PS3 vs stand-alone BDplayer

Reaction score
0
Θέλω να αγοράσω πηγή σήματος HD.
Υπάρχουν απο οσο ειδα στην αγορά αυτή τη στιγμή η επιλογή της κοσνόλας (η οποία παίζει και παγνίδια) και η επιλογή της επιτραπέζιας συσκευής.
Τώρα λοιπόν, που οι επιτραπέζιες αποκτούν προφίλ 2,0 και τιμή ίδια και καλύτερη απο το PS3, τι θα έπρεπε να διαλέξει ο υποψηφιος αγοραστης; Μια devoted συσκευή για το rack του ή την "όλα σ ένα" και να παίζει και ο πιτσιρικάς; (...ποιός πιτσιρικάς δλδ!...:121:)

Reaction score
0
Απάντηση: PS3 vs stand-alone BDplayer

Σε ενδιαφέρουν τα Dolby Digital plus, Dolby TrueHD, DTS HD High Resolution Audio και DTS HD Master Audio?

Reaction score
62
Θα σου πρότεινα ps3 που απο χθές είναι και profile 2.0. Για standalone θέλουμε κανα χρόνο ακόμα να πέσουν οι τιμές και να βγούν πιο ολοκληρωμένα players

Reaction score
0
HDPC σε απασχολεί; (για να μπερδέψουμε τα πράγματα ακόμα παραπάνω!)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: PS3 vs stand-alone BDplayer

Σε ενδιαφέρουν τα Dolby Digital plus, Dolby TrueHD, DTS HD High Resolution Audio και DTS HD Master Audio?
Τα 2 πρώτα τα αποκωδικοποιεί κανονικά*. Τα άλλα παίζουν ως απλό DTS.

Θα έλεγα Nikats αν έχεις το παραμικρό ενδιαφέρον για gaming και τα υπόλοιπα (streaming, αναπαραγωγή κάποιων αρχείων video κλπ.) που κάνει το PS3 ότι αποτελεί μια πάρα πολύ καλή επιλογή.

Stand-alone καλύτερο του PS3 στα ίδια χρήματα πριν το φθινόπωρο δεν νομίζω να βγει.

Οπότε αν βιάζεσαι PS3, αλλιώς good things come to those who wait.

*Edit: έκανα λάθος, μόνο το Dolby TrueHD αποκωδικοποιεί όπως είναι. Το DD+ το διαβάζει και παίζει σαν DD. Εδώ κάπως ξεκαθαρίζει η κατάσταση.
Είναι λίγα τα Blu-ray με DD+ & DTS HD - HR πάντως. Ουσιαστική "έλλειψη" είναι μόνο το DTS-MA που συνηθίζεται αρκετά.

Reaction score
0
@banico Απαπα! που χρόνος για τέτοια.
@marvin ...."βιάζομαι".... Απλά πέρνω και καινούργια TV και λέω να τα συνδυάσω. Γιατί τι να την κάνω την HD ανάλυση χωρις το ανάλογο σήμα; Και εδώ που τα λέμε, καλά να μαστε, τα Xmas του χρόνου όλο και κατι θα αναβαθμίσουμε, "για το καλό."
@johnny20 Εφόσον αυτά μπορούν να αναπαραχθούν απο τον ενισχυτή μου (SONY STR 850) και βέβαια. Οχι πως δεν ειμαι ικαναποιημένος απο μια απλή κωδικοποίηση DTS. Αρα............

Reaction score
0
Απάντηση: Re: PS3 vs stand-alone BDplayer

@banico Απαπα! που χρόνος για τέτοια.
@marvin ...."βιάζομαι".... Απλά πέρνω και καινούργια TV και λέω να τα συνδυάσω. Γιατί τι να την κάνω την HD ανάλυση χωρις το ανάλογο σήμα; Και εδώ που τα λέμε, καλά να μαστε, τα Xmas του χρόνου όλο και κατι θα αναβαθμίσουμε, "για το καλό."
@johnny20 Εφόσον αυτά μπορούν να αναπαραχθούν απο τον ενισχυτή μου (SONY STR 850) και βέβαια. Οχι πως δεν ειμαι ικαναποιημένος απο μια απλή κωδικοποίηση DTS. Αρα............
Για τα καινούργια φορμά χρειάζεσαι έναν ενισχυτή με hdmi 1.3......το κόστος τους ξεκινάει από 900-1000Ε.....:605:

Reaction score
0
Oπότε δεν το συζηταω περαιτέρω το θέμα ¨ηχος" διοτι ¨πάει μακρυά η βαλίτσα¨ετσι. Περιορίζομαι στο απλό DTS μιας και η συνδεσιμότητα του PS3 ειναι νομίζω μόνο οπτική και δεν έχει coaxial. Ή κάνω λάθος;

Reaction score
49

To PS3 είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις σε BRplayer.
Κάνει τα πάντα και το κυριότερο είναι αναβαθμίσιμο.
Κάθε firmware update θα σου δίνει επιπλέον επιλογές που σε ένα stand alone BRplayer δεν θα μπορέσεις να έχεις.

Και πάμε παρακάτω.
Το PS3 είναι ήδη profile 2.0.
Μπορεί να δουλέψει ως media center.
Παίζει και παιχνίδια (σίγουρα μέσα στο επόμενο 8μηνο θα βρεις τουλάχιστον ένα τίτλο που θα σου αρέσει να ασχοληθείς.
Διαβάζει αρχεία και από εξωτερικούς σκληρούς ή flash sticks και σε αρκετές περιπτώσεις και από φωτογραφικές μηχανές (μέσω usb)

Στα δε format ήχου υψηλής ευκρίνειας εκτός από το player θα πρέπει να στα υποστηρίζει και ο ενισχυτής αλλά και να έχεις και το κατάλληλο σύστημα ηχείων για να ακούσεις διαφορές.
Σε ένα τυπικό (ή αρκετά καλό) 5.1 μην περιμένεις να ακούσεις διαφορές στον ήχο και αν υπάρχουν (σε κάποιες ταινίες) θα εμφανίζονται σε λεπτομέρειες.....

Καλορίζικο το PS3!!! :107: :126:

Reaction score
0

Oπότε δεν το συζηταω περαιτέρω το θέμα ¨ηχος" διοτι ¨πάει μακρυά η βαλίτσα¨ετσι. Περιορίζομαι στο απλό DTS μιας και η συνδεσιμότητα του PS3 ειναι νομίζω μόνο οπτική και δεν έχει coaxial. Ή κάνω λάθος;
Όχι δεν κάνεις λάθος......έτσι ακριβώς το έχω συνδέσει κι εγώ......με οπτική......προς το παρόν βέβαια.....:107:

Reaction score
49

Ρίχνεις την HDMI στην τηλεόραση (ή προβολέα) και την οπτική στον ενισχυτή σου και είσαι έτοιμος.
Το PS3 δεν έχει coaxial για ήχο!

Αν ο ενισχυτής σου έχει HDMI μπορείς να συνδέσεις ένα HDMI για σύνδεση PS3 με ενισχυτή (οπότε στον ενισχυτή σου φθάνει εικόνα και ήχος) και άλλο ένα HDMI από τον ενισχυτή σου προς το μέσο προβολής (τηλεόραση ή προβολέα)

Reaction score
1
Re: Απάντηση: PS3 vs stand-alone BDplayer

To PS3 είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις σε BRplayer.
Κάνει τα πάντα και το κυριότερο είναι αναβαθμίσιμο.
Κάθε firmware update θα σου δίνει επιπλέον επιλογές που σε ένα stand alone BRplayer δεν θα μπορέσεις να έχεις.

