Καλώδιο ρεύματος;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το έχω δει το έργο με την κρυογέννεση παλιότερα και μάλιστα είχε τους ίδιους πρωταγωνιστές. Μου αρέσει που προτρέπει κάποιος τον Μπλάτσιο που έχει γράψει γι αυτήν... να διαβάσει γι αυτήν.

Ρε τι πάθαμε.

...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώδιο ρεύματος;

αν διαβασεις τι εστυ κρυογενεση θα καταλαβεις που αποφερει βελτιωσεις.
Λοιπόν σαν φοιτητάκος κι εγώ στο πανεπιστήμιο, και έχοντας παρακολουθήσει την φυσική των μετάλλων που διδασκόταν στην σχολή μου, είχα διαβάσει κάποια πραγματάκια. Φαίνεται ότι οι γνώσεις μου δεν είναι αρκετές λοιπόν.

Αλλά φαίνεται ότι εσύ ξέρεις περισσότερα, οπότε περιμένω τα φώτα σου. Περιμένω να μου φέρεις τεκμηριωμένες αποδείξεις για το ότι η κρυογέννεση βελτιώνει την ποιότητα των καλωδίων, για να ξεστραβωθώ κι εγώ ρε παιδάκι μου μπας και γίνω χαϊενδάς κάποια μέρα...

sk

Reaction score
499
SK το ιδιο λεμε. Με την αγορα και την τοποθετηση των μηχανων καλυπτεις ενα 60-70% αν ματσαρουν και και και....Μετα αρχιζουν τα ζορια.

Δυστυχως καποιοι εδω μεσα δεν εχουν δει καν το τελος της ταινιας και νομιζουν οτι μπορουν να την κριτικαρουν εχοντας δει μονο τους τιτλους αρχης.
Σύννομη αλλά τώρα με μπέρδεψες.
60 – 70% συν 1%, μας κάνει 61 – 71%.
Το υπόλοιπο 29 – 39 % τι είναι ?

Reaction score
10
Δοκιμες καλωδιων, αντικραδασμικα, κρυογεννεση, αλλεπαλληλες αλλαγες στο χωρο, φιλτρα, γραμμες ρευματος απο τον πινακα, στηριξεις, στησιμο ηχειων, επεμβαση στο βαρος των συσκευων, κ.α.

Με πολυ ψαξιμο και πολλες δοκιμες τα παραπανω. Ολα αυτα συμβαλλουν απο λιγο.

Αφου βεβαια εχεις τα καταλληλα μηχανημητα για να παρεις το 70%.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώδιο ρεύματος;

Λοιπόν σαν φοιτητάκος κι εγώ στο πανεπιστήμιο, και έχοντας παρακολουθήσει την φυσική των μετάλλων που διδασκόταν στην σχολή μου, είχα διαβάσει κάποια πραγματάκια. Φαίνεται ότι οι γνώσεις μου δεν είναι αρκετές λοιπόν.

Αλλά φαίνεται ότι εσύ ξέρεις περισσότερα, οπότε περιμένω τα φώτα σου. Περιμένω να μου φέρεις τεκμηριωμένες αποδείξεις για το ότι η κρυογέννεση βελτιώνει την ποιότητα των καλωδίων, για να ξεστραβωθώ κι εγώ ρε παιδάκι μου μπας και γίνω χαϊενδάς κάποια μέρα...

Σαν φοιτητακος (φυσικος δεν εισαι?) δεν ειχες κανει μεταλλουργια. Εμαθες απλα καποια βασικα πραγματα. Overall γνωση που λεμε.

Reaction score
5
Εκτός από την κρυογέννεση, υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που ένα καλώδιο ρεύματος φτάνει από το 1,5€ / μέτρο στα 400φεύγα;

Οι τιμές είναι στην τύχη. Δεν έχω ιδέα πόσο φτάνουν. Απλά υποθέτω σύμφωνα με αυτά που ακούω.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Καλώδιο ρεύματος;

Λαμπρο να υποθεσεις κατι σε 3000Ε το 1.5 μετρο. Θα εισαι πιο μεσα.
Βρε Μιχάλη επειδή πάλι σε θεώρησα υπερβολικό, όσων αφορούν τα καλώδια (και επειδή ίσως να έχω άδικο) για πες μας, εσύ άλλαξες τα καλώδια ρεύματος στο Hi_end σύστημά σου και είδες αλλαγές στον ήχο ;
Από αυτά που γράφεις φαντάζομαι η απάντηση είναι , ναι.

Τι διαφορετικό άκουσες λοιπόν ανάμεσα στο καλώδιο του κατασκευαστή και το νέο-ακριβό-καλύτερο ;
Πες το απλά να το καταλάβω :happy_9:

Reaction score
10
Υπερβολικο σε τι?Υπαρχουν πολλα καλωδιο ρευματος που εχουν 3000Ε.....

Κοιταξε δεν λεω οτι το ακριβοτερο ειναι παντα το καλυτερο στο συστημα σου. Μπορει ενα φτηνοτερο να "κατσει¨καλυτερα.

Αλλαγες μπορει να υπαρχουν στην αναλυση (εδω συνηθως το ακριβοτερο ειναι και το καλυτερο), στο ογκο των οργανων (επισης), στο presence, στο μεγεθος της σκηνης, στα δυναμικα, στο οτι το καθε οργανο αποκτα δικια του υποσταση κτλ κτλ.....

Reaction score
43
Ερώτηση ηλιθίου:
Εάν έχει € 3.000 το κάθε καλώδιο και χρειαζόμαστε 3 ή 4 τότε μας κάνει περίπου € 10.000. Με τόσα χρήματα δεν παίρνουμε μια γ@μ@τη γεννήτρια, να τη βάλουμε να δουλεύει και να έχουμε ρεύμα "σπιτικό" 100 φορές καλύτερο ποιοτικά απο το δίκτυο της ΔΕΗ?
(λέω εγω τώρα...)

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Καλώδιο ρεύματος;

...
Αλλαγες μπορει να υπαρχουν στην αναλυση (εδω συνηθως το ακριβοτερο ειναι και το καλυτερο), στο ογκο των οργανων (επισης), στο presence, στο μεγεθος της σκηνης, στα δυναμικα, στο οτι το καθε οργανο αποκτα δικια του υποσταση κτλ κτλ.....
Αυτή την αίσθηση που περιγράφεις μπορείς να την εξηγήσεις με παραδείγματα ;
Το μέγεθος της σκηνής πχ τι παθαίνει με καλύτερο καλώδιο ;

sk

Reaction score
499
Re: Απάντηση: Re: Καλώδιο ρεύματος;

Βρε Μιχάλη επειδή πάλι σε θεώρησα υπερβολικό, όσων αφορούν τα καλώδια (και επειδή ίσως να έχω άδικο) για πες μας, εσύ άλλαξες τα καλώδια ρεύματος στο Hi_end σύστημά σου και είδες αλλαγές στον ήχο ;
Από αυτά που γράφεις φαντάζομαι η απάντηση είναι , ναι.

Τι διαφορετικό άκουσες λοιπόν ανάμεσα στο καλώδιο του κατασκευαστή και το νέο-ακριβό-καλύτερο ;
Πες το απλά να το καταλάβω :happy_9:
Επειδή στην υποκειμενικότητα δεν χωράνε εκπτώσεις, και επειδή a priori δεχόμαστε ότι κανείς μας «δεν άκουει φωνές», αλλά πράγματι άκουει διαφορές, να το κάνουμε το ερώτημα λίγο πιο «ψαγμένο» (sic) ?

Ωραία και καλά.
Δεχόμαστε ότι ακούγεται διαφορετικά.
Υπάρχει ένα γιατί που να το δικαιολογεί?
Γιατί μέχρι τώρα, το μόνο «γιατί» που άκουσα ήταν το Βουντού του Νικόλα.
Το δεχόμαστε ?

(κουβέντα κάνουμε – έτσι? ;-) )

Reaction score
10

Αυτή την αίσθηση που περιγράφεις μπορείς να την εξηγήσεις με παραδείγματα ;
Το μέγεθος της σκηνής πχ τι παθαίνει με καλύτερο καλώδιο ;
'

Μεγαλωνει το μεγιστο πλατος και βαθος της σκηνης.

Reaction score
10
SK δεν υπαρχει κατι που να με πειθει επιστημονικα. Αλλα πιστεψε οι διαφορες ειναι πολυ εμφανης...

Γιατι δεν υπαρχουν αποδειξεις?

Γιατι κανενας σοβαρος επιστημονας δεν προκειται να κατσει να ασχοληθει να αποδειξει τετοιου ειδους διαφορες στο πως ακουγεται ενα ηχειο. Δεν υπαρχει νοημα.....

Reaction score
5

'

Παρατήρησες τέτοια διαφορά στο δικό σου με αλλαγή καλωδίου ρεύματος (όχι απαραίτητα των 3000€) ; η εταιρία που τα πουλάει τα καλώδια που αλλάζουν το πλάτος και το βάθος της σκηνής μπορεί να τα τεκμηριώσει επιστημονικά;

Το ρεύμα είναι επιστήμη. Αυτό κατάλαβα ως ηλεκτρολόγος μηχανικός. Μία έρευνα, σε ένα προϊόν όπως τα καλώδια, απαιτεί επιστημονική έρευνα και ανάλυση. Όχι τυχαία συμπεράσματα "κάντου λίγο κρυογέννεση να δούμε πως θα ακουστεί". Το τυχαίο είναι μπακαλίστικο.

Θα ήθελα λοιπόν, πάρα πολύ, να δω μία ανάλυση-απόδειξη μιας εταιρίας που πουλάει ενα τέτοιο καλώδιο ρεύματος, το οποίο να βελτιώνει τον ήχο. Πως έφτασε στο συμπέρασμα ότι με την συγκεκριμένη μέθοδο που είναι φτιαγμένο το καλώδιό της, αυτό θα βελτιώσει τον ήχο; Που είναι η επιστημονική ανάλυση;

Είναι φυσική παίδες. Και τα ηλεκτρονικά/ηλεκτρολογικά έχουν πάντα μια εξήγηση. Αλλιώς είναι ματζούνια του χωριού. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον. Μπορεί να κανω και λάθος. Αλλά αν δεν δω, χειροπιαστά πράγματα, εμένα τα καλώδια δεν με πείθουν.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώδιο ρεύματος;

'

Ερωτήσεις:
- Αυτό είναι καλύτερο από πριν ; Δηλαδή όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα ; Ποιο είναι το σωστό-ιδανικό ;
- Υπάρχει άλλος τρόπος να μεγαλώσεις το 'πλάτος της σκηνής' (δωρεάν) ;
- Η ένταση-στάθμη επηρεάζει κατά την γνώμη σου το πλάτος της σκηνής (ίδιος χώρος-ίδιο σύστημα) ;
- Όταν λες 'βάθος' ; περιέγραψε το

Τέλος, αν ακούσουμε μαζί τα διαφορετικά καλώδια θα έχουμε τις ίδιες εντυπώσεις ; (αυτές που περιγράφεις)

sk

Reaction score
499

Παρατήρησες τέτοια διαφορά στο δικό σου με αλλαγή καλωδίου ρεύματος (όχι απαραίτητα των 3000€) ; η εταιρία που τα πουλάει τα καλώδια που αλλάζουν το πλάτος και το βάθος της σκηνής μπορεί να τα τεκμηριώσει επιστημονικά;

Το ρεύμα είναι επιστήμη. Αυτό κατάλαβα ως ηλεκτρολόγος μηχανικός. Μία έρευνα, σε ένα προϊόν όπως τα καλώδια, απαιτεί επιστημονική έρευνα και ανάλυση. Όχι τυχαία συμπεράσματα "κάντου λίγο κρυογέννεση να δούμε πως θα ακουστεί". Το τυχαίο είναι μπακαλίστικο.

Θα ήθελα λοιπόν, πάρα πολύ, να δω μία ανάλυση-απόδειξη μιας εταιρίας που πουλάει ενα τέτοιο καλώδιο ρεύματος, το οποίο να βελτιώνει τον ήχο. Πως έφτασε στο συμπέρασμα ότι με την συγκεκριμένη μέθοδο που είναι φτιαγμένο το καλώδιό της, αυτό θα βελτιώσει τον ήχο; Που είναι η επιστημονική ανάλυση;

Είναι φυσική παίδες. Και τα ηλεκτρονικά/ηλεκτρολογικά έχουν πάντα μια εξήγηση. Αλλιώς είναι ματζούνια του χωριού. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον. Μπορεί να κανω και λάθος. Αλλά αν δεν δω, χειροπιαστά πράγματα, εμένα τα καλώδια δεν με πείθουν.
Βρε Λάμπρο πως προσπερνάς έτσι τα posts ?
Για διάβασε προσεκτικά παραπάνω ....

Βουντού Φίλε μου ....

(δεν φταιω εγώ. Όλοι στο έλεγαν να μην ασχοληθείς. Άντε τώρα να μάθεις τα mambo jumbo…:happy_9: :happy_9: :happy_9: )

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βουντού και μια καρφίτσα μαύρη.
Διαφορές στον ήχο από ένα καλώδιο ρεύματος υπάρχουν. Το κακό είναι ότι οι διαφορές αυτές δεν μπορούν στις περισσότερες των περιπτώσεων να καθοριστούν με ένα blind test, που σημάνει ότι σε τυφλή διαδικασία θα πρέπει να αποφασιστεί επί τόπου ποιό παίζει καλύτερα και όχι ποιό παίζει απλά διαφορετικά. Δεν έχει γίνει ποτέ, ούτε πρόκειται να γίνει. Άρα στηρίζεσαι στις ακουστικές εντυπώσεις του κατόχου και μόνο.

Τώρα αν ο κάτοχος έχει δώσει μεγαλύτερη σημασία στα καλώδια από τον χώρο του, τότε τις ακουστικές εντυπώσεις του, μπορείς να ξεκινήσεις να τις γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου, διότι αυτές είναι αντικειμενικά για τα μπάζα και εντελώς άχρηστες.

...

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads