H Δ' τάξη του Δ' Λυκείου Θηλέων Ηρακλείου, παρουσιάζει: Επαφές Τάξης Δ...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ή αλλιώς: Hypex vs. ICEpower. :happy_6:

Πρώτη φορά είχαμε μιλήσει για την Murano εδώ.
Πρόσφατα το αξιότιμο μέλος του AVSite και φίλος, Γιάννης Βασιλάκης, απέκτησε ένα ζευγαράκι Murano P-500S Plus.
Οι συγκεκριμένοι ενισχυτές φοράνε το ICEpower 500ASP module ενω διαθέτουν και από ένα Lundahl input transformer (κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων ενισχυτών της Jeff Rowland).

Tα spec, όπως τα δημοσιεύει ο κατασκευαστής:

POWER OUTPUT:
[email protected]% THD+N, 1kHz, 4Ω
[email protected]@ THD+N, 8Ω

DYNAMIC RANGE: 115dBA
INPUT IMPEDANCE: 47K
INPUT SENSITIVITY: 2V
TOTAL EFFICIENCY: 81% @ 100W, 8Ω
STAND-BY POWER DISSIPATION: 3W
Όπως καταλαβαίνετε, μετά την παραπάνω αγορά, ο Γιάννης έγινε δεκτός στην Δ' τάξη του Δ' Λυκείου Θηλέων Ηρακλείου ("Το κλουβί με τις τρελές", για τους φίλους). :happy_9:

Δεδομένης και της πρόσφατης προσθήκης του Hypex UcD400HG στο οπλοστάσιό μας το team του Ηρακλείου Κρήτης - γνωστοί κοντράκηδες όλοι - δεν έχασε την ευκαιρία για μία head-to-head αναμέτρηση των δύο λύσεων...

Attachments

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Η πρώτη ακρόαση έγινε στο σπίτι του Γιάννη.
Το σύστημα ήταν:

• Ηχεία: Klipsch RF7
  • Προενισχυτής: Blue Alps passive (by Audio Craftworks). Παίξαμε και λίγο με ένα AV της Yamaha ως προ.
  • Πηγή: Harman Kardon HD 970
  • Καλώδια: Belden κ.α.

Attachments

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Από την πρώτη ακρόαση ήταν σαφές ότι οι Murano δεν συμπαθούν καθόλου τους παθητικούς προενισχυτές (περισσότερα παρακάτω).
Έτσι, στη δεύτερη συνάντηση, που έγινε στο σπίτι μου, ήμασταν πιο οργανωμένοι και είχαμε και ενεργό προενισχυτή στο setup...

Guest star, λοιπόν, ο πολύ καλός B&K Pro-10 MC του φίλου μας του Nίκου (adelias στο forum).

Το setup με το οποίο ακούσαμε στο χώρο μου:

• Ηχεία: Quad 21L
  • Πηγή 1: Marantz CD-67MkII SE ως transport και DAC Behringer Ultramatch Pro SRC-2496
  • Πηγή 2: Systemdek IIX900 με Rega RB250 και Denon DL-103 (έπαιξε με το phono του B&K)
  • Προενισχυτής 1: B&K Pro 10 MC
  • Προενισχυτής 2: Blue Alps Passive (by Audio Craftworks)
  • Καλώδια: Goertz Mi2 στα ηχεία, Belden αλλού

Attachments

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Και δύο φώτο ακόμη που θα σας κρατήσουν "ζεστούς" μέχρι να γράψουμε τις εντυπώσεις μας... :happy_9:

Attachments

Reaction score
2
Απάντηση: H Δ' τάξη του Δ' Λυκείου Θηλέων Ηρακλείου, παρουσιάζει: Επαφές Τάξης Δ...

Πω πω!Πανω που εκανα την τελευταια βολτιτσα στο φορουμ πριν θεσω.:happy_9:

Νονε της νυχτας 2:30 μου ανοιγεις θεματακια ε;

Να σε ενημερωσω οτι ι σ ω ς να αλλαξει το τοπιο και να μην μου χρειαζονται πλεον τελικοι .....ισως λεω ε; Μην το δεσεις σκοινι κορδονι και μου παθεις και τπτ ακομα δεν πηγες στα στρατα.:happy_8:

Λοιπον αυριο θα τα πουμε για τις κοντρες και τις εντυπωσεις να χουν γραψει και 2-3.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: H Δ' τάξη του Δ' Λυκείου Θηλέων Ηρακλείου, παρουσιάζει: Επαφές Τάξης Δ.

Να σε ενημερωσω οτι ι σ ω ς να αλλαξει το τοπιο και να μην μου χρειαζονται πλεον τελικοι .....ισως λεω ε; Μην το δεσεις σκοινι κορδονι και μου παθεις και τπτ ακομα δεν πηγες στα στρατα.:happy_8:
Τώρα εγώ πρέπει να κάνω ότι δεν κατάλαβα;; :mrgreen:
Να περιμένεις τηλέφωνο.
Πάρε για αρχή: )(

Reaction score
2
Απάντηση: H Δ' τάξη του Δ' Λυκείου Θηλέων Ηρακλείου, παρουσιάζει: Επαφές Τάξης Δ...

η η η η η η , τωρα το προσεξα .......ρε συ στην hiend το ανοιξες το θεμα ;)(

Στην audio δεν ειχαμε πει ;:happy_9: Τρελε.....(χεχεχε)

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: H Δ' τάξη του Δ' Λυκείου Θηλέων Ηρακλείου, παρουσιάζει: Επαφές Τάξης Δ.

η η η η η η , τωρα το προσεξα .......ρε συ στην hiend το ανοιξες το θεμα ;)(

Στην audio δεν ειχαμε πει ;:happy_9: Τρελε.....(χεχεχε)
Τα ποτά ήταν HiEnd, γι'αυτό... :happy_6:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Να σε ενημερωσω οτι ι σ ω ς να αλλαξει το τοπιο και να μην μου χρειαζονται πλεον τελικοι .....ισως λεω ε; .
:sad:

Reaction score
10

Να σου βρω δικηγόρο? :happy_4:

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Απάντηση: H Δ' τάξη του Δ' Λυκείου Θηλέων Ηρακλείου, παρουσιάζει: Επαφέ

Να σου βρω δικηγόρο? :happy_4:
Οχι ρε συ αφου την εχω βρει τη λυση............

Λεω ο Στεφανος...... μπλα μπλα μπλα.........."happy_1"

Λοιπον μιας και οι υπολοιποι μας το παιζουν ντροπαλοι να αρχισω εγω αλλα οχι με τις εντυπωσεις τις κοντρας ή τα πλεονεκτηματα των τελικων αλλα με αυτα που με ξενισαν και μου εβαλαν ερωτηματα για τους μουρανο .Ας τα πουμε μειονεκτηματα.

1.Δεν παιζουν με παθητικο προ . Οταν τους ανοιγεις και δεν υπαρχει ρευμα στον προ τοτε βγαζουν ενα θορυβο(μπουπ) χωρις ομως αυτο να κανει τα γουφερ να κουνηθουν , στη συνεχεια κανει ενα συνεχη θορυβο σαν δυνατο φυσημα που κανει αδυνατο τα οποια συμπερασματα μπορεις να βγαλεις για τον ηχο τους.
Αυτο συνεβη οταν βαλαμε τον blue alps παθητικο προ του Κωστα Φ.
Αυτα δεν υπαρχουν οταν τους συνδεσαμε τον δικο μου YAMAHA και τον B&K Pro 10 MC του Νικου (adelias) αλλα και με το DAC της Behringer Ultramatch
σε συνδυασμο με τον παθητικο προ του Κωστα.

2.Φαινεται οτι εχουν αρκετη δυναμη και την εχουν αλλα παντα χρειαζοταν 2-3 κλικ παραπανω το volume για να παιξουν στην ιδια ενταση με τον τελικο του Στεφανου , φαινεται οτι χρειαζεται περισσοτερο gain για να παιξει.

Αυτο που μου λειπει απο τους μονομπλοκ ειναι μια απευθεις συνδεση με τον προ ωστε να ανοιγουν και να κλεινουν μεσω αυτου και να μην χρειαζεται καθε φορα να σηκωνεσαι να ανοιγεις και να κλεινεις ..

ΟΙ συνδεσεις του με ενα προ ειναι τοσο απο rca αλλα και απο XLR .

Mε φιλους οταν συζητουσαμε για την ταξη D ξινιζαν και μου ελεγαν :Ελα ρε συ τωρα, αυτη η τεχνολογια ειναι για τα ενεργα υπογουφερ στο home cinema...
Οι τελικοι αυτοι απεδειξαν οτι μπορουν να παιξουν μουσικη και μαλιστα με παρα πολυ καλα "ακουστικα" αποτελεσματα.

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: H Δ' τάξη του Δ' Λυκείου Θηλέων Ηρακλείου, παρουσιάζει: Ε

1.Δεν παιζουν με παθητικο προ . Οταν τους ανοιγεις και δεν υπαρχει ρευμα στον προ τοτε βγαζουν ενα θορυβο(μπουπ) χωρις ομως αυτο να κανει τα γουφερ να κουνηθουν , στη συνεχεια κανει ενα συνεχη θορυβο σαν δυνατο φυσημα που κανει αδυνατο τα οποια συμπερασματα μπορεις να βγαλεις για τον ηχο τους.
Αυτο συνεβη οταν βαλαμε τον blue alps παθητικο προ του Κωστα Φ.
Αυτα δεν υπαρχουν οταν τους συνδεσαμε τον δικο μου YAMAHA και τον B&K Pro 10 MC του Νικου (adelias) αλλα και με το DAC της Behringer Ultramatch
σε συνδυασμο με τον παθητικο προ του Κωστα.

Για τα προβληματα αυτα δεν φταιει ο Παθητικος του Κωστα ουτε οποιοσδηποτε αλλος παθητικος στην θεση του.
Φταιει η υπαρξη μετ/στη στην εισοδο του Ενισχυτη.
Κατα πασα πιθανοτητα το πρωτευον του μετ/στη ειναι floating δηλαδη δεν εχει αναφορα στην γη. Περιμενει να γειωθει μεσω της συνδεσης του με την προηγουμενη συσκευη, ειτε μεσω RCA ειτε μεσω XLR. Οταν ο προενισχυτης που προηγειται δεν μπαινει στην μπριζα ωστε να γειωθει, (οπως συμβαινει με ενα παθητικο που δεν χρειαζεται ρευμα για να δουλεψει) ολο το συστημα γινεται κεραια και μπαζει Ηλεκτρονικο θορυβο. Αυτο που ακους σαν συνεχες φυσιγμα.
Προκειται σαφως για ΛΑΘΟΣ του κατασκευαστη των ΜΟΥΡΑΝΟ, που δεν εχουν προβλεψει να δωσουν αναφορα γης στο πρωτευον του μετ/στη ΕΙΣΟΔΟΥ, εκτος και αν εχουν πραγματι κανενα κρυφο διακοπτακι ή Jumper για αυτην την περιπτωση.

Πιθανη λυση του προβληματος ισως ειναι η συνδεση ενος καλωδιου απο την βιδα γειωσης του προ του Κωστα προς την γειωση της μπριζας, κατι που συμβαινει με τους ενεργους προ που δοκιμασατε λογω της υπαρξης καλωδιου τροφοδοσιας σε αυτους.
Ουτως ή αλλως για αυτο το θεμα εγω θεωρω οτι ειναι στην ευθυνη του κατασκευαστη των Murano, διοτι θα επρεπε να εχουν προβλεψει και την πιθανη χρηση παθητικου Προ.
Για να μην βγαζω ομως πρωιμα συμπερασματα ας εξετασει καποιος (με ενα πολυμετρο στα Ωμ) οτι το πρωτευον του μετ/στη εισοδου ειναι πραγματι στον αερα, και η γειωση του αποκαθισταται οταν συνδεθει με αλλη συσκευη που συνδεεται στην μπριζα.
Εαν ειναι ετσι ενα καλο ξεχεστηριο γραμμα στον κατασκευαστη θα ηταν κατι πανω απο αναγκαιο. Ειπαμε ομως. Πριν ομως απο αυτην την κινηση RTFM (ξερει ο Κωστας). Μπορει να αναφερει τιποτε σχετικο.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ απαντηση. Και ακουστικες εκτιμησεις με τον παθητικο Προ, οταν με το καλο αποκατασταθει η καλη λειτουργια του συστηματος.

Να μην ξεχασω να ευχηθω.
Καλοριζικο.

:smoking:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: H Δ' τάξη του Δ' Λυκείου Θηλέων Ηρακλείου, παρουσιάζει: Ε

Καλά, σίγουρα φταίει η Murano.
Θα περάσουμε από το Γιάννη για δοκιμές. :cool_4:

Reaction score
13

Καλά, σίγουρα φταίει η Murano.
Θα περάσουμε από το Γιάννη για δοκιμές. :cool_4:
:respect:
Κωστα παρε το πηδαλιο προς αποκατασταση της τιμης του προενισχυτη σου. Κι ας μην ειναι και "Muratos".
Δυο ενεργειες ειναι απαραιτητες.
1) Read That Fucking Manual
2) Confirm that input xformer's primary is floating.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Κωστα παρε το πηδαλιο προς αποκατασταση της τιμης του προενισχυτη σου. Κι ας μην ειναι και "Muratos".
:cool_11:

Will do! :cool_4:

Reaction score
10

Ο προενισχυτής σε καμιά περίπτωση δεν έφταιγε και ούτε ο μετασχηματιστής
στην είσοδο των Murano. Οι Murano έχουν jumper στο XLR βύσμα όταν κάποιος
χρησιμοποιεί τα RCA, όπου γειώνει τον cold ακροδέκτη.
Έτσι κι αλλιώς κρατώντας την πηγή, καλώδια και παθητικό προ και βάζοντας
τον δικό μου ενισχυτή με την γη στον αέρα (έχω διακόπτες στα XLR γι αυτή τη δουλειά)
δεν ακουγόταν το παραμικρό.
Κάτι άλλο φταίει και είναι κυκλωματικό...

Reaction score
10

Οχι ρε συ αφου την εχω βρει τη λυση............

Λεω ο Στεφανος...... μπλα μπλα μπλα.........."happy_1"
Όπως καταλαβαίνετε όλοι, η γυναίκα του κάθε φορά που με βλέπει :mad_3:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Έτσι κι αλλιώς κρατώντας την πηγή, καλώδια και παθητικό προ και βάζοντας
τον δικό μου ενισχυτή με την γη στον αέρα (έχω διακόπτες στα XLR γι αυτή τη δουλειά)
δεν ακουγόταν το παραμικρό.
Αυτό το είχα ξεχάσει.
Επίσης όταν κλείναμε τους ενεργους Προ, επανερχόταν ο βόμβος. :crazy_1:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik