Προβολεας ή LCD 100Hz??

Reaction score
1
Καλημερα συμφορουμιστες! Το συστημα που εχω αποτελειται απο τον ραδιοενισχυτη RX-V359 της Yamaha, 2 μπροστινα ηχεια επισης της Yamaha τα NS-125F, καποια παλια Sony για surround που ελπιζω μεχρι το καλοκαιρι να τα αλλαξω με καλυτερα, 1 subwoofer που συντομα λεω να αγορασω [θα δειξει ποιο...], 1 monitor LG 20" widescreen και το laptop της Acer το Αspire 5920G [Τ7500 @ 2.2GHz, 8600GT, 2GB DDR].

Αυτο που κανω απο τοτε που πηρα το laptop ειναι να το συνδεω με HDMI > DVI στην LG και με τον ραδιοενισχυτη μεσω της οπτικης του εξοδου.

Πιστευω πως συντομα το laptop θα συνεργαζεται ασυρματα με το XBOX360 ωστε να περναει εικονα και ηχο [wireless streaming] στον Yamaha.

Ειμαι πολυ ευχαριστημενος μεχρι στιγμης αλλα σιγουρα χρειαζομαι μεγαλυτερη οθονη. Στην αρχη σκεφτομουν αποκλειστικα για LCD τηλεοραση 40"-42" στα 100Ηz και ειχα δει την σειρα Regza της Τoshiba. Οι τιμες τους ομως ειναι αρκετα υψηλες και ετσι σκεφτομουν να περιμενω απο καλοκαιρι και μετα ωστε να πεσουν οι τιμες στις καινουργιες... Αργοτερα δεν θυμαμαι πως αρχισε[!] εδω και λιγο καιρο, ισως απο το φορουμ, αρχισα να σκεφτομαι και τους βιντεοπροβολεις! Οχι παραπανω απο 1000ευρω και ας μην ειναι full HD. Οptoma HD 65. To δωματιο μου ειναι μικρο ομως και δεν γινεται να τοποθετηθει μακρυτερα απο τα 3m.

Το σκεφτομαι σοβαρα πλεον για βιντεοπροβολεα, εσεις τι νομιζετε?

Reaction score
50
Εγώ είμαι μακράν υπέρ του προβολέα. Και με 3 μέτρα απόσταση ακόμα, μια χαρά μπορείς να βλέπεις 80-90 ίντσες. Ε όπως και να το κάνουμε άλλο 80 (ίσως και παραπάνω) ίντσες άλλο 42. Άμα τον στήσεις θα με θυμηθείς...

Reaction score
3
Όλα έχουν τα + και τα - τους,

Προβολέας

Μείων.
1.Δεν είναι για πολλές σπατάλες στην χρήση του (Ζωη λάμπας 1300-3000 ώρες)
2.Θέλει αρκετή εώς πλήρης συσκώτιση του περιβάλοντως χόρου.
3.Πρέπει να κρεμαστή πανί και ίσως και τρύπες στο ταβάνι για μόνιμη βάσεις του προβολέα.
4.καλώδια αρκετών μέτρων (συνήθως )που πρέπε να κρυφτούν με "χάρη" για να έχουμε ένα ωραιο αισθητικό αποτέλεσμα.
5.Δεν του πολυ αρέσει όταν οι θεατές απο κάτω του καπνίζουν σαν φουγάρα...γίνονται μπέζ τα σωθηκά του....

Συν.

1.Μικρο κόστος για μια πολύ μεγάλη μέχρι τεράστια οθόνη (με έναν κοινο προβολέα μπορείς άνετα να δεις στις 90-110").
2.Απόλυτη κινηματογραφική αισθηση...

TV-LCD or Plasma

Συν.
1.Έυκολη και γρήγορη εγκατάσταση (το βγάζεις απο την συσκευασία και είσαι έτοιμος.)
2.Φωτεινή ωραία εικόνα με πολύ ζωντανά χρώμματα.
3.Μπορείς να δεις στην tv σου ότι θες όποτε εσύ θές...μέρα και νύχτα με όλα τα φώτα αναμένα.
4.Θα περάσει πολύ πιο έυκολα το τεστ WAF...(εαν υπάρχει έτερον ημιση)

Μειων.

1.Καμία κινηματογραφική αισθηση....(θα πρέπει να πάς σε μεγάλες διαγωνίους για να νιώσεις κάτι τις...)
2.Θα πρέπει να αποχωρηστείς αρκετα μπικικίνια από την τσέπη σου...(ευρώ)

Εγώ θα πρότεινα να πάρεις μια tv για τα πρωινά και σείριαλ όχι πολύ
ακριβή...και να προσθέσεις στο σύστημα σου ένα προβολέα να βρεις και συ την υγεία σου.
Μια τηλέοραση της τάξης των 700-1000ευρώ 32-42" ανάλογα την μαρκα,και με έναν προβολέα των 800-1400 ευρώ+πανι +καλώδια+βάση...πιστέυω θα είσαι κομπλέ....

Reaction score
182
Προβολέα αν εχεις σκοπο να βλεπεις ταινιες.

Για τηλεοπτικο σημα, παιχνίδια, ίντερνετ ή pc εφαρμογές παρε TV.

Reaction score
1
oups ξεχασα τα games με το XBOX360 που προκειται να παρω...!!! μαλλον 42"++ LCD τοτε... εκτος &αν πιστευτε πως με ενα μικροτερο μονιτορ μπορω να την βολεψω με τα παχνιδια αν οχι το υπαρχον.

Reaction score
3
Θα δώσεις λεφτά στην Microsoft για ένα προιον που δεν είχει μέλον .....???Παρε ενα PS3 να τα έχεις όλα και να ξενοίασεις...

Reaction score
50
Φίλε μου (προσωπική άποψη) τα παιχνίδια είναι λόγος να πάρεις προβολέα, όχι TV! Η TV είναι καθαρά για τηλεοπτικό πρόγραμμα, που δεν αξίζει τόσο μεγάλη οθόνη για την ανάλυση που παίρνεις. Αλλά με high definition πηγή χαλαρά αξίζει ο προβολέας (αφού μπορείς να τον πάρεις)!

Reaction score
63
Φίλε μου (προσωπική άποψη) τα παιχνίδια είναι λόγος να πάρεις προβολέα, όχι TV! Η TV είναι καθαρά για τηλεοπτικό πρόγραμμα, που δεν αξίζει τόσο μεγάλη οθόνη για την ανάλυση που παίρνεις. Αλλά με high definition πηγή χαλαρά αξίζει ο προβολέας (αφού μπορείς να τον πάρεις)!
Συμφωνώ...

Reaction score
1
Δηλαδη πιστευτε οτι στον προβολεα θα μπορω να παιζω παιχνιδια το ιδιο καλα [ή καλυτερα] με μια 42"??? Δεν θα πρεπει να κλεινω κουρτινες, πατζουρια κλπ?

Reaction score
0
Δηλαδη πιστευτε οτι στον προβολεα θα μπορω να παιζω παιχνιδια το ιδιο καλα [ή καλυτερα] με μια 42"??? Δεν θα πρεπει να κλεινω κουρτινες, πατζουρια κλπ?
Εγώ θα έπαιρνα πρώτα τηλεόραση και μετά προβολέα. Όπως και να το κάνουμε μια τηλεόραση είναι πιο άνετη για all around καθημερινή χρήση. Ο προβολέας έχει άλλη χάρη μεν αλλά δεν είναι για όλες τις ώρες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
θα το πω απλα
το προβολι ειναι μονοδρομος για μεγαλη εικονα.
Αν ομως τον δουλευεις πολυ σκεψου οτι καθε 150 ωρες θελει ρυθμιση, που σημαινει οτι σε 1000 ωρες θα τον εχεις πληρωσει χρυσο λογο ρυθμισεων.

Reaction score
1
θα το πω απλα
το προβολι ειναι μονοδρομος για μεγαλη εικονα.
Αν ομως τον δουλευεις πολυ σκεψου οτι καθε 150 ωρες θελει ρυθμιση, που σημαινει οτι σε 1000 ωρες θα τον εχεις πληρωσει χρυσο λογο ρυθμισεων.

Οταν λες ρυθμισεις τι εννοεις?? Πληρωνονται οι ρυθμισεις που λεις οτι θα τον πληρωσω χρυσο?

Το σιγουρο παντως ειναι οτι και να παρω θα δουλευει σκληρα. Στο Forza2, στο GT5 και σε αλλα πολλα θα πεσουν εργατοωρες...!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
ρωτα καποιον καλιμπρειτορ να παρεις μια ιδεα τι χρεωνουν.
Ενας προβολεας του χιλιαρικου σε 2 περιπου ρυθμισεις εχει χασει 100% την αξια του.
Αυτο βεβαια αν τον ρυθμισεις ωστε να παρεις το max
αν δεν σε ενδιαφερει go on

Reaction score
1
σε ξαναρωταω τι εννοεις με τις ρυθμισεις? Τι κανουν, μπορω να τον ρυθμισω μονος μου??

Reaction score
50
Μην τρελαίνεσαι με τις ρυθμίσεις. Ότι χρειάζονται για να φέρουν τον προβολέα στο max των δυνατοτήτων τους, ναι, αλλά για το μέσο χρήστη σιγά μην κάθεται να ρυθμίζει τον προβολέα κάθε λίγο και λιγάκι! Για μένα αυτός δεν είναι καν λόγος να το σκεφτείς. Πάντως άμα πας σε μεγάλη εικόνα δύσκολα γυρνάς σε TV! Φυσικά για ένα σπίτι συμφωνώ ότι μια τηλεόραση χρειάζεται να υπάρχει, αλλά απ' όσο καταλαβαίνω εσύ τον θες για δική σου χρήση, όχι για μοναδικό μέσο προβολής στο σπίτι.

Reaction score
1
ναι ειναι αποκλειστικα για δικη μου χρηση στο δωματιο μου για ταινιες και παιχνιδια. Για τηλεοραση δεν νομιζω αφου εχω 2tv-tuner. 1 stand alone [tv box] για την 20" LG ωστε να μπορω να συνδεω και το PS2 που εχω, και αλλο ενα σε express card για το laptop. Το θεμα ειναι οτι δεν βλεπω και πολυ συχνα τηλεοραση οποτε δεν μου λειπει... Επισης υπαρχουν αλλες 2 τηλεορασεις στο σπιτι οποτε δεν τιθεται θεμα.

Ελπιζω ο βιντεοπροβολεας να ανταποκρινεται καλα τοσο στο ΧΒΟΧ360 οσο και στο PS3.
Μπορω να παω καπου να δω βιντεοπροβολεις συνδεδεμενους με τις παραπανω κονσολες?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.465
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO