Αγορά HD κάμερας!

Reaction score
3
Απάντηση: Αγορά HD κάμερας!

Γενικέ, δεν ξέρω τι από τα χαρακτηριστικά που έχει μια βιντεοκάμερα θεωρείς σπουδαιότερο,
αλλά στη θέση σου θα έδινα μεγάλη σημασία σε αυτό που είχε πει ο stelios για την SONY SXR11: To 5.1 είναι όλα τα λεφτά. Άκουσέ τον, δεν θα χάσεις.

Reaction score
438
Η HDR-TG3 είναι ακριβώς αυτό που θέλω...

Η HDR-TG1 που είναι το αμερικάνικο μοντέλο έχει περίπου 750 δολάρια δηλαδή περίπου 500 Ευρώ σε σχέση με τα 750 Ευρώ που έχει η HDR-TG3 δηλαδή η Ευρωπαική pal έκδοση...

Όμως η HDR-TG1 είναι ntsc... και εδώ είναι μεγάλο το δίλημμα... τι προτείνετε;
750 από που;

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Αγορά HD κάμερας!

Γενικέ, δεν ξέρω τι από τα χαρακτηριστικά που έχει μια βιντεοκάμερα θεωρείς σπουδαιότερο,
αλλά στη θέση σου θα έδινα μεγάλη σημασία σε αυτό που είχε πει ο stelios για την SONY SXR11: To 5.1 είναι όλα τα λεφτά. Άκουσέ τον, δεν θα χάσεις.
Μα και η HDR-TG, έχει dolby digital 5.1.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Αγορά HD κάμερας!

Χρήστο,η Canon hv20-30 είναι μονόδρομος.
Απίστευτες λήψεις την ημέρα,μέτριες την νύχτα-αλλά ποιά δεν έχει μέτριες-,λίγα σχετικά χρήματα,έξοδος hdmi.
Σίγουρα χαμηλότερη ποιότητα κατασκευής από μια Sony,όμως οι λήψεις της θα σε γοητεύσουν.
επειδη εχω την εν-λογω καμερα canon hv30 ειμαι παραπανω απο ευχαριστημενος !!! τελεια ποιοτητα εικονας

Reaction score
0
εγώ μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στην canon HF 100 η οποία μπορεί να έχει ελάχιστα χειρότερη ποιότητα απο την hv-30 αλλά η εγγραφή σε sdhc card χωρίς κινούμενα μέρη με 17mbps είναι ότι καλύτερο πμορεί να βρεθεί σε AVCHD...
..επίσης την έχω βρεί στο J&R.COM στη Νέα Υόρκη 649$ δηλαδή 410 Ευρώ...
το μόνο που με απασχολούσε άν υπήρχε θέμα ntsc ή pal αλλά μάλλον μου το λύσατε..
την άλλη εβδομάδα που θα γυρίσω θα γράψω νέα...

απο το J&R την ειχα παρει και εγω, ψαξε να βρεις και κουπονια για 15 η 20 δολλαρια οff που κυκλοφορουν για να σου ερθει και φθηνοτερα. Επισης το J&R ειναι στην park row και ειναι το πρωτο μαγαζι με θεα προς τον δρομο (ανοικτο και κυριακες !!)

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά HD κάμερας!

Μα και η HDR-TG, έχει dolby digital 5.1.
Δεν αναφέρθηκα στο μοντέλο που έχει Dolby 5.1, αλλά στο Dolby 5.1 που έχει το μοντέλο.
Είπα: ".....θα έδινα μεγάλη σημασία σε αυτό που είχε πει ο stelios για την SONY SXR11: To 5.1 είναι όλα τα λεφτά. Άκουσέ τον, δεν θα χάσεις."
Άλλωστε και άλλες βιντεοκάμερες, SONY ή μη, έχουν Dolby 5.1.

Reaction score
0
ok σε ευχαριστώ για τις πληροφοριες.

το μόνο που θα ήθελα να είμαι σίγουρος είναι εάν δέν υπάρχει πρόβλημα με ntsc στο high definition μιά και βλέπω ότι κάνει διαχωρισμό σε ntsc και pal camcorders στο site τους.( sony και jvc υπάρχουν στα pal, ενώ canon μόνο στο ntsc )

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
ok σε ευχαριστώ για τις πληροφοριες.

το μόνο που θα ήθελα να είμαι σίγουρος είναι εάν δέν υπάρχει πρόβλημα με ntsc στο high definition μιά και βλέπω ότι κάνει διαχωρισμό σε ntsc και pal camcorders στο site τους.( sony και jvc υπάρχουν στα pal, ενώ canon μόνο στο ntsc )
Και εγώ αυτό θέλω να σιγουρέψω...

Στο b&hphoto την έχει 750 δολάρια την sony...

Reaction score
0
Τελωνείο δε πέφτει σε αυτές Χρήστο? Η αναφέρεσαι στο να την αγοράσεις επί τόπου?

Reaction score
2
Kamia καμερα hd που γραφει σε σκληρο-stick κλπ δεν εχει καταφερει να πιασει την εικονα μιας Canon Hv20-30 σε mini hdv.
Εχω δοκιμασει αρκετες και ειδικα σε γρηγορες σκηνες τα artifacts ειναι ορατα.
Δειτε εδω ενα κλιπακι απο τη δικια μου hv20 + canon φακους ... για να δειτε τι εστι κινηματογραφικη αισθηση.
http://www.vimeo.com/976616

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Αγορά HD κάμερας!

Kamia καμερα hd που γραφει σε σκληρο-stick κλπ δεν εχει καταφερει να πιασει την εικονα μιας Canon Hv20-30 σε mini hdv.
Δειτε εδω ενα κλιπακι απο τη δικια μου hv20 + canon φακους ... για να δειτε τι εστι κινηματογραφικη αισθηση.
Ν. Σχοινάς said:
Είχα διαβάσει παλαιότερα reviews για την αποτελεσματικότητα των μέσων ... Δυστυχώς η κασέτα βγαίνει πρώτη και με διαφορά από τους σκληρούς και τα memory sticks ... Έχει διπλάσιο bit rate ....
δεν πιστεύω ότι απλά με προσπεράσατε , αλλά τα 2 παραπάνω πράγματα είναι μεταξύ τους αλληλοσύνδετα ...

Reaction score
5
θα προτιμούσα να αποφεύγουμε ακραίες και αόριστες ατάκες του στυλ "αυτό είναι καλύτερο από οτιδήποτε άλλο"

Είναι δυνατόν η HV20/30 να είναι καλύτερη απ'όλες τις βιντεοκάμερες που κυκλοφορούν στην αγορά? Επιπλέον, έχεις κάνει Α-Β τεστ και το έχεις διαπιστώσει ή απλώς προστατεύεις την αγορά σου και την ψυχολογία σου? Αν μου πεις για το ίντερνετ θα σου πω ότι υπάρχουν πολλέεεεεεεες απόψεις και πάντα υποκειμενικές.

Οπότε ναι, η HV20 είναι μια πολύ καλή βιντεοκάμερα, σίγουρα όχι η καλύτερη, με εντυπωσιακό το film look μέσω του 24p. Το θέμα όμως δεν τελειώνει εκεί.....

Υ.Γ. Ναι την είχα για 1 εβδομάδα και ναι την έχω δοκιμάσει

Reaction score
2
Λογω δουλειας μου, μπορω να βλεπω αρκετα νεα προιοντα (ερασιτεχνικα εως επαγγελματικα).
Εχω επισης αρκετους φιλους τρελαμενους με τα gadjet kai συχνα πυκνα κανουμε μινι συγκριτικα...

Εχω δει και δοκιμασει Panasonic sd9 me SD, τις νεες sony 11-12 , Jvc HD7 ακι πολλες αλλες που κατα καιρους ειχα (sony, hitachi klp).
H canon hv20-30 , σε ποιοτητα εικονας ειναι η καλυτερη καμερα μεχρι 1500 ευρω που εχω δει.
Δεν εχει τη καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, ουτε εχει πολλες μανουαλ ρυθμισεις Out of the box.
Ομως αν ξερεις να τη χειριστεις και προσθεσεις ενα - δυο πραγματα , σιγουρα εχει "αλλη" αισθηση.

Οσον αφορα το format εγγραφης , ειναι κοινως παραδεκτο οτι ακομη το Mpg4 δεν εχει την αναλογη "εμπειρια" kai to analogo bandwith να σθγκριθει με το hdv.

Oποιος διαφωνει, διαθετω τη καμερα μου για συγκριση !

Reaction score
3
Απάντηση: Αγορά HD κάμερας!

Μια πρόταση (και ως μελλοντικός αγοραστής HD κάμερας):
Μπορείτε να μαζευτείτε 2-3 κάτοχοι με διαφορετικά μοντέλα (στο μέσο αποθήκευσης) κάμερας HD (Canon, Sony κ.ο.κ.) και να συναντηθείτε σε συγκεκριμένο χώρο και να κάνετε την ίδια λήψη.
Μετά να τα ανεβάσετε τα βίντεο μέσω του avsite για να τα δούμε και να συγκρίνουμε.
Τι λέτε;

Reaction score
5
toxotis ..... συνδέετε όλα αυτά τα προϊόντα σε HD TV και με τις ίδιες λήψεις κάνετε συγκριτικό?

Διαθέτω την SR12 με blind test να δω που βλέπετε την διαφορά bandwidth και την "άλλη αίσθηση". Αναφέρομαι πάντα σε non 24p

Reaction score
14
η εγγραφή σε κασσέτα είναι πέραν απο ασφαλής γιατί πάντα εχεις ενα backup copy ασχετα απο το τι εχεις επεξεργασθεί στον υπολογιστή σου, και επίσης εχει το αβαντάζ οτι είναι ασυμπίεστο, και δεν εχει καμμία μείωση του Bitrate.

Οτι αλλη μέθοδο βάλεις είναι καλή, και πρακτική αλλά σαν την κασσέτα δεν εχει την ίδια ποιότητα.

Ομως για κάποιον που θέλει ευκολία χρήσης και φυσικά ταχύτατη μεταφορά στον υπολογιστή του και δεν μπορεί να περιμένει να κάνει εγγραφή πραγματικού χρόνου (1λεπτό εγγραφής θέλει 1λεπτό να περάσει απο την κάμερα στον Η/Υ), τότε οι λύσεις εγγραφής σε HDD ή MS είναι πολύ καλές.

Ομως εδώ πάμε απο consumer σε prosumer για να πάρουμε το κάτι εξτρα στην εικόνα και μετά δεν θα γίνουμε σχολαστικοί στην συμπίεση και στα εξτρα codecs h264 του mpeg4?? Μην Τρελαθούμε κιόλας!

Reaction score
2
Δεν χρειαζαται να κανεις τοσο περιπλοκα πραγματα.
Οσον αφορα τη κινηση μπορεις να διαπιστωσεις ευκολα σε γρηγορα pannings της καμερας και με κινουμενα αντικειμενα οτι οι καμερες χωρις κασετα εχουν πολλες φορες artifacts.
Σε χαμηλο φωτισμο επισης , μπορεις να διαπιστωσεις ευκολα τον αυξημενο κοκκο και τη μειωση της χρωματικης πληροφοριας.
Τελος, και για μενα το πιο σημαντικο... δεν μπορεις ακομη, να επεξεργαστεις ευκολα το υλικο σε Mpg4.
Θελεις ΠΟΛΥ καλο μηχανημα και παλι δεν υποστηριζεται (ακομη) απο τα καλυτερα προγραμματα που χρησιμοποιουμε στη τηλεοραση (Avid Composer).

Reaction score
5
η εγγραφή σε κασσέτα είναι πέραν απο ασφαλής γιατί πάντα εχεις ενα backup copy ασχετα απο το τι εχεις επεξεργασθεί στον υπολογιστή σου, και επίσης εχει το αβαντάζ οτι είναι ασυμπίεστο, και δεν εχει καμμία μείωση του Bitrate.!
Εντελώς λάθος πληροφορία. Η εγγραφή στην κασσέτα είναι ΚΑΙ συμπιεσμένη ΚΑΙ με συγκεκριμένο Bitrate......

Οτι αλλη μέθοδο βάλεις είναι καλή, και πρακτική αλλά σαν την κασσέτα δεν εχει την ίδια ποιότητα.
Βασιζόμενο που?

Reaction score
5
Δεν χρειαζαται να κανεις τοσο περιπλοκα πραγματα.
Οσον αφορα τη κινηση μπορεις να διαπιστωσεις ευκολα σε γρηγορα pannings της καμερας και με κινουμενα αντικειμενα οτι οι καμερες χωρις κασετα εχουν πολλες φορες artifacts.
Ναι έχεις δίκιο σε αυτό. Ίσχυε όμως σε προηγούμενης γενιάς μοντέλα.

Σε χαμηλο φωτισμο επισης , μπορεις να διαπιστωσεις ευκολα τον αυξημενο κοκκο και τη μειωση της χρωματικης πληροφοριας.
Δεν έχω παρατηρήσει κάτι σχετικό. Σίγουρα ο χαμηλότερος φωτισμός έχει σημαντικές επιπτώσεις αλλά αυτό ισχύει για κάθε συμπιεσμένη πληροφορία αυτήν την στιγμή. Η SR12 έχει εκπληκτικές επιδόσεις στο σκοτάδι, αλλά θα επανέλθω με συγκριτικό (HV20)

Τελος, και για μενα το πιο σημαντικο... δεν μπορεις ακομη, να επεξεργαστεις ευκολα το υλικο σε Mpg4.
Θελεις ΠΟΛΥ καλο μηχανημα και παλι δεν υποστηριζεται (ακομη) απο τα καλυτερα προγραμματα που χρησιμοποιουμε στη τηλεοραση (Avid Composer).
Εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα !!!!!!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.311
Members
38.539
Νεότερο μέλος
intergrale