Και πάμε παρακάτω.
Το PS3 είναι ήδη profile 2.0.
Μπορεί να δουλέψει ως media center.
Παίζει και παιχνίδια (σίγουρα μέσα στο επόμενο 8μηνο θα βρεις τουλάχιστον ένα τίτλο που θα σου αρέσει να ασχοληθείς.
Διαβάζει αρχεία και από εξωτερικούς σκληρούς ή flash sticks και σε αρκετές περιπτώσεις και από φωτογραφικές μηχανές (μέσω usb)

Στα δε format ήχου υψηλής ευκρίνειας εκτός από το player θα πρέπει να στα υποστηρίζει και ο ενισχυτής αλλά και να έχεις και το κατάλληλο σύστημα ηχείων για να ακούσεις διαφορές.
Σε ένα τυπικό (ή αρκετά καλό) 5.1 μην περιμένεις να ακούσεις διαφορές στον ήχο και αν υπάρχουν (σε κάποιες ταινίες) θα εμφανίζονται σε λεπτομέρειες.....

Καλορίζικο το PS3!!! :107: :126:
Αρχίζω και ψήνομαι κι εγώ...:107:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PS3 vs stand-alone BDplayer

Θες να σε βοηθήσω στο...ψήσιμο ή τα καταφέρνεις μόνος σου Μπάμπη??? :137: :138: :142:
Εγώ πάντως "εχω έρθει και ροδίζω απο πάνω", να γυρίσω να με πάρει λίγο κι απο κάτω και το "χτύπησα" το εν λόγω:114:.

Reaction score
3

Προφανώς κάποιος που αγοράσει PS3 δεν ενδιαφέρεται για 1080p24.

Reaction score
0

Το Ps3 πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο..Και αν εχεις HDMI στον ενισχυτή σου,μπορεις να ακουσεις ολα τα format ηχου εκτος του dts hd σαν πολυκαναλα pcm...Εγω διαφωνω,στον ηχο εχει μεγαλες διαφορες..Δεν συγκρινεται ουτε μια στα 100 το d.d μιας συναυλιας σε dvd που εχω με την celine dion με το BR i new day..Ειναι η μερα με την νυχτα..ανατραχιαζεις απο το συγκεκριμενο pcm..Επισης διακρινω και9 αρκετη διαφορα στον007 απο dvd με το αντιστιχο pcm του BR...Σιγουρα οχι τοσο μεγαλη σαν το πρωτο αλλα υπαρχει αισθητη διαφορα

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PS3 vs stand-alone BDplayer

Θες να σε βοηθήσω στο...ψήσιμο ή τα καταφέρνεις μόνος σου Μπάμπη??? :137: :138: :142:
Στο...ψήσιμο κατά την.....Μελίδειο αντίληψη τα καταφέρνω αρκετά καλά, δεν συναγωνίζομαι βέβαια τον Μάστορα :604:
Γιά το ψήσιμο όμως ως προς το PS3 , οπωσδήποτε θα χρειαστώ ...Ιωάννειο βοήθεια, ναι μεν BD και υψηλή ανάλυση, αλλά με .....παιχνιδοκονσόλα, καμμία επαφή και αυτό φρενάρει όπως και να το κάνουμε.
Το σίγουρο είναι πως γεννιούνται δεκάδες ερωτήσεις... βλέπε σχόλιο του Jo και τις ανάλογες απαντήσεις.
Το ψήσιμο συνεχίζεται, αλλά δεν θα καούμε :126: , πιστεύω...

Reaction score
0
Μια τελευταία απορία μικρή. Το PS3 πως συνδέεται με το διαδικτυο (με θυρα ethernet ή μόνο με WiFi?) Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, "κατεβαίνει" στον σκληρό του δίσκο υλικό με τον ίδιο τρόπο όπως και στον υπολογιστή μου;
Δλδ. αυριο-μεθαυριο-στο κοντινό μέλλον τεσπα- νοικιάζω/αγοράζω υλικό online via internet και το αναπαράγω απ ευθείας;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef