Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Reaction score
5
Απάντηση: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Δηλαδη ολοι πληρωνετε διπλασια τα "24"... παιρνετε το πολυ τα 8 αλλα με γρηγορη τοποθετιση και χαζοχαιρεστε...?

Δηλαδη εμενα που εκανε η ΟΝ 13 εργασιμες, πληρωνω τα μισα απο εσας, εχω τσαμπα τηλεφωνο και εχω σταθερα συνδεση στα 15.6Mbps/1023kbps πρεπει να κλαιω...?

Η ξαδερφη μου που εκανε 17 εργασιμες για φορθνετ αλλα εχει υπταμενη συνδεση στα 21Mbps και πληρωνει 25ευρω το μηνα πρεπει και αυτη να ζηλευει την γρηγορη τοποθετηση του ΟΤΕ...???

Καπου χαιδευουμε τον ΟΤΕ εδωμεσα ή ειναι ιδεα μου...? Εχετε καταλαβει τι πληρωνετε και τι παιρνετε σε σχεση με τον ανταγωνισμο...?

Reaction score
800
Υπαρχει δικιο και στις δυο μεριες.Ο καθενας επιλεγει συμφωνα με τις προτιμησεις του.Εχω συναδελφους που συνδεθηκαν σε forthnet σε 2 μηνες και αλλον εναν που περιμενςι 6 μηνες για μεταφορα τηλ γραμμης απο την ιδια εταιρεια.
Δεχομαι ομως οτι δεν ειναι κανονας αυτες οι περιπτωσεις αλλα σιγουρα αρκετα συνηθισμενες.
Προτιμω την "ασφαλεια" του οτε και ας δινω λιγα παραπανω.

ΥΓ. Μονο οσοι εχουν προβλημα με τις γραμμες τους δεν συνδεονται γρηγορα με την 24αρα του οτε.Αυτο που εγραψες για 8 δεν ισχυει.

Reaction score
0

Ε, ας μην θαυμάζουμε κιόλλας το γεγονός οτι ο ΟΤΕ εξυπηρετεί τις δικές του υποθέσεις σε ελάχιστες μέρες (ή και ώρες), σε αντίθεση με των εναλλακτικών που θέλει (εργάσιμες) 10 + 13 + οσες ακυρώσεις μπορεί μέχρι να ξεκινήσει τις διαδικασίες... :mad_2:

υγ. γενικότερα, οι συνχρονισμοί στον ΟΤΕ στην ίδια γραμμή, θα είναι κατά λίγο εως πολύ καλύτεροι, μιας και δεν μεσολαβεί το ενδιάμεσο εξτρα κύκλωμα
από το μηχανημα του ΟΤΕ που ερχεται η γραμμή, μέχρι το dslam του εναλλακτικού, το οποίο μεγαλώνει την απόσταση, αλλά και πολλές φορές ρίχνει εκπληκτικά την ποιότητα... ΟΤΕ κατασκευής, μην ξεχνιόμαστε. :pc:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.082

Το "σωστό" θα ήταν να μπορεί ο καθένας να δοκιμάσει όλους τους παρόχους στην περιοχή του και να επιλέξει τον πιο ποιοτικό. Πρακτικά όμως δε γίνεται.

Διάφοροι παράγοντες (απόσταση από το DSLAM του κάθε παρόχου, ποιότητα βρόχου, ενδιάμεσα τοπικά bottlenecks κλπ) είναι υπεύθυνοι για μεγάλες διαφορές ταχύτητας σύνδεσης στο ίδιο σπίτι.

Στο σπίτι που έχω ON Telecoms η σύνδεσή μου είναι φρικτή. Η μέγιστη ταχύτητα που έχω "κλειδώσει" είναι στα 7900 με οριακό s/n. Οι γείτονες που έχουν ΟΤΕ κλειδώνουν άνετα πάνω από 15000.
Στο άλλο μου σπίτι με Conn-x 24 (δεν έχει έρθει ακόμα κανένας εναλλακτικός) "κλειδώνω" στα 17500.
Καταλαβαίνω τη διευκρίνηση των παρόχων ότι οι ταχύτητες δεν είναι εγγυημένες, αλλά η διατύπωση "μέχρι" τους απαλλάσσει από κάθε ευθύνη.
Το σωστό θα ήταν να λένε "από" χ "μέχρι" ψ, όπου χ είναι τουλάχιστον το μισό του ψ.

Reaction score
0
Καλημέρα και από εμένα. Καταθέτω και την δική μου περίπτωση όπου έκανα αίτηση στις 15-01-2008 για τα 24MBit στο 134. Στις 17-01-2008 έγινε η αλλαγή της γραμμής μέσα σε 2-3 ώρες και την επόμενη ημέρα 18-01-2008 πήρα και τους κωδικούς ενεργοποίησης της σύνδεσης τηλεφωνικά από το 134. Τέλος τον εξοπλισμό την παρέλαβα στις 21-01-2008. Πιστεύω πως είμαι πολύ καλά μιας και κλειδώνω στα 19224 kbps Download και 1023 kbps Upload χωρίς διακοπές και προβλήματα.

Reaction score
0

Το σωστό θα ήταν να λένε "από" χ "μέχρι" ψ, όπου χ είναι τουλάχιστον το μισό του ψ.
Καλά θα ήταν για εμάς τους πελάτες να ίσχυε αυτό, αλλά δεν δουλεύει έτσι η τεχνολογία της adsl... Καποιος που μενει π.χ. 3χλμ μακριά από Α/Κ, οτι και να κάνει, δεν πρόκειται να δει ούτε 10ΜΒιτ... ακόμα και τέλεια ποιοτικά να είναι η γραμμή του. Εκτός και αν μετακομίσει κοντύτερα. :happy_8:

υγ. τα ενδιάμεσα bottlenecks δεν επιρεάζουν ταχύτητα συνχρονισμού, παρά μόνο ταχύτητα download...

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Δηλαδη ολοι πληρωνετε διπλασια τα "24"... παιρνετε το πολυ τα 8 αλλα με γρηγορη τοποθετιση και χαζοχαιρεστε...?

Δηλαδη εμενα που εκανε η ΟΝ 13 εργασιμες, πληρωνω τα μισα απο εσας, εχω τσαμπα τηλεφωνο και εχω σταθερα συνδεση στα 15.6Mbps/1023kbps πρεπει να κλαιω...?

Η ξαδερφη μου που εκανε 17 εργασιμες για φορθνετ αλλα εχει υπταμενη συνδεση στα 21Mbps και πληρωνει 25ευρω το μηνα πρεπει και αυτη να ζηλευει την γρηγορη τοποθετηση του ΟΤΕ...???

Καπου χαιδευουμε τον ΟΤΕ εδωμεσα ή ειναι ιδεα μου...? Εχετε καταλαβει τι πληρωνετε και τι παιρνετε σε σχεση με τον ανταγωνισμο...?
Φίλε energy, κάπου έχεις χάσει επεισόδια :)
Ο κύριος λόγος (όχι ο μόνος) που όλοι ανεξαρτήτως οι χρήστες παίρνουν από τους providers χαμηλότερη απόδοση από την ονομαστική είναι η απόσταση από το dslam.
Κανείς δεν επικροτεί τις υψηλότερες τιμές αυτές καθ' αυτές
Επίσης νομίζω πως κανείς δεν επικροτεί τις κάκιστες υπηρεσίες που κατά κανόνα παίρνουν από τους εναλλακτικούς.
Δεν νομίζω κανένας εδώ μέσα να θέλει να χαριστεί στον οποιοδήποτε αλλά από την άλλη αν βλέπουμε και κάτι θετικό, γιατί να μην το πούμε

Reaction score
7

Εκτός και αν μετακομίσει κοντύτερα. :happy_8:
Λέτε να ανέβουν οι αντικειμενικές αξίες στις κοντινές σε dslam περιοχές;;:cool_1:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.082

Καλά θα ήταν για εμάς τους πελάτες να ίσχυε αυτό, αλλά δεν δουλεύει έτσι η τεχνολογία της adsl... Καποιος που μενει π.χ. 3χλμ μακριά από Α/Κ, οτι και να κάνει, δεν πρόκειται να δει ούτε 10ΜΒιτ... ακόμα και τέλεια ποιοτικά να είναι η γραμμή του. Εκτός και αν μετακομίσει κοντύτερα. :happy_8:
Γι' αυτό και το αναφέρω, επειδή έτσι είναι η τεχνολογία του aDSL.
Θα μπορούσαν να σου προσφέρουν εναλλακτικές μικρότερες ταχύτητες, χαμηλότερης τιμής.
Και δε μιλάω για όσους ψάχνονται και ξέρουν περί aDSL, DSLAM, bandwidth, PPPoA και web interface του router, αλλά για τους περισσότερους που λένε ότι έχουν 24άρα χωρίς να ξέρουν ότι μπορεί να κλειδώνει στα 6 mbps.
Θα μου πεις ας πρόσεχαν και δίκιο έχεις... :happy_9:

υγ. τα ενδιάμεσα bottlenecks δεν επιρεάζουν ταχύτητα συνχρονισμού, παρά μόνο ταχύτητα download...
Το αποτέλεσμα όμως στο χρήστη είναι το ίδιο: χαμηλότερη ταχύτητα.
Τι με νοιάζει εμένα αν έχω Attenuation < 10 και συγχρονίζω στα 24 mbps ακριβώς, αν από το τοπικό κέντρο μέχρι τον πάροχο η "γραμμή" έχει δυνατότητα για 50 χρήστες και "περνούν" 500;

Reaction score
0

Kαι όμως, που και που υπάρχουν εξαιρέσεις... η ΗΟΛ ας πούμε, κατεβάζει στα 6ΜΒιτ (που τα εχει φτηνότερα) όσους δεν πανε πολύ πιο πάνω, ή η γραμμή τους δεν συμπεριφέρεται σωστά... Και για τον ΟΤΕ εχω ακούσει, μεταφορα σε 8άρα (με το τραγικό upload, μην ξεχνιόμαστε). Βέβαια κατόπιν αιτήματος του πελάτη, αλλά... γίνεται. Οταν (και αν) ωριμάσουν ποτέ οι πάροχοι (αλλά και εμείς σαν πελάτες), ισως να δούμε και τέτοιες επιλογές ενδιάμεσων πακέτων, με κλιμακωτή χρέωση...

Οσο για την ταχύτητα... και τα εδώ ποστ αν δεις, τα περισσότερα λένε "συνδέομαι στα τόσα". Βεβαια και η μετρηση της ταχύτητας download, δεν είναι και τόσο αντικειμενική, με οποιον τρόπο και αν την κάνει κάποιος...

υγ. τα ping των παρόχων ερχονται σε δευτερη μοίρα, και αυτό ειδικά τους gamers τους επιρεάζει περισσότερο και από ταχύτητες συνχρονισμού / κατεβάσματος...

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Φίλε energy, κάπου έχεις χάσει επεισόδια :)
Φιλε μου παρακολουθω τα επεισοδια ενεργα απο εποχης 1992-3 που το ιντερνετ επαιζε σε περιβαλον DOS μεσω BBS με μοντεμ 2400-9600bps...
καπου εχασες την κουβεντα λοιπον γιατι εγω ξερω τι λεω... :happy_4:

Reaction score
0
Τελικά επιστροφή στα 8mb. Με τίποτα δε σηκώνει η γραμμή τα 24mb.
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το πως έτρεχε (όταν δεν είχα διακοπή) το upload με 700 και δεν μπορούσε να ανέβει το download.

Όλοι πρέπει να ρωτάμε για την απόσταση από τη dslam, είναι το βασικότερο πρόβλημα απ ότι κατάλαβα.

Μετά από ταλαιπωρία 10 ημερών είμαι και πάλι στα 8mb, γεγονός που δε με χαλάει και τόσο, αφού τεσταρισμένα είναι 8 καθαρά.

Εύχομαι σύντομα να γίνουν mini dslam και να μπορέσουμε να απολαύσουμε όλο και περισσότεροι τις υψηλές ταχύτητες.

Να πω επίσης ότι στον ΟΤΕ κυριαρχεί ένα κομφούζιο αυτόν τον καιρό γιατί οι αιτήσεις για αναβάθμιση στα 24 είναι χιλιάδες. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να γίνεται έλεγχος της περιοχής από το 134 πριν την προώθηση της αίτησης για αναβάθμιση.

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Φιλε μου παρακολουθω τα επεισοδια ενεργα απο εποχης 1992-3 που το ιντερνετ επαιζε σε περιβαλον DOS μεσω BBS με μοντεμ 2400-9600bps...
Αναφερόμουν σε επεισόδια που έχεις χάσει σε αυτή τη συζήτηση
Γιατί πως αλλιώς γράφεις ότι χαϊδεύουμε τον ΟΤΕ?
Και εγώ ξέρεις από το 1983 δουλεύω με υπολογιστές αλλά πίστεψε με δεν θα με βοηθούσε καθόλου να εχω γνώμη για τα συγκεκριμένα που λέγονται εδώ (σχετικά με τις εμπειρίες του καθενός από εμάς με τους providers) :happy_4:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Αφου εισαι ευχαριστημενος με τον παροχο σου πολυ ωραια...οι αλλοι δηλαδη δεν μπορουν να λενε την γνωμη τους...ναι μπραβο στον ΟΤΕ γιαυτο...

Reaction score
0
Αιμα μου καταλαβες τωρα
γιατι το Αιμα σου περασε μαυρα Χριστουγεννα
και κατραμι Πρωτοχρονια ?:happy_8:

Περα απο την πλακα και σε σχεση με αυτα που ανεφερε πιο πανω ο φιλος lykman και το Αιμα μου
PHP:
antony6
...Να πω επίσης ότι στον ΟΤΕ κυριαρχεί ένα κομφούζιο αυτόν τον καιρό 
γιατί οι αιτήσεις για αναβάθμιση στα 24 είναι χιλιάδες. 
Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να γίνεται έλεγχος της περιοχής από το 134 
πριν την προώθηση της αίτησης για αναβάθμιση.
ο Οτε με την ανακοινωση της 24αρας ,
"την μπηκε" απλα και εξυπνα στους εναλλακτικους ,
(χωρις να τον νοιαζει αν μπορει να υποστηριξει 24αρα -σε μεγαλη κλιμακα -
Απλα εβγαλε την ανακοινωση ,οποιος τσιμπησει τσιμπησε και στην πορεια βλεπει ποιανου θα δουλευει η ποιανου οχι.
Επισης κερδισμενος θα ειναι και απο τις τιμολογησεις της 24αρας
μεχρι να υποβαθμιστει σε 8ρα η 4αρα στον πελατη κυριο Χ .
Που δεν θα ειναι ειναι μονο ενας ο Χ .

PHP:
lykman
...Οταν (και αν) ωριμάσουν ποτέ οι πάροχοι (αλλά και εμείς σαν πελάτες), 
ισως να δούμε και τέτοιες [U][B]επιλογές ενδιάμεσων πακέτων, 
με κλιμακωτή χρέωση[/B][/U]...
Μεγαλη κουβεντα :cool_4:
Μιας και οι ταχυτητες που προσφερονται ειναι πλεον ικανοποιητικες -για το συνολο των χρηστων Internet -
νομιζω οτι το παιχνιδι πλεον θα παιχτει στην αξιοπιστια
και στην ποιοτητα των υπηρεσιων .
(Μια καλη ρεβανς για τους εναλλακτικους )

Και για τα mini dslam...εχει ο θεος .:happy_9:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Αφου εισαι ευχαριστημενος με τον παροχο σου πολυ ωραια...οι αλλοι δηλαδη δεν μπορουν να λενε την γνωμη τους...ναι μπραβο στον ΟΤΕ γιαυτο...
Kαλημέρα!
Για λύσε μου και μια απορία, μιας και τα "μπράβο" στον ΟΤΕ, ακούγονται κυρίως για τις ταχύτητες ενεργοποίησης... Για ποιον λόγο ακριβώς κάνει τις δικες του ενεργοποιήσεις σε 1-2 μέρες, και των εναλλακτικών ζητα 10+13 εργάσιμες?

Reaction score
3
Είναι απλό, πατρονάρει τις δικές του business :)
ΠΡΟΣΟΧΗ λέω ότι είναι απλό, όχι ότι είναι και το σωστό :)

Reaction score
4.674
H παροχή γραμμής πλέον στον ενναλακτικό γίνεται εντός 24 ωρών γιατί μετά το πρόστιμο που τρώει δεν τον συμφέρει ακόμη και να καθυστερήσει την γραμμή 6 μήνες για να πάρει τα πάγια. Συνήθως αργεί η κατάθεση αίτηματος στον ΟΤΕ και η μετέπειτα ενεργοποίηση του κυκλώματος από τον πάροχο. Αυτό ισχύει από τις αρχές του καλοκαιριού και μετά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.736
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab