδώ άλλος γουστάρει μόνο λάμπες, άλλος μόνο μεμβράνες, άλλος μόνο κόρνες, άλλος ακούει μόνο χέβι μέταλ, κλπ κλπ κλπ, κι ο κάθε έμπορος γουστάρει στο μάξιμουμ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ? Έλεος.... Και το απολύτως κορυφαίο μηχάνημα του πλανήτη είναι ΠΑΝΤΑ το ακριβότερό του.... άιντε να μη πω τίποτα βαρύ...

Βάζω στοίχημα πως κανένας έμπορος μηχανημάτων Hi-END δε πρόκειται να παραδεχτεί πως το tripath-based 10watt ενισχυτάκι των 100 ευρώ με τα full-range μεγάφωνα των επίσης 100 ευρώ παίζει καλύτερα από το απολύτως ακριβότερο σύστημά του! Ακόμα και για ένα είδος μουσικής μόνο, ή σε κάποιο χώρο συγκεκριμένο και σε κάποιες δεδομένες στάθμες αναπαραγωγής! (αυτοί οι περιορισμοί ισχύουν σε ΟΛΑ τα ηχοσυστήματα) Κι όμως, στατιστικά θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιοι που αυτός ο ήχος θα ήταν ο απολύτως κορυφαίος για τα γούστα τους! Γιατί τόση ντροπή να το παραδεχτούνε? Εδώ το παραδέχτηκαν άλλοι κι άλλοι.... να μη λέμε ριβιούερς, θα αρχίσουμε άλλη μάχη....

Είναι πράγματι δύσκολο να κάνει σωστά τη δουλειά του, κι αν δε βαράει και τις τιμές, δεν είναι επικερδές το επάγγελμα, καλύτερα να πουλάει ψυγεία ή άλλα ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης, όπου η γνώση ηλεκτρονικών δε ζητείται από τη μέση νυκοκυρά....

Η αγορά του Hi-End είναι υπερβολικά μικρή, ιδίως στην Ελλάδα. Όλοι αγοράζουν ψυγείο και φούρνο, αλλά πολύ λίγοι ενδιαφέρονται για υπερυψηλής ποιότητας ήχο, και αυτοί που ενδιαφέρονται συνήθως έχουν σοβαρά ελαττώματα πάνω τους, πχ είναι κουφοί, δε ξέρουν τι θέλουν, δε ξέρουν τι τους αρέσει, θέλουν κάτι που δε τους αρέσει ή που δε μπορούν να αποκτήσουν, δεν έχουν χώρο κατάλληλο για να ακούνε μουσική ή έστω για να ακούνε τη μουσική που θέλουν στις στάθμες που θέλουν, δεν έχουν αρκετά χρήματα να δώσουν ή δεν θέλουν να δώσουν λίγα χρήματα ή θέλουν να πάνε κόντρα στο φίλο τους που έδωσε περισσότερα ή ντρέπονται να πουν ότι τους αρέσει κάτι που δεν αρέσει στον πωλητή ή στο φίλο τους, ή ακόμα χειρότερα ρωτάνε για να δουν αν τους αρέσει αυτό που ακούνε και πάντα τους αρέσει αυτό που αρέσει στον δίπλα που φαντάζονται ότι ξέρει περισσότερα! χαχαχαχαχχα, είναι όλοι βλαμμένοι? όχι, αλλά οι περισσότεροι είναι....

Η δική μου συμβουλή είναι οι πωλητές συσκευών υπερυψηλής ποιότητας να κατεβάσουν λίγο τη μύτη τους, να μη κοιτάνε λαίμαργα την τσέπη του πελάτη, να γίνουν λίγο πιο ειλικρινείς, να μη το παίζουν ειδήμονες αν δεν είναι, να μην είναι δογματικοί διότι ότι αρέσει σε αυτούς δεν είναι υποχρεωτικά το καλύτερο, να σέβονται τη διαφορετικότητα των γούστων σε αυτό το χώρο, να μάθουν επιτέλους τι τους αρέσει στον ήχο και να έχουν μια πιο βαθειά γνώση στα ηλεκτρονικά γιατί αυτό είναι εργαλείο τους!

Τώρα αν με όλα αυτά καταλήξουν να χρειάζονται δεύτερη δουλειά για να βγάζουν τα προς το ζειν δε ξέρω, οπότε διαλέξτε και πράξτε! Ίσως η ατιμία να είναι πιο επικερδής και εμείς απλά να ζητάμε παπαριές!

Φιλικά, Κώστας Τσαρουχάς.

Reaction score
1.844
Με αφορμή του μήνυμα του costas EAR, όπου συμφωνώ σε γενικές γραμμές.

Κατάστημα λιανικής της Rainbow (Apple) στη Στουρνάρη. Πωλητής μοντελάκι (στο ντύσιμο), ύφος καρδιναλίου (και βάλε), ο πελάτης οφείλει να υποκλιθεί στην ανωτερότητα των γνώσεών του, τιμές φαρμακείου.
Αποτέλεσμα σκ@τ@ πωλήσεις.
Και το πιο διασκεδαστικό. Σε όλες τις χώρες το apple.κάτι ανήκει στη γνωστή εταιρία. Μόνο το apple.gr πουλάει σώβρακα! :cool_11:

Η παραπάνω περιγραφή δεν σχετίζεται, με κανένα τρόπο, με οτιδήποτε μπορεί να σας περάσει απο το μυαλό σας. :happy_9:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
εφειδης αγοραζα πρματακια απο το 84 σε μολις ηλικια 15 χρονων και εχω δει πως παει το πραμα ενα θα πω
πριν το ιντερνετ οι αντιπροσωποι σε γενικες γραμμες εκαναν οτι ηθελαν
στην ιντερνετ εποχη αυτο θα παψει να υπαρχει μαθαινοντας τις τιμες της ξενιτιας και οτι στον κυκλο ειναι οι ιδιοι και οι ιδιοι + τα λεφτα στο συρταρι τελειωνουν
ερχονται δυσκολες ωρες για αυτους που εχουν φουσκομενα στομαχια
τα επομενα 7 χρονια θα αλλαξουν πολλα για πολλες και διαφορες αιτιες
βοηθεια σας

Reaction score
0
Η αγορά του Hi-End είναι υπερβολικά μικρή, ιδίως στην Ελλάδα. Όλοι αγοράζουν ψυγείο και φούρνο, αλλά πολύ λίγοι ενδιαφέρονται για υπερυψηλής ποιότητας ήχο

...Ητανε που ητανε στραβο το κλιμα....το φαγε κι ο γαιδαρος....

Προφανως ο ανθρωπος ειναι....καμενος! :mad_3:

Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν κι αλλοι οι οποιοι ειναι υπερευχαριστημενοι πελατες απο....καποια συγκεκριμενα καταστηματα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Οι επαγγελματίες του High End...

1. Εγώ ξέρω, εσύ δε ξέρεις. (Και που να'ξερες βρε κακόμοιρε...)
2. Τι είναι τα ηλεκτρονικά? (Αυτοί οι ψηφιακοί είναι χάλια ρε παιδί μου....)
3. Υπερεπάρκεια κακής εμπειρίας. (έχω ακούσει τα πάντα, εδώ, στο μαγαζί)
4. Τράμπα κάνουμε ότι μας βολεύει. (ε, αυτό δε το παίρνω, κι ας παίζει παπάδες, το πουλάνε άλλοι, το άλλο που πουλάω κι εγώ το πάρνω, κι ας είναι μάπα το καρπούζι)
5. Ένα μηχάνημα το μήνα μας καλύπτει. (σιγά μη σου πω ποσοστά κέρδους! ανόητε...)
6. Τον μπαγάσα, έδωσε περισσότερα από μένα.... (να δεις τι θα κάνω τον επόμενο μήνα, θα του τάξω πατραχείλια!)
7. Θα τους κλείσω όλους! (και επιτέλους θα πουλάω ό,τι νά'ναι!)
8. internet (αχ τι ζημιά μας έχει κάνει...)

Μπορεί να φαίνομαι κακός, ξέρω, επίσης ξέρω ότι ΠΟΛΛΟΙ δεν είναι έτσι, αλλά αυτό ισχύει κατά βάση.

Ισχύει όμως γενικά, και σε άλλους κλάδους, πχ στο αυτοκίνητο: δε ξέρουν τι πουλάνε, δε ξέρουν τίποτα από μηχανές ή από λάστιχα ή από οτιδήποτε έχει σχέση με το αυτοκίνητο, όλοι οι άλλοι πουλάνε χειρότερα αυτοκίνητα, δε ξέρουν να οδηγούν, ανταλλάσουν τις δικές τους μάρκες κατά βάση και σε κλέβουν, κερδίζουν πολλά, θέλουν να τους αγοράσουν όλους και να γίνουν μονοπώλιο, και...κλπ κλπ κλπ

Στις μέρες μας ένας έμπορος Hi-End δεν μπορεί πια να μιλάει για μύθους, μαύρη μαγεία, μυστικά κόλπα, αιθέριες σχεδιάσεις και λοιπές παπαριές... ΑΡΚΕΤΑ με αυτές τις αηδίες. Η μουσική δε βγαίνει τέλεια από κανένα μηχάνημα, να μην ακούω μπούρδες. Τα μέσα εγγραφής έχουν τόσες ατέλειες και οι ηχογραφήσεις είναι τόσο διαφορετικές που δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για ....παπαριές!
Αυτό είναι το χειρότερο κατ' εμέ.

Υπάρχουν κι άλλα όμως που κανονικά οφείλει να κάνει:
Δε μπορεί να μη ξέρει αρκετά από ηλεκτρονικά. Δε γίνεται να μην έχει ένα κολλητήρι κι ένα πολύμετρο, να έχει κάποιες βασικές γνώσεις!
Δε μπορεί να μη δίνει σημασία στο χώρο ακρόασης!
Δε μπορεί να έχει άποψη για όλα.... κανείς δε μπορεί!
Δε μπορεί να κατακρίνει μηχανήματα που δε πουλάει ή που καν δεν έχει ακούσει!
Δε μπορεί να μην έχει άποψη όταν ακούει κάτι! Ή του αρέσει ή δε του αρέσει. Δεν οφείλει να γουστάρει ό,τι γουστάρει ο καταναλωτής!

Και τέλος, δε μπορεί να του αρέσει πάρα πολύ ό,τι πουλάει! Μα καλά, όλα του τα μηχανήματα είναι τόσο καλά? Όλα παίζουν στα γούστα του? Πως γίνεται αυτό? Αφού όλα παίζουν τόσο διαφορετικά; Εδώ άλλος γουστάρει μόνο λάμπες, άλλος μόνο μεμβράνες, άλλος μόνο κόρνες, άλλος ακούει μόνο χέβι μέταλ, κλπ κλπ κλπ, κι ο κάθε έμπορος γουστάρει στο μάξιμουμ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ? Έλεος.... Και το απολύτως κορυφαίο μηχάνημα του πλανήτη είναι ΠΑΝΤΑ το ακριβότερό του.... άιντε να μη πω τίποτα βαρύ...

Βάζω στοίχημα πως κανένας έμπορος μηχανημάτων Hi-END δε πρόκειται να παραδεχτεί πως το tripath-based 10watt ενισχυτάκι των 100 ευρώ με τα full-range μεγάφωνα των επίσης 100 ευρώ παίζει καλύτερα από το απολύτως ακριβότερο σύστημά του! Ακόμα και για ένα είδος μουσικής μόνο, ή σε κάποιο χώρο συγκεκριμένο και σε κάποιες δεδομένες στάθμες αναπαραγωγής! (αυτοί οι περιορισμοί ισχύουν σε ΟΛΑ τα ηχοσυστήματα) Κι όμως, στατιστικά θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιοι που αυτός ο ήχος θα ήταν ο απολύτως κορυφαίος για τα γούστα τους! Γιατί τόση ντροπή να το παραδεχτούνε? Εδώ το παραδέχτηκαν άλλοι κι άλλοι.... να μη λέμε ριβιούερς, θα αρχίσουμε άλλη μάχη....

Είναι πράγματι δύσκολο να κάνει σωστά τη δουλειά του, κι αν δε βαράει και τις τιμές, δεν είναι επικερδές το επάγγελμα, καλύτερα να πουλάει ψυγεία ή άλλα ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης, όπου η γνώση ηλεκτρονικών δε ζητείται από τη μέση νυκοκυρά....

Η αγορά του Hi-End είναι υπερβολικά μικρή, ιδίως στην Ελλάδα. Όλοι αγοράζουν ψυγείο και φούρνο, αλλά πολύ λίγοι ενδιαφέρονται για υπερυψηλής ποιότητας ήχο, και αυτοί που ενδιαφέρονται συνήθως έχουν σοβαρά ελαττώματα πάνω τους, πχ είναι κουφοί, δε ξέρουν τι θέλουν, δε ξέρουν τι τους αρέσει, θέλουν κάτι που δε τους αρέσει ή που δε μπορούν να αποκτήσουν, δεν έχουν χώρο κατάλληλο για να ακούνε μουσική ή έστω για να ακούνε τη μουσική που θέλουν στις στάθμες που θέλουν, δεν έχουν αρκετά χρήματα να δώσουν ή δεν θέλουν να δώσουν λίγα χρήματα ή θέλουν να πάνε κόντρα στο φίλο τους που έδωσε περισσότερα ή ντρέπονται να πουν ότι τους αρέσει κάτι που δεν αρέσει στον πωλητή ή στο φίλο τους, ή ακόμα χειρότερα ρωτάνε για να δουν αν τους αρέσει αυτό που ακούνε και πάντα τους αρέσει αυτό που αρέσει στον δίπλα που φαντάζονται ότι ξέρει περισσότερα! χαχαχαχαχχα, είναι όλοι βλαμμένοι? όχι, αλλά οι περισσότεροι είναι....

Η δική μου συμβουλή είναι οι πωλητές συσκευών υπερυψηλής ποιότητας να κατεβάσουν λίγο τη μύτη τους, να μη κοιτάνε λαίμαργα την τσέπη του πελάτη, να γίνουν λίγο πιο ειλικρινείς, να μη το παίζουν ειδήμονες αν δεν είναι, να μην είναι δογματικοί διότι ότι αρέσει σε αυτούς δεν είναι υποχρεωτικά το καλύτερο, να σέβονται τη διαφορετικότητα των γούστων σε αυτό το χώρο, να μάθουν επιτέλους τι τους αρέσει στον ήχο και να έχουν μια πιο βαθειά γνώση στα ηλεκτρονικά γιατί αυτό είναι εργαλείο τους!

Τώρα αν με όλα αυτά καταλήξουν να χρειάζονται δεύτερη δουλειά για να βγάζουν τα προς το ζειν δε ξέρω, οπότε διαλέξτε και πράξτε! Ίσως η ατιμία να είναι πιο επικερδής και εμείς απλά να ζητάμε παπαριές!

:cool_4: :cool_4: :cool_4: :respect: :respect: :respect: :cool_1: :cool_1: :cool_1:

Reaction score
1.844
...Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν κι αλλοι οι οποιοι ειναι υπερευχαριστημενοι πελατες απο....καποια συγκεκριμενα καταστηματα.
Διαφωνώ μαζί σου. Πιστεύω πως η πρόταση
Η αγορά του Hi-End είναι υπερβολικά μικρή, ιδίως στην Ελλάδα. Όλοι αγοράζουν ψυγείο και φούρνο, αλλά πολύ λίγοι ενδιαφέρονται για υπερυψηλής ποιότητας ήχο
δεν αναφερόταν σε πρόβλημα των πελατών, αλλά σε δυσκολίες βιοπορισμού των επαγγελματιών.
Όχι όλων φυσικά, ωρισμένοι οίκοι έχουν πληθώρα ευχαριστημένων πελατών και διάγουν βίο ευρώσπαρτο. :happy_9:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
.Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν κι αλλοι οι οποιοι ειναι υπερευχαριστημενοι πελατες απο....καποια συγκεκριμενα καταστηματα.
Υπάρχουν δύο ειδών καταναλωτές συσκευών ήχου και εικόνας. Οι "υπερευχαριστημένοι" με... όσα ξέρουν και αυτοί που έχουν σύνδεση στο internet...

p.s. Nα μην ξεχνιόμαστε Γιώργο.

...

Reaction score
0
Υπάρχουν δύο ειδών καταναλωτές συσκευών ήχου και εικόνας. Οι "υπερευχαριστημένοι" με... όσα ξέρουν και αυτοί που έχουν σύνδεση στο internet...

p.s. Nα μην ξεχνιόμαστε Γιώργο.

...
Το 99% των πελατων μου εχουν συνδεση με το internet, και κανενας τους δεν ειναι δυσαρεστημενος...

Το υπονουμενο δεν το επιασα...

Και σταματειστε πλεον να υποτιματε την νοημοσυνη των πελατων του hifi-hiend στην χωρα μας. Δεν ειναι σε καμια περιπτωση μικροτερη απο την.....δικια σας!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το υπονουμενο δεν το επιασα...
Θα το έπιανες αν πατούσες επάνω στο link. Να σου το κάνω λιανά εγώ. Μπαίνοντας σε αυτό το site, το πρώτο πράγμα που έκανες ήταν να το κατηγορήσεις για συμφέροντα και ξένους δάχτυλους που σκοπό της ζωής τους έχουν να βλάψουν την musiclover. Τώρα έτσι σου 'πανε, έτσι κατάλαβες μόνος σου δεν ξέρω, αλλά σημασία έχει αν μετά από τόσο καιρό περιήγησης εδώ μέσα εξακολουθείς να έχεις την ίδια άποψη. Το internet είναι ΕΔΩ και ως επαγγελματίας πρέπει να πάρεις θέση. Δεν είναι κακό να πεις ότι πέταξες πέντε κουβέντες παραπάνω που δεν ισχύουν. Αν δεν το ξεκαθαρίσεις όμως έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

1. Επαγγελματική νοοτροπία

...
Από επαγγελματική, («κωλύομαι να σου πω πολλά για του αλλουνού, κρίνε και αποφάσισε»), έως αμιγώς Ελληνική, («έλα μωρέ, ποιος τον γ... αυτόν, σιγά τα μπρίκια που πουλάει»...).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

2. Επάρκεια γνώσεων

...
Ενίοτε από πλήρης, (όπως συμβαίνει με το πατριωτάκι μου), μέχρι και έως γραφικού σημείου ανεπαρκής, ίσως και ανύπαρκτη, (π.χ. «το θέμα δεν είναι αν το ηχείο οδηγείται με καλώδιο διπλάσιας διατομής, αλλά διπλάσιας τιμής»).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

3. Επάρκεια εμπειρίας
...
Από εμπειρία, άλλο τίποτα!, («τώρα που έβαλα τον τελικό σε βάση με ακίδες, πρόσεξε τα μεσοϋψηλά, να πάθεις πλάκα!»).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

4. Τράμπα τράμπα-λίζομαι

...
«Τί πράμα; Έχεις ένα ζευγάρι ML33 για δώσιμο; Σιιιιγά τα κατσαρόλια! Εντάξει, θα τα βρούμε. Ενάμισυ χιλιαρικάκι και μη το πεις ούτε του παπά...»

(Καλά τους κάνουν)...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

5. Ποσοστά κέρδους στο high end

...
Ικανά. Το πρόβλημα δεν έγκειται στα ποσοστά, αλλά στο πετσί του Έλληνα, που μια ζωή ήταν μεταπράτης. Στην Ελλάδα θα βρεις να εισάγεται κάθε καρυδιάς καρύδι, ασχέτως αν τουλάχιστον τα μισά από αυτά είναι ταγγιασμένα και ακατάλληλα προς βρώσιν. Αν πεις στην Ελλάδα ότι σπούδασες μηχανικός αυτοκινήτων, κάνουν πέρα μη τους λερώσεις, λες και το κοστούμι σου είναι αλειμμένο με γράσσα, (το γεγονός ότι μπορεί να αλλάζουν πουκάμισο μια φορά στις δυό βδομάδες είναι άλλη ιστορία, και βασικά ανήκει στις αξίες και τις παραδόσεις του τόπου μας).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

7. Εμπορική συνείδηση

...
Όπ. π. (Costas Ear), δηλαδή αμιγώς ελληνική.

-[FONT=&quot] [/FONT]Καλημέρα και Χρόνια Πολλά.
-[FONT=&quot] [/FONT]Να πεθάνεις ρε!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.048
Members
38.526
Νεότερο μέλος