πρόβλημα με AUDI

Reaction score
14
το κάνει σε ακινησία Γιάννο, δεν είναι διαφορικά, αξονες, μεταξόνια, ρουλεμάν, γρανάζια, τα αποκλείσαμε όλα.

BTW μιλάω με το εργοστάσιο το οποίο εδειξε μεγάλο ενδειαφέρον για το συνεχιζόμενο πρόβλημα μου. Μάλιστα ότα είπα στον Γερμανό (εκανα ερώτηση δηλαδή) "Should I pay for the training of AUDI and the training of Gratsias technicians? They are learning of a new fault, on my car, and at my expense!!!!"

Ο Γερμανός απάντησε, "you are absolutely correct, no way WE should do so..."!

εστειλα με email και ΦΑΞ ξανά όλη την υπόθεση στον προιστάμενο του Service & After Sales και περιμένω εξελίξεις. Μου ζήτησαν επίσης να τους πώ ακριβώς σε ποιό συνεργείο το εχω ώστε να κάνουν τις ενέργειες τους.

για να δούμε!

Reaction score
5
Γιάννη Δ., πρέπει να έχει torsen για κεντρικό διαφορικό.

Γιάννη Κ (dream), και σταματημένο να είναι, πολλά μέρη γυρνούν μέσα στο κιβώτιο. Επιμένω να το κοιτάξουν.

Reaction score
14
αν το εργοστάσιο αναλάβει την υπόθεση ευελπισθώ ότι και θα το λύσουν χωρίς να τους υποδέιξω εγώ κάτι και δεν θα με πηδήξουν όλοι μαζί... παρτούζ ολε!!!

Reaction score
264
Απάντηση: Re: πρόβλημα με AUDI

το κάνει σε ακινησία Γιάννο, δεν είναι διαφορικά, αξονες, μεταξόνια, ρουλεμάν, γρανάζια, τα αποκλείσαμε όλα.

BTW μιλάω με το εργοστάσιο το οποίο εδειξε μεγάλο ενδειαφέρον για το συνεχιζόμενο πρόβλημα μου. Μάλιστα ότα είπα στον Γερμανό (εκανα ερώτηση δηλαδή) "Should I pay for the training of AUDI and the training of Gratsias technicians? They are learning of a new fault, on my car, and at my expense!!!!"

Ο Γερμανός απάντησε, "you are absolutely correct, no way WE should do so..."!

εστειλα με email και ΦΑΞ ξανά όλη την υπόθεση στον προιστάμενο του Service & After Sales και περιμένω εξελίξεις. Μου ζήτησαν επίσης να τους πώ ακριβώς σε ποιό συνεργείο το εχω ώστε να κάνουν τις ενέργειες τους.

για να δούμε!
κανε και μια μεταφραση ρε φιλε να καταλαβουμε ολοι μας τι ειπες και τι σου ειπανε.ορισμενα δεν τα καταφερα να τα μεταφρασω.Σορι ετσι?μην το παρεις στραβα.

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: πρόβλημα με AUDI

κανε και μια μεταφραση ρε φιλε να καταλαβουμε ολοι μας τι ειπες και τι σου ειπανε.ορισμενα δεν τα καταφερα να τα μεταφρασω.Σορι ετσι?μην το παρεις στραβα.

αμέσως φίλε Τάκη!!! σορρυ!

τους λέω

"Should I pay for the training of AUDI and the training of Gratsias technicians? They are learning of a new fault, on my car, and at my expense!!!!"

Θεωρείτε πρέπων να πληρώσω για την εκπάιδευση τόσο της AUDI όσο και των τεχνικών της ΓΡΑΤΣΙΑΣ? Mαθαίνουν για μια νέα βλάβη, πάνω στο αμάξι μου, χρεώνοντας, μέ!

"you are absolutely correct, no way WE should do so..."!
Εχετε απόλυτο δίκιο, με κανένα τρόπο ΕΜΕΙΣ δεν θα έπρεπε να πράξουμε ετσι...

Μερικές χαρακτηριστικές Αγγλικές φράσεις δεν μεταφράζονται ευκολα.

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: πρόβλημα με AUDI

αμέσως φίλε Τάκη!!! σορρυ!

τους λέω

"Should I pay for the training of AUDI and the training of Gratsias technicians? They are learning of a new fault, on my car, and at my expense!!!!"

Θεωρείτε πρέπων να πληρώσω για την εκπάιδευση τόσο της AUDI όσο και των τεχνικών της ΓΡΑΤΣΙΑΣ? Mαθαίνουν για μια νέα βλάβη, πάνω στο αμάξι μου, χρεώνοντας, μέ!

"you are absolutely correct, no way WE should do so..."!
Εχετε απόλυτο δίκιο, με κανένα τρόπο ΕΜΕΙΣ δεν θα έπρεπε να πράξουμε ετσι...

Μερικές χαρακτηριστικές Αγγλικές φράσεις δεν μεταφράζονται ευκολα.
Απο οτι καταλαβα σου εχουνε ''μαμιση'' την ψυχολογια σου φιλε.Παντος να ξερεις για οτι σου βαλανε επανω στο αμαξι και δεν εγεινε δουλεια σου,δεν θα τους δωσεις ουτε μια μικρη τριχα απο τα μαλια σου.Απο αλλο μερος(χαμηλα)του σωματος σου δωστους αρκετες.Αν συνεχιζουνε να σου λενε μπουρδες πες σε εναν μηχανικο να ξαπλωσει κατω απο το αμαξι οταν ειναι στο ρελαντι και με ακουστικα γιατρου να εντοπισει που ειναι ο θορυβος.Απλο και μπακαληστικο αλλα παντα πιανει.

Να σε ρωτισω....την εξατμιση την εχεις δει καθολου?Και να τους πεις οτι το αμαξι σου το πειγες εκει για να σου λυσουνε ενα προβλημα και οχι για να το κανουνε ανακατασκευη.

Reaction score
51

Γιάννη Δ., πρέπει να έχει torsen για κεντρικό διαφορικό.

Γιάννη Κ (dream), και σταματημένο να είναι, πολλά μέρη γυρνούν μέσα στο κιβώτιο. Επιμένω να το κοιτάξουν.

Όντως έχει torsen κεντρικό......
Ψάχνω να δω τι σκ@τα διαφορικό έχει πίσω......
Και αν είναι ελεύθερο (λογικά ελεύθερο είναι)

Αν ακούγεται όπως λέει ο Γιάννης (περιοδικός ήχος, με αίσθηση περιστροφής) θα πρέπει να είναι κάτι από σύστημα μετάδοσης (δίσκος, πλατό, διαφορικά)
Τακάκια δεν μπορεί να είναι (ή δίσκοι) αφού δεν περιστρέφεται τροχός.
Ρεζερβουάρ αποκλείεται....
Η αντλία βενζίνης θα μπορούσε να είναι (πολύ τραβηγμένο αφού ακούγεται έντονος ήχος) αλλά είπαν ότι ελέγχθηκε.
Γιάννη, ξέρεις αν είναι βυθιζόμενη ή εξωτερική η αντλία??

Γιάννο σαν πιο πιθανό βλέπω κάποιο θέμα στο πίσω διαφορικό.
Που μπορεί να δέχεται ροπή από το tiptronic (από δυσλειτουργία του εγκεφάλου πχ??) και να ακούγεται έτσι.
Όταν κινείται και το ακούς, αισθάνεσαι κάτι σαν (ελαφριά) κλωτσιά??

Και κάτι ακόμα...
Έβαλες καθόλου το αυτοκίνητο σε off road διαδρομή και το.....βίασες??

Έχει στο ταμπλό κάποιο κουμπί για επιλογές ως προς την τετρακίνηση ή την αερανάρτηση??
Έχεις παρατηρήσει κάποια δυσλειτουργία στην αερανάρτηση??
Μήπως τότε που άλλαξες λάστιχα (που είχες πάει στην αντιπροσωπία για "κλείδωμα" της ανάρτησης) έγινε κάποια χαζομάρα???

Reaction score
5
Αν θυμάμαι καλά, έχει ανοικτά διαφορικά πίσω και μπρος, με ηλεκτρονικό λοκάρισμα.

Reaction score
51

Αν θυμάμαι καλά, έχει ανοικτά διαφορικά πίσω και μπρος, με ηλεκτρονικό λοκάρισμα.
Και εγώ αυτό νομίζω και έψαχνα να το επιβεβαιώσω.....
Μήπως έχει χαλάσει αισθητήρας πίσω και "διαβάζει" σπινάρισμα κάποιου τροχού??
Συνήθως χρησιμοποιούν τους αισθητήρες του ABS (κάνουν σύγκριση των ταχυτήτων περιστροφής).
Οπότε μπορεί οι αισθητήρες να δουλεύουν (θα έβγαζε πρόβλημα στο ταμπλό ή το διαγνωστικό αν είχαν χαλάσει εντελώς) και ο εγκέφαλος να διαβάζει άλλη ταχύτητα περιστροφής (και δίνει εντολή σε κλείδωμα πίσω διαφορικού.....Ουσιαστικά φρενάρισμα ενός τροχού)

Αυτό όμως μπορεί να συμβεί είτε από πρόβλημα στον εγκέφαλο, είτε από όχι καλή λειτουργία αισθητήρα (πχ λόγω υγρασίας....) είτε ακόμα και από λάστιχο με χαμηλή πίεση (ή απλά μεγάλη διαφορά πίεσης ανάμεσα στα πίσω ελαστικά, στην περίπτωσή μας)

Reaction score
51

Ναι, αλλά...σταματημένο;
Αυτό με χαλάει....

Αλλά....
Ο κεντρικός άξονας περιστρέφεται έτσι κι αλλιώς (σασμάν)
Ο συμπλέκτης (δυστυχώς) δεν ελέγχεται από τον χρήστη αλλά τον εγκέφαλο.
Αν λοιπόν υπάρχει πρόβλημα σε κάποιον αισθητήρα πίσω (αισθητήρας πίσω τροχών) μπορεί ο εγκέφαλος να "ζητά" ροπή πίσω και το αυτόματο σασμάν (είπαμε ο συμπλέκτης είναι ανεξάρτητος της θέλησης του οδηγού) στέλνει στιγμιαία ροπή πίσω (δεξιά ή αριστερά) και ακούγεται το γκούπ......

Βασικά αν άκουγα τον ήχο θα μπορούσα να καταλάβω καλύτερα....
Είπαμε....
Διάγνωση εξ' αποστάσεως είναι (σχεδόν) αδύνατη!!!

Ιδιαίτερα σε αυτοκίνητο που δεν είναι ίδιο με το δικό μας!!! :happy_4:

Reaction score
14
η αντλία νομίζω ειναι deepwell βυθιζόμενη και απο οτι μου είπαν υπάρχουν κάτι εξισωτές πίεσης (βαλβίδες) που αυτές ευθύνονται για τον θόρυβο... όμως το οδήγησα 4 μέρες με νέα αντλία και διαφορά καμμιά.

Αρα ή εχουμε τραυματισμό των βαλβίδων που διατηρούν την πίεση στο ρεζερβουάρ σταθερή ή εχουμε μεταβολή του όγκου του τεπόζιτου και παραμόρφωση αυτού.

Αυτά που σας λέω είναι οτι μου εχουν αραδιάσει.

αλλά τώρα που το εργοστάσιο εχει μπεί στην εικόνα εχω την αίσθηση οτι πολλά θα αλλάξουν και το βασικότερο θα λυθεί η βλάβη μαγικά.

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: πρόβλημα με AUDI

το γκούπ......

Βασικά αν άκουγα τον ήχο θα μπορούσα να καταλάβω καλύτερα....
Είπαμε....
Διάγνωση εξ' αποστάσεως είναι (σχεδόν) αδύνατη!!!
Γιάννη (Dream) στείλτου ένα wav να ακούσει.
Όχι mp3 γιατί ξέρεις...με την συμπίεση...θα μας την πέσουν και οι hi-endάδες.... :happy_9:

Reaction score
2
Ασχετο, αλλα, Γιαννη, ο Καπλανης ειχε κανει τηλεφωνικη διαγνωση σπασμενου τεντωτηρα στην 33. Tι wav και μ@λακιες :happy_5:

Reaction score
4
Διαφορικό / κιβώτιο / Αξονας, θα μετέβαλαν την συχνότητα του ήχου.
Σωστά?
Εφόσον λοιπόν μένει σταθερός ο θόρυβος στα 30bmp περίπου, αν πράγματι είναι απο πίσω, και εγώ το σύστημα τροφοδοσίας θα κατηγορούσα....

Reaction score
0
Αν το παρουσιάζει κυρίως σε στροφές υπάρχει το ενδεχόμενο να βρίσκει η εξάτμιση κάτω από το αμάξωμα και να ακούς το θόρυβο του κινητήρα.

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: πρόβλημα με AUDI

Γιάννη (Dream) στείλτου ένα wav να ακούσει.
Όχι mp3 γιατί ξέρεις...με την συμπίεση...θα μας την πέσουν και οι hi-endάδες.... :happy_9:

Δέχομαι και MP3!!!
Αλλά από 256kbps και πάνω!!! :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Γιάννη, στον Άρη μη στείλεις....
Κάπου ξέχασε τα γυαλιά ηλίου και δεν ακούει καλά!! "happy_1")(

Reaction score
14
στον Μάκη... εεε σορρυ στον Αρη δεν στέλνω τίποτα αφού τα ξέρει ολα...!!!!

ο θορυβος δεν μεταβάλεται καθόλου με την αυξηση ή μείωση της ταχύτητας οπότε για αυτό εστιάζεται αλλού απο μετάδωση, σασμάν, διαφορικό, αξονα, ρουλεμαν.

Κάποιο μηχανικό μέρος που δεν γίνεται αντιληπτό απο τον εγκέφαλο εχει βλάβη, ή μάλλον δεν εχει βλάβη, απλά κάπου βρίσκει κόντρα και κάνει αυτό το γκρούκ. Αν δεν δούλευε καθόλου θα το ξέραμε απο το διαγνωστικό του αμαξιού!

Περιμένω απο Γερμανία κάποια νέα σήμερα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.879
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain