Οι επαγγελματίες του High End...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Για να συζητήσουμε λίγο αυτό το θέμα. Μερικά ζητήματα:

8. Το μέλλον του κλάδου

...
Απολύτως ευοίωνο! Παράδειγμα: «Εμπιστεύσου μόνο τα αυτιά σου και τίποτ’ άλλο, και μην ακούς τον Τσαρουχά που σιγοντάρει τον Κόγια που τα ισοπεδώνει όλα».

-[FONT=&quot] [/FONT]Μπαμπά τί είναι αυτό;
-[FONT=&quot] [/FONT]Η Τζοκόντα παιδί μου.
-[FONT=&quot] [/FONT]Και γιατί δεν ακούγεται;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλά αυτή η εμπιστοσύνη στα αυτιά, εμπίπτει σε φιλοσοφικές αναζητήσεις βουδιστών μοναχών, μιας και στην κουβέντα δεν πέφτει σχεδόν ποτέ εκείνο το "σε σχέση με" και δεν γίνεται η παραμικρή προσπάθεια ένταξης του υποκειμενισμού σε κάποιο μεθοδολογικό μοντέλο. Ότι μαλακία πει ο καθένας, σωστό είναι. Κατά τα άλλα φταίνε οι ορθολογιστές. Φυσικά και φταίνε οι ορθολογιστές, αν δεν καταλαβαίνεις τι λένε. :happy_9:

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.670
Και κάτι ακόμα:

Οι Hi-End έμποροι οφείλουν να έχουν σέρβις για τα μηχανήματά τους, και να τιμούν τα όσα ισχύουν παγκοσμίως.

Δεν είναι δυνατό να χαλάσει το transport μου και να μου ζητά μεταφορικά πάνε-έλα για Γαλλία για να το φτιάξουν εκεί επειδή αυτός δεν έχει σέρβις! Ξέρω ότι το να συντηρείς προσωπικό και εργαλεία και χώρο για σέρβις έχει κόστος, αλλά οφείλει ο κάθε έμπορος-εισαγωγέας να το κάνει, κι αν δε το κάνει να μη προσπαθεί να τα φορτώσει όλα στον πελάτη ή ακόμα χειρότερα να βρει ευκαιρία για να βγάλει κι άλλα από την τσέπη του πελάτη.....

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Οι επαγγελματίες του High End...

Συγγνώμη επιτρέπεται μια χαζή ερώτηση? ξέρω από το 1976 που μπήκα στον κόσμο του HI-FI (Υψηλή Πιστότητα) ότι τα μηχανήματα για να πάρουν τον τίτλο πρέπει να έχουν ορισμένες προδιαγραφές, τώρα αυτό το HI-END (Υψηλό Τέλος?) τι προδιαγραφές πρέπει να έχει κάποιο μηχάνημα για να ονομαστή έτσι?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Re: Απάντηση: Οι επαγγελματίες του High End...

Συγγνώμη επιτρέπεται μια χαζή ερώτηση? ξέρω από το 1976 που μπήκα στον κόσμο του HI-FI (Υψηλή Πιστότητα) ότι τα μηχανήματα για να πάρουν τον τίτλο πρέπει να έχουν ορισμένες προδιαγραφές, τώρα αυτό το HI-END (Υψηλό Τέλος?) τι προδιαγραφές πρέπει να έχει κάποιο μηχάνημα για να ονομαστή έτσι?
Όχι πολλά πράγματα. Να κάνει τουλάχιστον ενάμισυ χιλιαρικάκι, να έχει παχιά αλουμινένια πρόσοψη, να έχει manual ανύπαρκτο (ή της πλάκας), να μετράει όπως νά 'ναι κι ό,τι νά 'ναι, να πλασσάρεται μέσα από εκθέσεις με ρουστίκ επίπλωση, ενώ πρέπει να πληρούνται και τρεις πολύ βασικές προϋποθέσεις:
  1. Πρώτον, να μην πωλείται μέσα από τα κανάλια διανομής των επαγγελματικών, (δίπλα στις κιθάρες και τα μπουζούκια, καθ' όσον απευθύνεται σε μπουζούκια).
  2. Δεύτερον, να πωλείται και από άτομα τόσο σχετικά με το αντικείμενο, ώστε να μην είναι σε θέση να ξεχωρίσουν ένα CD από ένα λεμονοστίφτη.
  3. Τρίτον και φαρμακερόν, να τους κάνουν "ρηβιού" και ανθυποάσχετα άτομα που δεν έχουν κανέναν ηθικό ενδοιασμό να αναποδογυρίσουν αυτά που λένε οι μετρήσεις, με αυτά που (νομίζουν ότι) τους λένε τα αυτιά τους, μετερχόμενοι γελοία επιχειρήματα, τύπου "ομοιοπαθητικής" και "είναι τρελός ο Βουργουνδός, είιιιναιιιι τρελόοοοοος, είναι τρελός ο Βουργουνδόοοοοοοοςςςςς"...

melina

Cargo 200
Reaction score
45.541
Γεια σας.

Δεν είμαι σίγουρος αν κολλάει εδώ…οπότε ας το παραθέσω εδώ, μιας και περί εμπόρων ο λόγος. Από την άλλη επειδή θα βγει και μεγάλο, θα ακολουθήσω την τεχνική της πολλαπλής παράθεσης τμηματικά της ιστορίας…βλέπω φοριέται πολύ εδώ μέσα.

Στη μικρή ιστορία μας πρωταγωνιστεί ο Απειρούλης.

Ο Απειρούλης, αφού άκουσε, πριν ενάμιση χρόνο περίπου, σε σπίτι φίλου του ένα σύστημα hi fi / hi end, (δεν είναι σίγουρος τι ακριβώς, αλλά σίγουρα οι μάρκες των συνοδών δεν του θύμιζαν τίποτα), ενθουσιάστηκε με το άκουσμα.

Θυμήθηκε ότι στην εφηβική του ηλικία, επένδυσε 7 χρόνια σε μαθήματα μουσικής παίζοντας μπουζούκι. Θυμήθηκε ότι έχει ξεχάσει να ακούει σωστά μουσική και αποφάσισε ότι το mini σύστημα του πρέπει πλέον να αντικατασταθεί. Σκέφτηκε ακόμη και την ωραία δικαιολογία ότι η τότε μόλις 1 χρόνου κόρη του πρέπει να εξασκηθεί σε σωστά ‘τεχνικώς’ ακούσματα. Οπότε ξεκίνησε το ταξίδι του στο χώρο του hi fi / hi end, ή όπως το λένε τέλος πάντων.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.541
Ξεκίνησε δειλά - δειλά διαβάζοντας τον εγχώριο ειδικό τύπο, και φυσικά παρακολουθώντας τα σχετικά ειδικευμένα forums σε sites εντός ή εκτός νοητών συνόρων. Στα πρώτα του βήματα, εντυπωσιάστηκε με διάφορες νέες λέξεις και έννοιες, και διαβάζοντας τα πρώτα review, δυσκολεύτηκε πολύ να κατανοήσει το κείμενο, και ας έχει 1 πτυχίο και 2 μεταπτυχιακά τεχνολογικού χαρακτήρα ας πούμε. «Δεν μπορεί» σκέφτηκε, «κάπου θα βγει άκρη από όλα αυτά». Απλά στην αρχή απαιτείται μία περίοδος εξοικείωσης με πράγματα και ανθρώπους. Το τελευταίο ειδικά φάνταζε και το πιο δύσκολο, βλέποντας ομηρικές μάχες μεταξύ sites και μελών συγκεκριμένων forums. Θα ήταν ιδιαίτερα ευτυχής να είχε ένα δικό του άνθρωπο που θα τον εμπιστευόταν τυφλά και θα του έλεγε πάρε αυτό και δεν θα το μετανιώσεις. Δυστυχώς αυτός ο άνθρωπος δεν υπήρχε πάρα μόνο κάποιοι γνωστοί που στην πορεία της αναζήτησης ο Απειρούλης διαπίστωσε ότι ασχολούνταν σθεναρά με το εν λόγω χόμπυ.

Αυτή η περίοδος κράτησε μάλλον πάρα πολύ, περίπου ένα χρόνο καθότι είναι βολικό να ψάχνεις από την οθόνη του PC , όπου ο Απειρούλης εκ του μακρόθεν και μέσα από reviews και συζητήσεις προσπαθούσε να καταλάβει τι είναι αυτό που θα του ταιριάζει καλύτερα, ποιανού η γνώμη είναι ενδεχομένως η πιο έγκυρη. Τελικά το μόνο που είχε καταφέρει να καταλάβει είναι ότι το χέρι έπρεπε να μπει κάμποσο βαθιά για τα δεδομένα του στην τσέπη και ότι επίσης ..’για το γούστο του καθενός δεν μένει κρέας στο χασάπη’, που έλεγε και η γιαγιά ενός φίλου του.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.541
Οριοθέτησε στο χρόνο τη έκθεση hi end, όπου θα είχε τη δυνατότητα να ακούσει μαζεμένα σε μια τοποθεσία σχεδόν ότι κυκλοφορεί στην αγορά. Και έτσι έκανε, αφιέρωσε σχεδόν 2 ολόκληρες μέρες εντός του ξενοδοχείου στην πλατεία Καραϊσκάκη. Ελα όπως που μετά και από αυτό δε βγήκε σοφότερος, ή καλύτερα θα λέγαμε βγήκε μάλλον μπερδεμένος. Σε μια τέτοια έκθεση περίμενε κανείς να ακούσει ότι καλύτερο. Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων τα ώτα του Απειρούλη δεν ικανοποιήθηκαν, πολύ δε περισσότερο του έκανε εντύπωση που σε κάποια δωμάτια έβλεπε κόσμο να σχολιάζει με ενθουσιασμό αυτό που άκουγαν ενώ τα δικά του αυτιά άκουγαν θόρυβο και μόνο θόρυβο. Μάλλον δεν είσαι του hi end σκέφτηκε ο Απειρούλης και στεναχωρήθηκε.

Δεν το έβαλε όμως κάτω, αναπτέρωσε το ηθικό του όταν διάβασε στα διάφορα forums οι γνωστοί του άγνωστοι, να εκφράζουν λίγο πολύ τις ίδιες απόψεις για τις ηχητικές εμπειρίες στην έκθεση. Οπότε αποφάσισε να ξεκινήσει ακροάσεις στους χώρους που έχουν οι έμποροι για αυτό το σκοπό με την ελπίδα να ακούσει αυτό που ψάχνει και να μπορέσει επιτέλους να καταλήξει, διότι δυστυχώς του είχε γίνει εμμονή η απόκτηση ενός καλού ηχητικού συστήματος.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.541
Από πού να αρχίσει όμως κανείς. Μα από την αρχή από πού αλλού! Από αυτό το σημείο και μετά η ιστορία θα είναι πιο συνοπτική καθώς ο Απειρούλης δεν θα ήθελε να δώσει δημοσίως ονόματα και εντυπώσεις για συστήματα και ανθρώπους που γνώρισε παρά μόνο για αυτό στο οποίο κατέληξε, καθώς άνετα κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί δυσφήμιση. Επιτρέψτε μου να προτιμήσω τη διαφήμιση από τη δυσφήμιση.

Οι γενικές παρατηρήσεις πάντως του Απειρούλη είναι ότι οι καλοί μας έμποροι αφιερώνουν όσο χρόνο αναλογεί στο μπάτζετ σου, το οποίο έχουν φροντίσει να μάθουν πρώτο από όλα, πριν μάθουν τις μουσικές ή ηχητικές προτιμήσεις σου. Και επειδή πιθανότατα είναι μαθημένοι να πουλάνε συστήματα πολλών χιλιάδων ευρώ, το δικό μου πεντοχίλιαρο (+/-) τους φαίνονταν λίγο, πολύ λίγο. Αυτό για τους περισσότερους όχι όλους τους εμπόρους, μην παρεξηγηθώ κιόλας.

Επίσης η τεχνική τους κατάρτιση ήταν υποδεέστερη και αυτής του Απειρούλη, ο οποίος με 1 χρόνο μόλις διάβασμα ήταν σε θέση να κρίνει και να διαχωρίσει τις τεχνικές μπουρδολογίες από τις τεχνικές αλήθειες.

Και για το τέλος αλλά ίσως το πιο σημαντικό, ήταν ότι σε κάθε επίσκεψη του ο Απειρούλης συνειδητοποιούσε ότι διάφορα reviews απέχουν πολλά ‘ακουστικά’ χιλιόμετρα από αυτό που τελικά ακούς, πολλά από τα λεγόμενα hi end συστήματα δεν έπαιζαν μουσική αλλά απέδιδαν ακουστικές συχνότητες με ένα στεγνό τρόπο, για να μην πω για τα διάφορα φυσήματα θορύβους που έβγαιναν από τα ηχεία, και τα οποία οφείλονταν στα υψηλής ευκρίνειας συνοδά και στη σουπερ αναλυτικότητα του συστήματος που συνοδευόταν φυσικά από αντίστοιχου ‘υψηλού’ επιπέδου τιμή.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.541
Α, μην ξεχάσω και την τιμή. Είναι απίστευτα αυτά που ακούει κανείς, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα διάφορα price labels. Επιτρέψτε μου εδώ για να βαρύνουν λίγο περισσότερο αυτά που θα σας πω, να σημειώσω ότι ο Απειρούλης είναι μηχανολόγος που εργάζεται στο τμήμα σχεδιασμού και ανάπτυξης οικιακών προϊόντων μεγάλης διάρκειας, μεγάλου γνωστού πολυεθνικού ομίλου, με εργοστάσιο τόσο εδώ όσο και σε διάφορα μέρη του πλανήτη, της Κίνας συμπεριλαμβανομένης. Λοιπόν βάλτε ότι πάχος βουρτσισμένο αλουμίνιο θέλετε, φτάστε τη μάζα του κάθε κουτιού όσα κιλά θέλετε, βάλτε μαγνήτες νεοδυμίου, τουίτερ τεχνητού διαμαντιού, carbon, φτιάξτε την καλωδίωση του κυκλώματος στο χέρι ή σε SMD, και βάλτε ότι άλλο εξωτικό θέλετε, το κόστος των διαφόρων κουτιών, δεν θα ξεπεράσει το 0,1 στις περισσότερες των περιπτώσεων, και όσο πάτε πιο πάνω ο λόγος πέφτει, και άνετα μπορεί να φτάσει στο 0,01. Συμφωνώ ότι υπάρχει R&D από πίσω που πρέπει να πληρωθεί (άλλωστε αυτή είναι η δουλειά μου), αλλά καλοί μου φίλου αν είναι να φτάσετε να δώσετε 100.000 ευρά τότε πάρτε τον κ. Μηχανικό που φτιάχνει αυτά τα διαόλια και δώστε του τα μισά να σας τα φτιάξει custom στο χώρο σας, και πιστέψτε με θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα, και τα ρέστα πασατέμπο!
Ας φτάσουμε σιγά-σιγά και στο τέλος(?) της διαδρομής του φίλου μας Απειρούλη.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.541
Ο Απειρούλης, μετά από διάφορα ακούσματα, είχε καταλήξει ότι αυτό που τον ευχαριστούσε είναι 300Β και μόνο. Από CD player βεβαίως καθώς δεν ήθελε να μπλέξει στις στοές των πλατώ και του βυνηλίου, για την ώρα, και από ηχεία αναγκαστικά κάτι σε υψηλής ευαισθησίας που να μπορεί να ματσάρει όπως λένε με τα λίγα μαγικά τριοδικά βατ μιας 300Β. Αντε στη χειρότερη να γίνουν 2 οι λάμπες σε Push pull μπας και βρούμε και ηχείο.

Με αφορμή κάποιο παραδιπλανό thread κατέληξε ένα πρωί στο Κολωνάκι, στο κατάστημα music lover, με τον Γιώργο Θεοφιλάκο, για να ακούσει τα ηχεία acoustic zen adagio Jr, με 300Β, αφού στο κομμάτι του ενισχυτή ήταν ανένδοτος και θεωρούσε ότι πλέον είχε καταλήξει μετά από πολύωρες ακροάσεις σε άλλα μαγαζά.
Ακουσε και του άρεσε, ίσως όχι όσο σφιχτό και ελεγχόμενο θα ήθελε χαμηλά, αλλά είχε καταλήξει ότι αυτό ήταν μια εγγενής αδυναμία της 300Β, όπου μπροστά στη μουσικότητα που έβγαζε χαλάλι της.
Δίπλα από τα jr στεκόταν τα κανονικά adagio δαπέδου, και σκέφτηκε ο απειρούλης μήπως με το transmission line τους τα ψηλά (ηχεία) μας δέσουν το γλυκό καλύτερα χαμηλά? Κατόπιν αιτήσεως του, βρέθηκε ο Push pull 300B να οδηγεί τα Adagio, και ο ήχος να είναι ακόμη πιο δεμένος ως σώμα με τα νέα ηχεία, αλλά σε λίγο ψηλότερες στάθμες να γίνονται πιο εμφανής κάποιες αδυναμίες της λαμπίτσας, οι οποίες ομολογώ ότι διόλου με πείραζαν, καθώς οι στάθμες που ακούω μουσική σπίτι είναι γενικώς μεσοχαμηλές, περιοχή στην οποία κανένα σοβαρό πρόβλημα δε δημιουργείται από το λαμπάτο χαρακτήρα του ενισχυτή.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.541
Τότε ο Γιώργος μου πρότεινε να ακούσω την ίδια αλυσίδα αλλάζοντας μόνο ένα κρίκο τον ενισχυτή._ (Τελεία και παύλα, λέγεται αυτό).

Μόλις μια εβδομάδα μετά, βρίσκομαι σπίτι μου, καμαρώνοντας τα κεραμιδοκόκκινα adagio, τα οποία οδηγεί μοναδικά ένας NuForce IA-7 V2, 100Wx2, παίρνοντας γραμμή από ένα CD-120 Linear CD Player της opera-consonance.

Θέλετε να το πείτε hi end πείτε το, δεν θέλετε μην το λέτε. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι για μένα είναι hi start σίγουρα μιας απολαυστικής μουσικής εμπειρίας, και προτείνω ανεπιφύλακτα να τα βάλετε στη λίστα των ακροάσεων σας.
Οσο για το Γιώργο, για τον οποίο έχει πέσει πολύ κυνηγητό εδώ μέσα, τον κατατάσσω άνετα στο top 5% των εμπόρων που είδα, από κάθε μετρήσιμη παράμετρο.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.541
Μια κουβέντα μου μόνο σχετικά με το κράξιμο που πέφτει ειδικά στο Γιώργο και ενδεχομένως και σε άλλους εμπόρους. Επειδή έχω υπάρξει επιχειρηματίας στη ζωή μου, θα παρακαλούσα πριν αρχίσετε την οποιαδήποτε εκ του ασφαλούς σκληρή ή μαλακή κριτική να έχετε στο μυαλό σας το εξής. Ο κάθε έμπορος διάλεξε ένα επάγγελμα, από το οποίο σαφώς περιμένει εισόδημα υψηλότερο από το μισθό ενός καλοπληρωμένου στελέχους, για το οποίο όμως αποφάσισε να επενδύσει κάποιο κεφάλαιο, το οποίο συνήθως επενδύεται και επανεπενδύεται προκειμένου να μείνεις ζωντανός στην πιάτσα, παίρνεις όλο το ρίσκο των επιλογών σου για εταιρείες και προιόντα που θα προωθήσεις, γνωρίζοντας ότι αν δεν πάει κάτι καλά όχι μισθός δεν μπαίνει σπίτι, αλλά και αυτά που είχες χάθηκαν και το πιο πιθανόν οι καλές συνεργάτριες τράπεζες να περιμένουν στη γωνιά για τη χαριστική βολή.
Για όλους εμάς, οι έμποροι είναι χρήσιμοι, γιατί είναι αυτοί που μας φέρνουν κοντά στο χόμπυ μας. Είναι καλό ότι έχουμε πλέον τη δυνατότητα πολύ εύκολα να γινόμαστε ένα σώμα (σωματείο) με σκοπό να προστατέψουμε τα συμφέροντα μας ως πελάτες – καταναλωτές. Και προς αυτή την κατεύθυνση, είναι απόλυτα θεμιτό κατά τη γνώμη μου να ξεφωνίζεται ο κάθε έμπορος που έδρασε ως λαμόγιο και έθιξε τα συμφέροντα φίλου μας. Βέβαια με τη μορφή εμφανούς παραπλάνησης, γιατί αλλιώς υπάρχει και η νομότυπη παραπλάνηση του τύπου πουλάω με 500% κέρδος, το οποίο προφανώς δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα μας, αλλά αυτό είναι μια εμπορική πρακτική, που είτε πληρώνεται στο τέλος είτε όποιος την καλοκοιτάει αν έχει το άντερο ας αφήσει το μισθό του αύριο το πρωί και να πάει να την εφαρμόσει.

Δεν είναι όμως νομίζω σωστό να την πέφτουμε σε έμπορο είτε γιατί δεν συμφωνούμε με τη διαφημιστική του καταχώρηση για προϊόντα (εκτός αν ακούσουμε με τα αυτιά μας και παίρνουμε την ευθύνη των λεγόμενων μας δημοσίως με κάποιο review), είτε γιατί είναι ένθερμος υποστηρικτής των εταιρειών που αυτή τη στιγμή εμπορεύεται, ως οφείλει βέβαια (ξαναδιαβάστε λίγες γραμμές πιο πάνω).

Ο Απειρούλης ευχαριστεί θερμά όλους όσοι ασχολούνται ενεργά με τη μουσική και τη τεχνολογία της, γράφουν εδώ ή σε άλλα sites, και με τον τρόπο τους ο καθένας, τον βοήθησαν να καταλήξει σε μια αγορά για την οποία νοιώθει ικανοποιημένος. Βέβαια ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο Γιώργο Θεοφιλάκο που χάρις αυτόν απολαμβάνω σήμερα ευχάριστες μουσικές εμπειρίες.

Τα’πε και ο Απειρούλης και ξέσπασε!
Να’στε όλοι καλά.

Reaction score
140
Μια κουβέντα μου μόνο σχετικά με το κράξιμο που πέφτει ειδικά στο Γιώργο και ενδεχομένως και σε άλλους εμπόρους. Επειδή έχω υπάρξει επιχειρηματίας στη ζωή μου, θα παρακαλούσα πριν αρχίσετε την οποιαδήποτε εκ του ασφαλούς σκληρή ή μαλακή κριτική να έχετε στο μυαλό σας το εξής. Ο κάθε έμπορος διάλεξε ένα επάγγελμα, από το οποίο σαφώς περιμένει εισόδημα υψηλότερο από το μισθό ενός καλοπληρωμένου στελέχους, για το οποίο όμως αποφάσισε να επενδύσει κάποιο κεφάλαιο, το οποίο συνήθως επενδύεται και επανεπενδύεται προκειμένου να μείνεις ζωντανός στην πιάτσα, παίρνεις όλο το ρίσκο των επιλογών σου για εταιρείες και προιόντα που θα προωθήσεις, γνωρίζοντας ότι αν δεν πάει κάτι καλά όχι μισθός δεν μπαίνει σπίτι, αλλά και αυτά που είχες χάθηκαν και το πιο πιθανόν οι καλές συνεργάτριες τράπεζες να περιμένουν στη γωνιά για τη χαριστική βολή.
Για όλους εμάς, οι έμποροι είναι χρήσιμοι, γιατί είναι αυτοί που μας φέρνουν κοντά στο χόμπυ μας. Είναι καλό ότι έχουμε πλέον τη δυνατότητα πολύ εύκολα να γινόμαστε ένα σώμα (σωματείο) με σκοπό να προστατέψουμε τα συμφέροντα μας ως πελάτες – καταναλωτές. Και προς αυτή την κατεύθυνση, είναι απόλυτα θεμιτό κατά τη γνώμη μου να ξεφωνίζεται ο κάθε έμπορος που έδρασε ως λαμόγιο και έθιξε τα συμφέροντα φίλου μας. Βέβαια με τη μορφή εμφανούς παραπλάνησης, γιατί αλλιώς υπάρχει και η νομότυπη παραπλάνηση του τύπου πουλάω με 500% κέρδος, το οποίο προφανώς δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα μας, αλλά αυτό είναι μια εμπορική πρακτική, που είτε πληρώνεται στο τέλος είτε όποιος την καλοκοιτάει αν έχει το άντερο ας αφήσει το μισθό του αύριο το πρωί και να πάει να την εφαρμόσει.

Δεν είναι όμως νομίζω σωστό να την πέφτουμε σε έμπορο είτε γιατί δεν συμφωνούμε με τη διαφημιστική του καταχώρηση για προϊόντα (εκτός αν ακούσουμε με τα αυτιά μας και παίρνουμε την ευθύνη των λεγόμενων μας δημοσίως με κάποιο review), είτε γιατί είναι ένθερμος υποστηρικτής των εταιρειών που αυτή τη στιγμή εμπορεύεται, ως οφείλει βέβαια (ξαναδιαβάστε λίγες γραμμές πιο πάνω).

Δυστυχώς η ευτυχώς στην ΕΛΛΑΔΑ έμπορος γίνεται αυτός που δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει.
Ελάχιστοι είναι οι έμποροι ηλεκτρονικών συσκευών που έχουν σπουδάσει ηλεκτρονικοί και ου το καθ εξής
Βέβαια είναι και το κράτος που συνεχίζει να σπρώχνει τέτοιες καταστάσεις ,είσαι άνεργος ? πάρε λεφτά από τον ΟΑΕΔ και κάνε μαγαζί ,μωρέ μπράβο,
Το ευτυχώς στην αρχή του θέματος αφορά τον ανταγωνισμό που καλό είναι να υπάρχει όπως υπάρχει και στο ιντερνετ και στα φυσικά καταστήματα.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Οι επαγγελματίες του High End...

Η απάντηση αργότερα (πρέπει να φύγω).

Ανάλογα με το μήκος της επιχειρηματολογίας σου, θα είναι και η απάντηση. Όχι σε μήκος, αλλά σε τεκμηρίωση.

:happy_4:

Reaction score
10
Ευχομαι καλες και μακροχρονιες ακροασεις με το εξαιρετικο συστημα που απεκτησες!

Reaction score
1.213
....Δυστυχώς η ευτυχώς στην ΕΛΛΑΔΑ έμπορος γίνεται αυτός που δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει.
Ελάχιστοι είναι οι έμποροι ηλεκτρονικών συσκευών που έχουν σπουδάσει ηλεκτρονικοί και ου το καθ εξής
Βέβαια είναι και το κράτος που συνεχίζει να σπρώχνει τέτοιες καταστάσεις ,είσαι άνεργος ? πάρε λεφτά από τον ΟΑΕΔ και κάνε μαγαζί ,μωρέ μπράβο,
Το ευτυχώς στην αρχή του θέματος αφορά τον ανταγωνισμό που καλό είναι να υπάρχει όπως υπάρχει και στο ιντερνετ και στα φυσικά καταστήματα....

Σιγα μην ειναι απαραιτητο να εχει σπουδασε ο αλλος πχ ηλεκτρονικα...δηλαδη αν πουλαγε ρουχα θα επρεπε να ηταν και σχεδιαστης ρουχων ?

Το θεμα ειναι απο την στιγμη που δεν ξερει τι οφειλει να κανει για να μην φαινεται ασυνεπης στους πελατες του , λαμογιο η ασχετος σε τριτους..και τελικα τι απαιτησεις πρεπει να εχει καποιος απο αυτον....

Reaction score
0
Κ. Βασιλη Μαντα,

Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια.

Θα ειμαι εξαιρετικα λιγολογος.

Ο υπαλληλος και στενος μου συνεργατης Βαγγελης Τσαμοπουλος εχει σπουδασει ηλεκτρονικος και ειναι συγχρονως και επαγγελματιας μουσικος γνωστης 3 μουσικων οργανων. Προσωπικα ειμαι ερασιτεχνης μουσικος και συνθετης, οσο μπορω γιατι ο χρονος ειναι λιγοστος. Επισης σαν παλιος diy...πιανει και λιγο το χερακι μου με την κολλητηρα...

Σας διαβεβαιω οτι η σωστη αντιπροσωπευση εταιριων high end συσκευων και το εμποριο αυτων ελαχιστα εως καθολου εχουν σχεση με την....γνωση ηλεκτρονικων.

Ο εμπορος εισαγωγεας ειναι υποχρεωμενος να προστατευει τα συμφεροντα των πελατων του πρωτιστως. Δηλαδη εχοντας πραγματικη γνωση του αντικειμενου και του ηχου της εκαστοτε εταιριας, δεν πρεπει να προτεινει και πολυ περισσοτερο δεν πρεπει να πουλαει φουμαρα για μεταξωτες κορδελες!

Τωρα οσον αφορα τους....καμενους που τους εχουν εξαπατησει διαφοροι επιτηδειοι, εχω να τους πω το εξης:

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!

Υπαρχουν και σωστα μαγαζια και επαγγελματιες!

Reaction score
0
Με αφορμή κάποιο παραδιπλανό thread κατέληξε ένα πρωί στο Κολωνάκι, στο κατάστημα music lover, με τον Γιώργο Θεοφιλάκο, για να ακούσει τα ηχεία acoustic zen adagio Jr, με 300Β, αφού στο κομμάτι του ενισχυτή ήταν ανένδοτος και θεωρούσε ότι πλέον είχε καταλήξει μετά από πολύωρες ακροάσεις σε άλλα μαγαζά.
Ακουσε και του άρεσε, ίσως όχι όσο σφιχτό και ελεγχόμενο θα ήθελε χαμηλά, αλλά είχε καταλήξει ότι αυτό ήταν μια εγγενής αδυναμία της 300Β, όπου μπροστά στη μουσικότητα που έβγαζε χαλάλι της.
Δίπλα από τα jr στεκόταν τα κανονικά adagio δαπέδου, και σκέφτηκε ο απειρούλης μήπως με το transmission line τους τα ψηλά (ηχεία) μας δέσουν το γλυκό καλύτερα χαμηλά? Κατόπιν αιτήσεως του, βρέθηκε ο Push pull 300B να οδηγεί τα Adagio, και ο ήχος να είναι ακόμη πιο δεμένος ως σώμα με τα νέα ηχεία, αλλά σε λίγο ψηλότερες στάθμες να γίνονται πιο εμφανής κάποιες αδυναμίες της λαμπίτσας, οι οποίες ομολογώ ότι διόλου με πείραζαν, καθώς οι στάθμες που ακούω μουσική σπίτι είναι γενικώς μεσοχαμηλές, περιοχή στην οποία κανένα σοβαρό πρόβλημα δε δημιουργείται από το λαμπάτο χαρακτήρα του ενισχυτή.
Αν ακουσες σε αυτον τον απαραδεκτο χωρο και εβγαλες συμπερασματα τοτε υποτιμας δημοσια τον εαυτο σου.Εγω παντως δεν θα τα εσκαγα χοντρα
ακουγοντας σε ενα χωρο που δεν κανει ουτε για ντεμο ipod.
Ουτε θα εμπιστευομουν καποιον πωλητη που ισχυριζεται οτι τα καλυτερα
μηχανηματα στον κοσμο ειναι τα δικα του.

Reaction score
0
Αν ακουσες σε αυτον τον απαραδεκτο χωρο και εβγαλες συμπερασματα τοτε υποτιμας δημοσια τον εαυτο σου.Εγω παντως δεν θα τα εσκαγα χοντρα
ακουγοντας σε ενα χωρο που δεν κανει ουτε για ντεμο ipod.
Ουτε θα εμπιστευομουν καποιον πωλητη που ισχυριζεται οτι τα καλυτερα
μηχανηματα στον κοσμο ειναι τα δικα του.
Κι εσυ δεν κανεις ουτε για να.......δεσεις τα κορδονια....ΜΟΥ!:cool_11:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Vaslamp