Αγορά HD κάμερας!

Reaction score
2
Συμφωνω οτι το μελλον ανηκει σε αυτα τα φορμα.. αλλα οχι ακομη.

Ενας ακομη λογος για μενα για να προτιμησω την συγκεκριμενη καμερα, ηταν ο αναλογικο-ψηφιακος μετατροπεας που εχει.
Μπορεις να βαλεις αναλογικη εισοδο (composite-svideo klp) και να τη μετατρεψεις σε ψηφιακο σημα pass through (πολυ βολικο για μενα οταν θελω να παρω υλικο στο PC-ΜΑC που εχω απο διαφορες πηγες (vhs-svhs-dvd player , beta klp)

Reaction score
14
Εντελώς λάθος πληροφορία. Η εγγραφή στην κασσέτα είναι ΚΑΙ συμπιεσμένη ΚΑΙ με συγκεκριμένο Bitrate......

Βασιζόμενο που?

δεν είπα οτι το Bitrate Είναι unlimited, φυσικά εχει και κάποιο ταβάνι!!!!

Απλά το ταβάνι στην κασέτα μπορεί να είναι πολύ υψηλό ενώ στην εγγραφή σε σκληρό π.χ. όσο αλλάζεις το ταβάνι τόσο χάνεις απο τελικό χρόνο εγγραφής... άρα κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις σε αντίθεση με την κασέτα που όσο και να θές η κασετα θα διαρκέσει 60 ή 90 λεπτά!!!

Τώρα για το που βασίζω την διαφορά? Στα Artifacts που βλέπουν τα ματάκια μου.... εχουν εμπειρία απο βιντεοκάμερα κοντά 26-27 χρόνια!!!

Reaction score
2
Και μην ξεχναμε οτι η συμπιεση κατα hdv ειναι μεταβλητή και 25 Μbits/sec , αναλογα με το θεμα μπορει και προσαρμοζεται (κατα καποιο τροπο μοιαζει με variable ).

Reaction score
5
έλα ρε συ τοξότηηηηηηηη !!!! μην μου απαντάς έτσι μονολεκτικά και με πληγώνεις :)

Οκ σεβασμός στα μάτια σας λοιπόν. Άλλωστε περί ορέξεως..... HDVθόπιττα.

Όσον αφορά στο AD passthrough, Είναι ΟΝΤΩΣ φοβερό feature και έτσι έχω κάνει dvd όλες τις παλιές μου VHS μέσω των διαφόρων mini dv camcorders που είχα στην κατοχή μου τα τελευταία 8 χρόνια. Δεν ξέρω αν το υποστηρίζουν οι AVCHD και οι HDV...

Reaction score
5
αγαπητοί μου συνφορουμίτες, μην με παρεξηγείτε, καλοπροαίρετα τα λέω όλα, αλλά και το AVC είναι variable και μάλιστα πιο εξελιγμένο (θεωρητικά) από το Mpeg2 για να τρώει λιγότερο χώρο.

Όπως ξέρετε οι encoders (πχ procoder, mainconcept κτλ κτλ κτλ) έχουν διαφορές στην ποιότητα. Το ίδιο ισχύει και για τις κάμερες. Στην SR12 λοιπόν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ artifacts. Στην SR1 ναι, στην 11/12 ΟΧΙ !

Reaction score
2
Η θεωρια απο τη πραξη απεχουν αρκετα ...

Στη θεωρια ο Mpg4 αλγοριθμος μπορει να αποδωσει καλυτερα στο ΙΔΙΟ bitrate, αλλα η σονυ 11/12 exoyn 16-17 mbits οριο.
Και στη πραξη αυτο φαινεται.

Δεν λεω οτι δεν ειναι μια πολυ καλη βιντεοκαμερα, το αντιθετο μαλιστα, απλα για αυτον που ψαχνει το απολυτο (στη κατηγορια αυτη φυσικα) και δεν τον νοιαζει η "ευκολια" του σκληρου δισκου-στικ κλπ , δυστυχως η κασετα ειναι μονοδρομος (ακομη).

Οι υπολοιπες καμερες (kai h sony) δεν εχουν επισης αναλογικο-ψηφιακο μετατροπεα.

Reaction score
5
Η θεωρια απο τη πραξη απεχουν αρκετα ....
χαίρομαι που θα συμφωνήσω σε αυτό, διότι υπάρχουν δύο όψεις..... ;)

Στη θεωρια ο Mpg4 αλγοριθμος μπορει να αποδωσει καλυτερα στο ΙΔΙΟ bitrate, αλλα η σονυ 11/12 exoyn 16-17 mbits οριο.
Και στη πραξη αυτο φαινεται.
όπως προφανώς γνωρίζεις, το bitrate είναι ίσως το τελευταίο κριτήριο για ποιότητα εικόνας

Πάντως ναι, η HV20 συμφωνώ ότι είναι εκπληκτική κάμερα, με ομολογουμένως απίστευτη εικόνα, αλλά όχι σε επίπεδο που να συζητάμε ότι δεν συγκρίνεται μαζί της το εξελιγμένο τελευταίας γενιάς AVCHD.

Reaction score
2
Ο καθενας , αναλογα με τις αναγκες του και τις προτεραιοτητες του κρινει και αγοραζει.
Εγω για τους λογους που εξηγησα εκανα αυτη την αγορα (μετα απο ΠΟΛΥ ψαξιμο) πριν 1 χρονο περιπου και δεν το μετανοιωνω.
Στη δικη μου περιπτωση επαιξαν ρολο πολλοι παραγοντες και επισης κατι ακομη οπου δυστυχως δεν θα βρεις σε αλλες καμερες ευκολα και λεγεται 35mm adapter.
Ειναι μια "πατεντα" που μπαινει στη canon hv20 - 30 kai dinei "αλλη αισθηση", δες και το λινκ παραπανω.
Περισσοτερες πληροφοριες εδω...http://www.hv20.com/showthread.php?t=10580
http://www.hv20.com/showthread.php?t=10149

Reaction score
5
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! πριν μου στείλεις απάντηση έβλεπα αυτό το κλιπ της SR11 με 35mm adapter http://vimeo.com/1215787 και έπειτα ήδα το θέμα σου, τις φώτο σου και το βίντεο σου. Μόλις τελείωσα μου έστειλες μήνυμα :)

Ξέρεις που μπορώ να βρω στην Ελλάδα? Θέλω για την SR11....

Reaction score
2
Δεν υπαρχει στην Ελλαδα... δυστυχως.
Ειναι hand made , τα επαγγελματικα 35mm adapter κοστιζουν πολλαπλασια της καμερας σου !

Πρεπει να αλλαξεις ομως εντελως τον τροπο που τραβας βιντεo, δεν ειναι για καθημερινη - ευκολη χρηση.
Ολα γινονται μανουαλ και θελεις ειδικους φακους , κυριως prime με μεγαλο διαφραγμα , που καινουργιοι κοστιζουν μια περιουσια.
Εγω βρηκα μερικους απ αυτους στο ebay.

Πρεπει επισης να μαθεις να κοιταζεις το κοσμο αναποδα !!!
Η εικονα που παιρνεις στο μοινιτορ της καμερας σου ειναι αντεστραμενη !

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά και αυτή την κάμερα...

SANYO VPC-HD1010
HD 1080p (30fps), MPEG-4, AVC/H.264 DIGITAL VIDEO CAMERA LOADED WITH FEATURES!

• HD 1080p (30fps) MPEG-4, AVC/H.264 Digital Video
  • 4 Megapixel Still Images, CMOS
  • 2.7" LCD Display
  • 10x Optical Zoom
  • Video and Still Image Stabilization
  • Sequential Shooting - 7 Frames Per Second
  • Face Detection "Still Images" - Up to 12 Faces
  • Face Chaser "Video" - Up to 12 Faces
  • High Quality Audio Recording (AAC)
  • Wind Roar & Red Eye Reduction
  • Web Cam Function
  • PictBridge Compatible
  • USB 2.0 and S-Video Output
  • Built-in, Pop-up Flash
  • SDHC Flash Memory Compatible (up to 1 hour video recording per GB)
Γράφει στα 12 ΜΒ/s και 1080p...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Είμαι μεταξύ της SANYO και της Canon VIXIA HF100 Flash Memory High Definition Camcorder with 12x Optical Image Stabilized Zoom

Απλά πρέπει να την παραγγείλω την Τετάρτη για να την έχω μέχρι την Δευτέρα στο Chicago...

Τιμές:

Sanyo 730 δολάρια δηλαδή 480 Ευρώ
Canon 630 δολάρια δηλαδή 420 Ευρώ

Η τιμή από ότι βλέπετε είναι παρόμοια... απλά μου αρέσει περισσότερο η Sanyo επειδή είναι πιο μικρή και flexible...

Reaction score
2
Η μια ειναι καμερα και η αλλη παιχνιδι....
Μαντεψε ποια ειναι ποια !!!

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Αγορά HD κάμερας!

δεν είναι καμία όμως 5.1
:607: :607: :607:

Τα χειροκροτήματα είναι για την επισήμανση που κάνεις,
μιας και όλο και περισσότεροι δίνουν σημασία στον 6κάναλο ήχο.
Κάτι που πριν λίγο καιρό θεωρείτο ασήμαντο !

Reaction score
0
Καλά τραβήγματα Χρήστο...!

Γνωρίζεις μήπως (ή κάποιος άλλος φίλος) "ερασιτεχνικές" κάμερες (μέχρι 1500 ευρώ) που να τραβάνε σε 1920x1080 / 30p ...?

(με έχουν λίγο μπερδέψει οι "παρουσιάσεις" του HITECH... το ομολογώ!)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.310
Members
38.539
Νεότερο μέλος
intergrale