EGREAT EG-M31A HDMI NETWORK PLAYER

Reaction score
0

Reaction score
1
Επίσης μπορεί κάποιος να εξηγήσει με απλά λόγια τι διαφορά έχουν τα USB 2 Slave από τα κοινά. Αν συνδέσω πάνω του έναν portable εξωτερικό σκληρό δίσκο ή ένα usb flash disv, θα τα διαβάσει;

Reaction score
2
USB slave σημαίνει ότι ΔΕΝ μπορείς να συνδέσεις επάνω του δίσκο USB. Απλώς το συνδέεις στο pc και μπορείς να του αντιγράψεις αρχεία στον εσωτερικό του δίσκο.

USB host σημαίνει το αντιθετο ότι μπορείς δηλαδή να συνδέσεις επάνω του δίσκο USB κανονικά.Από ότι είδα στο site έχει και 2 usb host ports.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει σαν συσκευή καθώς έχω βρεί την ησυχία μου με το HTPC. Γενικά πάντως φαίνεται value for money συσκευή.Αν όσα διαβασαμε ισχύουν μιλάμε για ισχυρό χτύπημα στα πανάκριβα media players της αγοράς.Ας ακούσουμε βέβαια και τα σχόλια του φίλου που θα το αγοράσει.

Reaction score
0
Επειδη δεν διευκρινιζεται στο επισημο site, τι εκδοσης ειναι η HDMI που διαθετει γνωριζει καποιος?
Το Wireless USB adapter που θα το συνδεσεις και πως θα το χειριζεσαι?

Reaction score
0
Επειδη δεν διευκρινιζεται στο επισημο site, τι εκδοσης ειναι η HDMI που διαθετει γνωριζει καποιος?
Το Wireless USB adapter που θα το συνδεσεις και πως θα το χειριζεσαι?
Αν κοιτάξεις στα spicifications http://www.egreathd.com/index.php/specifications θα δείς οτι υπάρχει και USB 2.0 host 2 port.

Reaction score
1
Σήμερα αγόρασα το μηχάνημα από το e-shop. Δυστυχώς ότι και να δοκίμασα, δεν μπόρεσα να το κάνω να παίξει με τη τηλεόραση μέσω του καλωδίου HDMI σε DVI. :110:

Η τηλεόρασή μου είναι η Philips 32PF9966, 32 ιντσών, ανάλυσης 1366 x 768p, γράφει ότι υποστηρίζει ανάλυση βίντεο 1920 x 1080i και διαθέτει είσοδο DVI με HDCP, VGA PC-in, YPbPr, Συμβατότητα με HDMI.

H εικόνα όμως είναι ένας κίτρινος αχταρμάς μόλις εμφανιστεί το μενού που με μεγάλη δυσκολία καταλαβαίνεις τα γράμματα στο μενού, και κάπως έτσι είναι και οι ταινίες αν προσπαθήσεις (και...καταφέρεις να παίξεις καμμία). :140:

Αφού δεν γινόταν τίποτα έτσι, την συνέδεσα στο composite (κίτρινο-κόκκινο-άσπρο καλώδιο) και έπαιξε κανονικά. Η εικόνα γενικά ικανοποιητική αλλά το θέμα είναι να παίξει σωστά το HDMI/DVI.

Έχετε καμμια ιδέα τι μπορεί να φταίει; Το μηχάνημα, το καλώδιο, η τηλεόραση;

Reaction score
2
Κοίτα αποκλείω να φταίει η τηλεόραση.
Στη θέση σου θα το πήγαινα πίσω και θα ζητούσα έλεγχο.

Reaction score
1
Κοίτα αποκλείω να φταίει η τηλεόραση.
Στη θέση σου θα το πήγαινα πίσω και θα ζητούσα έλεγχο.
Το επέστρεψα σήμερα μαζί με το καλώδιο HDMI/DVI για έλεγχο. Απάντηση θα έχω σε 3 ημέρες περίπου... (λόγω διακοπών...). Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά. :121:

Reaction score
19
Το περίεργο είναι ότι το remote του (όπως φένεται από τη φωτό στο eshop) είναι ακριβώς ίδιο με του Popcorn καθώς και ο επεξεργαστής αλλά και το 99% των χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων του.

