Η καταταξη

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Η καταταξη

Το μόνο που έχω να πώ για τον sanyo ( και αυτό επειδή τον έχω..) είναι πως μετά από 690 ώρες είναι το ίδιο λαμπερός με την πρώτη μέρα...και είναι ο λόγος που έχω φτάσει δύο φορές κοντά στον 40άρη αλλά έχω κολλήσει...
Λες και τον αγόρασα χθές..

Αγαπητέ Τζόρτζιο, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω οριζοντίως και καθέτως! :116:

Δεν υπάρχει κατά την άποψή μου ψηφιακός προβολέας με UHP λάμπα που να αποδίδει την ίδια φωτεινότητα στις 690 ώρες λειτουργίας με αυτήν που απέδιδε με φρέσκια λάμπα στις μηδέν ώρες λειτουργίας.

Αυτό θα το διαπίστωνες πολύ εύκολα, αν με ένα φωτόμετρο έπαιρνες την ένδειξη φωτεινότητας στις μηδέν ώρες και τον φωτομετρούσες και πάλι τώρα στις 690 ώρες. Θα διαπίστωνες ότι θα είχες ήδη μια πτώση της τάξης του 30% περίπου!

Επίσης, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι UHP λάμπες μας δεν χάνουν μόνο φωτεινότητα καθώς γράφουν ώρες. Αν συνέβαινε αυτό, θα ήταν μικρό το κακό! Αλλάζει προς το χειρότερο η φασματική τους απόδοση, με αποτέλεσμα η αίσθηση του κοντράστ και του τρισδιάστατου της εικόνας να είναι πολύ χειρότερη!

Αν με το καλό του αλλάξεις ποτέ λάμπα, προετοιμάσου για ένα μικρό σοκ! :111: Ειδικά στα σκοτεινά πλάνα δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου με τις διαφορές απόδοσης μιας φρέσκιας λάμπας σε σχέση με μια λάμπα που έχει γράψει 1.000 ώρες λειτουργίας... :139:

Reaction score
14
Κοίτα Παναγιώτη μου, σέβομαι απόλυτα τια απόψεις σου και κυρίως δεν θα μπορούσα ποτέ να αμφισβητήσω μετρήσεις...
Απλά επειδή κάνα μήνα πρίν αγόρασε ένας φίλος τον 2000 και πήγα να του βάλω τις ρυθμίσεις μου και να τον σετάρουμε συζητήσαμε αυτό που και οι δύο είδαμε...Ότι στα δισκάκια bd με το ps3 που έχω για ρυθμίσεις δεν παρατήρησε ούτε αυτός αλλά κυρίως ούτε και εγώ πτώση στην φωτεινότητα και μάλιστα κάναμε πλάκα περί "φαρδύτητας"...:137:
Στην προκειμένη περίπτωση δεν θα μπώ σε διαδικασία μετρήσεων γιατί το overall του με έχει ενθουσιάσει μετά από τόσες ώρες..
Στον Ζ4 μετά τις 300 έβλεπα μεγάλη πτώση χωρίς κάν να αντιπαρατεθεί με κάποιο καινούριο μηχάνημα..
Δέχομαι αυτά που λές αλλά στην πράξη και εγώ ο ίδιος δεν περίμενα να μην έχει τόσο έντονη πτώση , όσο θα μπορούσε να παρατηρηθεί...

Δεν λέω ότι δεν έχει πέσει "πραγματικά" η λάμπα...αλλά στο προβολάκι μου , μάλλον, δεν είναι ορατή και σε καμία μα καμία περίπτωση 30%....και δεν το είδα μόνο εγώ...το παρατήρησαν και άλλοι..

Reaction score
182
Εγώ τη βαθμολογία τη βλεπω μια χαρα... ακριβως όπως θα τους κατέτετασα κι εγώ συμφωνα με την αισθηση που εχω αποκομισει με όσα εχω διαβασει εδώ, αλλα και σε αλλα φορα.

Ο σονυ 200 ειναι μια κατηγορια μονος του.

Pioneer kuro και JVC-100... o pioneer είναι βελτιωμενος jvc 100 και ο jvc λογω του καλυτερου ον/οφ κοντραστ θεωρουνταν ως η κορυφη (μεχρι την ελευση του σονυ 200). Αρα σωστα pioneer στη 2η θεση και JVC 100 στην 3η.

Ο infocus 83 ως μονοτσιπος και φωτεινοτατος χτυπησε κορυφη αλλα οι περισσοτεροι, - ελεω ον οφ κοντραστ του jvc 100 - το κατετασσαν πιο χαμηλα (κυριως του 100, με τον jvc hd1 χτυπιοταν στα ισα) οποτε σωστη η 4η θεση.

Σονυ 60, ως 3τσιπος δεν μπορει να πιασει τον μονοτσιπο 83, σωστα στην 5η θεση.

Απο κει και κατω η.... "πλεμπα".... λιγο πολυ ολοι ιδιοι ειναι, τους βαζουμε με μια αποκλιση 1% μεταξυ τους (με βαση την τιμη και πρωτοι οι μονοτσιποι στη συνεχεια οι 3τσιποι) και ειμαστε μια χαρα....

Ενδιαφερον προκαλει η θεση σανυο και σονυ 40 αλλα κατι θα εχει "δωσει" και η σανυο για διαφημιση, ενα μοντελο εχει (η σονυ εχει 3) ας παει και το παλιαμπελο...

Μια χαρά η καταταξη κατα τη γνωμη μου....

Reaction score
8.350
επι του θεματος ,νομιζω οτι σιγουρα υπαρχει διχογνωμια μεταξυ Ι83 και JVC-Pioneer οπως πολλοι προτιμουν τον 82 απο τον HD1.Επισης μεταξυ των LCD και κυριως του 5000 δεν μπορει να σταθει αυτη η ιση βαθμολογια.

Reaction score
14
Και λίγη σημασία έχει με το θέμα γιατί αποκλείεται να βαθμολογείται κάποιος προβολέας στην απόδοση της λάμπας του μετά από 100-200 ώρες..δεν έχει νόημα πρακτικά..

Reaction score
14
Ο 200 είναι κορυφή ...αλλά με τέτοια διαφορά οικονομική από τον 40 ούτε για αστείο...
Ο 40άρης που είχα δεί στον Ανδρέα έβγαζε μάτια με τα χρώματά του και την ευκρίνειά του...Τέτοια ευκρίνεια ούτε ο 200...

Reaction score
8.350
να προσθεσω επισης οτι ο 40αρης για μενα ειναι κατα παρασαγκας καλυτερος απ'οτι τον εχουν βαλει.

Reaction score
8.350
να κανω κι ενα αλλο σχολιο,παρολο που εχω δει ολους πλην 100ρη JVC και Ι83 κανενα δεν γνωριζω απο πρωτο χερι που για μενα σημαινει πολλα ωστε να δισταζω ναμαι εντελως απολυτος.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241

Εγώ τη βαθμολογία τη βλεπω μια χαρα... ακριβως όπως θα τους κατέτετασα κι εγώ συμφωνα με την αισθηση που εχω αποκομισει με όσα εχω διαβασει εδώ, αλλα και σε αλλα φορα.

Ο σονυ 200 ειναι μια κατηγορια μονος του.

Pioneer kuro και JVC-100... o pioneer είναι βελτιωμενος jvc 100 και ο jvc λογω του καλυτερου ον/οφ κοντραστ θεωρουνταν ως η κορυφη (μεχρι την ελευση του σονυ 200). Αρα σωστα pioneer στη 2η θεση και JVC 100 στην 3η.

Ο infocus 83 ως μονοτσιπος και φωτεινοτατος χτυπησε κορυφη αλλα οι περισσοτεροι, - ελεω ον οφ κοντραστ του jvc 100 - το κατετασσαν πιο χαμηλα (κυριως του 100, με τον jvc hd1 χτυπιοταν στα ισα) οποτε σωστη η 4η θεση.

Σονυ 60, ως 3τσιπος δεν μπορει να πιασει τον μονοτσιπο 83, σωστα στην 5η θεση.

Απο κει και κατω η.... "πλεμπα".... λιγο πολυ ολοι ιδιοι ειναι, τους βαζουμε με μια αποκλιση 1% μεταξυ τους (με βαση την τιμη και πρωτοι οι μονοτσιποι στη συνεχεια οι 3τσιποι) και ειμαστε μια χαρα....

Ενδιαφερον προκαλει η θεση σανυο και σονυ 40 αλλα κατι θα εχει "δωσει" και η σανυο για διαφημιση, ενα μοντελο εχει (η σονυ εχει 3) ας παει και το παλιαμπελο...

Μια χαρά η καταταξη κατα τη γνωμη μου....
Εκεί προς το τέρμα, αρχίζεις να πιάνεις το νόημα, μου φαίνεται. :137:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.831
Μου είναι πλήρως αδιάφορο το ποσοστό του κάθε μηχανήματος. Με ενδιαφέρει ωστόσο η σύγκριση...Νομίζω είναι πάντοτε ο ταχύτερος δρόμος βελτίωσης, μείωσης τιμών κτλ. Ότι πρέπει να κάνει ο ελεύθερος ανταγωνισμός δηλαδή. Οι βαθμολογίες θα έπρεπε να αλλάζουν κάθε φόρα που βγαίνει ένα νέο μηχάνημα και ανατρέπει τα δεδομένα. Όποτε ας μην υπάρχουν και καθόλου. Με νοιάζει όμως και με το παραπάνω ποιό μηχάνημα παίζει πιο σωστά συνολικά. Αν και είναι υποκειμενικό το θέμα του τι αρέσει στον καθένα, υπάρχει και το σωστό.
Απο εκεί και πέρα ότι έχει ευχαρίστηση ο καθένας ρίχνει στην αγορά projector. Υπάρχει όμως και παραυπάρχει μια θέση σε μια κατάταξη για κάθε μηχάνημα.

Υ.Γ. : Οι maratz και sharp που βρίσκονται αλήθεια;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241

Μου είναι πλήρως αδιάφορο το ποσοστό του κάθε μηχανήματος. Με ενδιαφέρει ωστόσο η σύγκριση...Νομίζω είναι πάντοτε ο ταχύτερος δρόμος βελτίωσης, μείωσης τιμών κτλ. Ότι πρέπει να κάνει ο ελεύθερος ανταγωνισμός δηλαδή. Οι βαθμολογίες θα έπρεπε να αλλάζουν κάθε φόρα που βγαίνει ένα νέο μηχάνημα και ανατρέπει τα δεδομένα. Όποτε ας μην υπάρχουν και καθόλου. Με νοιάζει όμως και με το παραπάνω ποιό μηχάνημα παίζει πιο σωστά συνολικά. Αν και είναι υποκειμενικό το θέμα του τι αρέσει στον καθένα, υπάρχει και το σωστό.
Απο εκεί και πέρα ότι έχει ευχαρίστηση ο καθένας ρίχνει στην αγορά projector. Υπάρχει όμως και παραυπάρχει μια θέση σε μια κατάταξη για κάθε μηχάνημα.

Υ.Γ. : Οι maratz και sharp που βρίσκονται αλήθεια;
Όπως το θέτεις, συμφωνώ. Γι'αυτό, θεωρητικά τουλάχιστον, έχουν νόημα οι χαρακτηρισμοί του τύπου "Η επιλογή του συντάκτη" ή "Άριστη αγορά".
Έχουν όμως νόημα μόνο αν δε γίνεται κατάχρηση, αν ο συντάκτης είναι αδιάβλητος και αν ξέρει τι του γίνεται. Το πρόβλημα είναι σε πόσες περιπτώσεις ισχύουν αυτές οι τρεις προϋποθέσεις...

Reaction score
15.548
Απάντηση: Η καταταξη

Sony VPL-WV200: 10
Pioneer Kuro: 9,8
JVC HD-100: 9,7
Infocus IN83: 9,6
Sony VPL-VW60: 9,4
Panasonic PT-AE2000: 9,2
JVC HD1: 9,3
Epson TW2000: 9,2
Optoma HD80: 9,2
Sanyo PLV-Z2000: 9,3
Sony VPL-VW40: 9,2
Benq W5000: 9,2
Optoma HD800X: 9,1
Infocus X10: 9,0

Η βαθμολογια αποτελει γενικη εικονας και ειναι δημοσιευμενη σε προσφατο τευχος
γνωστου περιοδικου.

Σας ακουω...
Κοιτα ....
Το οτι δινει γενικη εικονας ιδια στον sanyo και jvc hd1 ειναι καπως.
Δεν ξερω ποιο περιοδικο ειναι αυτο μιας και δεν διαβαζω ....
Δεν θα σχολιασω τα αλλα.....

Νομιζω οτι δεν ειναι σοβαρο περιοδικο.....

Reaction score
0
sony..και τα μυαλα στα καγκελα για τους χαμενους...ειναι η εταιρεια που τα χωνει παντου...που ειναι παντα πρωτη....γιατι τα δινει δεξια και αριστερα...αυτη ειναι η αποψη μου...συγχωρεστε με αν κανω λαθος...with respect...

Reaction score
8.350
παρολα οσα της καταμαρτυρουν ανα τους καιρους ,η ΣΟΝΥ εχει βγαλει καλα προβολακια,δεν νομιζω οτι πολλοι θα αμφισβητησουν τον 200αρη........

Reaction score
62
Ενώ στην κορυφή συμφωνώ, από τη μέση και κάτω τα κάνει μαντάρα. Είναι δυνατόν πχ ο Sanyo να παίζει καλύτερα από το VW-40?? Όποιος έχει δει και τους 2 θα καταλάβει...

Reaction score
1.031
Ένας σωστός Reviewer θα πρέπει να δικαιολογεί τη βαθμολογία του με στοιχεία και κριτήρια απολύτως κατανοητά στον απλό αναγνώστη. Δε θα κρίνω επί του παρόντος το σύστημα ομαδικής βαθμολόγησης του περιοδικού γιατί ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα μπορεί να καταλάβει ότι είναι τουλάχιστον αφελές και εξυπηρετεί άλλους λόγους.
Είναι κατανοητό ότι ένα περιοδικό προσπαθεί να έχει όλους τους συμμετέχοντες ικανοποιημένους ώστε να μη χάσει τη διαφημιστική πίτα. Αρκεί να το κάνει με τρόπο που δε θίγει τη νοημοσύνη του αναγνώστη.
Η χαμηλή μηνιαία κυκλοφορία και η επικείμενη από ότι φαίνεται αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος δείχνουν ότι οι αναγνώστες δεν είναι πλέον άβουλα όντα που θα ακολουθήσουν την κριτική ενός περιοδικού και θα τρέξουν να αγοράσουν ότι προτείνει, είναι πλέον συνειδητοποιημένοι καταναλωτές.
Ως τέτοιοι, ανατρέχουν σε κάθε διαθέσιμη πηγή στο Internet και διαβάζοντας δεκάδες άρθρα και reviews χρηστών σχηματίζουν μία γνώμη που τους ωθεί σε απέχθεια απέναντι σε άρθρα που διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Η αντίδρασή τους είναι η διακοπή υποστήριξης στο έντυπο που έθιξε τη νοημοσύνη τους.
Οι κύριοι λοιπόν σε κάθε περιοδικό θα πρέπει να καταλάβουν ότι μπορεί πρόσκαιρα, «σπρώχνοντας» ένα προϊόν, να αποκομίσουν κάποια κέρδη αλλά μακροχρόνια θα βάλουν λουκέτο.
Διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα άρθρα του περιοδικού θα διαπιστώσει κανείς ότι πριν κάποιους μήνες όλα τα LCD είχαν μπει στη μαύρη λίστα. Την ίδια εποχή ο JVC HD1 είχε παντού άριστες κριτικές. Τώρα έρχεται ο Sanyo με βαθμολογία καλύτερη του JVC μόνο και μόνο γιατί ο νέος HD100 είναι στην τρίτη θέση, άρα δε θίγεται η εταιρεία για ένα μοντέλο που έχει σταματήσει εδώ και 3 μήνες η παραγωγή του (βγαίνει πλέον ο νέος HD1X με υποστήριξη HDMI 1.3).
Παίρνω μόνο αυτή την περίπτωση γιατί «βγάζει μάτια» καθώς αναιρεί προηγούμενα συγκριτικά του ίδιου περιοδικού. Το περιοδικό με τη στάση του αυτή αυτόματα καθίσταται «αναξιόπιστο» για τους σχετικά γνώστες του χώρου.
Όσο αφορά τώρα τη φωτεινότητα ενός προβολέα, δε μπορεί να αγνοεί ένας Reviewer το ότι οι πανάκριβες λάμπες Xenon χάνουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό φωτεινότητας μέσα στις πρώτες 100 ώρες ενώ παράλληλα αλλάζει και η χρωματική ισορροπία. Από τη στιγμή που τη χρησιμοποιούν ως επιχείρημα θα πρέπει τουλάχιστον να το αναφέρουν.
Όπως επίσης θα πρέπει να αναφέρουν τις ορατές διαφορές μεταξύ του Pioneer και του HD 100. Αν δεν μπορούν να ανοίξουν τα μηχανήματα, ας ζητήσουν από τις εταιρείες να τους δώσουν εσωτερικές φωτογραφίες ώστε να δούμε και εμείς το λόγο που η Pioneer χρεώνει 2000 παραπάνω. Το ότι «παίζει καλύτερα μαύρα λόγω νέων πολωτικών φίλτρων» είναι τελείως …….. Έχουν ακριβώς τον ίδιο φακό, τον έκαναν φύλλο και φτερό σε αρκετά site πραγματικοί γνώστες βιντεοπροβολέων. O δε HD1 έχει πλέον μισή τιμή από τον HD100 και είναι πιο φωτεινός με λίγο μικρότερο contrast. Αν τον βάλετε δίπλα στον Infocus 83 με ρυθμίσεις σινεμά θα γελάσετε με τη βαθμολογία. Αν τον θέλετε για χώρους δίχως έλεγχο φωτεινότητας τότε να συμφωνήσω. Δε νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθεί κανείς παραπάνω με αυτό το συγκριτικό.

Reaction score
0
να πω και εγω την γνωμη μου 1ον εφοσον υπαρχουν διαφορες αναλογα το κοματι και την οθονη προβολης δεν μπορει να υπαρξει κανονικη βαθμολογηση ουτε απο αυτους ουτε και απο εσας 2ον μετα τις 100 ωρες δεν εχω δει review απο εσας (και βεβαιως ουτε και απο αυτους)3ον και κυριοτερο εγω διαβασα το τευχος και μου μου φανηκε καλη η βαθμολογια αναλογα του κοστους του καθε προβολεα (αλλος θα πει γιατι 9.2 ο sanyo kai 9.3 o sony 200? αν εχεις τα 10000 ευρα δεν σε ενδιαφερει το 0.1 της βαθμολογιας αν παλι δεν τα εχεις παλι δεν σε ενδιαφερει) αλλα το κυριοτερο με εβαλε σε σκεψεις και ειδα καποια χαρακτηριστικα σε εναν προβολεα που τα ηθελα και δεν ηξερα οτι τα ειχε και μαλλον θα αλλαξω επιλογη και 4ον λιγοι εχετε δει ολους αυτους τους προβολεις κανεις ολους αυτους τους προβολεις μαζι την ιδια ωρα και ομως το θαβετε το περιοδικο το ιδιο θα μπορουσε να γραψει το περιοδικο και για την ιστοσελιδα αυτη κατα την γνωμη μου μονο ο ιδιοκτητης της ιστοσελιδας θα μπορουσε να μιλησει για αυτο και κανα δυο αλλοι

ελπιζω να μην εκλειφθει επιθετικα το μυνημα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.458
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO