Εντυπώσεις απο παρουσίαση καμπυλωτής οθόνης 2,35:1 και αναμορφικού φακού

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.313
Reaction score
28.099
Απάντηση: Εντυπώσεις απο παρουσίαση καμπυλωτής οθόνης 2,35:1 και αναμορφικού φακού

<link rel="File-List" href="file:///G:%5CDOCUME%7E1%5CADMINI%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Λοιπόν, ας πω κι εγώ δυο λόγια.
Καλά που είπες μόνο 2 λόγια. Τρόμαξα κι εγώ! :142: :142:
 

Μηνύματα
2.488
Reaction score
383
Aπο προσωπικη εμπειρια, ειχα το Ruby και JVC πισω απο το φακο, μεχρι που εβαλα τον Sim2.
Σιγουρα ενας φακος σε συνδυασμο με το ansi ενος DLP μου εδινε πολυ καλυτερα αποτελεσματα. Και τα δυο SXRD ηταν απλα μετρια. Τα ιδια αριστα αποτελεσματα εδωσε ο Sharp και ο Marantz που δοκιμασα.
Δοκιμασατε τιποτα σε DLP γενικα?
 

Μηνύματα
22.269
Reaction score
15.543
Απάντηση: Εντυπώσεις απο παρουσίαση καμπυλωτής οθόνης 2,35:1 και αναμορφικού φακού

Απο οτι καταλαβα οι σαχλαμαρες που ακουγονται περι αναμορφικου φακου.....δλδ οτι εχει χρωματικες αποκλισης ...πεφτει το ansi κ.λ.π. ειναι μπαρουφες....

Βεβαια δεν ημουν παρον για να δω με τα ματακια μου.....(δυστυχως)
Ομως απο αυτα που διαβαζω(εντυπωσεις)...
...βλεπω οτι υπαρχει βελτιωση της εικονας..!!!


Εχω την εντυπωση οτι καλος φανταζομουν το αποτελεσμα οταν πρωτο ειχα πει για καμπυλη οθονη και αναμορφικο φακο...

.....Μπραβο στον Βαγγελη και τον Αντρεα .....
Μεγαλη δουλεια αυτο που εκαναν.....!!!!
 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Απάντηση: Εντυπώσεις απο παρουσίαση καμπυλωτής οθόνης 2,35:1 και αναμορφικού φακού

Καλά που είπες μόνο 2 λόγια. Τρόμαξα κι εγώ!

Μιχάλη μου, αφού με ξέρεις, μου είναι αδύνατον να εκφραστώ με δυο τρεις αράδες!

Κάθε φορά λέω, αυτή τη φορά θα γράψεις λίγα, ελάχιστα, κι όμως κάθε φορά μου προκύπτει ένα μικρό σεντόνι!

Το ξέρω ότι καταντάω βαρετός και κουραστικός στο να με διαβάζει κάποιος, τουλάχιστον όμως δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανείς ότι δεν γίνομαι κατανοητός, αφού επεξηγώ και αναλύω και τη τελευταία λεπτομέρεια από αυτά που θέλω να πω!
 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Απάντηση: Εντυπώσεις απο παρουσίαση καμπυλωτής οθόνης 2,35:1 και αναμορφικού φακού

Απο οτι καταλαβα οι σαχλαμαρες που ακουγονται περι αναμορφικου φακου.....δλδ οτι εχει χρωματικες αποκλισης ...πεφτει το ansi κ.λ.π. ειναι μπαρουφες....

Κώστα, είναι η επόμενη μέτρηση που θα ήθελα οπωσδήποτε να κάνω στο συγκεκριμένο setup, να μετρήσω δηλαδή το ANSI contrast με τον αναμορφικό φακό, μια και έχω ήδη μετρήσει τον Kuro χωρίς τη χρήση του αναμορφικού φακού. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι νούμερα θα πάρουμε. :126:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Με τη συμπεριφορά πάντως του φακού που μετρήσαμε, δηλαδή την αύξηση φωτεινότητας στο κέντρο της οθόνης, τίθεται και ένα άλλο ερώτημα: πού να μετρήσεις το ANSI contrast, στο κέντρο της οθόνης ή όσο γίνεται κοντύτερα στα άκρα;! :139:
<o:p></o:p>
Πιστεύω ότι θα μας δείξει ελαφρώς διαφορετικά νούμερα ANSI contrast στο κέντρο της οθόνης από ότι στα άκρα…
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.313
Reaction score
28.099
Απάντηση: Εντυπώσεις απο παρουσίαση καμπυλωτής οθόνης 2,35:1 και αναμορφικού φακού

Το ξέρω ότι καταντάω βαρετός και κουραστικός στο να με διαβάζει κάποιος,
Ε όχι ρε Παναγιώτη βαρετός και κουραστικός εσύ.
Κάθε άλλο. Τα κείμενά σου είναι ουσιώδη και τα χαιρόμαστε.
Γράφε σεντόνια, μη φοβάσαι.
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Εντυπώσεις απο παρουσίαση καμπυλωτής οθόνης 2,35:1 και αναμορφικού φακού

Με εξαίρεση τον spilegou δεν υπαρχει από κανεναν καμια αναοφρα για θεαση σε video με καδρο16:9.


1 .Τελικα είδατε τη οθόνη σε αυτό το κάδρο και με το μάσκινγκ να βγαίνει από τις δυο πλευρές της οθόνης;
2. Και αν ναι , πως σας φάνηκε το μέγεθος της;;
3. Ηταν το ιδιο χορταστικό με το μέγεθος του 2.35;
4. Επισης σε video 2.35 αυτοί που καθόντουσαν στην τελευταία θέση ειχαν την ιδια κυκλωτική αίσθηση με αυτους που καθότανε πιο μπροστα;;


Εχω μερικές ακομα χιλιαδες ερωτήσεις και μια που δεν βλεπω κάποιους να εχουν όρεξη να γράψουν ( εκτος από πολύτιμες εξαιρέσεις) ειπα να αρχίσω τα ερωτηματικά μπας και πάρουμε καμια απάντηση. <o:p></o:p>
 

Μηνύματα
2.632
Reaction score
1
Ας πω και γω δυο λογια (οχι σαν του Παναγιωτη :137:), αν και ως συνηθως εχω το νου μου στις φωτογραφιες και οχι στην εικονα.

Κατ' αρχην, οταν μπηκα νωρις-νωρις, ειδα τον συν-συντονιστη μου να παιδευεται με τις αναλυσεις απο το htpc, και το καδρο να πιανει τα 2/3 (και ισως να λεω πολυ) της οθονης. Τι εγινε ρε παιδια, 4:3 βλεπουμε? Πριν καν προλαβω να... αυτο-γελοιοποιηθω πεταγεται ο Αντρεας και λεει οτι τωρα ειμαστε σε 16:9 καδρο. Μαααλιστα...

Τι να πεις γι αυτο το setup? Οτι δεν το ζηλευεις? Θα σαι ψευτης. Οτι δεν σε ικανοποιει? Μαλλον θα εισαι λιγο περιεργος. Οι 123" ηταν απολυτα χορταστικες απο την τελευταια σειρα που καθομουνα, μη σας πω οτι και παραπανω, καλοδεχουμενες θα ηταν. Τωρα για τις αδυναμιες του μεσου ή του υλικου, αφ' ενος δεν ειναι το θεμα μας, και αφ' ετερου με καλυψε ο Πανος. Απλα να πω και γω οτι ο προβολεας που ειδαμε χτες, με ή χωρις αναμορφικο, απειχε παρασαγγας απο αυτον που ειχα φωτογραφησει πριν κανα μηνα.

Τωρα, για διαφορες αναμεσα στην χρηση και μη-χρηση αναμορφικου, συγχωρεστε με αλλα... δεν... Και κατι τελευταιο. Το αν αξιζει ή οχι το setup, εχουν την πολυτελεια να το σκεφτονται οσοι εχουν το διλλημα "Να παρω αυτο, ή ενα καλο οικογενειακο αυτοκινητο?". Εγω παντως αν τα ειχα, τα εδινα.

Και παλι, με συγχωρειτε που δεν μπορω να ειμαι πιο λεπτομερης.
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Εντυπώσεις απο παρουσίαση καμπυλωτής οθόνης 2,35:1 και αναμορφικού φακού

Ο προβολεας αν κατάλαβα καλα από τις φωτογραφίες ηταν στημένος δεξια σε σχεση με την οθονη;
Για αυτό χρησιμοποιήσατε το lens στο τέρμα του;

Σταυρό μια που καθόσουν τέρμα πισω , σε θεαση 16:9 πως σου φάνηκε το μέγεθος της εικόνας;
Ισχύει αυτό που γραφει παραπάνω ο spilegou;
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις απο παρουσίαση καμπυλωτής οθόνης 2,35:1 και αναμορφικού φακ

Το τεντωμα το κανατε με pc? Φανταζομαι βαζεις custom τεντωμα στο pc.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Επαναφέρω την ερώτηση του Δημητρη αφου δεν εχει δοθεί απαντηση…
<o:p> </o:p>
Και επισης . θα υπαρχε διαφορά εαν το τράβηγμα της εικόνας γινόταν από το pc ή τον προβολέα;
Μήπως καποιο από τα δυο ( τραβηγμα pc VS τράβηγμα από τον προβολέα) δίνει καλύτερο αποτέλεσμα;<o:p></o:p>
 

Μηνύματα
2.632
Reaction score
1
Κατ΄αρχην, ο προβολεας ηταν σε βαση οροφης, αλλα εαν δεν κανω λαθος, σε σχεση με το πλατος της οθονης, ηταν στο κεντρο. Δεν καταλαβα τι ακριβως εννοεις για το πως μου φανηκε το μεγεθος της εικονας. Πως θα αισθανθεις εαν δεις 4:3 καδρο σε 16:9 οθονη? Ε, το ιδιο και στο 16:9 σε 2.35:1 οθονη. Νομιζω ομως κακως δεν μασκαραμε (οσο ημουν εκει τουλαχιστον, γιατι εφυγα σχετικα νωρις) τα περισσευματα του 16:9, για να εξαφανισουμε οσο το συνατον τον ψυχολογικο παραγοντα.

Τεντωμα εννοεις το Vertical Stretch? Στο συγκριτικο ειχε ρυθμιστει ο προβολεας σε 1920x1080 αναλυση στα 24 Hz, για το καδρο σε 16:9. Οταν θελαμε να το γυρισουμε σε 2.35, ενεργοποιουσαμε το Vertical Stretch απο τον προβολεα και εμπαιναν σε λειτουργια τα πρισματα του φακου, απο την passthrough λειτουργια που ηταν πριν.
 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Απάντηση: Εντυπώσεις απο παρουσίαση καμπυλωτής οθόνης 2,35:1 και αναμορφικού φακού

Με εξαίρεση τον spilegou δεν υπαρχει από κανεναν καμια αναοφρα για θεαση σε video με καδρο16:9.


1 .Τελικα είδατε τη οθόνη σε αυτό το κάδρο και με το μάσκινγκ να βγαίνει από τις δυο πλευρές της οθόνης;
2. Και αν ναι , πως σας φάνηκε το μέγεθος της;;
3. Ηταν το ιδιο χορταστικό με το μέγεθος του 2.35;
4. Επισης σε video 2.35 αυτοί που καθόντουσαν στην τελευταία θέση ειχαν την ιδια κυκλωτική αίσθηση με αυτους που καθότανε πιο μπροστα;;


Εχω μερικές ακομα χιλιαδες ερωτήσεις και μια που δεν βλεπω κάποιους να εχουν όρεξη να γράψουν ( εκτος από πολύτιμες εξαιρέσεις) ειπα να αρχίσω τα ερωτηματικά μπας και πάρουμε καμια απάντηση. <?xml:namespace prefix = o /><o:p></o:p>

1. Είδαμε αρκετές φορές την οθόνη σε κάδρο 16:9, αλλά δεν ενεργοποιήσαμε τα ηλεκτροκίνητα masking της, τουλάχιστον από όσο είδα εγώ. Μπορεί βέβαια τα παιδιά μέσα να τα ενεργοποίησαν κάποια στιγμή, δεν το γνωρίζω αυτό.
<o:p></o:p>
2. Δυσκολεύομαι κι εγώ να κατανοήσω την ερώτησή σου. Πώς να μας φανεί ένα απλό κάδρο 16:9; :121:
<o:p></o:p>
3. Καμία σχέση. Το καθαρόαιμο κάδρο του 2,35:1 ήταν εντελώς «ψαρωτικό» όσον αφορά τη κινηματογραφική αίσθηση! :131:
<o:p></o:p>
4. Είδα τα αποσπάσματα από το Happy feet από τη τρίτη σειρά καθισμάτων και όρθιος, παρόλα αυτά η κυκλωτική αίσθηση που έδινε η καμπυλωτή Stewart ήταν εντυπωσιακή, σχεδόν καθηλωτική. Φαντάζομαι, μάλλον είμαι σίγουρος, ότι από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων ή ακόμα καλύτερα από τη πρώτη σειρά, η αίσθηση που θα έδινε η οθόνη θα ήταν απλά τα σαγόνια κάτω! :111:
<o:p></o:p>
Θα ήθελα να αναφερθώ κι εγώ στη λειτουργία pass through του αναμορφικού φακού της Prismasonic. Ακόμα κι αν δεχτώ ότι αφήνει εντελώς ανεπηρέαστη την εικόνα καθώς μετακινεί το εσωτερικό πρίσμα του, ο χρήστης ψυχολογικά δεν αισθάνεται και πολύ σίγουρος, αφού εξακολουθεί να βλέπει τον τεράστιο φακό να είναι τοποθετημένος μπροστά από το κανονικό φακό του προβολέα.
<o:p></o:p>
Βέβαια το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό, αλλά πιστεύω ότι θα προτιμούσα να μετακινείται εντελώς ο αναμορφικός φακός και να ελευθερώνει το κανονικό φακό του προβολέα για θέαση υλικού 16:9.
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Εντυπώσεις απο παρουσίαση καμπυλωτής οθόνης 2,35:1 και αναμορφικού φακού

2. Δυσκολεύομαι κι εγώ να κατανοήσω την ερώτησή σου. Πώς να μας φανεί ένα απλό κάδρο 16:9; :121:
<o:p></o:p>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Εννοώ αν μειώνετε , και σε τι βαθμό η κυκλική αίσθηση όταν προβάλεις 16:9 ( σε αντίθεση με το κάδρο 2,35 ) <o:p></o:p>
<o:p></o:p>
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις απο παρουσίαση καμπυλωτής οθόνης 2,35:1 και αναμορφικού φακ

Κατ΄αρχην, ο προβολεας ηταν σε βαση οροφης, αλλα εαν δεν κανω λαθος, σε σχεση με το πλατος της οθονης, ηταν στο κεντρο.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Θυμόμουνα πως παραπανω αναφέρθηκε η χρηση σε μεγάλο βαθμου του lens shift , αλλα οπως ειδα αναφερόταν σε κατακόρυφη μετακίνηση και οχι σε οριζόντια .
Συνεπώς ο προβολέας ηταν στο κεντρο...
Την ερώτηση την εκανα γιατι μου εκανε αρνητική εντύπωση η διαφορα του kuro με την vertical μετακίνηση του φακου και ως συνέπεια τα προβληματα στην σύγκληση που αναφέρει παραπάνω ο Παναγιωτης.<o:p></o:p>
 

Μηνύματα
22.269
Reaction score
15.543
Απάντηση: Εντυπώσεις απο παρουσίαση καμπυλωτής οθόνης 2,35:1 και αναμορφικού φακού

1.
<?xml:namespace prefix = o /><o:p></o:p>
3. Καμία σχέση. Το καθαρόαιμο κάδρο του 2,35:1 ήταν εντελώς «ψαρωτικό» όσον αφορά τη κινηματογραφική αίσθηση! :131:
Mα εκει πρεπει να φτασουμε για να πουμε οτι βλεπουμε...
Το 16/9 ειναι σαν το 4/3...!!!!

Εμενα προσωπικα δεν με γεμιζει το 16/9.....
Δεν μου λεει κατι.....
Ειτε βλεπω 4/3 ειτε 16/9 ειναι το ιδιο και το αυτο....

Εδω και τωρα προβολεα 235/1 με 4πλασια αναλυση απο αυτη που εχουμε τωρα στο ιδιο μεγεθος πανελ.....!!!!!!!
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Εντυπώσεις απο παρουσίαση καμπυλωτής οθόνης 2,35:1 και αναμορφικού φακού

Το εδω και τωρα, πολυ μου αρεσε :142::142:
 

Μηνύματα
691
Reaction score
184
Ειδα και εγω το set-up τελικα, την επομενη της παρουσιασης , και θα σας πω οσο πιο απλα μπορω, οχι το τι ειδα,αλλα το τι αισθανθηκα βλεποντας αυτα τα θαυμαστα μηχανηματα. 1) Ενοιωσα σαν την πρωτη φορα που ειδα Cinemascope στο ''Ραδιο- Σιτυ'' αν θυμουνται οι παλαιοτεροι απο μας..... 2)Αισθανθηκα πολυ ανετα ,αν και εβλεπα οθονη πλατους 2,75 μ .απο αποσταση 3 μ.Σημειωτεον οτι στο σπιτι μου βλεπω σε οθονη custom 2,35 : 1 , πλατους 2,20 απο αποσταση 4,50μ και ζοριζομαι (πρεσβυωπια γαρ ). 3) Εισπρατεις κινηματογραφικη αισθηση, που αυτοματα λες, κινηματογραφος τελος.(Αυτο το τελευταιο,ειναι και καλο, και κακο ). Το set-up θετει πολλους περιοπισμους .α) Απαιτει οθονη σταθερη ,κοιλη,και απαραιτητως 2,35 / 1 , χωρις μεταβαλλομενο masking , καθ'οτι δεν δινεις ενα σκασμο λεφτα για να βλεπεις 16/9. β) λογω του προηγουμενου ,θα ψαχνεις για ταινιες 2,35/1 για να αξιοποιησεις το συστημα σου πληρως. γ) Ειναι δυσκολο να προσαρμοσθει στα συγχρονα Ελληνικα σπιτια.Θελει dedicated room. δ) Θελει προβολεα με οσο περισσοτερη φωτεινοτητα γινεται και ε)Ειναι ακριβο στην αγορα του,αν και το περιμενα ακριβοτερο.Κατα τη γνωμη μου, αν εκανα καποιον συμβιβασμο,αυτος θα αφορουσε την οθονη,διοτι ο αναμορφικος φακοςμου φανηκε οτι .δινει πολυ καλα αποτελεσματα
 

Μηνύματα
691
Reaction score
184
Παντως, αν καποιος θα με ρωτουσε αν θα το αγοραζα,θα απαντουσα οτι οταν αποκτησω dedicated χωρο, η συνθεση και τοποθετηση ενος αναλογου set-up,θα ειναι πρωτη προτεραιοτητα.
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Δεν έχω να πω τίποτα άλλο εκτός του ότι έπαθα πλάκα! Όχι δεν ήμουν στην παρουσίαση αλλά πέρασα από εκεί την Παρασκευή και το είδα. Σημειώστε ότι δεν έχω καμία εμπειρία με προτζεκτορες και μόλις ξεκίνησα με το σπορ, αλλά η αίσθηση που πήρα ήταν αρκετή και συγκεκριμένα σε κάποια action scenes του happy feet νόμιζα ότι θα βγεί το τέρας απο την οθόνη. Δεν έκρινα όυτε χρώματα, ούτε προβολέα! Απλά αυτό που είδα με έκανε να θέλω να δω όλη την ταινία μέχρι τέλους και ας έλλειπαν και τα μισα ηχεία.

Ο λόγος που πέρασα βέβαια ήταν για να κλείσουμε μια Stewart 130" 2.40:1 κυρτή. Αυτή τη στιγμή δεν έχω ούτε αναμορφικό ούτε προβολέα και η αγορά της Stewart άλλαξε τα δεδομένα και το budget αλλά τώρα που το είδα δεν θέλω τίποτα άλλο. Προτιμώ να περιμένω άρκετούς μήνες μέχρι να μπορέσω να δω ταινία στην καινούρια μου οθόνη αλλά θα είναι όπως πρέπει.

Και μιας και δεν θέλω να χαλάσω αυτή την αίσθηση ούτε για πλάκα το επόμενο βήμα θα είναι ο αναμορφικός της Prismasonic και όχι ο προβολέας. Φανταστείτε βασανιστήριο να έχω την οθόνη, μετά να περιμένω μερικούς μήνες για το φακό και ακόμα μερικούς για τον προβολέα!!!!! Θα σκάσω αλλά τι να κάνουμε υπάρχουν και οικογενιακές υποχρεώσεις και χρειάζεται αυτο συγκράτηση! Αφήστε που θα πρέπει να πάρει και κάτι το έτερον ήμισυ. Αλλά το δήλωσα δευτερο παιδί πριν πάρω προβολέα δεν έχει!!!!!!!!


Μέχρι τότε Samsung 52" 1080p (πάλι καλά).
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.877
ενας τετοιος φακος μπορει να συνεργαστει με τριφακο προβολεα
απο οτι βλεπω οι τριφακοι εχουν την ιδια τυχη με τους διχρονους
κινητηρες
απλα εχασαν το τραινο της τεχνολογιας
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.800
Μηνύματα
2.876.607
Members
37.949
Νεότερο μέλος
tzino
Top