Reaction score
0
Το περίεργο είναι ότι το remote του (όπως φένεται από τη φωτό στο eshop) είναι ακριβώς ίδιο με του Popcorn καθώς και ο επεξεργαστής αλλά και το 99% των χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων του.
"Μου θυμίζει το pop corn, νομίζω οτι είναι κλώνος του" είπα σε άλλο θέμα.

Χθες κατέβασα το manual του.

Σελίδα 3

Πολλά pop βλέπω.

Σελίδα 9

Εδω βλέπουμε popcorn.

Πάλι σύμπτωση !!

Reaction score
0
Σήμερα αγόρασα το μηχάνημα από το e-shop. Δυστυχώς ότι και να δοκίμασα, δεν μπόρεσα να το κάνω να παίξει με τη τηλεόραση μέσω του καλωδίου HDMI σε DVI. :110:

Η τηλεόρασή μου είναι η Philips 32PF9966, 32 ιντσών, ανάλυσης 1366 x 768p, γράφει ότι υποστηρίζει ανάλυση βίντεο 1920 x 1080i και διαθέτει είσοδο DVI με HDCP, VGA PC-in, YPbPr, Συμβατότητα με HDMI.

H εικόνα όμως είναι ένας κίτρινος αχταρμάς μόλις εμφανιστεί το μενού που με μεγάλη δυσκολία καταλαβαίνεις τα γράμματα στο μενού, και κάπως έτσι είναι και οι ταινίες αν προσπαθήσεις (και...καταφέρεις να παίξεις καμμία). :140:

Αφού δεν γινόταν τίποτα έτσι, την συνέδεσα στο composite (κίτρινο-κόκκινο-άσπρο καλώδιο) και έπαιξε κανονικά. Η εικόνα γενικά ικανοποιητική αλλά το θέμα είναι να παίξει σωστά το HDMI/DVI.

Έχετε καμμια ιδέα τι μπορεί να φταίει; Το μηχάνημα, το καλώδιο, η τηλεόραση;
Δες το παρακάτω link. http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=5728 νομίζω πως θα βοηθήσει.

Reaction score
19
"Μου θυμίζει το pop corn, νομίζω οτι είναι κλώνος του" είπα σε άλλο θέμα.
Από αυτά που διαβάζω τελικά υπάρχει μια εταιρεία από πίσω, η Syabas (η οποία πρέπει να έχει άμεση σχέση και με το Popcorn), και ένα software (λειτουργικό): το Networked Media Tank.
Επίσης έχουν θεσπιστεί κάποια συγκεκριμένα hardware specifications από τη Syabas και κάποια 3rd party συσκευή που τα υλοποιεί μπορεί να "φορέσει" το Networked Media Tank.

Λεπτομέριες εδώ: http://www.networkedmediatank.com/
και εδώ: http://networkedmediatank.com/wiki/index.php/Main_Page

http://networkedmediatank.com/wiki/index.php/Main_Page said:
Currently there are 3 official NMT players available in the market right now with different hardware setup, essentially they are all powered by NMT middleware. More Manufacturer will be expected to be added on.

1)Popcorn Hour A-100 www.popcornhour.com
2)HDX 900 Player www.hdx1080.com
3)IstarHD Mini NMT www.istarhd.com
Λογικά σιγά σιγά θα πληθαίνουν αυτές οι συσκευές!

Reaction score
0
Απάντηση: EGREAT EG-M31A HDMI NETWORK PLAYER

Εμενα παντως λεει :
Firmware version : 50-17-080808-15-EGR-402-000
Kernel Version : 15-EGR
και το μενου ειναι λιγο διαφορετικο.
Δεν εχω βαλει ακομα εσωτερικο δισκο, θελω να του βαλω ενα τερατακι..
Παρολα αυτα εγκατεστησα στο PC μου το My i Home και εκανα και share τους δισκους που ηθελα αλλα αρνειται να δει τον υπολογιστη και τα αρχεια.
Κανω ping απο τον υπολογιστη το EGREAT και το βλεπει κανονικα αλλα το EGREAT δεν....
Εχει κανενας καμια ιδεα???
Ευχαριστω.

Reaction score
19
Έχεις κανένα firewall στο PC που εμποδίζει το myIHome? Απενεργοποίησε το για λίγο να δεις. Επίσης ρίξε ένα restart στο pc και μετά στο egreat (βγάλτου/βάλτου την τροφοδοσία να κάνει hard reboot) και ξαναδοκίμασε.

Reaction score
0

Απενεργοποιησα το firewall του NOD32 εκανα και επανεκινησεις και ολα οκ!!!
Ευχαριστω πολυ φιλε μου!!!
Επαιξα και ριπαρισμενα Blue Ray και HDDVD απο το δισκο. Επρεπε βεβαια να ψαχνω ενα ενα τα αρχεια να βρω ποιο ειναι η ταινια αλλα ολα καλα. Μονο υποτιτλους δεν καταφερα να ενεργοποιησω. Παταω το subtitles στο τηλεκοντρολ αλλα δεν κανει τιποτα οταν ειμαι στην ταινια ενω καναλια ηχου αλλαζει κανονικα.
Τελικα το MyiHome το απεγκατεστησα γιατι δεν χρειαζοταν απλα εκανα share στον υπολογιστη τους δισκους που ηθελα και τους ειδε κανονικα.
Θελω βεβαια να τα δοκιμασω ολα αυτα και ασυρματα να δω θα παιζει ή θα κολαει...

Reaction score
0

Τελικα το Blue Ray απο το δισκο μετα απο κανενα 10λεπτο αρχισε τα σπασιματα, χαθηκε ο ηχος και κολλησε... Επανεκινηση απο το κουμπι.
Θελω βεβαια να συνδεσω το δισκο αυτο και κατευθειαν με usb γιατι τωρα παιζει μεσω ethernet.

Το παρακατω κουτακι παιρνει δυο σατα δισκους και ο υπολογιστης τους βλεπει ξεχωριστα τον καθενα. Εχει κανεις ιδεα αν το Egreat θα μπορει να κανει το ιδιο.
Θα κερδιζαμε ετσι χωρητικοτητα αν σε καθε μια usb βαζαμε 2 δισκους κατευθειαν....

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801644

Reaction score
0
γεια σας, επειδη και εγω ενδιαφερομαι για το egreat και η λειτουργια του θα ειναι για θεαση ταινιων (avi,dvd, mkv 720p) και φωτογραφιων. θελω να ρωτησω τα εξης:

1)
θελω να κανω 2 συνδεσεις
α. μεσω hdmi με τον προβολεα( sanyo z4) και η οπτικη του εξοδος στον ενισχυτη μου
β. μεσω component με την τηλεοραση panasonic px8E και ηχο μεσω audio out στην τηλεοραση

ΟΙ παραπανω συνδεσεις θα δουλεψουν σωστα ( δηλ. dvd με dts ηχο θα παιζει στην τηλεοραση απο το audio out του egreat φυσικα stereo ή δεν θα ακουγεται τιποτα; ) και ακομη η εναλλαγη των 2 συνδεσεων γίνεται εύκολα;

2) η ποιοτητα εικονας σε σχεση με Htpc με χρηση ffdshow πως ειναι;

3)Υπαρχει καποιο gui αντιστοιχο του windows media center στην επιλογη ταινιων και φωτογραφιων για να γινεται ο χειρισμος του πληρως απο το τηλεχειριστηριο;

ευχαριστω εκ των προτερων

Reaction score
0
Το πήρα και εγώ από το E-shop 159 και βάζοντας του από USB ένα WD 160GB passport ext HD να παίξει MKV(720p) μετά από 10' κόλησε εντελώς και μόνο από το πίσω διακόπτη ON/OF ξεκόλλησε.
Θα δοκιμάσω και από τον εσωτερικό WD 640GB που του έχω βάλλει.
Ο λόγος που το πήρα είναι βασικά για να παίζω ριπαρισμένα Blu-Ray σε mkv (720p ή 1080p).
Θα δούμε στη συνέχεια αν η αγορά ήταν καλή ή όχι.
Πάντως παίζει κανονικά ελληνικούς ευδιάκριτους υπότιτλους.
Το έχω συνδέσει με ένα βιντεοπροβολέα Epson 600, με το καλώδιο HDMI της συσκευασίας του, σε 1080i 60Hz και σε Home Theatre Ραδιοενισχυτή με την οπτική ίνα της συσκευασίας του και είναι όλα ΟΚ.
Ποιότητα εικόνας χωρίς να έχω κάνει κάποιες ρυθμίσεις ανεπαίσθητα πιο χαμηλή απο του PS3.
Είναι ακόμα αρχή και θέλω να το ψάξω ακόμα.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut