Hivion 9090 / ferguson 8900

Reaction score
0
Ξέρω ότι πρόκειται για παρόμοιους/ίδιους δέκτες. Ύστερα από τις τελευταίες αναβαθμίσεις λογισμικού, ποιος έχει την καλύτερη εικόνα στα SD κανάλια μέσω HDMI?
Η εικόνα πως είναι σε σχέση με τον Homecast 5101 η τον Kathrein 910?

Reaction score
4.909
Αφού ειναι παρόμοιοι...δεν νομίζεις ότι θα έχουν και ίδια εικόνα; Το κουτί αλλάζει ουσιαστικά και κατι bytes στο λογισμικό. Εχω δει απο τους δύο μόνο τον ferguson 8900. Επίσης έχω δει και τους Homecast 5101 και τον Kathrein 910 αλλά απο αυτούς μόνο τον δευτερο στην ίδια εγκατάσταση (τη δική μου).
Η εικόνα που ειδα ήταν ουσιαστικά παρόμοια, ενώ ο Homecast 5101 είχε σίγουρα καλύτερη εικόνα και απο τους δύο, αφού ειχε καλύτερη απο τον 910 εκεί που τον είδα.

Reaction score
0
Αφού ειναι παρόμοιοι...δεν νομίζεις ότι θα έχουν και ίδια εικόνα; Το κουτί αλλάζει ουσιαστικά και κατι bytes στο λογισμικό. Εχω δει απο τους δύο μόνο τον ferguson 8900. Επίσης έχω δει και τους Homecast 5101 και τον Kathrein 910 αλλά απο αυτούς μόνο τον δευτερο στην ίδια εγκατάσταση (τη δική μου).
Η εικόνα που ειδα ήταν ουσιαστικά παρόμοια, ενώ ο Homecast 5101 είχε σίγουρα καλύτερη εικόνα και απο τους δύο, αφού ειχε καλύτερη απο τον 910 εκεί που τον είδα.
...Σκεφτόμουν μήπως κάποιος από αυτούς χρησιμοποιεί καλυτέρα ηλεκτρονικά στα διάφορα στάδια (Tuner, Τροφοδοτικο, Πυκνωτες κλπ)
Νομίζεις ότι η διαφορά είναι μόνο στο λογισμικό?
Επειδή δεν ξερώ γι’αυτό ρωτώ μήπως κανένας έχει δει η ακούσει κάτι..

Reaction score
385
Απάντηση: Re: Hivion 9090 / ferguson 8900

...Σκεφτόμουν μήπως κάποιος από αυτούς χρησιμοποιεί καλυτέρα ηλεκτρονικά στα διάφορα στάδια (Tuner, Τροφοδοτικο, Πυκνωτες κλπ)
Νομίζεις ότι η διαφορά είναι μόνο στο λογισμικό?
Επειδή δεν ξερώ γι’αυτό ρωτώ μήπως κανένας έχει δει η ακούσει κάτι..
Θα μιλήσω μόνο για τον Homecast τον οποίο έχω.
Πολύ καλό tuner σε σχέση πάντα με τον Κathrein, όσο αναφορά το λογισμικό ναι σε μένα είχε τρομερή διαφορά σε σχέση με κάποιες παλιές εκδόσεις.
Αν υπάρχει τώρα σχέση με τα εσωτερικά κυκλώματα δεν γνωρίζω , αυτό που είδα μετά την έκδοση 1.11.0Α είναι τέλεια κίνηση και απουσία τεχνουργημάτων στην εικόνα.Δεν είναι τυχαίο πως δεν έχω προβεί σε περαιτέρω αναβάθμιση παρόλο που έχουνε βγει 2-3 εκδόσεις ακόμα, αφού αυτό που βλέπω με ικανοποιεί και δεν θέλω να πειραματιστώ με όλα αυτά που διαβάζω.
Οπότε το λογισμικό μπορεί να προσφέρει βελτιώσεις στο τι βλέπουμε.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Hivion 9090 / ferguson 8900

Θα μιλήσω μόνο για τον Homecast τον οποίο έχω.... το λογισμικό μπορεί να προσφέρει βελτιώσεις στο τι βλέπουμε.
Τι TV εχεις? Απο 'κολπα' τελικα ο Homecast τιποτα? Μονο με κανενα CAM βλεπεις κατι παραπανω. Σωστα τα λεω?

Reaction score
385
Απάντηση: Hivion 9090 / ferguson 8900

O δέκτης έχει μόνο 2 CI , δεν δέχεται ανεπίσημα λογισμικά και "κόλπα".
Βλέπω σε 42'' όπου δεν θα δεις μεγάλες διαφορές σε όλους σχεδόν τους δέκτες.
Σε προβολέα υπάρχουν διαφορές στην κίνηση και στην ευκρίνεια, αλλά μην περιμένεις θαύματα σε sd υλικό .

Reaction score
6
Πλάκα έχει τελικά να "βλέπουμε" διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν.... ;-)
Hivion, Ferguson και Homecast κατασκευάζονται όλοι από την ίδια εταιρεία (οι δε 2 πρώτοι είναι "κλώνοι", δηλαδή ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο hardware(!!), για τον Homecast δεν ξέρω αλλά το νέο (usb pvr) μοντέλο κάτι μου θυμίζει...)
;-)

Από τη δικιά μου εμπειρία πάντως την καλύτερη εικόνα και κίνηση τόσο και σε HD όσο και σε upscaled SD την έχει ο ...Pace DS-810XE !!!!
Να μην ήταν μόνο τόσο δύστροπος με τα cam...!!!

Reaction score
385
Απάντηση: Re: Hivion 9090 / ferguson 8900

Πλάκα έχει τελικά να "βλέπουμε" διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν

Από τη δικιά μου εμπειρία πάντως την καλύτερη εικόνα και κίνηση τόσο και σε HD όσο και σε upscaled SD την έχει ο ...Pace DS-810XE !!!!
Να μην ήταν μόνο τόσο δύστροπος με τα cam...!!!
Eπειδή έτυχε να δούμε και τον Pace και τον homecast στον ΕPSON 1000 του Μελίδη, να πω πως η απόδοση τους σε hd επί το πλείστον υλικό ήταν πολύ κοντά, με τον homecast να δίνει το κατιτίς παραπάνω.
Σε "άρρωστα" :happy_9: άτομα δυστυχώς αυτό το λίγο μετράει .

Reaction score
0
....τον Homecast δεν ξέρω αλλά το νέο (usb pvr) μοντέλο κάτι μου θυμίζει...)
;-)

Νομιζω οτι η μαμα "Homecast GmbH" φτιαχνει και τους τρεις δεκτες..Αλλα πες μας ...τελικα τι σου θυμιζει???? Πες μας...

Reaction score
0
Νομιζω οτι η μαμα "Homecast GmbH" φτιαχνει και τους τρεις δεκτες..Αλλα πες μας ...τελικα τι σου θυμιζει???? Πες μας...

deliol,
Σκεφτομαι σοβαρα να αγορασω τον Homecast5101 USB επειδη ειμαι και εγω απο τα "αρρωστα ατομα" που εχουν κολλημα με την καλη εικονα, οπως λεει και ο Λευτερης (screen name). Πες μας λοιπον....τι σου θυμιζει?

Reaction score
0
Hivion, Ferguson και Homecast κατασκευάζονται όλοι από την ίδια εταιρεία (οι δε 2 πρώτοι είναι "κλώνοι", δηλαδή ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο hardware(!!), για τον Homecast δεν ξέρω αλλά το νέο (usb pvr) μοντέλο κάτι μου θυμίζει...)
;-)
Αν και είσαι Moderator θα μου επιτρεψεις να σε διορθώσω λίγο.

Η Homecast είναι η κατασκυάστρια εταιρία η οποία διαθέτει
Lisence για όλα τα μοντέλα τα οποία έχουν κάποιο ενσωματομένο
σύστημα αποκρυπτογράφησης, Irdero, Viaccess, κτλ.
Έτσι ΔΕΝ μπορεί να διαθέσει στο εμπόριο δέκτες με Universal CAS
και Emulation. Αυτό σημαίνει όμως οτι χάνει μεγάλο κομάτι της αγοράς.
Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η Hivion απο την Homecast.
Με άλλα λόγια Homecast = Hivion!
Οσον αφορά την Fergusson τώρα, είναι απλά ένας πελάτης της
Homecast/Hivion, και τα προιόντα της είναι OEM.
Δηλαδή η Homecast/Hivion κατασκευάζει τους δέκτες με Logo
Fergusson και Giftbox Fergusson και τους πουλάει σε αυτούς.

Από την τελευταία ενημέρωση που είχαμε, η εταιρία μας σταματάει
ΟΛΗ την παραγωγή των ΟΕΜ προιόντων εκτός της Fergusson.
Tο ίδιο έχει προαναφερθεί ήδη σε άλλο Post απο karakala.

Δεν θα μου άρεσε να ακούω τη λέξη "Κλώνοι" στο μοντέλο αυτο.
ΟΛΟΙ ειναι πελατες μας, Πελάτες της Hivion.
Για να είμαι όμως και σωστός θα αναφέρω οτι στην ελληνική αγορά
διατίθονται κλώνοι άλλων μοντέλων μας και θα πρέπει να προσέχετε
τις αγορές σας. Παράλληλα διατίθονται και προιόντα παραεισαγωγής
(που ειναι εδώ αραγε το ΣΔΟΕ να δει τις υποτιμολογήσεις?), τα οποία
ΔΕΝ καλύπτονται απο τα 2 χρόνια εγγύηση τα οποία παρέχουμε.

Σας ευχαριστώ,
και συγχωρέστε με για την παρέμβαση.

PALLiS

Reaction score
6
Καλοδεχούμενη η παρέμβαση σου, αν και δεν νομίζω ότι χρειάζεται διόρθωση το σχόλιό μου...

Όπως είπα, και οι τρεις δέκτες κατασκευάζονται από την ίδια εταιρεία (προφανώς την Homecast...)
Είπα ότι Hivion και Ferguson είναι "κλώνοι" και όχι κλώνοι ....Τα εισαγωγικά κάνουν μια μικρή διαφορά... ;-)
Άλλωστε πως αλλιώς μπορείς να ονομάσεις κάτι, το οποίο είναι πιστό (και νόμιμο αφού προέρχεται από το ίδιο εργοστάσιο) αντίγραφο κάτι άλλου , απλά έχει διαφορετικό όνομα;;; Μήπως ..."OEM προϊόντα" ;;; Μα και έτσι να τα ονομάσουμε, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: πρόκειται για το ίδιο ακριβώς προϊόν, με άλλο ταμπελάκι (ή ακόμα και με διαφορετική εξωτερική μόνο εμφάνιση)!

Η Hivion/Homecast λοιπόν, αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή των "ΟΕΜ προϊόντων" ... Δηλαδή των Jeppsen, Opticum κλπ ;;;;

Μια και έχεις λοιπόν απ’ότι φαίνειται στενή "σχέση" με την Hivion, ίσως μπορέσεις να μας διαφωτίσεις πόσο "μοιάζει" το εσωτερικό του νέου HD PVR της Homecast, με αυτό του Hivion HD9090X Ultima; Έχω την υποψία ότι μοιάζει πάαααρααα πολύ.... ;-) (μακάρι να διαψευστώ, γιατί τουλάχιστον εξωτερικά μου αρέσει περισσότερο ο Homecast...!)

Το post μου ήθελε να τονίσει ότι κάποιες φορές θα πρέπει να εξετάζουμε τα πράγματα λίγο παραπάνω... Αν εγώ με τα λεφτά του Hivion, αγοράζω ακριβώς το ίδιο εσωτερικό (hardware) με άλλο "περιβλημα" απ’ότι αν έπαιρνα τον Homecast ή τον Ferguson, σαφώς και θα προτιμήσω τον φτηνότερο από τους τρεις (θα ήθελα να πιστεύω ότι είναι ο Hivion)...

Καλως όρισες λοιπόν φίλε μου στην παρέα μας, και σε ευχαριστούμε για τα πολύ διαφωτιστικά σου σχόλια (και για το αρχείο ;-) )
:respect:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.922
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv