MY MONOBLOCKS

Reaction score
1.153
Όντως το σχέδιο απ'ότι θυμάμαι πρέπει να είναι κάτι ελεκτοροειδές.Οι αλλαγές που έκανα στην τροφοδοσία κυρίως,δεν βασίστηκαν σε κάποια μελέτη απλά μπήκαν στην πλακέτα οι μεγαλύτεροι πυκνωτές που χωρούσαν+ο δεύτερος μετασχηματιστής.Το αποτέλεσμα,τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά,ακούγεται πολύ καλό.Σήμερα θα παραγγελθούν και τα plexi οπότε το project μάλλον θα τελειώσει αυτήν την εβδομάδα.Αν και ο petermeni με έβαλε σε σκέψεις με την προσθήκη του opa134 και μάλλον θα την κάνω.Ο 134 είναι ακριβώς αντίστοιχος του 5534?Εννοώ ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω αλλαγές σε υλικά,ρυθμίσεις κλπ?Και επίσης ,αν ο πυκνωτής τανταλίου που έχω βάλει είναι τελικά πυκνωτής εισόδου,τι επιπτώσεις έχει στο σχέδιο?Γιατί είναι ακατάλληλος?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.520
Ο 134 είναι ακριβώς αντίστοιχος του 5534. Ο τανταλίου δε παύει να είναι ένας ηλεκτρολυτικός πυκνωτής. Οι διαφορές με έναν ΜΚΡ σε κυκλώματα ήχου, ειδικά σε σειρά με το σήμα, είναι από τεράστιες ως χαοτικές.

Reaction score
1.153
Update.Τα monoblocks ντύθηκαν με μαύρο plexi και το αισθητικό αποτέλεσμα,για τα δικά μου γούστα,είναι πανέμορφο.Αύριο,μεθαύριο θα ακολουθήσουν και φωτό.Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις,OPA,πυκνωτές κλπ,πάνε για του χρόνου.Το ηχητικό αποτέλεσμα,ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το κόστος ενισχυτών-ηχείων,είναι εξαιρετικά καλό.Η πηγή είναι το παλιό μου PC το οποίο ντύθηκε και αυτό με plexi για να ταιριάζει αισθητικά με τους ενισχυτές.Προενισχυτής δεν υπάρχει,αλλά η έξοδος της κάρτας ήχου υπερεπαρκεί για να οδηγήσει το σύστημα σε αρκετά υψηλές στάθμες για οικιακά δεδομένα.Κοινώς,είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.Με 8 κατοστάρικα δε νομίζω ότι θα μπορούσα να έχω κατι καλύτερο.

Reaction score
0
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ SITE
ΦΙΛΕ MONOBLOCK ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΤΑ 99% ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ
ΕΛΕΚΤΟΡ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΣΕΤ ΙΔΙΟ ΜΕ ΠΛΑΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΕΛΕΚΤΟΡ
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΟΙΩΣΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΟΤΩΓΡΑΦΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΑΝΕΒΑΣΩ ΣΤΟ SITE
ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΑ ΝΟΙΑΤΑ ΜΟΥ ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ
ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΑΠΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΠΟΙΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΟΛΛΗΤΗΡΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!!:126:

Reaction score
1.153
Φίλε Βασίλη ευχαριστώ και καλως ήρθες στο Avsite.Περιμένουμε φωτό και από το δικό σου project.Μέχρι τότε...να οι δικές μου.Το σύστημα από τη θέση ακρόασης.

Attachments

Reaction score
13
Re: Απάντηση: MY MONOBLOCKS

prepei na einai o PA300 tou elektor an thimame kala.
sory alla kai ego proth fora sto site.
Καλως ηρθες στην παρεα του Φορουμ.
Στην πορεια προσπαθησε να γραφεις Ελληνικα, για να κανεις την ζωη των αλλων πιο ευκολη.
Εξαλλου τα Φραγκολεβαντινικα δεν επιτρεπονται βασει κανονισμου.

Reaction score
1
το μαυρο plexyglass απο που το πηρες και το επεξεργαστηκες μονος η στο εφτιαξε καποιος αν θελεις απαντησε μου γιατι θελω να φτιαξω μια προσοψη σε εναν pro pass aleph 1.7

χρονια πολλα σε ολους

Reaction score
1.153
Το plexy το πήρα από Κουτιανούδη στη Δελφών,Θεσσαλονίκη.Μέτρησα και ξαναμέτρησα και παρήγγειλα τα κουτιά έτοιμα στις ακριβείς διαστάσεις.Το μόνο που έκανα ήταν να τα βιδώσω πάνω στο "σκελετό" από mdf.Φαντάζομαι ότι όλοι όσοι ασχολούνται με plexy και ακρυλικά θα έχουν μαύρο.Καλή επιτυχία στη κατασκευή σου!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.251
Members
38.671
Νεότερο μέλος
Katerinanota