Sony VPL-VW40 , πρωτες εντυπωσεις

Reaction score
1
Σημερα διαβασα την παρουσιαση στον ΗΧΟ.Μαλλον ειχαν αλλο κομματι γιατι δεν βλεπω πως ειναι δυνατον να μην τους αρεσε η ευκρινεια που ειδα εγω.

Δημήτρη, η «αυξημένη ευκρίνεια» του Sony VPL40, οφείλεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην αυξημένη οξύτητα στην εικόνα του προβολέα, που είναι στη κυριολεξία στη τσίτα! Και αναφέρομαι σε αυξημένη οξύτητα πιθανότατα ρυθμισμένη έτσι επίτηδες από τη Sony, μια και πειράζοντας με τον Αντρέα το ρυθμιστικό της οξύτητας από το 0 μέχρι το 100 και αντίστροφα, δεν διορθωνόταν κανένα από τα προβλήματα που βλέπαμε στα πατερνάκια.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Το πατερνάκι της αναλυτικότητας από τη Blu-Ray version που πήγα στην Projecting Art ήταν αποκαλυπτικότατο! Όλα τα γράμματα στο πατερνάκι ήταν τίγκα στα διπλά είδωλα, ενώ αντίστοιχα τα ανεστραμμένα ντεγκραντέ του VPL40 πάλι από το ίδιο δισκάκι του AVSforum, ήταν στη κυριολεξία για κλάματα, γεμάτα κάθετες γραμμές (πάμπολλες σε αριθμό) που διέκοπταν την ομαλή ροή των ντεγκραντέ! :111:
<o:p></o:p>
Βλέπαμε σε σύγκριση δίπλα του, τα ανεστραμμένα ντεγκραντέ του Infocus X10, τα οποία ήταν σχεδόν άψογα και βελούδινα, χωρίς καθόλου κάθετες γραμμώσεις. Η αλήθεια είναι ότι ο VPL40 έδειχνε ευκρινέστερος στα πατερνάκια, τόσο σε σύγκριση με τον BenQ 9000, όσο και με τον Infocus X10, αλλά ένα μεγάλο μέρος αυτής της εικονικής ευκρίνειας οφείλεται στην υπερβολική οξύτητα που υπάρχει στην εικόνα του.
Με όλα τα παραπάνω, δεν προσπαθώ να υποβιβάσω καθόλου το νέο τέκνο της Sony, ο προβολέας είναι εντυπωσιακότατος, με καλό μαύρο, εντυπωσιακή ομοιομορφία χρωματικότητας σε ολόκληρο το πάνελ για τρίτσιπο προβολέα, υπεραρκετό φως για τα δικά μου γούστα και είναι αρκετά καλός στο φαινόμενο του «φωτοστέφανου». :114:
Χρωματικά ήταν επίσης αρκετά καλός, μια και αρρύθμιστος όπως ήταν «από μαμά», όπως μου είπε ο Αντρέας, περνούσε με άνεση το πατερνάκι του color και του tint, μια και δεν έδειχνε να χρειάζεται καμιά περαιτέρω ρύθμιση. Εκεί που χρειαζόταν δουλειά, ήταν στα δευτερεύοντα χρώματα (cyan, magenta, yellow) που ήταν ελαφρά off. Στο RGB χρειαζόταν επίσης δουλίτσα, μια και τα χρώματα έκαναν «συντριβανάκια» στα μεσαία IRE, δηλαδή κάποια IRE πρασίνιζαν, άλλα μπλέδιζαν, άλλα κοκκίνιζαν κτλ. Γι’ αυτό υπάρχει άλλωστε ο Βάγγος, για να τον φέρει στα ίσα του! :126:
