- Reaction score
- 1.153
Ήταν το 2001,όταν στα πλαίσια της πρακτικής μου σε μια εταιρία που κατασκεύαζε εκτός των άλλων και ενισχυτές τύπου "μουσική σε supermarket",αποφάσισα να φτιάξω κι εγώ τον δικό μου.Μην αρχίσετε τις τεχνικές ερωτήσεις και προτάσεις γιατί δυστυχώς δεν ασχολήθηκα ποτέ με το diy απλά δουλεύω καλά το κολλητήρι.Τα μόνα στοιχεία που ξέρω είναι....
2SC5200/2SA1943.(Ασχέτως του τι λέει το pcb).
Κάπου βόσκει ένα NE5534.
Και μου είχαν πει τότε να βάλω τον καλύτερο πυκνωτή που μπορούσα να βρω σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο σχέδιο.Έβαλα λοιπόν έναν τανταλίου.(μάλλον)
Διαβάζοντας τότε τον ΗΧΟ,αποφάσισα να αλλάξω κάποια πραγματάκια.Προστέθηκε και δεύτερος μετασχηματιστής,έβαλα και 47.000μF στο κανάλι,φθηνές metal film αντιστάσεις και voila!!!Το ηχητικό αποτέλεσμα,αν συνυπολογίσουμε ότι το έφτιαξα με τα χεράκια μου,δεν είμαι χαιεντάς(!!!) και ακούω κυρίως death metal,ήταν πέρα από κάθε προσδοκία.Α, ο ενισχυτής δεν μπήκε ποτέ σε σασί.
2SC5200/2SA1943.(Ασχέτως του τι λέει το pcb).
Κάπου βόσκει ένα NE5534.
Και μου είχαν πει τότε να βάλω τον καλύτερο πυκνωτή που μπορούσα να βρω σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο σχέδιο.Έβαλα λοιπόν έναν τανταλίου.(μάλλον)
Διαβάζοντας τότε τον ΗΧΟ,αποφάσισα να αλλάξω κάποια πραγματάκια.Προστέθηκε και δεύτερος μετασχηματιστής,έβαλα και 47.000μF στο κανάλι,φθηνές metal film αντιστάσεις και voila!!!Το ηχητικό αποτέλεσμα,αν συνυπολογίσουμε ότι το έφτιαξα με τα χεράκια μου,δεν είμαι χαιεντάς(!!!) και ακούω κυρίως death metal,ήταν πέρα από κάθε προσδοκία.Α, ο ενισχυτής δεν μπήκε ποτέ σε σασί.
Attachments
-
69,7 KB Προβολές: 311