Σε σύγκριση τώρα με τον BenQ 9000 και τον Infocus X10, ο VPL40 φαινόταν να επικρατεί με σχετική άνεση στους περισσότερους τομείς της εικόνας. Έχανε μόνο σε ANSI contrast σε σύγκριση με τον Infocus X10 στα πατερνάκια-σκακιέρες. Αναφέρομαι βεβαίως στην αρρύθμιστη εικόνα που είχαν οι προβολείς, μια και τους ρυθμίσαμε στα γρήγορα μόνο φωτεινότητα και αντίθεση.
Να σημειώσω εδώ, ότι είδα τον Sony VPL40 να παίζει μονάχα πατερνάκια, δηλαδή δεν βάλαμε καθόλου ταινίες. Κρατάω αρκετές επιφυλάξεις βεβαίως, μια και το Sony Blu-Ray player της Projecting Art δεν μου άφησε καθόλου καλές εντυπώσεις. Όταν το βάζαμε να παίξει σε 1080p το πατερνάκι της αναλυτικότητας από το δισκάκι του AVSforum που είναι 1080i, δηλαδή να κάνει το player την απόπλεξη, το αποτέλεσμα στην εικόνα ήταν σχεδόν τραγικό! Αντίθετα, με το που λέγαμε στο player να δώσει σήμα 1080i, δηλαδή να κάνουν οι προβολείς την απόπλεξη, αυτομάτως το πατερνάκι της αναλυτικότητας καθάριζε, τα τρεμοπαίγματα στην εικόνα σταματούσαν κτλ. Φαινόταν δηλαδή, σαν ο αποπλέκτης του player να είναι στη κυριολεξία για τα μπάζα! :116:
Επίσης, το συγκεκριμένο πατερνάκι της αναλυτικότητας από το δισκάκι του AVSforum, δεν το είχα δει πουθενά αλλού μέχρι εκείνη τη στιγμή, πέρα από το δικό μου setup, δηλαδή του HTPC στον Sharp 21000. Εκεί δίνω πάντα ανάλυση 1080p στον Sharp, που παίρνει έτσι «μασημένη τροφή» από το HTPC. Το συγκεκριμένο πατερνάκι λοιπόν, ο Sharp το ξεσκίζει κυριολεκτικά με player το Powerdvd, ενώ το περνάει πολύ καλά μεν, αλλά με τσιμπημένη οξύτητα στην εικόνα και με κάπως αυξημένα τεχνουργήματα με player το TheaterTek.
Στην Projecting Art και με Blu-Ray player το Sony, από τους τρεις προβολείς που τεστάραμε, δηλαδή Sony VPL40, BenQ 9000 και Infocus X10, μονάχα ο Sony περνούσε το τεστ της αναλυτικότητας του πάνελ, στις συγκεκριμένες περιοχές που σας έχω μαρκάρει στο πατερνάκι, κι αυτό μόνο όταν λέγαμε στο player να δίνει σήμα 1080i! Πιστεύω ότι και οι τρεις προβολείς θα έδιναν καλύτερα αποτελέσματα με πηγή ένα κορυφαίο player ή ένα καλοστημένο HTPC…

Reaction score
0
Απάντηση: Sony VPL-VW40 , πρωτες εντυπωσεις

Τελικά κάνει για το μέσο Ελληνικό σαλόνι με ανοιχτά χρώματα....και φώς??

Έθεσα και ένα ερώτημα με το Panasonic to 2000......

Καμία γνώμη??

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: Sony VPL-VW40 , πρωτες εντυπωσεις

Τελικά κάνει για το μέσο Ελληνικό σαλόνι με ανοιχτά χρώματα....και φώς??

Έθεσα και ένα ερώτημα με το Panasonic to 2000......

Καμία γνώμη??
Κοντοχωριανε, ολα ειναι σχετικα.
Δηλαδη θα βλεπεις ταινιες με φως?
Παντως θα τον προτεινα υπο καλυτερες συνθηκες.

Για το δευτερο σου ερωτημα θαρρω πως εχω ηδη απαντησει.
Αναμεσα απο τις γραμμες φυσικα...:120:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Μετα απο καμποση ωρα θεασης, εβγαλα και εγω τα δικα μου συμπερασματα.

Ο 40αρης, ειναι ενα καταπληκτικο μηχανημα. Εχει ΦΟΒΕΡΗ ευκρινεια. Καλυτερη ακομα και απο τους 2 μονοτσιπους X10, Benq 9000, που βρισκονταν διπλα του. Αυτο το γεγονος απο μονο του τον κατατασσει σε μια κατηγορια δικη του. Ομορφα χρωματα, κορυφαιο μαυρο, ικανοποιητικο λευκο. Ο 9000 και ο Χ10 φαινοντουσαν λιγοι μπροστα του.
Μετα ομως, ανοιξα τη ιριδα στον Χ10... Ως εκ θαυματος, η εικονα του 10 εδειχνε καλυτερη στα ματια μου. Ο 40αρης, αν και ειχε το προβαδισμα στην ευκρινεια στο μαυρο και γενικα...παντου, η διαφορα φωτεινοτητας με τον 10αρη τον εκανε να "δειχνει" λιγος. Αυτο βεβαια, ειναι καθαρα προσωπικο μου γουστο. Θελω φωτεινοτητα και πολλη μαλιστα. Με τα δικα μου δεδομενα, ακομα και ο ΙΝ83 ειναι λιγος!!
Σε γενικες γραμμες, ο 40αρης ειναι ενα καταπληκτικο μηχανημα. Ειναι τριτσιπος (no RBE) εχει ευκολιες που ακομα και ο πιο ακριβος DLP θα ζηλευε (λατρεψα τα αυτοματα zoom, lens shift, focus), εχει καταπληκτικη εικονα με ευκρινεια που την ζηλευουν τα μονοτσιπα και το βασικοτερο, ειναι φτηνος. Αν επρεπε να αγορασω τωρα προβολεα, αν και ζηλευω την υψηλοτερη φωτεινοτητα του 10 και του 83, αυτον θα επαιρνα. Απλα, θα του αλλαζα λαμπα καθε 300-400 ωρες...

Κατι σχετικο με την οξυτητα. ΠΑΝΤΑ, σε καθε προβολεα που βλεπω, ανεβαζω την οξυτητα στο μεγιστο καποια στιγμη, για να δω κατα ποσο θα παρουσιασει ειδωλα και κατα ποσο θα βελτιωθει η ευκρινεια της εικονας. Ειμαι της αποψης, οτι απο την στιγμη που εχουμε καθαρα 1:1 pixel mapping (1080ρ σημα-1080ρ προβολεας) η ανοδος της οξυτητας θα επιφερει ανοδο και της ευκρινειας. Και τις περισσοτερες φορες ετσι γινεται, ειδικα στα μονοτσιπα που δεν υποφερουν απο προβληματα συγκλισης. Στον 40αρη, υπηρξαν καποια ειδωλα με αρκετο ανεβασμα στην οξυτητα (αντιθετα με τον ΙΝ83 και Benq9000 που ειχα κανει το ιδιο τεστ και απλα εβγαλαν ολη την πληροφορια στο πανι, ακομη και τους κοκκους απο το φιλμ!!). Αφηνω ομως ενα ελαφρυντικο επειδη παιζαμε mkv και οχι BR. Σε γενικες γραμμες, με λιγο τσιμπημα στην οξυτητα ο 40αρης, δεν παρουσιαζει ειδωλα και γινεται (ελαχιστα) πιο ευκρινης...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony VPL-VW40 , πρωτες εντυπωσεις

Κοντοχωριανε, ολα ειναι σχετικα.
Δηλαδη θα βλεπεις ταινιες με φως?
Παντως θα τον προτεινα υπο καλυτερες συνθηκες.

Για το δευτερο σου ερωτημα θαρρω πως εχω ηδη απαντησει.
Αναμεσα απο τις γραμμες φυσικα...:120:
Τα πάντα είναι σχετικά αλλά οι ιδανικές συνθήκες με καθόλου φως αλλά ντιθετα με κάποιο φως και ανοικτόχρωμους τοίχους είναι η Ελληνική πραγματικότητα :134:

Πάντως να θεωρήσω ότι κερδίζει ο 40 ρης σε ευκρίνεια το χάνει σε φωτεινότητα σε σχέση με το 2000 πάντα αναφέρομαι....

Όσον αφορά με την έμμεση απάντηση ....κάπου το έχασα στο διάβασμα.....αλλά message received....Thanks...

Reaction score
8.350
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony VPL-VW40 , πρωτες εντυπωσεις

Τα πάντα είναι σχετικά αλλά οι ιδανικές συνθήκες με καθόλου φως αλλά ντιθετα με κάποιο φως και ανοικτόχρωμους τοίχους είναι η Ελληνική πραγματικότητα :134:

Πάντως να θεωρήσω ότι κερδίζει ο 40 ρης σε ευκρίνεια το χάνει σε φωτεινότητα σε σχέση με το 2000 πάντα αναφέρομαι....

Όσον αφορά με την έμμεση απάντηση ....κάπου το έχασα στο διάβασμα.....αλλά message received....Thanks...

εχω δει τον Panasonic,κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ καλος,εχει εκπληκτικη ευκρινεια,οταν τον ειδα εγω ηταν καλυτερος σ'αυτο το σημειο απο τον 5000,εχει και φως και πολλες ρυθμισεις,απ'αυτα που ειδα εγω υστερει ως προς τον ΣΟΝΥ σε ομοιομορφια και μαυρο.

Reaction score
0

Παιδιά σε χωρο με λίγο εξωτερικο φωτισμο ουτε σαλόνι ουτε dedigates στις 120 ιντσες ο 40 θα τα καταφέρει ή να δω για αλλού;

Reaction score
3

Εγω την εκανα παντως και τον χτυπησα τον μικρο.
Τον εχω παραγγειλει εδω και 10-12 μερες αλλα επεσα πανω στις απεργιες,μεταφορικες και κατι τετοια ωσπου χθες πρωι μου σκαει τλφ απο το μαγαζι παραγγελιας:-Ελα να παρεις το μπαουλο γιατι μας πιανει χωρο , ηρθε..:116:
Απο εχθες τον εβγαλα απο τα κουτια του τον ειδα δοκιμασα την βαση ειδα τι και πως και......................τον ξαναεβαλα στην θεση του.Δυστυχως δεν προλαβαινω ουτε 4 τρυπες να κανω αυτες τις ημερες αλλα δεν του παταω το on αν δεν αναρτηθει πρωτα , ελπιζω το Σ.Κ. να βρω χρονο.:102::102:

Reaction score
164
Καλορίζικος Γιάννη! Είμαι σίγουος ότι θα τον απολαύσεις, πήρες εξαιρετικό μηχάνημα!
(Στη Μαρία πόσο είπες ότι κάνει; Κανένα 300ρι; :136:)

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.821

Καλορίζικος σύντεκνε!

Reaction score
173

Να πω;

Απο τις 12.30 σημερα το μεσημερι εχω κλεισει τα ματια μου

για να μη μου φυγει η γευση του!

Αν τα ανοιξω φοβαμαι πως θα βλεπω τον κοσμο ασπρομαυρο!

Reaction score
0

Θα πω εντυπώσεις μετά το Σαββάτο που θα τον δω στην Θεσ/νίκη. Αλλα είναι τόσο μα τόσο καλός τέλος πάντων και σας έχει πάρει το μυαλό;;

Reaction score
1

Κι εγω δυσκολευομαι να το πιστεψω!
Την τελευταια φορα που διαβαζα αναλογα σχολια ηταν για τον vw200, που κοστιζει πολλαπλασια χρηματα.
Ανυπομονω για την αυριανη παρουσιαση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.311
Members
38.539
Νεότερο μέλος
intergrale